Du svarer på indlægget:
Jeg er ikke lige bekendt med den konkrete historie, men ud fra dit korte resume vil mit gæt, og det er vitterligt kun et gæt, være nej.

Det er departementet, som håndterer statsborgerskab, og jeg har holdt mig til den af styrelserne, som får skylden uanset hvilken af dem, at folk er utilfredse med. Så jeg kender ikke reglerne for statsborgerskab særligt godt, og slet ikke reglerne for statsborgerskab efter adoption. Og reglerne for adoption kender jeg i øvrigt heller ikke.

Mit gæt baserer sig på, at jeg tvivler på, at de danske myndigheder anerkender en adoption foretaget af ISIS (som man jo i hvert fald ikke anerkender som selvstændig nation) eller af det syriske regime. Barnet vil dog, når der ikke er nogle til at tage sig af det i hjemlandet, og når en dansk kvinde om ikke andet i praksis har overtaget at være omsorgsperson, ganske givet få opholdstilladelse efter udlændingelovens § 9 c, stk. 1, med henvisning til Danmarks internationale forpligtelser. Hvis adoption anerkendes, vil barnet givetvis kunne få opholdstilladelse efter § 9, stk. 1, nr. 3. Sidstnævnte tvivler jeg dog som nævnt på.
Her forudsætter jeg, at barnet er under 16 år gammelt, og ikke i øvrigt har stiftet selvstændig familie.

Jeg forestiller mig i hvert fald, at situationen lovgivningsmæssigt er anderledes, end hvor et dansk forældrepar, som er dansk bosat, adopterer et lille barn fra udlandet via de officielle kanaler (hvordan det så end fungerer i praksis). Så vidt jeg husker, giver man i de situationer en opholdstilladelse, så barnet kan indrejse, men det er vist nærmest fra barnet rammer dansk territorium (måske skal flyet lige lande og et par småting), at det så bliver dansk statsborger.
Den der med i øvrigt at adoptere et barn, for at det kan få dansk statsborgerskab, bruger man mig bekendt ikke. Jeg har i hvert fald set sager, hvor den danske mand havde adopteret sin udenlandske kones herboende børn, uden at de af den grund var blevet danske statsborgere eller i øvrigt fik andre vilkår for deres opholdstilladelse (af den grund).
0