Du svarer på indlægget:
@ Huasser

Altså regeringen velsagtens? Tror i øvrigt hele folketinget er enig om en milliardkompensation og det står da også i loven.


Det er størrelsen af milliardkompensationen, som jeg stiller mig spørgende overfor. Dvs. ikke, om de skal have en (millard)kompensation. Se sidste del af det indlæg, som du citerer fra.

Men det Folketingsflertal der fastsætter en - efter min overbevisning - overkompensation, vil jeg bebrejde, og det kan sagtens være, at det også omfatter regeringen. Hvorfor skulle jeg have noget imod at bebrejde den?

Og der er vel ingen herinde som har nogle forudsætninger for at diskutere størrelsen på en erstatning? Hvad er der af kapitalinvesteringer i 1100 farme + følgeindustri?


Nej, men hvorfor skal de kompenseres mere end andre erhverv, der har lidt under coronakrisen og/eller virksomheder, der har måttet dreje nøglen om pga. coronatiltag?

Hvorfor er det i øvrigt du mener det ikke er en eksproportion når man de facto nedlukker et erhverv?


Fordi juraen er mere nuanceret end som så. Der er fire kriterier, som skal afvejes over for hinanden for at vurdere, om der er tale om ekspropriation efter grundlovens § 73.

Se følgende to indlæg fra min side af for en uddybning af spørgsmålet om ekspropriation:

1) 19. november, kl. 15.06: https://www.bold.dk/snak/index.php?action=thread&id=221024&start=30400#5918370
2) 3. december, kl. 12.47: https://www.bold.dk/snak/index.php?action=thread&id=221024&start=30810&vis=0
0