Du svarer på indlægget:
Afbrænding af koranen faldt tidligere under blasfemiparagraffen, der desværre er blevet fjernet, hvorfor vi har alle disse problemer p.t. Så nej, det har ikke altid været en dansk ret at brænde koranen af for at kritisere islam. Og rent politisk kunne man forholdvist nemt forbyde denne ret igen.


"Desværre" - Ja det er så din holdning. Jeg mener, at det er fantastisk for demokratiet, at retten til at have en holdning ikke skal bero på, hvad folk dedikerer deres trosretning til. Det samme gælder også racismeparagraffen. Det er som om, at vi som samfund ikke er stærk nok til at se i gennem, hvilke holdninger man vil tilslutte og hvilke som man ikke vil, men i stedet vil gøre det til et statsligt anliggende at skulle bekæmpe en såkaldt "propaganda-virksomhed".

Det er jo som sådan ligemeget, om det er ANTIFA, radikale muslimer, antikrigsdemonstranter eller DNSB. Alle har vel deres måde at udtrykke deres holdning på, og er det ikke også på sin vis hele formålet med en demonstration? At skabe opmærksomheden og der i gennem gøre det gennem provokationer? Så hvis man ser bort fra koran afbrænding, så frygter jeg i stigende grad, at det er holdningen, som bliver angrebet og ikke handlingen. Altså er der en klar problemstilling her.

Det har selv Institut for Menneskerettigheder erkendt. Lige nu kan man håbe, at der er stærke personer, som er tæt på de grupper, som begik ballade, som enten A) kan få dem til at ignorere Paludan eller B) håndhæve en fredelig demonstration.

0