Du svarer på indlægget:
@Sir & CPH

Jeg må nok hellere uddybe nogle af de tanker, der ligger bag.
Først og fremmest bygger det på et liberalt dogme om, at man får løn som fortjent, og at det ikke er retfærdigt at beskatte virksomheder, der tjener mere end andre, da de gør dette fordi de er bare er bedre end andre.

Det var sådan set bare dette jeg tog udgangspunkt i.

Derudover så antog jeg, at folk er enige i, at folk og virksomheder, der bliver ramt økonomisk af krisen, skal have hjælp fordi man ikke selv er skyld i, at man ikke har noget job, eller at ens virksomhed ikke kan sælge nogle varer.
Altså: Man har ikke noget moralsk ansvar for noget, man ikke kan kontrollere.

Min påstand var så tilsvarende, at man ikke på nogen har fortjent gevinsten af at samfundet er i krise. Bare fordi man tilfældigvis arbejder inden for en branche, der producerer fx værnemidler. Så derfor er der intet forkert i at samfundet inddrager det ekstra overskud til at hjælpe folk, der har mistet arbejdet pga. krisen. Det er et spørgsmål om finansiering.

Ift. det praktiske, så er det enten gennem en forhøjet skat på firmaernes overskud eller så kan vi tage inspiration fra USA og blot befale virksomhederne at omlægge produktionen for os ;)

Lige et slutnote, så er skat jo generelt indført for at hjælpe folk, der har ekstra mange problemer i livet ift. andre. Dette kan bestemt også kan tilføres til i hvert fald en grad af held eller tilfældigheder eller hvad man har lyst til at kalde det. ;)

@Bosse Jeg har heller ikke ondt i røven eller noget. Pengene skal jo bare komme et sted fra også tænkte jeg, at det var en af de bedre måder, at få nogle af pengene i hvert fald.
0