Du svarer på indlægget:
Min far (fra Færøerne) har gået på jagt, siden han var 12-13 år. Han dumpede jagtprøven i Danmark, fordi han ikke knækkede bøssen, da han trådte henover en lille grøft, der knap nok var synlig.

Vores forhold til jagtvåben i Danmark er blevet temmelig paranoidt, fordi vi ikke vokser op i en tradition, hvor det er naturligt at gå på jagt, og hvor far lærer søn, hvordan man omgås våben med respekt og ansvarlighed, herunder at man selvfølgelig opbevarer våben sikret, så børn ikke kan komme til dem.

I Grønland er der stort set fri adgang til jagtvåben. Det betyder ikke, at folk går og skyder hinanden i gaderne. Men der sker af og til vådeskudsulykker, når børn fx finder ikke-sikrede våben i både osv. I USA derimod lader der til at være behov for en langt strengere regulering end den nuværende. Så det tyder på, at det afhænger meget af det enkelte samfund, hvor stort behovet for regulering er.

I bund og grund tror jeg ikke, behovet er stort i Danmark. Tænker man på bander o.l. er det næppe jagtvåben endsige bue og pil, der er deres foretrukne mordvåben.
0