Du svarer på indlægget:
Problemet er vel, at vi er kommet til at fokusere for meget på klima og temperaturer, fordi det er nemmere at tegne et motiverende skræmmescenarie der, lidt lige som hvordan medier og regering har talt for meget om cluster 5 specifikt, selv om det var det større og mere langsigtede perspektiv mht. mutationerne, der var det egentlige og ganske alvorlige problem.

Når det så viser sig, at cluster 5 isoleret set ikke er det store problem, så begynder folk at tvivle på, om problemerne overhovedet er så slemme eller i det hele taget er der. Lige som med den globale opvarmning. Selvfølgelig har vi en indflydelse på temperaturudviklingen, og den er da problematisk, men det er nok ikke vores største problem.

Global opvarmning er jo nemt for alle at forstå, og konsekvensen ved, at polerne skulle smelte, er også nem at regne ud for selv de mest udfordrede. Is smelter, have stiger, land forsvinder.

Det største problem er nok nærmere vores decimering af biodiversiteten, som vi både gør gennem avl og spredning af planter og dyr, samt ved at tage mere og mere af landjorden i brug, så dyre- og planteliv må nøjes med frimærker af “urørt” natur her og der.

Jeg drømmer lidt om, at vi rykker sammen og bygger i højden, så vii højere grad kan lade natur være natur.
Byg nogle biodomes eller Judge Dredd bykomplekser, cyberpunk the hell out of it!
0