Du svarer på indlægget:
Hun blev nr. 3 med 128 personlige stemmer. 1 og 2 fik henholdsvis 172 og 144. Jeg tror ikke du kan drage hende til ansvar for, at de gik tilbage - tilbage at nævne er blot, at det er sigende, at hun som 18-årig kan mønstre et sådan resultat for et sådan parti.


My bad jeg havde rangeret listestemmerne som nr. 1.

Men jeg har i øvrigt ikke stillet hende til ansvar for tilbagegangen, jeg bemærker dog at der hvor hun stillede op mistede man ca 2/3 af alle ens stemmer, på landsplan mistede man omkring to en halv procent.

Så partiet klarede sig særskilt -ekstraordinært- katastorfalt der hvor hun var på valg.

Noget af dette må i sagens natur falde tilbage på de kandidater der stiller op for partiet, og i alle tilfælde er din omgang med begrebet ´godt valg´ af en noget særlig karakter.

Vi ved begge godt at du talte ud af røven, og ikke havde nogen som helst anelse om hvordan det var gået for hende dengang du kom med din påstand.

Særligt med tanke på, at hun nu er i LA, hvor der er så mange listestemmer, at man med få personlige stemmer kan nå langt.


Som nævnt er LA et parti med mange listestemmer og relativt få personlige stemmer. Dette gør, at der ikke skal forfærdeligt meget til at blive eksempelvis nr. 2, hvis man er i en af storkredsene med en populær spidskandidat.

Det var sådan, at Charlotte Birkow kunne hente sig en solid andenplads for næsen af flere etablerede kommunalpolitikere med gode meritter i Omegnens Storkreds, og det var sådan, at Anders Samuelsens støvsugeri i Nordsjælland kunne udløse et folketingsmandat på meget få personstemmer (639 specifikt).

Bemærk, at LA vælger en spidskandidat per storkreds, hvilket gør, at der faktisk ikke skal ret meget mere til end at man kan trække jævnt i alle storkredsens opstillingskredse, før man kan få en suppleantpost (eller er man heldig, opnå valg).

Jeg ved godt at du som politikker bliver nød til at snakke lort for at forsvare partiets position af og til, og det er også fint at du øver dig lidt, men overvej lige engang hvor tåbeligt det er at du nu forsøger at forsvare at NK skulle være et godt eksempel på en stemmesluger, fordi hun muligvis kan komme ind på stemmer der er smidt efter andre kandidater.

Og igen, jeg skal understrege, at vi nu, som i dit seneste indlæg beskæftiger dig med fantasier og spådomskunst, frem for den faktiske historik, der frem for at understøtte din pointe, viser at du skyder mere ved siden af end Henning Olsen.
0