Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Pibe
Eftersom det vi er ude efter er en langsigtet demografisk loesning er uddannelsesniveauet i foerste generationen ikke altafgoerende. At tilfoeje andre vesteuropaere der heller ikke har boern kommer vi jo ikke ret langt med.


De sidste 30 år viser, at vi heller ikke kommer langt med asylansøgere. Faktisk er der her tale om back-gear.

Uddannelsesniveauet i første generation har bl.a. stor betydning for uddannelsesniveauet i de kommende generationer, som for integrationsevnen i det hele taget.
Skrevet af ConCort
Det at det danske samfund ikke har magtet at succesfuldt inegrere indvandrere uden et hoejt uddannelsesniveau er nu ikke det samme som at konkludere at problemet er at indvandrene der kom hertil er underlegne fremfor at Danmark har fejlet i sin integrationspolitik.

Jeg er selvfoelgelig ikke modstander af indvandrere med et hoejt uddannelesniveau, og det virker oplagt at de indvandrere har bedre vilkaar end indvandrere uden uddannelse, men betyder ikke at indvandrere uden uddannelse ikke kan vaere en gevinst (paa lang sigt). Det har de trods alt vaeret i andre samfund.
Skrevet af Pibe
Hvilke andre vesteuropæiske samfund?

Skrevet af Sir , moderator
Steve, at du skal forstå hvad vi diskuterer inden du vrøvler. Det gør du ikke. Vi diskuterer om TV2 skal sige at Norge trækker sig fordi de er forarget over LLRs rejser.
Hvornår har højt debatniveau i øvrigt stået højt på din agenda? Du er jo en omvandrende one-liner.

Dette er en signatur.
Skrevet af Matias
Var det virkelig, hvad du havde i dig, ConCort? Et non-svar og en reference til en gammel debat? Der er intet land i Vesteuropa, der har knækket koden. Heller ikke dem, der er 10-20 år foran Danmark. Vi taler 4-5 generationer. Du taler om indvandrere, som vil de gerne være ligesom "os". Og du kunne ikke tage mere fejl. Man kan ikke opdrage integrere kultur væk. Hvis kulturelementer findes så betydende for ens liv, at andre værdier fravælges, herunder dem som af modtagerlandene findes vigtige, så bliver de det. Det handler ikke om dovenskab eller intelligens, det handler om kulturelle værdier. Og det er derfor at ingen har knækket koden. Fordi man endnu ikke har fanget, at bestræbelserne på at få andre til at ligne "os", ikke kan lade sig gøre uden for (værdimæssige) omkostningsfulde fravalg af kulturelementer.
Skrevet af Burro
Burro, har du overvejet, om du (og din familie?) var kommet til Danmark med et selektionskriterie? Eller om en sådan regel havde haft konsekvenser for dine daværende landsmænd, hvoraf en del sikkert ikke var højtuddannede eller med en faglig baggrund, Danmark manglede på det tidspunkt?

Nu skal man naturligvis have sondringen mellem flygtninge og andre immigranter for øje, men som tankeeksperiment...Så fordi det kunne have ramt mig selv og min familie, skal jeg ikke indse sandheden? Det var da en besynderlig holdning
Kosovo je Srbija
Skrevet af Pibe
Det kan også være, Mr bare er nysgerrig.

Btw, min far (adoptivbarn) var næppe blevet født, hvis der havde været fri abort i slutningen af ´40erne. Men jeg er tilhænger af fri abort.
Skrevet af Burro
Der vil jo altid være en grænse. Med mindre du mener, Europa skal åbne dørerne op for hele verden? Mange lande oplever en helt ekstrem eksplosiv befolkningstilvækst disse år, og typisk i områder, hvor de knap kan holde det kørende nu, fysisk og psykist. Men lad os da byde ALLE velkomne. Så slipper vi også for det stres og de bekymringer som et moderne samfund giver.
Kosovo je Srbija
Skrevet af Matias
Det var faktisk noget af det, der skræmte venstrefløjen så meget ved Pim Fortuyn. Han fik oparbejdet en del good will i indvandrerkredse, da han ændrede standpunkt fra traditionelt nationalistisk, til at have større fokus på at få indlemmet de allerede indvandrede bedre - at han anså lige præcis dem som en del af Holland - men ville lukke markant hårdere af over mennesker udenfor Hollands grænser.

Jeg synes ikke helt at kunne følge din logik, Mr. Af samme årsag som Burro og Pibe allerede har skrevet til dig. Det ville i øvrigt betyde, at samtlige indvandrere eller efterkommere skulle have nøjagtigt samme holdning til præcis det punkt. Logikken er altså, at alt andet end programmering og hjernevask, anses som en nem løsning.
Skrevet af Burro
Hej Mr. Kender du forskel på immigranter og flygtninge?
Kosovo je Srbija
Skrevet af repos
Dengang var tiden også en anden, og der var brug for arbejdskraft. Flere lavtuddannede indvandrere er ikke nødvendigt, og derfor bør man med rette sætte fokus på, hvad eventuelle indvandrere kan bidrage med.

Mht. grænsekontrol, så skal man sørge for at få lukket ned for de østeuropæiske bander, der blæser frem og tilbage over grænsen. Når jeg ser en baltisk varevogn, så ringer alle alarmklokker.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Burro
Jamen, så lad os da invitere alle verdens mennesker til. Eller hvor skal grænsen gå Mr? Er du i øvrigt klar over, hvor meget hjælp man kan give til mange mennesker i hjemland i forhold til, hvad det koster at have én her?
Kosovo je Srbija
Skrevet af repos
Men er det så sådan, at flygtningene altid har det værre end øvrige immigranter?

Ja, flygtninge har det som udgangspunkt værre. Man kan sikkert altid finde undtagelser. Flygtninge fra Syrien og andre af verdens brændpunkter bør vi kunne rumme. Til gengæld bør vi stramme skruen andre steder.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Burro
Fx. Egypten har knapt fordoblet sit indbyggertal siden 1986. Hvad hjælper det, at vi tager fx. 1000 til Danmark, når der hele tiden kommer flere og flere fattige til i hjemlandene? Bør man ikke koncentrere sig om at hjælpe med problemerne i hjemlandene? Det er som at sidde med en teske og øse vand ud af en synkende båd, i stedet for at stoppe hullet til.
Kosovo je Srbija
Skrevet af Burro
Danmark skal selvfølgelig stadig tage i mod et antal flygtninge, men antallet skal skæres ned, og indsatsen i stedet for bruges i nærområdet. Samt på de betydelige indvandreproblemer herhjemme.

Og så skal vi fx. have fat i de enormt rige arabiske lande til at hjælpe med arabiske flygtninge.Men det vil de ikke, for så har de ikke råd til alle luksusbilerne og udnyttelsen af billig arbejdskraft fra Bangladesh og Philippinerne.

Man hjælper bedst i nærområdet.
Kosovo je Srbija
Skrevet af Matias
"Jeg er naturligvis ikke så tosset at jeg siger, "Kom alle Verdens folk og slå Jer ned i Miniputland, med et ekseptionelt dyrt (og godt) velfærdssystem""

- Men indvandrere og efterkommere er ikke rigtigt berettiget til at dele den holdning?
Skrevet af Matias
(det er i så fald på grænsen til at være racistisk, og det ved jeg jo, at du ikke er)
Skrevet af Fussbal 4ever
Tror det var DF som brugte argumentet om at man hellere skulle hjælpe i nærområderne, hvorefter de kom til magten med VKO og satte ulandsbistanden ned.
Skrevet af Matias
Det minder mig om en diskussion på Staden for snart tyve år siden, efter en koncert med Brand Nubian. Lignende bundløs racisme er næppe blevet strøet ud til et dansk publikum, frasorteret fredagsbaren i Greve. Jeg kan huske to af de mest højlydte efter den koncert - den ene var ret utilfreds med, at racismen mod hvide var så udtalt, hvilket fik den anden til undrende at spørge (som i råbespørge): Hvordan kan Lord Jamar (en af gruppens medlemmer) være racist, når han er sort? Dengang kunne jeg heller ikke selv besvare det spørgsmål.
Skrevet af Burro
Mht. retten til meninger skrev jeg netop, at flygtninge naturligvis har ret til holdninger om indvandringspolitikken på lige fod med alle andre.


Men alligevel har du i flere indlæg efterhånden tildelt mig en holdning, eller at du synes, jeg burde have en bestemt holdning, udelukkende baseret på min etnicitet?

Kosovo je Srbija
annonce
0