Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af mirakelmix
Grænsekontrollen har kostet 1 mia over 3 år

(https://www.dr.dk/nyheder/detektor/detektor-graensekontrollen-har-kostet-mindst-en-milliard?fbclid=IwAR0rufSwO8Dsw8oINHhEpp_5OyCj50rAYBcCZPO2ZNgbpqoKHcXh52A9xeQ)

Har det haft nogen indvirkning på migrationspresset eller menneskesmugling:
Færre menneskesmuglere sigtet efter grænsekontrollen
... "Tallene understreger, at det ikke er grænsekontrollen, der er afgørende for, om vi har styr på migrationspresset, det er nogle andre faktorer. Først og fremmest er det presset på EU´s ydre grænser, samt hvor effektiv man er til at bevogte EU-grænserne, og altså at afvise folk der," siger Henning Fuglsang Sørensen.

Når man ser på udviklingen kunne man få det indtryk, at grænsekontrollen har haft en præventiv effekt, men den vurdering er juraforskeren ikke enig i.

"Den teori tror jeg ikke ret meget på. Vi har tal, der viser, at antallet af migranter, der ankommer til Europa, er faldet voldsomt siden 2015, hvor migrationspresset var størst. Det er altså ikke kun i Danmark, man ser den tendens," siger han.


Her er der en generel oversigt over sigtelser:
https://www.mm.dk/tjekdet/artikel/overlaes-narko-og-manglende-pas-her-er-resultatet-af-tre-aars-graensekontrol?fbclid=IwAR0LBUBoOFo3OGb866dn3fZUxnyyU1QlKJJGyaqTFlYZuQDFCVLCBCrPqhY
Skrevet af Slettet(202352200106)

Men lige hurtigt: De folk du kender der kunne finde på at stemme SK, hvad siger du til dem? At deres holdninger er afskyelige kan jo være rigtigt nok, men typerne der kunne finde på at stemme SK bliver vel bare bekræftet i deres overbevisning om, at ´de politisk korrekte´ ikke kan tåle når der kommer en og ´siger tingene som de er´?


Ja, altså det har du helt ret i. Jeg har også helt opgivet at diskutere med dem og ignorerer bare deres argumenter. Jeg prøvede for sjovt at kommentere på en avisartikel på facebook, hvorefter min negative kommentar om Stram Kurs hurtigt fik negativ respons fra Paludans disciple med argumenter om, at "Paludan siger tingene, som de er", "Nørrebro beviser, at Paludan har ret", "Paludan vil forbyde islam på lovlig og demokratisk vis". Lig mærke til det sidste "lovlig" og "demokratisk". Jeg må indrømme, at jeg giver op mod sådan nogle vanvittige argumenter.

Problemet med EU og EU samarbejde er, at danskerne frygter at skulle afgive suverænitet til EU. Jeg kan godt forstå denne frygt, og man må også indrømme, at Europa valget i gennem historien bare ikke får godt nok dækning. Der hvor jeg har min interesse i EU er primært sager vedrørende klima, forsvars samarbejde og sikring af de ydre grænser. Når Venstre vil indføre permanent grænsekontrol og en DF´er taler for natohegn og termisk overvågning, så er det simpelthen spildte ressourcer. Mht. til dækning af EU så er det også et problem, at Venstre påstår, at der ikke er styr på de ydre grænser. Blandt andet er antallet af migrant og asylansøgere faldet betragtelig, så der er som sådan blevet tilføjet massere af ressourcer til de ydre grænser og sikret gode aftaler med Tyrkiet om at holde dem ude.


I øvrigt angående narkotika, så er den største fangst ved grænsen uden tvivl hash. Lidt over 500 kg konfiskeret. Hvor ville jeg ønske, at man snart begyndte at arbejde hen i mod en legalisering.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af tråd-triller
Crusader

Du har ret i at han primært beklager leveringen, men det virker lidt dumt at kaste sig ud i det emne når de har vundet tilslutning på et socialkonservativt synspunkt og den holdning til abort han udtrykker i tweetet ikke er særlig populært i befolkningen.
Skrevet af tråd-triller
Redondo

Jeg faldt over denne tale fra Jacob Mchangama (liberal og støtte af den amerikanske udgave af ytringsfrihed) som du måske vil kunne lide (undskyld for wall of text):

Jeg havde den for mig temmelig usædvanlige oplevelse, at holde en tale til Mellemfolkelig Samvirkes koncert og event "Musik mod Racisme" tidligere i dag på Rådhuspladsen. Nedenfor er mine ord (det talte ord gælder).
Hvis du for et år siden havde spurgt mig om jeg ville holde en tale mod racisme og fremmedhad i dansk politik ville jeg have sagt nej.
Alt for ofte har anklager om racisme og fremmedhad været brugt til at lukke ned for ubehagelige, men vigtige debatter om de problemer, som har udfordret og stadig udfordrer Danmark, i forhold til parallelsamfund, religiøs ekstremisme, minoritetskvinders rettigheder, bandekriminalitet, terror osv. Der har samtidig været en bemærkelsesværdig berøringsangst og mangel på mobilisering når det gjaldt imødegåelsen af totalitære bevægelser fra minoritetsmiljøer såsom Hizb-ut-Tahrir.
Jeg er også helt fundamentalt uenig med de 37 organisationer, der har politianmeldt Rasmus Paludan for racisme. Skulle han blive dømt vil man blot forære ham en endnu mere prominent platform, som martyr i kampen mod ”det politisk korrekte over-Danmark” og bekræfte hans tilhængere i konspirationsteorierne om at ”eliten” forsøger at lukke ned for kritik. Og jeg tager klar afstand fra de, der mener at have ret til at imødegå racistiske ideer med vold og trusler, og som kun har givet racismen endnu mere vind i sejlene.
Men når man som jeg insisterer på at det frie ord er det bedste middel til at bekæmpe racisme og fremmedhad, indebærer det også en moralsk forpligtelse til at stå frem og sige fra, når racismen, fremmedhadet og de totalitære tendenser viser deres grimme ansigt. Når sammenligninger med fascisme ikke blot er billige retoriske greb, der skal udskamme demokratiske modstandere, men rent faktisk har holdepunkter i virkeligheden. For ideen om skabelsen af et etno-nationalistisk Danmark med Apartheid-lignende love rettet mod minoriteter, drejer sig ikke om at imødegå religiøse ekstremister, bandemedlemmer eller fremmedkrigere.
Det er en dehumanisering af vores naboer, kolleger, studiekammerater, familiemedlemmer, ægtefæller, venner og landsmænd. Alene fordi de tilhører en bestemt etnicitet eller bekender sig til en bestemt religion. Den slags ekstreme ideer med deportationer af hele befolkningsgrupper, burde den europæiske historie have vaccineret alle der lever i et moderne demokrati imod.
For Danmark bliver ikke et mere frit og fredeligt samfund, med etniske udrensninger, som kun kan gennemføres med vold og diktatur, og trække lange blodige og sorte skygger over vores alle sammens land.
Men alligevel er der stemmer - særligt i det borgerlige Danmark - som ikke klart fordømmer disse tanker om det etno-nationale Danmark, eller som måske tager halvhjertet afstand, men udtrykker forståelse for, at mellem 2-4% af danskerne siger de vil stemme på et parti, som vil frihedsberøve og udvise flere hundrede tusinde danskere. Og som kræver absolut ytringsfrihed for sig selv, men samtidig vil bruge politiet til at fængsle ideologiske modstandere for ”landsforræderi” hvis de kommer til magten.
Det er udtryk for et intellektuelt og moralsk kollaps på den nationale højrefløj, hvor man ellers med rette har insisteret på at venstreorienterede skal tage afstand fra kommunismens forbrydelser, og at muslimer skal tage afstand fra terror og islamisme. Nu peger pilen så på en trussel fra det ekstreme, etno-nationalistiske og illiberale højre, og så må vi også forvente at alle demokrater i Danmark klart og utvetydigt tager afstand fra politiske partier og ideer, der strider mod grundloven og essensen af de demokratiske idealer, som Danmark er bygget på.
De idealer er for vigtige til at blive ofret i en værdipolitisk stammekrig, hvor min fjendes fjende er min ven, og tribalistiske instinkter gør blind overfor ideer, man under alle andre omstændigheder ville fordømme.
Heldigvis er langt størstedelen af den danske befolkning – også de fleste borgerlige - stærke modstandere af ideen om et etno-nationalistisk Danmark renset for minoriteter. Vi er i dag langt flere mennesker samlet for at markere vores tilslutning til grundlæggende ideer om tolerance, end der har været til samtlige af de forkølede demonstrationer, hvor en temmelig ynkelig forsamling afbrænder koraner og råber skældsord efter minoriteter.
Vi skal se truslen fra etno-nationalismen i øjnene og imødegå den klart og utvetydigt. Men vi skal ikke lade os skræmme eller kue. Generationer af danskere har opbygget et af verdens mest frie og tolerante samfund, og dets værdier er dybt forankrede. Det ser vi hos de mange danskere med minoritetsbaggrund, som har kæmpet langt hårdere og har en langt bedre forståelse for værdien af frihed og tolerance, end de etniske danskere, der fantaserer om etnisk udrensning.
Min gode veninde Halime Oguz er et godt eksempel på en stærk kvinde, som har brugt det danske samfunds grundlæggende værdier om frihed, lighed og solidaritet til at bryde ud af undertrykkende religiøse og patriarkalske strukturer. Og som nu kæmper for at ingen behøver at gå igennem den samme kamp som hun selv har måttet udstå for at sikre et liv med værdighed, frihed og ligeværd. Skal hun nu have at vide, at hun på trods af at have ført sin kamp for at blive en del af det danske samfund med demokratiske værdier som våben, ikke hører til? Aldrig.
Vores højt besungne værdier om frihed og tolerance er ikke bare abstrakte principper og luftkasteller. Det er netop vores grundlovssikrede ret til ytrings- og forsamlingsfrihed, der gør at vi i dag kan vise, at vi er mange danskere, der insisterer på, at vores fælles udfordringer skal løses på demokratiets og retsstatens grund. At vores fællesskab hviler på nogle grundlæggende værdier. Ikke etniciteten af dit stamtræ eller religiøse overbevisninger.
Mange tak for ordet!

Skrevet af Slettet(412118201009)
Mirakel

"Grænsekontrollen har kostet....."

Hvad har den sparet os for?

Hvad koster Bandekrigen?
Hvad koster terrortruslen?
FREM for alt
Skrevet af Slettet(412118201009)
Mere generelt:

Visse segmenter er hysterisk optaget af udgifterne til fx grænsekontrol og Lindholm.

De samme mennesker er imod enhver form for stramninger af udlændingepolitikken.
Men segmentet interesserer sig, meget påfaldende, ikke for prisen?

Kniber det med at hitte rede i forskellen mellem millioner og milliarder?
FREM for alt
Skrevet af Slettet(202352200106)
Tråd-triller

Nu har jeg lovet ikke at berøre Paludan mere, but anyways:

Jeg følger Jacob på Facebook og er som ofte meget enig med ham. Det er selvfølgelig klart, at man må tage afstand fra Paludan, og jeg synes bestemt, at Nima Zamani har en fremragende pointe. Jeg er i øvrigt også ked af på hans vegne, at han skulle stå sammen med Paludan i DR Deadline. Man fik det også ubehageligt, da Paludan kaldte ham for udlændinge og sagde, at han skulle rejse hjem. Så der er klart behov for, at højrefløjen (som jeg selv er en del af) tager afstand fra Stram Kurs og Paludan.

"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af tråd-triller
Kim
Tv2 news er gemt bag en betalingsmur. Og at sige det er “på news” er et bredt begreb. Det er god stil i debatter på nettet at levere mere specifikke kilder end at man har set det på en given tvkanal.

I dette tilfælde vidste du at kilden var radio24syv, du kunne have fundet kilden og angivet den, så andre ikke behøvede at lede efter den, det er generel høflighed.
Skrevet af Kaffe
EDIT: Jeg har slettet mit indlæg igen. Kom i tanke om, at Kimse - og alle andre for den sags skyld - jo godt ved, at han lyver, så det står ud af røven på ham, så hvem prøver jeg at overbevise, spurgte jeg mig selv. Ingen, svarede jeg.
Niddets arkivar
Skrevet af Slettet(412118201009)
Kaffe

En spændende indre dialog.
Godt, at du blev enig.
Altså, hvis du blev det.

Har du også en vag idé hvad løgnene, eller bare den sidste, består af?
Eller det er måske lige at forvente det umulige.
FREM for alt
Skrevet af tråd-triller
Redondo

Sidst jeg nævnte Jacob i debatten om ytringsfrihed kom der dumme spørgsmål, så denne gang smed jeg en forklaring på forskud.

Det der er værd at hæfte sig ved i talen, er at han er kommet frem til at udvidet ytringsfrihed efter amerikansk forbillede fordrer en pligt til at kritisere ekstremister ligemeget hvilken fløj de hører til på.

Man kan godt kritisere folks holdninger uden at fratage dem muligheden for at have dem.

Edit: jeg kunne have været bedre til at udtrykke mine reservationer overfor Krasniks karakterisering af paludan, og du kunne have været bedre til at udtrykke dine reservationer overfor hans politik.
Skrevet af mirakelmix
Kim, der må du jo ligesom læse det andet link, jeg smed op. Men ellers er det jo fint whataboutery... forhold dig nu til en ting af gangen!
Skrevet af Kaffe
Jeg "diskuterer" ikke med dig, Kim.

Årsagerne er som følger:

1) Du lyver systematisk med henblik på at "bevise", at din udtalte og ækle racisme er legitim. (Jeg vil SKIDE på din idiotdefinition af begrebet).

2) Når du ikke direkte lyver, fordrejer og overdriver du - ligeledes systematisk.

3) Det er helt evident, at man bliver betragteligt dummere af at diskutere med dig.

4) Du er markant, markant, ringere begavet, end du selv tror.
Niddets arkivar
Skrevet af clausp
Mht. punkt 4, så skulle jeg lige til at byde ind med noget, men jeg vælger at lade være.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Slettet(412118201009)
Kaffe

Amatørpsykologer der udfolder sig på en fredag aften, er markant, <i>markant</i>, ringere begavet, end deres selvoppustede vrangforestillinger om egne kvaliteter, berettiger.

Er din racismeteori blevet til under en sen tømning af askebægrene?

Dine indlæg er, generelt, alt andet end et dementi af ovenstående.

Du har dog forstået at holde dig på lang afstand bag substans.
Dét er begavet.

Når jeg efterlyser eksempel på løgn, handler det sådan ikke om diskussion, men "dokumentation."
Diskussion indebærer som bekendt et minimum af substans.
FREM for alt
Skrevet af Bosse1983
Der står en usynlig enhjørning på min terrasse. Bevis at jeg lyver, Kim. Jeg accepterer foto eller video.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Slettet(412118201009)
Bosse

Ha ha.

Er du i øvrigt ikke bosiddende i Norge?
FREM for alt
Skrevet af Bosse1983
Jo, men geografi er nok det mindste problem i den opgave.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Slettet(412118201009)
Bosse

Næh, det tilføjede bare en yderligere dimension, til den, i forvejen, krævende udfordring.
FREM for alt
Skrevet af Slettet(202352200106)
http://nyheder.tv2.dk/krimi/2019-05-24-mere-end-1000-voldssager-i-koebenhavn-er-ikke-efterforsket

Permanent grænsebevogtning, men man kan ikke en gang klare 1000 voldssager inden for sine egne grænser. Er argumentet så at grænsebevogtningen har forhindret over 2000 voldssager i ikke at blive opklaret?
"Vi er bare ikke bedre"
annonce
0