Du svarer på indlægget:
@Forhammer, der er nogle ting i din argumentation der ikke hænger sammen.

At professionelle har det med at agere rationelt er ikke at motivforske.


Jo, det er. For det er under forudsætning af at DU ved hvad det rationelle valg er. Du definerer motivet og ud fra det udlægger du dit rationale som fakta. Hvordan ved du om Mogens Jensens motiv er at redde ham selv og ikke regeringen som helhed? Der er en væsentlig forskel.

Såfremt motivet ubetinget var at redde Mogens vil det rationelle muligvis være at fremlægge SMS beskeder såfremt de ellers frifinder ham, men hvis konsekvensen af en fremlæggelse så vil være at Mette Frederiksen, og dermed hele regeringen, ender med aben, så er der ikke meget rationale i at fremlægge dem.

Hvis Juste skulle have skrevet den SMS du skrev om giver forløbet ingen logisk mening men det er tilsyneladende heller ikke vigtigt for dig.


Det kan det da sagtens gøre. Der er et yderst realistisk scenarie hvor Mette har været vidende om den manglende hjemmel og hvis det fremgår i SMS beskeden kan hun ende med at "ryge" på den. Hvis det, eller lignende scenarier, er tilfældet så vil logikken tilskrive at det bedre alternativ for regeringen er at Mogens Jensen tager en for holdet og ofrer sig. Håbet vil så være at det slukker blodtørsten hos kritikerne.

Problemet er bare at når de bliver ved med, beviseligt, at skjule ting for offentligheden og samtidig nægter at svare på kritiske spørgsmål om emnet, så er det svært at læne sig tilbage stole på at de har styr på det og at der ikke er noget at se. De ligner i den grad nogle som har noget at skjule når de igen og igen nægter at svare og nu også er blevet taget i at have slettet bevismateriale. Hvordan i alverden kan du stole på dem når de siger at SMS beskederne ikke er afgørende? De har åbenlyst en interesse i sagen? Det kan i en retsstat umuligt være de tiltalte som kan definere hvilke bevismaterialer der er relevante, og hvilke der ikke er.

En depchef ruller ikke rundt og tager skraldet hvis nogen andre har aben.
Fakta.

Tror du i ramme alvor at en depchef ville ligge sig på ryggen og rulle rundt hvis man havde en udtalelse fra statsministeriet hvor der stod at MJ havde ret.


Jo, det gør en departementschef såfremt der er en højere oppe i systemet som beder ham om det. Det er set før. Du stiller grundlæggende de forkerte spørgsmål.
Du skal i stedet spørge dig selv hvad der kan få en departementschef til at ligge sig og rulle sig? Og måske ikke så meget hvad som hvem. Og hvorfor?
0