Du svarer på indlægget:
Ja, who knows, måske ville de afrikanske lande være nået til Mars og have udviklet den endegyldige kur mod kræft, hvis i-landene ikke havde brugt deres naturressourcer.

Du sagde, at vi moralsk set ikke kunne nægte BRIKS-landene ressourcer. Det ville gøre det svært at holde dem ude af Afrika. Som er et vakuum, der vil blive udfyldt af mere industrialiserede lande uanset hvad. Og kineserne har som bekendt et andet syn på best practice og alt det halløj.


Hvis de italienske kystvagter samler alle både op, så er det da meget mystisk, at der står 100 immigranter ved den fransk-italienske grænse, er det ikke? Hvad med dem, der bevæger sig til fods?


Øhh kystvagten i Italien samler dem op uden at registrere dem, og de fortsætter til fods eller med tog mod Frankrig..

De australske erfaringer er, af anførte grunde, fjollede at drage ind i en europæisk sammenhæng. Det er meget forskellige forhold, der gør sig gældende. Vigtigst er her, at de Australske grænser er markeret af hav, hvor vores grænser blot er arbitrære linjer, der er tegnet på et kort. Der er ingen "naturlig" grænse.


En meget stor del af migrationen til Europa sker over Middelhavet, og for denne dels vedkommende er situationen fint sammenlignelig med Australiens.

Grænsen til Tyrkiet er en anden snak, men det er bestemt muligt at stramme op i den henseende, navnlig hvis Schengen opblødes, jf. Frankrig, Ungarn, osv.

Hvordan afhjælper antallet af udstedte opholdstilladelser behovet for at flygte? Har meget svært ved at se sammenhængen.


Hovedparten af Middelhavsmigranterne er ikke flygtninge fra krigsområder som eksempelvis Syrien, men ofte endda fra relativt velfungerende lande som Senegal. For starters.

Muligheden for opholdstilladelse er selvfølgelig det første migranter overvejer, før de tager afsted.

En af grundene til, at bådtrafikken mod Australien stoppede, var, at muligheden for opholdstilladelse i Australien ikke længere eksisterer for bådmigranter. Menneskesmuglerne i det indonesiske farvand har ikke længere den vare på hylderne.

0