Du svarer på indlægget:
@Svoger

Han blev efter en del år anmeldt for voldtægt (efter "skolelærer-paragraffen"), men formoder den blev frafaldet, da det var påstand mod påstand og pigen ikke ønskede mere opmærksomhed (socialdemokratisk hold kæft bolsje).

Det grelle i dette tilfælde er, at han udnyttede sin "magtposition" i S overfor en 15-årig pige, hvilket ofte fører til skærpende omstændigheder (ligesom hvis han eksempelvis havde været lærer).

https://www.bt.dk/samfund/ny-afsloering-i-kofod-sagen-den-15-aarige-var-folkeskolepraktikant-hos

https://www.psykiatri-regionh.dk/bryd-cirklen/fakta-og-lovgivning/Sider/Saadan-lyder-loven.aspx

- En voksen må ikke udnytte sin alder og erfaring til at overtale en person under 18 år til noget seksuelt.
- Det er særligt fremhævet i straffeloven, at pædagoger, lærere, trænere og andre, der har et pædagogiske ansvar for en person mellem 15 og 17 år, ikke samtidig må have seksuelle forhold til disse unge.

Jeg er sikker på, at hvis det havde været en lærer på den lokale folkeskole, der havde sex med en i 10. klasse og sagde "undskyld" bagefter, at forældrene ikke havde stået og lavet en flagallé, når han senere kom tilbage som øverste ansvarlig for alle skoler i kommunen. Men til gengæld få ham straffet efter loven... men jeg kan da tage fejl, da samfund/partier har en tendens til at rykke sammen og beskytte sig selv.

0