Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(561856201103)
Selvfølgelig ser jeg socialdemokraterne som en del af venstrefløjen. Uanset hvad man synes om Mette og vennerne, så er socialdemokratiet stadig det vigtigste parti på venstrefløjen.

https://www.berlingske.dk/politisk-morgenpost/en-splinterny-maaling-afsloerer-danskernes-vigtigste-dagsorden-det-er

Her fra i sommers. Udover udlændingepolitik, så er sundhed og klima de vigtigste emner for vælgerne. At S har bbrugt tid på udlændigepolitikken gør jo netop også, at det er sværere for V at lade som om, at S har berøringsangst over for emnet. Så længe der kommer en positionskamp mellem DF og NB, så vil det være aldeles uklogt for V/S at gøre det til et af valgkampens vigtigste emner, nu hvor eksempelvis Martin Henriksen æder typer som Løkke og Mette til morgenmad. DF er formentlig ganske ligeglade med S/V i den her valgkamp, da deres reelle problem ligger i, at der potentielt kan komme et alternativ længere til højre.

Om Danmark kaster samtlige milliarder og gode intentioner ind i kampen for et bedre klima, vil det næppe ændre den bekymrende situation.


Men spørgsmålet er jo ikke hvorvidt Danmark kan løse problemet alene. Spørgsmålet er i langt højere grad om Danmark har tænkt sig at investere i uddannelse og grøn forskning der potentielt kan eksporteres til langt større markeder, såsom USA, Kina og resten af det indre marked. Klima spørgsmålet er ikke blot at polerne smelter, at vi skal have flere el-biler, flere vindmøller/solcelleanlæg, eller investere i dæmninger når vandet unægteligt begynder at stige.
Spørgsmålet er i langt højere grad også et spørgsmål om økonomi, at tiltrække hjernekapacitet fra andre lande, investere i uddannelse og ikke mindst at kunne gøre noget ved at folk fra centralasien, afrika og landende omkring Indien bliver nødt til at rykke teltpælene op, og søge mod andre jagtmarker når klimakatastroferne kommer til at ødelægge deres levegrundlag ved tørke, oversvømmelser, mudderskred, forurening osv. Hvor tror du de folk gerne vil hen? Europa er helt rigtigt gættet.
Der er latterligt mange penge at hente hvis Danmark (eller andre) tør være et foregangsland for en udvikling som alle lande skal igennem indenfor de næste 30 år, om de vil det eller ej.

Klima og grøn energi kan næppe alene række i 3 uger. Det er rigtigt. Men alle følgevirkningerne kan.
Det er iøvrigt en tendens Europa over, at de såkaldte grønne partier er i voldsom fremgang. Det kan også sagtens være tilfældet i Danmark.

Lidt ironisk, at du mener at venstrefløjen bør undlade at bringe indvandringen på bane i valgkampen


Du kan ikke have en fornuftig diskussion med folk der skriger "send dem ud på en øde ø".
Skrevet af Slettet(561856201103)
Rasmus Paludan? Er det ikke ham der gerne vil mødes med 13 årige drenge fordi de "gerne vil høre om hans projekt"?
Skrevet af mikem
Jo lad os da håbe han aldrig nogensinde får noget at skulle have sagt! Det er også ham der argumenter imod muslimer, på det grundlag at de ikke accepterer homoseksualitet, for efterfølgende at bruge ordet homo i nedladende vendinger.. Han er måske prototypen på en ny generation af "ungdommelige politikere" der har opfatter hvilken magt internettet har, hvis man blot stiller Det firkantet nok op for de følgere de ønsker.. Har enda set manden blive uddebateret af en 12 årig.. Hvis der virkelig er nogen der mener han har noget fornuftigt at sige, ja så står verdenen da ikke længere..
Skrevet af Slettet(412118201009)
Krigerisk pacifist

Du har en stribe gode pointer mht klima.

Jeg tror også at emnet vil fylde mere end nogensinde.

Af to grunde bliver det formentlig ikke et top-3 tema:
1) Enigheden er relativ bred
2) Emnet mangler en anelse identifikationsfaktor.

Mit gæt:
Top 3 bliver emner som økonomi (velfærd), udlændinge og sundhed.

---

Ift socialdemokratiet, venstrefløjen og udlændingepolitik:

Jeg betvivler at Frederiksen tør gå ind i en valgkamp, uden at adressere området.
Som Frederiksen sagde det sidste år:
»Hvis socialdemokratiet igen svigter, kan det blive uopretteligt.«

Hun henviser naturligvis til 1998 og 2011, hvor enhver socialdemokratisk tale om stramninger, udelukkende var af retorisk karakter.
Partiet er ekstremt sårbart, som følge af Lykketoft/Nyrups og Corydons svigt.

Hertil kommer, som tidligere nævnt, valgets alt for klare tale for dele af de europæiske socialdemokratiers historiske deroute.

Frederiksen har absolut ikke råd til andet end endog meget grundige forsikringer om at partiet vil stå vagt om en stram udlændingepolitik.
FREM for alt
Skrevet af Slettet(561856201103)
Enigheden er relativ bred


Det er helt rigtigt, at Venstre fornylig er sprunget ud som et klimavenligt parti, men det er vel efterhånden også ganske klart at de siger et, men gør noget helt andet. Venstre vil gerne brande sig selv som et miljøvenligt parti, men når det kommer til stykket, så bliver vennernes interesser vægtet højere end klimaets ligesom de i så høj grad som muligt forsøger at lukke munden på kritikere. Gerne med politisk magt hvis det er muligt. Det var eksempelvis ikke med Venstres gode vilje at Eva Kjer måtte gå af, ligesom løgnen om PSO afgiften banede vej for et forurenende datacenter.

Jeg tror sådan set stadigvæk at indvandring bliver et markant emne. Spørgsmålet er så bare om det bliver emne nummer et. Det tror jeg ikke det gør. Dertil tror jeg, som nævnt, at V/S er bekymrede for den kamp der kommer til at stå mellem DF/NB.
Sundhed kommer nok også til at fylde en del. Men her tror jeg også, at Venstre bliver kørt over, hvis bare S og resten af venstrefløjen kører på at regionerne/strukturreformen var Løkkes prestigeprojekt, som han nu selv vil lægge i graven. Hvis de samtidig kan bringe sagen med privathospitalerne op, og mandens generelle småkorrupte adfærd, så går V nok tilbage endnu engang - Hvilket nok også bliver Løkkes farvel til dansk politik.

Frederiksen har absolut ikke råd til andet end endog meget grundige forsikringer om at partiet vil stå vagt om en stram udlændingepolitik.


Klart. Men den debat behøver bare ikke at køre i tre uger. For hvis det udelukkende handler om indvandrig, så taber S+resten momentum. Hvis man derimod kan holde fokus på alt andet, herunder sundhed, klima, uddannelse og økonomi, så bør blå blok være totalt decimeret.

min spådom: LA, V og DF kommer til at gå markant tilbage. NB kommer ind. K går frem.
På venstrefløjen går S en smule frem. SF og RV går en del frem, EL og Å går en anelse tilbage. Å mere end EL dog. For EL er det et stort problem at hverken Johanne eller Pelle stiller op. Å er i min optik en anelse for fjollet.
Skrevet af el inmigrante
Kimtell

Spørgsmålet var på baggrund af de faktorer og din idé om, hvad der betegner en voldskultur.

Jeg er komplet uenig med dig, da jeg mener du går efter manden, Istedet for bolden.

Dine indlæg indbyder nærmest til et had mod mennesker, som eksempelvis har en anden religion/kultur. Du får det til at fremstå, som om, at alt hvad der hedder eller omhandler Islam, er en del af en voldskultur.


Jeg synes det er skræmmende, at man stadigvæk i 2019 diskutere sådan noget pis, Istedet for at kigge på årsagerne, til hvorfor nogle ting er sådan, som de er !

docendo disco, scribendo cogito
Skrevet af Slettet(412118201009)
Immigrante

Jeg har i et indlæg i dag, helt eksplicit, understreget at alle naturligvis IKKE kan tages til indtægt for adfærden i en kultur!!!
Det burde jo ikke være nødvendigt at nævne. Nu gjorde jeg det...dog uden det store held :D

----

Tre spørgsmål:

Anerkender du at islam ikke er sekulær, og i bekræftende fald, mener du der er tale om en ideologi der bidrager til demokrati, ligestilling, religionsfrihed etc?

Hvilke af de elementer Jeg opregner, mener du, at der ikke er dækning for?

Skyldes din »2020-udmelding« at du ikke mener at der forefindes ekstremisme i vor tid???
IS,taliban og nynazisme er blot tre eksempler.

---

Jeg abonnerer ikke så meget på virkelighedsfjerne skønmalerier.
Lad Morten Korch og Hollywood køre den afdeling.
FREM for alt
Skrevet af Slettet(412118201009)
Krigerisk pacifist

I store træk enig.

Holder din spådom ligner det unægteligt Mette Frederiksen på statsministerposten. Helt i overensstemmelse med målingerne gennem lang tid.

Erfaringen viser dog at den regeringsbærende blok henter ind på oppositionen i løbet af valgkampen.

Hvis de nordatlantiske mandater fordeler sig som i 2015 (4-0 til rød) skal Løkke og Thulesen Dahl præstere små mirakler for at blive hængende.

Efterspillet bliver, uanset fordelingen af stemmer, mere spændende end det har været i årtier.

FREM for alt
Skrevet af Slettet(412118201009)
Pink

De onde, hadske DR-fascister, har haft det ufattelige held, at de har lokaliseret en af de sjældne fascister fra fredens religion.

I uskøn forening, kaster de smudsige løgne over religionen, der har bibragt specielt kvinder så megen lykke.

---

Pudsigt nok, har medierne i årevis hardcore-leflet for outlandish, trods det at bandet har hyldet tvangsægteskaber, og udgydt had mod vesteuropæiske værdier.

Velbekomme.
FREM for alt
Skrevet af Bosse1983
Hvis datteren kommer hjem med en af gutterne fra Outlandish, er I to selvfølgelig de første til at udbringe en skål.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Slettet(412118201009)
Bosse

Det forudsætter jo at d´herrer i Outlandish har ændret holdning.

Og dog...Det er vist mest de muslimske kvinder, der er lænket til de »racerene« relationer.
Rushdie Rashid er én af undtagelserne. I hendes tilfælde måtte Jens Højbjerg konvertere til islam.
Længere rakte »tolerancen« ikke.
FREM for alt
Skrevet af Bosse1983
Så social kontrol hvis ikke du deler verdenssyn og kultur. Det lyder som en artikel jeg har læst.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Slettet(412118201009)
Bosse

Så har jeg formuleret mig uklogt.

Mht holdningsændring, ville jeg anføre at medlemmerne i Outlandish som nævnt har hyldet tvangsægteskaber, og derfor må formodes at praktisere samme.
Det formindsker unægteligt sandsynligheden for det nævnte møde med døtrene.


Det var absolut ikke tale om social kontrol.

FREM for alt
Skrevet af Slettet(320937202705)
@kimTell

Nu googlede jeg den med outlandish og tvangsægteskaber. Kunne ikke finde noget. Kunne du eller andre ikke lige henvise til hvor bandet hylder tvangsægteskaber?

Jeg blev også lidt overrasket over påstanden om at "medierne i årevis hardcore-leflet" for et band, jeg ikke har hørt noget som helst til siden de havde sang med en hvis replay-værdi tilbage i de gode dage 2002.
Skrevet af Slettet(320937202705)
@kimTell

I min optik, er dialogkulturen den absolutte modsætning til voldskulturen.


Min anke går på at du ophøjer noget til en kultur som ikke er en kultur, men i stedet udtryk for nogle bestemte materielle omstændigheder. E.g. nogle mennesker kan være underlagt nogle omstændigheder, hvor de ser vold som den mest effektive måde undslippe de omstændigheder. Andre er underlagt andre omstændigheder hvor vold ikke er nødvendigt eller frugtbart. Det betyder ikke der nødvendigvis er tale om nogen voldskultur nogen af stederne.

Folk fra underklassen begår også mere voldskriminalitet end folk fra overklassen. Er der en voldskultur i underklassen, eller er der hovedsagligt tale om forskellige materielle omstændigheder?

Muhammed-krisen var et mønster eksempel på voldskultur:
-Demonstrationer hvor ca 200 mennesker døde på baggrund af en tegning???
-Udstedelse af diverse dødstrusler.
-ambassadeafbrændinger.
-Terroranslag på JP.
-Mordforsøg på Vestergaard.


Var den virkelig? Der er næsten 2 milliarder muslimer i verden. Hvis disse ubetydelige dråber i et kæmpe ocean vitterligt skal definerer en så stor gruppe mennesker, så vil jeg påstå din definition er under et ekstremt pres. Jeg er sikker på du kan blive ved med at gå partikularistisk til værks og finde masser af eksempler på hvor folk med muslims baggrund handler voldeligt. Men selv om der er mere vold blandt en bestemt gruppe betyder det ikke at der hersker en voldskultur i gruppen. Det var netop pointen med mænd vs. kvinder.

Eksempelvis den massive overrepræsentation af muslimske kvinder på voldscentrene.
Den står ret tykt uden yderligere kommentarer.


Det vil der givetvis også være blandt Hinduistiske grupper hvis der var andet end en lille håndful af dem i DK. Det bør fortælle dig at det ikke handler om en voldskultur, men om at der er tale om en patriarkalsk kultur. Denne kan naturligvis afføde vold.

Og nej, en given overrepræsentation på et givet område, er ikke at betegne som en voldskultur.

Det samlede billede aaf voldsudøvelse efterlader (desværre) ingen tvivl.


Men såvidt jeg kan se dokumenterer du blot overrepræsentation. Du har ikke forsøgt at præsentere nogen teori der skulle dokumentere at denne overrepræsentation skulle være udtryk for voldskultur. Som jeg tidligere har påpeget, er vold - i hvert fald under proxy´en "drab" oftest mindre i muslimske lande end kristne lande. Tag e.g. et kig på syd og mellemamerikas voldstatistik. https://www.leksikon.org/sort_stat.php?id=224


Is og taliban:

Det giver mening, hvis man kigger på fra hvilken kultur, de nævnte organisationer er udsprunget fra.


Nej, du vender det på hovedet. Du brugte IS og Taliban til at dokumentere at der var en voldskultur. "Se, muslimer er voldelige - IS og Taliban er beviset!". Nu siger du at de er voldelige fordi du udspringer fra en voldskultur. "Se, IS og Taliban er voldelige fordi de er muslimer!".

Det er cirkulær argumentation det der.
Skrevet af repos
Apropos voldskultur, så blev der i Mexico myrdet over 35.000 mennesker sidste år.

Sammenhold med den katolske kirkes bogstavelige tag på seksualundervisning, så kan vi vist konkludere voldskultur hos katolikker.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Slettet(561856201103)
Eller katolske præsters glæde over buffeten af drengebørn. For et par år siden var Honduras det land i verden med højeste mord-rate blandt lande der ikke var i krig. Lande som Brasilien, Guatemala, Colombia og Nicaragua er heller ikke ligefrem fredfyldte steder ift overfald, kidnapninger, mord, voldtægter osv. Hvad er fællesnævneren mon her?

Hvis man alligevel mener, at politisk ustabilitet, og navnlig amerikansk indblanding i tide og utide, ikke er det afgørende, så må der jo være en anden forklaring.

Hvis man ser på mordraten, så er 17/20 lande på listen iøvrigt fra Sydamerika: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate

Både hvis man kigger relativt og absolut, så skal man faktisk ganske langt ned før man finder et land placeret i mellemøsten
Skrevet af Mr_bum
Eller at Kim Tell må være eksemplet på den almene FREM-tilhænger.
Skrevet af Slettet(320937202705)
Her er forresten sidste ord i krigserklæringen fra en overordenlig kristen leder mod et muslims land, en krig der endte med at koste flere hundrede tusinde uskyldige muslimers liv.

https://youtu.be/5BwxI_l84dc?t=252

Voldskultur?

Nej, næppe. Men, jeg ville kunne forstå hvis den mellemøstlige pendant til kimTell kunne få den tanke.
annonce
0