Du svarer på indlægget:
SotD, hvordan vil du håndhæve forbuddet? Du forbyder valgplakater, men hvad hvis jeg køber mig (eller får) en ´reklame´ klistret op på en væg eller nogle halmballer på en mark? Jeg var i Nordjylland i dagene op til, at man havde frigivet valgplakater, og lagde mærke til nogle eksempler på netop de ting. Jeg antager, at det skete over hele landet.


Om du hænger en plakat op på en lygtepæl, eller hænger den på en halmballe er mig underordnet. Om noget kan man sige, at de "valgplakater" der hænger på halmballer i langt højere grad er udført (kan udføres) i mere CO2 neutrale produkter, så som stof og hør, der også efterfølgende kan skabe en recirkulation i modsætning til den her underlige plast-pap masse som bestemt ikke er recirkulær, men udelukkende sætter et negativt fodaftryk.

Og er det virkelig noget, som du synes, at politiet skal bruge deres tid på?


Jeg går da virkelig ikke ud fra, at det er et problem at politikerne overholder lovkrav imod valgplakater. Hvis det offentligt meldes ud (som sådan noget vel gør), og nogle få modsætter sig, så er de jo nogle tumper på lige fod med alle andre der bryder loven - og ja, så skal de selvfølgelig behandles på samme måde, hvad end det så er bøde eller hvad det måtte være.

Jeg tvivler i øvrigt på, at nogen kan beregne værdien, eller manglen på samme, af valgplakater. Dels mindes jeg at have læst igennem årene, at ingen kan sige det med sikkerhed, dels virker det svært at vurdere, når folk stemmer hemmeligt og i øvrigt kan have mange årsager til, at det lige bliver den pågældende, de sætter kryds ved. Og så længe ingen kan sige med sikkerhed, om valgplakater virker, vil du have (potentielle) politikere, som ikke tør løbe risikoen.


Hvis det er lovbrud at hænge dem op, så vil de selvsamme politikere forhåbentlig heller ikke turde løbe risikoen for at havne i en shitstorm fordi de bryder loven med fuldt overlæg. I modsætning til at gætte på hvilken gavn man får af plakaten kan man jo uden de helt store problemer beregne det CO2 aftryk som der skabes ved at producere, transportere og destruere produktet. Og hvis man kan nulstille det, så tænker jeg faktisk at det kan være et betydeligt skridt i den rigtige retning for at overholde vores klimamål.

De jeg har set sætte valgplakater op, har i øvrigt gjort det i personbiler.


Det er ikke så væsentligt for min pointe, om det er personbiler eller varevogne. Pointen er, at hvis de blev forbudt, så kunne hver politiker strege X antal biler der fiser unødigt rundt og hænger plakater op.

Man kunne nok have skrevet nogle af dem for enten overtrædelse af reglerne om at lade bilen køre i tomgang, eller for at være gået hen til næste lygtepæl, men nøglerne stadig sad i bilen. Det var dog ikke lige noget jeg tænkte, jeg behøvede at ringe til den lokale afdeling af ordensmagten og melde.


Næ, det har jeg personligt heller intet behov for. Når de alligevel er ude og køre så tænker jeg ikke der er den store forskel på om de tænder og slukker bilen 500 gange, eller om de triller ligeså stille videre. Men begge dele er uanfægteligt en belastning - som ville fjernes helt ved at forbyde valgplakater.
0