Du svarer på indlægget:
@kimTell,

Ydermere påpegede jeg, at jeg henholder mig til det statistiske materiale der er tilgængeligt på området.
Nemlig en samlet opgørelse.

Jeg abonnerer ikke på forestillingen om, at vi ser differentierede opgørelser på etnisk tilhørsforhold, fordelt på udøvelse af vold, chikane og trusler, rettet mod henholdsvis offentlige og private ansatte.

Af samme grund er vi, som i et væld af andre tilfælde, henvist til at estimere.

Hvorfor folk efterspørger links i den aktuelle sag?
Det må bero på et noget stedmoderligt forhold til medieindhold, og/eller et ønske mod bedre vidende.


Du skriver at

"Antallet af domme for vold, trusler og chikane mod offentlige ansatte er steget med 27 % på et år."


Og din konklusion er at dette har rigtigt meget at gøre med en stigning i vold blandt indvandrere (og efterkommere). Du kan ikke understøtte dette, men du påstår at det er et fornuftigt estimat. Når du bliver presset til at understøtte dette estimat påpeger du at der er en overrepræsentation af indvandre i voldsstatistikkerne. So far so good, lige bortset fra...

...At en overrepræsentation overhovedet ikke understøtter en stigning. Det giver udelukkende grund til at spekulere i at ved sådan en stigning, vil der være en overrepræsentation af indvandrere ud af den totale population, af stigningen...

Jeg syntes egentlig det er ret åbenlyst, men sommetider hjælper det med en bilanalogi.

Bilanalogi
Forstil dig at der findes biler i alle mulige farver i DK. Der er grønne, sorte, hvide, røde, blå, ja selv gule biler, og mange andre. For sjov skyld, lad os antage at den mest solgte bil i DK er af farven sort, og den udgør ca. 20% af alle solgte biler. Der er dermed en overrepresentation af sorte biler blandt de solgte biler. Hvis du så læser på 180 grader, eller den korte avis, at der er en stigning i solgte biler på 27%. Har du så grund til at antage at denne stigning hovedsagligt er et resultat af at folk bare køber mange flere sorte biler? Eller har du blot grund til at antage at farvefordelingen i selve stigningen tilsvarer farvefordelingen i det hele taget?

Svaret er naturligvis det sidste. Vi har ingen grund til at antage at proportionen af sorte biler i selve stigningen, overstiger 20% (i.e. 20% af 27%). I.e. vi har ingen grund til at antage at folk pludselig er blevet endnu mere vilde med sorte biler i forhold til andre farver. Vi har kun grund til at antage det tallene siger: at folk er blevet mere glade for biler i det hele taget. Punktum.
0