Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af trannel
"har du forslag til, hvordan det måles eller der opnås nogenlunde enighed om, hvorvidt en politiker ´favner´ hele ´nationen´?"

Det kommer selvfølgelig an på hvordan man operationalisere "favner hele nationen". Jeg vil dog mene et ret godt mål for det vil være følgende. Indbyggerne i DK opdeles efter geografi. Det kunne evt. være regionerne, eller kommunerne. Så beregner du de forudsagte sandsynligheder med en stemme på lederen for alle geografiske områder. Herefter danner du et mål for socioøkonomisk status og beregner igen de forudsagte sandsynligheder for en stemme på lederen alt efter din socioøkonimske status. Herefter krydser du socioøkonomisk status med geografi og beregner de forudsagte sandsynligheder. Hvis din forudsagte sandsynlighed for at stemme på lederen ikke ændrer sig signfikant afhængig af din geografiske placering i DK eller din socioøkonomiske status, vil jeg mene du kan konkludere at lederen favner bredt. Det gør således ingen forskel hvor i landet du bor, hvor mange penge du har, hvor lang uddannelse du har etc. for om du vil stemme på lederen eller ej.

"Har du forslag til, hvordan det måles eller der opnås nogenlunde enighed om, hvilken slags opførsel ´nationen´ kan ´respektere´?"

Det er vel bare at spørge befolkningen til vigtige politiske spørgsmål. Hvad er holdningen til vi skal i krig i Irak? Skal vi tillade flere flygtninge? Er vores engagement i Syrien godt? etc. Eller mere simpelt, spørge folket om de mener lederen gør et godt stykke arbejde.

I et demokrati vil der selvfølgelig aldrig være 100% enighed, men hvis der er signifikant forskel, indkapsler du nu meget godt den reele holdning der er til lederen.
@Boldhenter "Rio Ferdinand er kun kommet på holdet på grund af mesterskabet! Kan i flæng nævne Lescott, Jagielka, Ashley Williams, Sebastien Bassong, måske sågar en Mertesacker eller Winston Reid?"
Skrevet af Borger Louis
Klaus Riskær - en af vor tids store tænkere - har sgu fat i noget her.

"Har læst på hele ´Løkke-Bilag 2-sagen´ herude fra. Det er i grunden sørgeligt og på mange måder forudsigeligt. Løkke mistede posten som Statsminister, og der er næppe megen tvivl om at Lars Løkke har søgt ´mental´ kompensation i internationale organisationer, hvor han har kunnet fortsætte som en art ´virtuel statschef´, for sådan er det i disse organisationer: De forkæler og pakker tidligere regeringsledere ind, som var der tale om det pureste guld.

Af denne automatik og organisatoriske ´myopia´ forføres man langsomt til blot at flyde med strømmen af invitationer, rejsebestillinger, fine middage og service til resten af familien: Man tillader sig selv ´at glemme´ at man ikke længere er Statsminister i Danmark, men flyder ind i en komfortabel tilværelse som eks-statsminister i det store udland. Såre simpelt og enkelt, og forståeligt.

Hvad pokker kan vi bruge dette til i vores politiske holdningsdannelse ?
Selvfølgelig skal han ikke betale noget tilbage der er booket og bestilt efter reglerne i den organisation han er tilknyttet. Juridisk er der nok ikke noget at komme efter, hvis han vel og mærke huskede at indkomstdeklarere sin datters 27.000 kr´s flybillet som han jo ikke har betalt, og kan dække over en ´nasty´ skattesag, idet andre af denne type ´følgeomkostninger´ kan dække over skatteforhold der ikke er i orden.
Dette anliggende er derfor ikke for jurister eller psykiatere at tage stilling til (selvom de udtaler sig her og der og allevegne).

Jeg tror mere vi skal have fat i filosofferne: uden at vide hvad de vil svare, vil jeg gætte på, at når vi taler om det at repræsentere det samlede kollektiv (at være politiker), så styres det hele af den moral man repræsenterer.
Egentligt ville jeg have haft det lettere moralsk med at Løkke havde holdt et pressemøde på 30 minutter og bedt pressen rende og hoppe, og havde sagt at han ikke gad rejse kloden rundt på monkey-class, og at han på så mange rejsedage også gerne ville se sin familie, men problemet bliver jo, at netop Løkke - og hans eget parti - jo i det daglige sætter så mange standarder for hvordan man skal gebærde sig og ikke, så han med en sådan holdning ikke kan undgå at blive utroværdig. Jeg ville feks. ikke have haft det problem :-0.

Dels er hans problem at hans opførsel og slendrian med ´corporate governance´ er en helligbrøde i Venstre, men han fanges også på den forkerte fod, fordi han netop ikke kunne lave ´straight talk´ til pressen netop fordi han har ´designet´ sig selv politisk til en identitet der tilsyneladende er forskellig fra hans virkelige jeg.

Alle siger at det nok skal gå alt sammen, men jeg er ikke så sikker. Befolkningen tilgiver fejl og dumhed, men jeg tvivler mere på at de glemmer hvad der ikke kan være andet end politisk dobbeltmoral. Desværre for Lars Løkke."
Skrevet af clausp
Jeg er enig med Mr.

Spøjst med en model med to statsministertyper som åbenbart er hinandens komplementærmængder.

Er det taget fra en opgave i samfundsfag i 1.G?
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af MaggerBazz
Mr.

Hvis ikke du kan det på nuværende tidspunkt, er det fordi, du ikke vil, og så er det nok ligegyldigt, hvad jeg skriver.

Vi får de politikere og den presse, vi fortjener.
Skrevet af MaggerBazz
trannel

Ad førstnævnte virker det til at være en vurdering, der således flugter stemmeafgivelsen? Det har jeg selvfølgelig ingen indvendinger imod.
Dog blot, at omfanget af løbende estimeringer af noget sådan skal være yderst begrænset, idet medierne har vist sig ikke at forstå statistiske usikkerheder.

Ad andennævnte er jeg helt enig. Lad os endelig undgå at spørge befolkningen om politikerens moralske habitus.
Dog åbner det at spørge ´folket´ om de mener lederen gør et godt stykke arbejde op for en masse besværligheder. ´Et godt stykke arbejde´ skal defineres som værende noget væsensforskelligt fra moralsk habitus.
Skrevet af TheCaptain
Vidste ikke lige hvor jeg skulle poste linket herinde, så det bliver lige denne tråd. Det kan vel give et prej om, hvor godt DF (og danskernes parti til en vis mindre grad) klarer sig næste gang:

http://imgur.com/Oq0Sco2

Det er så skræmmende, og det er vel og mærket kommentarer fra fra folk der ikke gemmer sig bag en anonym skærm som på nationen!.
Moneyball Midtjylland - Danmarksmester 2015, 2018, 2020 & Pokalmester 2019
Skrevet af jazzy , moderator
Det er helt sikkert skræmmende og beklageligt, men man skal også lige være opmærksom på, at screenshottet, du linker til er klippe/klistret sammen af en meget længere tråd, som sikkert har haft flere nuancer, end det der står tilbage (bemærk "Made with Stitch It"-vandmærket nederst til højre - Stitch it er et værktøj, der kan klippe og klistre).

De vælgere Dansk Folkeparti får fra S i dag kommer ikke længere på grund af fremmedfjendtlighed, men på grund af velfærdsydelserne (tror jeg - blandt mange andre): S´ højresving på den bane med de reformer, de har lavet siden de kom til magten, har fået vælgere til at strømme til DF, som stadig lover guld og grønne skove, fordi de aldrig skal stå til ansvar for noget af det.

Men intet af dette ændrer på, at du har helt ret i, at det er skræmmende, at folk skriver sådan.
Skrevet af TheCaptain
Det har du selvfølgelig ret i. Retorikken er generelt bare blevet virkelig hård de seneste år, og selvom jeg tror, at du har ret mht. DF´s nye vælgere fra S, så tror jeg desværre også, at mange "har fået nok" og nu stemmer på DF pga. ønsket om en strammere udlændingepolitik. Tror aldrig Danmark har været så fremmedfjendske i mange år.
Moneyball Midtjylland - Danmarksmester 2015, 2018, 2020 & Pokalmester 2019
Skrevet af Duck
Susanne Holst Engkvist hun får muslimske svigersønner, når døtrene gør oprør.
Skrevet af repos
Mht muslimske kærester, så er det da ikke så uforståeligt, at det kan medføre bekymringer hos forældrene.
Hvis jeg havde en datter, der proklamerede, at hun fik en muslimsk kæreste, ville da heller ikke umiddelbart juble.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Okocha
Det kunne være, at du bare skulle vente med at juble (eller græde), indtil du ved, hvad det egentlig er for et menneske, din datter har bestemt sig for at kaste sin kærlighed på – helt uafhængigt af, hvilken religiøst eller kulturel baggrund, han (eller hun!) nu måtte have.
\"Alt er Bastille for den nøgne masse\"
Skrevet af Borger Louis
Jeg liker lige dit indlæg, Okocha. Hvad er det for en bonderøvsholdning, repos?

Skrevet af pukledyret
Uanset hvilken kæreste min datter får, så vil han (eller hun) umiddelbart blive præsenteret for et valg.

Head or gut?

Abe
Skrevet af Borger Louis
Det sigende ligger allerede i ordet "proklamerede" uuhhh, familie. I må hellere sætte jer ned, inden jeg fortæller dette.

Please, datter, hellere afslør at du er lebbe end, at du har fundet en muslim.
Skrevet af pukledyret
Hahahahaha. Det er sandt. Jeg kan se det for mig.

"Far, jeg har lånt din nye Mercedes uden at spørge og nu holder den ovre i lygtepælen"

"Far, jeg blev knaldet for at male en whole car på Klampenborg station"

"Far, jeg har fået en muslimsk kæreste"


Jeg ved mine forældre var blevet mest sure over nummer 2.
Abe
Skrevet af Borger Louis
Eller Karl Stegger i Min Søsters Børn, "Edel, ring efter politiet!"
Skrevet af repos
Som ventet overfortolkes der på livet løs.

Selvfølgelig er det afhængig af, hvilken person der er tale om. Jeg har et familiemedlem, hvis datter har en muslimsk kæreste. Det er ikke helt problemfrit.

Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af pukledyret
Uanset hvor meget jeg har prøvet, er det endnu ikke lykkedes mig at have et problemfrit forhold med mine kærester.
Abe
Skrevet af Borger Louis
Jeg havde også en muslimsk kæreste en kort overgang. Hun var helt grøn i the art of felattio, men et decideret problem vil jeg ikke kalde det.
Skrevet af repos
Heller ikke her, men jeg kan da gerne udpensle, at problemstillingerne udspringer af store kulturelle forskelle, bl.a. i forhold til kønsrolleforventninger.

Jeg har desuden en bekendt, der har giftet sig med en muslimsk kvinde. Han har bl.a. måttet hemmeligholde en datter fra et tidligere ægteskab, er selv konverteret til islam med alt, hvad det indebærer. Hans forældre har da ikke jublet hele vejen igennem denne proces. Svigerdatteren er en sød pige, som de har de fint med, men alt det religiøse postyr har da været svært at kapere.

Jeg kan ikke se det odiøse i at have nogle bekymringer. Jeg ville have samme belymringer skulle mit barn få sig en kæreste fra eks. Jehovas Vidner, eller andre, hvor religiøse dogmer er dominerende.

Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
annonce
0