Du svarer på indlægget:
Jeg er en lille smule nysgerrige, UnderMåler. Hvilke tendenser i de historiske priser på minkskind gør, at du kan konkludere, at det er direkte usædvanligt, hvis minkbranchen ikke er rentabel inden for et par år? Før perioden 2010-2014/2016 skal vi umiddelbart tilbage til start til midt 80´erne, siden der var en egentlig positiv "cyklus". Priserne er faldet og steget i den mellemliggende perioden, men ser slet ikke den forudsigelighed af et kommende opsving, du tilsyneladende gør.


Fair nok. Der var forventning i Branchen om at priserne snart ville vende. Dansk minkpels var af den højeste kvalitet og hvis 25% procent drejede nøglen om, så vil det mindre udbud af højkvalitetsskind nok give en forventning for om en højere pris. Jeg synes du jeg tog en del forbehold og ikke udtalte mig specielt skråsikker. Det var egentligt med udgangspunkt i lidt skolelærdom om svinecyklen, hvor det blev statistisk påvist at svinepriser ret konstant var i en cyklus hvor de toppede hvert 6-7 år. Om det stadig gælder med den meget øgede globalisering, Kæmpebedrifter i østeuropa og Kina, samt voldsomt øget efterspørgsel fra Kina ved jeg ikke.

At minkpriserne også er cykliske faldt jeg også over i den her udredning: https://static-curis.ku.dk/portal/files/214134204/IFRO_Udredning_2019_06.pdf

Jeg ser intet af ovenstående som en garanti for at priserne ville have steget næste år. Selve coronakrisen har vel også en kæmpe betydning for en luksusvare som pels. Det var mere fordi jeg syntes at det var useriøst at det historisk lave prisniveau i 2019 blev hevet frem som argument for erstatningens størrelse, lige som det historisk høje prisniveau i 2013 heller ikke skal være det.

Det der med at hive enkelte tal ud af en kompliceret virkelighed, minder mig om når højreorienterede amerikanske tv-kanaler og politikere viste grafer hvor alle konne se at temperaturen faldt, så nu skulle man jo ikke bekymre sig om global warming... Det viste bare grafen fra juli til januar :-)
0