Du svarer på indlægget:
@Black Spider

Ja hvorfor egentlig ikke bare indføre borgerløn, alt falder jo tilbage til økonomien og samfundet?

Fact er at folk på overførelsesindkomster i Danmark udgør en stigende procentdel af samfundet, og det er altså et problem hvis vi altså ikke vil stå med en fremtidig gruppe af tabere der er hensat til et liv udenfor arbejdsmarkedet og som et produkt af velfærdsstaten.
Samtidig med du har virksomheder i Jylland der skriger på arbejdskraft til overenskomstbestemt løn, sidder der mennesker på Sjælland uden arbejde i flere år, og blot venter på kommunen kommer med et tilbud om aktivering. Det er jo paradoksalt du har så lille et land, hvor folk ikke magter at flytte til fx Esbjerg fordi det er langt væk, men påstår gerne at ville have arbejde. Denne gruppe findes altså og stortrives i systemet, fordi fratagelsen af ansvar gør dem uden af stand til at tage vare på dem selv.

Dette er ikke blot et scenarie af "mindsteklassen". Det ses fx også hos læger hvor langt størstedelen vil arbejde i de største byer, mens yderkommunerne råber på kvalificeret arbejdskraft. Bare på sygehuset i Holbæk mangler der læger, samtidig med de unge brokker sig over ikke at kunne blive ansat på Rigshospitalet? Hvad er det for et snobberi og krævementalitet der er opstået i Danmark.

Ligeså meget jeg går ind for at virksomheder betaler en ordentlig løn til deres ansatte, ligeså stor en pligt er det for dem der kan tage et arbejde, at tage det første og bedste. Hos fx rengøringsfirmaer udgør en stor del af de ansatte på gulvet østeuropæere. Hvorfor er det danskere føler sig bedre end dem, til ikke at tage disse job? Arbejdsklassen, hvis den altså stadig findes, har tabt denne her kamp når det er de udkonkurreres på egne parameter.
0