Du svarer på indlægget:
Hvis de italienske kystvagter samler alle både op, så er det da meget mystisk, at der står 100 immigranter ved den fransk-italienske grænse, er det ikke? Hvad med dem, der bevæger sig til fods?

De australske erfaringer er, af anførte grunde, fjollede at drage ind i en europæisk sammenhæng. Det er meget forskellige forhold, der gør sig gældende. Vigtigst er her, at de Australske grænser er markeret af hav (og meget af det, til alle sider), hvor vores grænser blot er arbitrære linjer, der er tegnet på et kort. Der er ingen "naturlige" grænser omkring de fleste europæiske lande, såvel som at Europa i sin helhed er forbundet med land til Asien, Mellemøsten og Afrika.

Hvordan afhjælper antallet af udstedte opholdstilladelser behovet for at flygte? Har meget svært ved at se sammenhængen.

Det kunne jo være, at der kunne opstå produktion i Afrika, hvis ikke deres naturressourcer var blevet skibet afsted. Den mulighed - rettighed, ville nogen mene - tager vi fra dem, fordi vi vurderer, at vores behov for legetøj nu og her er vigtigere.

Jeg kan også forstå, at du ser korruption som et konstant forhold sat over for et lands bruttonationalprodukt. Hvad får dig til at sige det? Jeg tror, at du ville få mere ud af at se på de lande, hvis BNP i størst omfang udgøres af naturresourcer, sat over for korruption. Du vil hurtigt se, at det typisk er lande med et lavt BNP, som topper listen over natturresourcernes andel.

Burundi, Congo, Chad, Turkmenistan, Angola, Burundi, Ækvatorialguinea, Eritrea, Gabon, Irak, Kuwait, Libyen, Liberia, Kuwait, Mauritanien, Qatar, Sydsudan, Venezuela og Saudi Arabien topper listen over lande, hvor naturressourcer udgør den største andel af BNP. I hvert fald hvis man kan stole på Verdensbankens BNP-opgørelse for 2015, men jeg ved godt, at mange højre-drejede apologeter læser facts som fanden læser biblen.

13 af de nævnte 19 lande (alle med undtagelse af Gabon, Kuwait, Liberia, Qatar, Mauritanien og Saudi-Arabien) er i Transparency Internationals Top-25 over mest korrupte regimer. Hvordan kan det dog være?

Du lægger vist også ord i munden på mig. Hvor har jeg sagt, at vi er moralsk forpligtet til at overlade Afrikas ressourcer til kineserne? Jeg mener, at vi er moralsk forpligtet til at efterlade ressourcerne til afrikanerne selv, så de kan forvalte dem på en måde, som er gavnlig for hele regionen. Vi er moralsk forpligtede til ikke at være fribyttere. Vi er også forpligtet til at tage ansvar for den verden, vi lever i. Også når det er ubehageligt.
0