Du svarer på indlægget:
Danmark kan sende til første EU-land iht Dublinforordningen, men den har intet med Tyrkiet-aftalen at gøre, så vidt jeg ved.

Formålet og effekten ved Tyrkiet-aftalen er nøjagtig den samme som Sass´ - at undgå spontane asylansøgninger. Den forhindrer en del af disse, idet det trods alt er mere besværligt at få folk ind gennem Libyen og over Middelhavet (bortset altså fra at Orban og Co stort set selv havde lukket Balkanruten, før Merkel tog affære).

Sass nævner i øvrigt Tyrkiet og Libanon og forhandlinger med de øvrige medlemsstater. Tyskland og Kommissionen tager som nævnt helst ikke affære af egen drift, skoser i stedet gerne dem, der gør (østeuropæerne navnlig, men ikke kun). Så en Sass-regering ville være nødt til at forsøge at lægge pres på the powers that be ved fx at afvise folk ved grænsen (Løkke gør nærmest det modsatte og stiller sig på Kommissionens side ovf østeuropæerne i kvotespørgsmålet). Ikke at jeg tror noget sådant kommer til at ske. Mere sandsynligt han bliver Socialdemokraternes Støjsender, med avisannoncer, lagkage osv.


0