Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Bis
Nu snakken er om Venstre og en eventuel fremtidig formand. Så har jeg altid undret mig over, hvorfor Jan E. Jørgensen ikke er mere promoveret i partiet. Jeg synes generelt han er rimelig fornuftig at høre på og saglig, hvilket ikke er tilfældet for mange andre Venstre folk. Jeg har ikke den store indsigt i, hvad der sker i Venstres bagland, det lyder til I er mere vidende om det. Men kunne han ikke komme i spil til en formandspost?

Måske er han liiige lidt for liberal til Venstre som Social Demokrater 2.0, med holdninger som dem her og kritikken af Støjbjergs udlændingepolitik? https://www.berlingske.dk/politik/venstre-profil-vil-have-fri-hash-og-aktiv-doedshjaelp-vi-rykker-for?fbclid=IwAR3p2OYIv1x0dQEvclxhghr4eRxKXrVtqzkuv-SI_Y_gJ2S4-5skeXr-_Io
Skrevet af Duck
Bot, måske, men jeg forholder mig til, at Gade selv i forbindelse med, at han kun blev valgt som nummer fire på listen, og om det overhovedet betød noget, da de opstilles sideordnet, udtalte, at det var da "træls", at han ikke blev valgt som nummer to, da det altid er en fordel at være så højt på listen som muligt.

De to personer, som blev opstillet som nummer to og tre, er begge i bedste fald semi-ukendte politikere på landsplan, i hvert fald ikke på niveau med Søren Gade. Det synes jeg ikke umiddelbart peger i retning af nævnte omvendte kausalitet, da de, som stemte på Linea eller Asger, må have gjort det velvidende, at Gade meget sandsynligt ville ende med at trække flere stemmer end nogen af de to. Men det er ren spekulation.
Skrevet af Forhammeren
Det er ikke Venstres ledelse der bestemmer opstillingen men vælgerforeningerne. Man skal ikke overtolke men det er selvfølgelig bedst at stå øverst og fx være den første kvinde.

Derfor er der aftaler mellem vælgerforeningerne om at støtte hinandens kandidater. Det er derfor Gade er langt nede.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af pyto
Er Peter Christensen slet ikke i politik længere? - For han var da også en af kandidaterne, så vidt jeg husker.
Kvist raus.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Jan E Jørgensen tror jeg ganske enkelt ikke er folkelig/populistisk nok til at han kan føre en V regering til magten som formand. Jørgensen kommer også med lidt for liberale udmeldinger og så er han ikke synderligt karismatisk, man skal ikke undervurdere at det betyder noget at have en formand der er karismatisk og som folk kan relatere til. Politik handler ikke kun om at folk er enig i din politik det er også person båren og her har Jørgensen et reelt problem han er simpelthen for distanceret og for saglig når han snakker.

Skrevet af Sir , moderator
Kripa, husk nu lige det der med at kalde folk/politikere osv alt muligt. Vi vil også gerne undgå injurier, så beskyldninger osv du ikke kan dokumentere må du også gerne holde op med. Du behøver ikke diskutere dette, bare tag det til dig tak.
Dette er en signatur.
Skrevet af Slettet(561856201103)
Er det ordet ´svindler´ der er problematisk?
- Hvordan fungerer det iøvrigt? Er bold ansvarlig for ytringer jeg, eller andre brugere, kommer med? Altså jeg er med på, at hvis siden udvikler sig til udveksling af piratstreams og ulovlige torrent-deling, så har i et problem, men gælder det også hvis der eksempelvis skulle komme trusler eller andre ytringer der kan være på kanten?
Skrevet af Bis
@ Zanetti

Fair nok. Jeg kan sagtens forestille mig, at Jan E ikke har den store opbakning i provinsen og på landet, der nok er essentielt i Venstre. Men hvis der er nogen, der ikke er karismatisk, så er det da Kristian Jensen.
Skrevet af Slettet(100838201910)
Yuss, men jo højere på listen, desto flere stemmer får man, siger erfaringerne. Eller er i hvert fald grundtanken. Nu skal du ikke komme her og pille min skudsikre analyse ned!

Bevares, så langt er jeg med, men der er vel ikke nogen der forventede, at alle 3 mand foran Gade på listen, ville/vil opnå flere personlige stemmer end ham. Mon ikke man har tænkt, at han ville komme ind selv hvis V kun fik 2 mand med ind.
Skrevet af Sir , moderator
Du er bare på vej mod noget vi har set før fra din side, så du får bare lige en reminder.

" Er bold ansvarlig for ytringer jeg, eller andre brugere, kommer med?"

Bold.dk kan blive inddraget i sager som det ikke ønskes man er en del af. Det kunne fx også være andre medier der rapporterer kontroversielle ting de har læst på bold.dk og det ønskes heller ikke.
Dette er en signatur.
Skrevet af Mr_bum
Gade blev jo i følge ham selv misbrugt af Løkkes fløj under landsmødet og var reelt aldrig i spil til formandsposten.

Lige nu er der noget, der tyder på, at han kommer til at ydmyge Løkkegaard på personlige stemmer. Det er så heller ikke overraskende, når han heller ikke kunne genvinde sit mandat sidste gang. Gade kunne nok have stået sidst på listen og alligevel komme ind.
Skrevet af Forhammeren
Gade eller Jeppe bliver topscorer.
Det bliver nogen hyggelige gruppemøder. Løkkegaard og Gade har vist ikke meget tilfælles end at de er medlem af det samme parti.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Mercenary
Hvad er det ved Gade, der er så likeable?
Lose all to save a little
Skrevet af Forhammeren
En gammel sandhed er at vælgerne stemmer på dem de helst vil drikke en øl med .

Og så er det jo flot som han har opdraget sine døtre selv ( undskyld ).
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Slettet(112218201709)
Auken har nok også fået en del stemmer.

Mette Bock siger farvel til politik på FB.
Lidt underligt, da hun stadig er minister, og valget endnu ikke er afgjort.
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af Jussi
"Vælgerne synes simpelthen bare ikke, at sådan et menneske som jeg skal til Bruxelles."

Besynderlig retorik. Men det er selvfølgelig ikke uvant for hende.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af lilywhite
Var/er Søren Gade ikke Løkkes nødplan, hvis han trækker sig som formand? Jeg mindes, at han tilbage i 2014, og i forbindelse med det famøse møde i kælderen i Odense, havde opfordret Gade til at stille op som formand, såfremt Løkke ville blive kuppet.
Jeg er ikke helt med på hvad der menes med, at han spillede på den forkerte hest.

Som du siger er Gade populær i baglandet, og især i det nordjyske, og var vel også en oplagt kandidat til at føre partiet videre. Jeg har dog en fornemmelse af, at Venstre på den anden side af et eventuelt tabt folketingsvalg ganske rigtigt smider Løkke ud, men forsøger at bygge en ny Liberal profil op omkring folk som Jakob Ellemann og Tommy Ahlers.


Jeg er ganske enkelt helt uenig i denne analyse. Først og fremmest fordi tiden har vist, at Gade tilbage i 2014 blot blev brugt som røgslør i en strategi, der skulle købe Løkke tid til at samle partiet bag sig. Han havde ingen intentioner om at overlade sædet til hverken Gade eller Kristian Jensen.

Derudover tror jeg ikke på et formandsskifte i V efter valget - heller ikke selvom de med al sandsynlighed kommer til at tabe regeringsmagten. Det ser ud til at være en nøje planlagt taktik, at folketingsvalget kommer en uges tid efter EP-valget. Venstre fik et fremragende valg i går, og selvom de skulle gå hen og tabe regeringsmagten 5. juni, indikerer alle meningsmålinger (som man selvfølgelig skal tage med et gran salt) at Venstre kommer til at gå fremad til folketingsvalget også.

Med sådanne to gode valg i baggagen, vil Løkke argumentere for, at han trods alt stadig er den rette formand for partiet. Han er om nogen danmarksmester i at klæbe sig til taburetten, og modsat Fogh og Thorning tror jeg ikke, at Løkke har nogen international topstilling i sigtekornet efter sin regeringsperiode. Han vil langt hellere blive siddende som oppositionsleder og forsøge at vinde valget om 4 år.

Hvad angår en potentiel arvtager som formand i Venstre, vil Løkke hellere gøre sig selv totalt til grin, end at overlade posten til Kristian Jensen. Det så vi jo med kælder-fadæsen i 2014. De to har meget forskellige visioner for partiet, og for så sent som en uge siden udtalte Løkke, at næstformanden aldrig kan vide sig sikker på at være den naturlige tronarving i et hvilket som helst politisk parti - med henvisning til Kristian Jensen.

Skulle Løkke gå hen og tabe det næste valg også, tror jeg Elleman-Jensen er den oplagte kandidat til formandsposten. Det er måske for tidligt for ham nu, men han har om nogen evnerne, både retorisk og politisk. Men det bliver ikke denne gang. Det er i al fald min lokumskolde analyse.
"... once more it's all about defeating our own demons. Always with the demons. Tottenham's greatest adversary is Tottenham."
Skrevet af Vincent Gigante
Min hjerne nåede et kort øjeblik at eksplodere, da jeg for nyligt fandt ud af, at Mette Bock er søster til Anders Samulesen.

Synes nok, at jeg havde set de opgivende, sjælesløse øjne i et andet hoved.
.
Skrevet af Slettet(561856201103)
Fair point angående Gade. Det var et reelt spørgsmål, nu hvor andre udlagde det som, at han skulle være i unåde hos den øverste ledelse. Jeg er med på, at Løkke også brugte Gade som en forhandlingsbrik, så Kristian Jensen skulle være mindre ivrig efter et kampvalg - Men det siger jo også noget om Gades interne popularitet (i hvert fald på daværende tidspunkt)

Hvilke meningsmålinger viser fremgang til V? Alt jeg har set har givet V en lille tilbagegang på 1-3%-point. - Her fra sidste uge (https://www.dr.dk/nyheder/politik/meningsmaalinger), hvor V står til at gå 2.4% tilbage. I Voxmeter fra idag ser det lidt bedre ud, men stadig med en tilbagegang på 1.4%, og hos Berlingske går de tilbage med 1.7%. Siden Løkke er blevet formand har Venstre kun tabt stemmer til FT. Tilgengæld vil resultaterne (såfremt meningsmålingerne står til troende) være et bevis for mange Venstrefolk på, at det ikke er partiet der er problemet. Det er Løkke. Når Løkke ikke er på stemmesedlen, så går det fint. Jeg ved godt, at kommunalvalget ej heller var en succes for V. Spørgsmåler er ikke hvad Løkke selv ønsker, men i hvor høj grad andre V-folk frygter for deres plads i tinget, eller up-and-comming Venstrefolk ikke kan få den indflydelse de så gerne vil have.

Men uenigheden går nok på, at du går ud fra, at Løkke får endnu et godt valg den 5. Juni. Det tror jeg omvendt ikke på. Ved hvor mange valg skal de gå tilbage før der er en eller flere der kræver afstemning om formandspladsen? Hvis ikke Løkke går frivilligt, så ved Kristian Jensen vel også godt, at løbet til at blive formand er kørt hvis ikke han gør noget aktivt.

Hvad angår en potentiel arvtager som formand i Venstre, vil Løkke hellere gøre sig selv totalt til grin, end at overlade posten til Kristian Jensen


Helt sikkert. Og Kristian Jensen slår mig heller ikke som den oplagte statsministerkandidat. Derfor jeg foreslog Ellemann og Ahlers. To populære folk med karisma og udstråling. Noget Venstre i den grad sukker efter.
Skrevet af Halil
Morten Messersmidt har brændt nogle vilde Europa-valg af.

Nr. 1 & 3 på alltime personlige stemmer listen.

Det er sgu imponerende.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
annonce
0