Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(112218201709)
Paludan viser sig at være en super-fundraiser for Dansk Flygtningehjælp. Da jeg gav mit bidrag i går stod den på 189.000 kr. - i dag er er der kommet knap 600.000 kr. ind.
https://minindsamling.flygtning.dk/landsindsamling-2018/3-4096
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af anders.hede
De lande der har relativ succes med indvandring fra Mellemøsten er lande uden et stort socialt sikkerhedsnet. Det vil sige du er pisket til at bidrage til landet og blive integreret. Sådan er det jo ikke i Danmark - her kan leve ganske okay, især i forhold til der, hvor man kommer fra, uden at bidrage og uden at blive en del af det samfund du er kommer til.

Derfor - indvandring fungerer hvis man ikke har det sociale sikkerhedsnet, som vi jo ellers hylder. Sverige er et skrækeksempel på hvordan det går, når man lukker mange ind med anden kulturel baggrund. Det siger sig selv at det giver problemer at gå fra 1% til 10 % af befolkningen med anden etnisk baggrund på få årtier.

Jeg er også tilhænger af totalt stop, og så fokus på at få dem, der allerede er i landet til at fungere i højere grad, fremfor at starte forfra konstant med nye indvandrere. Om det så kræver et opgør med tidligere konventioner, lever jeg med. Det burde aldrig have været ok, at man kan rejse igennem 5-10 fredelige lande og kræve asyl.
Skrevet af anders.hede
Der hvor nazi-sammenligningen går galt er jo alle kan bruge den i forhold til deres egen agenda. Ham der krigerisk pascifist mener at der er mange ting i dansk politik der minder om nazitiden. “Muslimer er nutidens jøder”

Men modstanderne af indvandring kan på samme måde hævde at der blandt tilhængerne af Islam er en ret stor fællesmængde i forhold til nazismen. Den tankegang om drab på de vantro, om homosexuelle, og kvinders manglende rettigheder - stening af utro, etc. “Muslimer er nutidens nazister”.

Det gør jo virkelig ikke debatten ret meget gavn med disse sammenligninger.

Det bliver ødelæggende for den.

Lidt ligesom at man kan sammenligne Paludan med repuplikaneres demonstration eller ørestadens gymnasium, hvis man hører til venstrefløjen og højrefløjen kan så til gengæld sammenligne med Hitz-but-Tahrir der får lov at demonstrere med deres ønsker om kalifater, drab på homosexuelle, etc, uden voldelige overfald.
Eller at hvis Paludan er selv skyld i at få tæsk pga provokationer, så er kvinden i lårkort også medskyldig i at blive voldtaget.
Skrevet af Slettet(562140202803)
Achton

Mere hen i retning af politisk satire.

Spørgsmålet er så, hvor mange der vil tage ham alvorligt.
Skrevet af Slettet(412118201009)
Adamantium

Mht højrefløjen og skyld:

Uden højrefløjens tilgang fra 2001, havde vi været betragteligt tættere på svenske tilstande.

Det gælder tilstrømning, men afgjort også integration.
Sverige har praktiseret den gode tone.
Sverige har gjort sig vidtrækkende anstrengelser, for at imødekomme de nye medborgere.
Det er ikke lykkedes. Som i slet ikke.

Jeg er generelt enig i de betragtninger, andre har udfoldet på de sidste si
Jeg sidder ikke med en viden om vidundermidlet, der ændrer fundamentalt på tingenes tilstand.
Efter en række årtier, formoder jeg at alle værktøjer har været i brug.
Det skal ikke afholde os fra, at monitorere eventuelle nye pædagogiske virkemidler, men det er ikke et område hvor jeg besidder den mindste viden.

Jeg vil først og fremmest plædere for et totalstop for indvandring fra udvalgte lande.
Antallet er helt afgørende.

De sproglige kvaliteter er ikke altid helt i top.
Venstrefløjen har jo i årevis hældt til, at modersmålsundervisning var det eneste saliggørende.
Billedet er imidlertid, at grupper der aldrig har modtaget modersmålsundervisning, klare sig markant bedre end grupper der har.

Jeg vil allokere midlerne til en styrkelse af de danskkundskaber, der uanset uddannelsesretning eller ambitioner på jobmarkedet, er grundlæggende forudsætninger.

Sproget er måske det mest signifikante udtryk for parallelsamfundet, forstået på den måde, at "vi åbenlyst ikke taler ret meget sammen."
Og det er ikke et aspekt, der nødvendigvis peger i retning af en overdreven velvilje ift integration.

Overordnet kom der for mange på for kort tid.
I stedet for at måle på konsekvenser og på omfanget af integration, fortsatte man den lidt bevidstløse praksis.
Det har tilvejebragt en opgave der er kolossal, økonomisk, socialt og kulturelt.

Udviklingen i de senere år, har imo bragt os tættere på svenske tilstande, end en vellykket integration.
Men det vil nok ikke overraske læsere af denne tråd.
FREM for alt
Skrevet af Forhammeren
Selvom antallet naturligvis betyder noget er den manglende integration i høj grad DFs ansvar.

Det er først i de seneste par år at vi har fået IGU og det er en katastrofe at vi ikke har kompetenceafklaret asylansøgere fra dag 1 og fik lært dem dansk så vi vidste hvad vi skulle stille op med dem hvis de fik asyl.
Det hænger desværre uløseligt sammen med at udlændingepolitik gøres op i antal stramninger og lempelser uden nogen klar forestilling hos mange om hvad stramninger og lempelser rent faktisk går ud på.
Løkke fortjener stor ros for omsider at have taget et slags opgør med DF.

Det ville i øvrigt være gavnligt for udlændingedebatten hvis den foregik på et realistisk grundlag. DK kommer også i fremtiden til at deltage i at løse udfordringerne med flygtninge og være et land som andre lande regner med tager vores ansvar.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Slettet(412118201009)
Forhammeren

Enig på visse delområder.

Men har Løkke taget et opgør med DF?

Retorisk, ja.
Men ikke på indhold.

Støjberg personificerer regeringens linje.
Det er formentlig DF´s foretrukne på posten.

I januar 2018, afholdte en eddikesur statsminister pressemøde, i hvilket han tordnede, at man ikke kunne forhandle "finanslov og udlændingepolitik," i et hug.

Finansloven, 10 måneder senere, endte med udlændingepolitik, som det altdominerende omdrejningspunkt.

Hertil kommer, at Løkke naturligvis har gemt et par godbidder til valgkampen.
De seneste uger har han ikke talt om ret meget andet end udlændingepolitik, helt uden hensyn til den øvrige kontekst.
Senest i dag på TV2 hvor han i et interview om EU, lige fik nævnt, at Danmark "har flyttet sig fra en 5. til en 16. plads", mht asylansøgere.

Strategien skyldes vel også læren fra 2015.
Løkke tågede rundt i en uge, med en "at det skal kunne betale sig at arbejde,"-retorik, der i bedste fald fremkaldte ligegyldighed.

Han smed det hårdt opsparede forspring til Thorning i uge 1, og kørte skånselsløst på udlændingepolitik i uge 2 og 3.

Det ser ud som om at statsministeren vælger samme recept. Minus uge 1.


FREM for alt
Skrevet af Forhammeren
IGU er det bedste konkrete eksempel på at Løkke har taget et opgør med DF.
Det er helt ubegribeligt at det ikke er indført for mange år siden.

Udlændingepolitik spillede da en rolle i 2015 men var et blandt mange emner og det definerede moment var temmelig sikkert da Morten Østergaard ikke ville udelukke at diskutere boligskat med S efter valget.
Den anden statsministerduel var samme dag og Løkke vandt den duel over en tydeligt rystet statsminister. Her skiftede momentum.

Da Thorning i den afsluttende partilederrunde vil lave en aftale med Løkke er det ikke om udlændingepolitik men om boligskatter.
Miljø og klima spillede også en stor rolle, det er muligt du ikke opdagede det.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Slettet(412118201009)
Forhammeren

Så DF´s eksplosive fremgang, hvilede på miljø, klima og boligskat? Nej, vel.
Jeg minder om, at partiet stod for den procentuelle hovedpart af al fremgang for alle partier, fraset alternativet naturligvis.

Hvilket parti(er) profiterede af din tese om boligskattens centrale placering?

-----

Mht Løkke og DF:

IGU repræsenterer den ene side af vægtskålen, og på den anden har vi 145 stramninger, paradigmeskiftet, Lindholm, og Støjberg, der i sig selv er tæt på at være en stramning.

Bygger Løkkes opgør med DF på andet end IGU?
FREM for alt
Skrevet af Forhammeren
Tvivlen om boligskatter er yderst velegnet til at få potentielle røde vælgere til at søge mod blå blok. Jeg noterer at du ikke benægter at det var et afgørende moment.

DFs fremgang skyldes jo primært at de stjal fra V i Udkantsdanmark.

Paradigmeskiftet er ren symbolik eller har du en anden indsigt end eksperterne ? Selv Tesfaye har erkendt at S er med af symbolske grunde.

Løkke har taget andre opgør med DF end IGU men den alene udgør en kæmpe forskel fra tidligere. Et andet eksempel er migrationspagten.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Vincent Gigante
Canada er også et godt eksempel. I hvert fald er Toronto måske den mest diverse by i verden, når det kommer til kultur, men det er jo også generelt for Canada


Canada (og USA øjensynligt) var også mit umiddelbare svar - men den anden bruger efterspurgte succeshistorier med integration på europæiske grund. Arbejdsløsheden for somaliere, dem fra Eritrea, og andre fra ikke-vestlige lande er super lav i Nordamerika, fordi samfundsmodellen jo er, at man i høj grad skal forsørge sig selv - men det er I også flere, der er inde på.


Schweiz er jo også noget splittet, når det kommer til en fast identitet og kultur.


Nu har jeg tilfældigvis boet adskillige år i Schweiz, hvor mange af mine familiemedlemmer samt bekendte kom til som asylansøgere i start 90´erne. Erfaringen fra dengang var, at man relativt hurtigt kunne komme i ordinær beskæftigelse, bosætte sig et fornuftigt sted og skabe sig en god tilværelse. Dengang var der ikke mange forhindringer, hvis man ønskede at kravle op af samfundsstigen - og det skaber god integration. Jeg skal ikke kunne sige, hvordan det forholder sig i dag dog.

Den samme proces i Danmark i slut 80´erne og 90´erne - med at komme på fode i samfundet som flygtning - var langt mere stejl her og man kunne nem tilbringe min. 5 år i en osteklokke i et asylcenter, hvor man ikke uddannede sig, arbejdede eller lærte sproget. Hele systemet var dog også indrettet efter, at man snarligt skulle hjem igen. Det har ikke skabt nogle særligt ressourcestærke og bidragende borgere. Det bøder Danmark også for i dag.


.
Skrevet af Slettet(412118201009)
Forhammeren

S er generelt "med" af symbolske grunde.
Mød lærer som bekendt nøgen kvinde at spinde.

Jeg anerkender at boligskatten var en genstand for advarende toner fra blå blok, men vi er vel enige om at det er uhyre vanskeligt at udpege vinderen af boligskatte-temaet.

Jeg forstod på Løkke at pagten var helt uforpligtende.


Lindholm er alt andet end symbolsk.
Den tjener udelukkende det formål, at udgøre en præventiv effekt, i lighed med hjemsendelsesydelsen, burkaforbud, egenbetaling af tolkebistand og den lange række af stramninger på området.
Initiativerne skal afholde folk fra at vælge Danmark som destination, udover at det skal animere repatriering.

FREM for alt
Skrevet af Vincent Gigante

@ Kim

Tak for svar på et kompliceret emne.

Jeg mener hele grundpræmissen er, at man holder to væsentlige emner adskilt.


1) Nuværende og fremtidig indvandring. For min skyld kan man godt indføre fuldt asylstop eller træffe andre valg. Det har ikke den store betydning for mig. Der skal dog være en klar plan/model/tilgang for dem, der kommer hertil.

2) Og så er der de flygtninge/indvandre, som er her, og som vi ikke kan eksportere nogen som helst steder hen. De er danskere, og de er ´vores problem´. Der er ikke for alvor formuleret noget konstruktivt ift. integrationsudfordringerne.

Man plaprer løs, om at begrænse og helt stoppe indvandring - men det løser jeg ikke udfordringerne med dem, som allerede her og som evt. er blevet danske statsborgere. Nogle vrøvler også om hjemsendelser mv., som jo ikke engang er en realistisk forslag, da vi har efterhånden har to generationer, der er født med et rødbedefarvet pas. DF siger jo selv, at man skal helt væk fra ordet integration - det er jo håbløst.

Der simpelthen behov for at ændre fundamentalt perspektiv og tilgang ift. punkt 2 - ellers er det bare samme sang ift. integrationsudfordringerne.
.
Skrevet af Forhammeren
Og symbolik er præcis derfor DF bærer et enormt ansvar for den manglende integrationsindsats. Man er imod IGU fordi den hjælper muslimer og kan betragtes som en lempelse af udlændingepolitikken.

Øh nej, det er da ikke svært at udpege vinderen af boligskattediskussionen. Det ændrede momentum i valgkampen og gavnede Løkke meget.

Lindholm og meget andet er symbolik. Der er tre faktorer der er afgørende for antallet af asylansøgere.
Antallet af flygtninge til EU
Mulighed for asyl
Mulighed for familiesammenføring og ikke mindst sagsbehandlingstid.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Frankies
Pernille Skipper på facebook.

’Påskeferie, solskin og jeg har fået to nye venner i min Nørrebro-baggård. Jeg håber, at I alle sammen nyder fridage og solskin. Hvis I mangler fred og ro, kommer I bare til Nørrebro.


Hvad forgår der i kvindens hjerne? Har meget ondt af hendes datter, hvis hun har en mor
som mener at stenkast mod politiet og brændstiftelse af biler hører til hverdagen i de egne.
Gad vide om hendes datter får lov at gå ned og købe en is i de "fredelige omgivelser".

Wake the fuck up tak.
Tænk man bare insistere på at blive ved med at være blind til problemerne i vores land
Skrevet af repos
Nu er bilafbrændinger jo heller ikke hverdag.
Hvor bor du, Frankie?

Og det opkast med datteren er Nationen-niveau, så tag dig lige sammen!
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Slettet(202352200106)
Frankies

Der var ikke ment noget politisk med det. Det var blot et billede som alle mulige andre billeder på Facebook, hvor man nyder det gode vejr. Hun har forklaret det på sin Facebook væg fra 23 timer siden og sagt, at hun tager klart afstand fra volden og, at hun anerkender de problemstillinger, som er på Nørrebro. Tak for det! Jeg kan dog godt forstå, at man undrer sig over, at Pernille Skipper valgte at skyde skarpt efter Paludan i tirsdags, men ret skal være ret. Nørrebro er jo ikke en jungle som sådan, og det er også et sted, hvor jeg kommer meget, når jeg er i København. Jeg har aldrig set nogen bander eller personer, som generelt har gjort mig utrygge. Dette er selvfølgelig mine egne erfaringer, og vi så jo selvfølgelig i søndags, hvordan tingene kan blive overophedet, og det er naturligvis ærgerligt for området og for vores demokrati.

Løsningen er dog ikke ligetil, og der er jo ingen af os, som er politikere. Min eneste anke er dog fortsat, at hvis man kun ser Paludan som problemet, så har man absolut fejlet.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Frankies
Repos.
Hellerup. Det er måske ikke hverdag med bilafbrændinger, men hvis Rasmus Paludan
demonstrerede der dagligt ville det være det.

Jeg synes det er et ganske fint argument, at hun nok ikke ville sende hendes datter
ned på gaden under den slags optøjer. (Men taget hendes opslag i mente, burde man jo
altid kunne føle sig sikker på Nørrebro).
De problemer har jeg ikke hvor jeg bor, her er trygt og roligt. Uden det er en løgn.
Jeg har selv befundet mig på Nørrebro, uden problemer. Det er dog så malplaceret
at hun vælger at komme med et udlæg som omtaler Nørrebro som roligt og fredeligt,
så hurtigt efter.

Redondo69
Jeg er ked af det, men du tager fejl. Mange af dine indlæg synes jeg rigtig meget om.
Men Pernille Skipper ligger ikke et billede af et par ænder ud, to dage efter vold mod
politi folk, brandstiftelser i gaderne, 30-40 anholdte. UDEN det er politisk.
Lad os sige det ikke var politisk, er det fuldstændig mangel på forståelse for de
seneste døgns optøjer.
Jeg kan sige med 100% sikkerhed at hun har lagt det ud som et statement, at Nørrebro
ikke er så skidt som man gør det til. At hun så efterfølgende prøver at trække i land,
er nok fordi hun godt ved hvor malplaceret det er som en partiformand at se så ligegyldigt
på tingene.
Skrevet af Kaffe
Jeg synes, du er noget kirsebærplukkende i din udlægning af andres synspunkter, Frankies. Det er nærmest, som om de ikke i sig selv er forargelige nok til at retfærdiggøre din harme, eller som om du deler en stor del af venstrefløjens holdning til den offentlige debat, nemlig at den er præget af en så høj grad af hundefløjtning, at man aldrig kan tage et udsagn for pålydende, men at man må have de mistroiske briller på, så man kan afsløre, hvad den sande intention bagved er - den, der er skjult i acceptabel retorik.
Niddets arkivar
Skrevet af Kaffe
KriPa.
Jeg ser ingen grund til at fortsætte diskussionen.
Niddets arkivar
annonce
0