Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Sir , moderator
https://www.dr.dk/nyheder/detektor/detektor-socialdemokratiet-vil-kun-oege-skatten-de-rigeste-men-stort-set-alle


Det er i sig selv vildt nok at skatten skal hæves, som om den ikke er høj nok i forvejen, men at man siger at det kun rammer nogen når det nemt kan tilbagevises virker fjollet.

https://www.dr.dk/nyheder/detektor/detektor-socialdemokratiet-vil-kun-oege-skatten-de-rigeste-men-stort-set-alle

Det er i forvejen latterligt med en topskat der rammer så mange. Beskat dog boliggevinster og spekulationer hvis man endelig skal hæve skatter. Skatten på arbejde er jo i forvejen helt latterlig høj.
Dette er en signatur.
Skrevet af Sheriffen
Enig, Sir.

Man føler sig til grin hver gang lønsedlen kommer, og det er svært at finde motivation til at knokle igennem, da det hele blot rammer i topskat.

Det er mig ubegribeligt, at mange synes det er rimeligt, at over halvdelen af ens indkomst skal smides i det store, bundløse offentlige hul.

Læg dertil ejendomsskatter, moms, sindsyge punktsfgifter og bilskatter og vi bliver absurd brandbeskattet.
____________________________ [b]Now, we must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most, and that is the indifference of good men. [/b]
Skrevet af Sir , moderator
Kender flere højtlønnede der forhandler mere ferie i steder for lønstigninger.
Det må simpelthen være muligt at lave et bedre system end at beskatte borgere så voldsomt. Det er ikke fordi folk skal have ondt af dem der tjener meget, men der er bare så mange andre steder man kunne sætte ind. Man kunne også starte med ikke at have et helt defekt skattesystem der rask væk smider 12 mia kr væk. Riskær har fat i den lange ende virker det til. (uden at jeg eller nogen andre har regnet på det).
Dette er en signatur.
Skrevet af ForzaDrughi
“Det store bundløse hul”.....må jeg være fri. Betaler med glæde min skat og jeg skammer mig, når folk piver over trækprocenten på deres lønseddel. I-lands problemer længe leve..
Skrevet af Slettet(412118201009)
Narildsen

Hvilken debat?

Og nej, jeg er ikke til rådighed 24 timer i døgnet. Beklager.
FREM for alt
Skrevet af Narildsen
@kimTell

Der er efterhånden mange, men det er egentlig ligemeget.
Skrevet af Slettet(412118201009)
BT.dk bragte i går 3x top 10, fordelt på domme og nationalitet i perioden 2014-2018:

De tre kategorier er fra den tunge del af udøvelse af kriminalitet:
-Drab/drabsforsøg
-Vold
-Røveri

Mena er, ikke overraskende, altdominerende.

Drab/drabsforsøg:

8/10 lande repræsenterer mena.
Kun Grønland og Polen, er i stand til at trænge sig ind i top ti, på henholdsvis 5. og 8.pladsen.

Vold:

Næsten samme billede.
8/10 mena-lande!
Igen er Grønland og Polen ene om at hindre at mena napper hele pladen.

Røveri:

Her er mena-repræsentationen helt nede på 7/10.
Eller rettere; "Sverige" er jo langt hen ad vejen mena.

Rumænien og Polen optræder også på listen.


Kina, Vietnam, Thailand, Filippinerne, og andre lande glimrer ved deres totale fravær.

Mønsteret er det samme vi har set i årtier, og listen tjener som et udmærket bidrag til en definition på det jeg vil betegne som problemlande, hvorfra man bør undgå indvandring.

Polen og Rumænien, er selvsagt et udslag af den fri bevægelighed, der udover et løntryk, også generere betydelige mængder af personfarlig kriminalitet.
FREM for alt
Skrevet af Slettet(320937202705)
Men det går fremad. Kriminaliteten er faldende. Det er godt. Kim, har du forslag til hvordan vi forbedrer integrationen af danskerne med MENA-baggrund endnu mere?

Bare lige for at præcisere. Vi taler om dem der allerede bor her. Vi er jo enige i at vi kan gøre det bedre, og vi ønsker alle at disse mennesker er i stand til at leve et fredeligt og produktivt liv i DK. Så, hvordan gør vi det endnu bedre?
Skrevet af tråd-triller
Kim

Du kunne måske forklare hvordan jeg skulle have givet udtryk for at der var en sø ved Nørrebros Runddel, samt hvorfor du mener dit opfølgende indlæg var passende.

Edit: der er ingen der kræver at du er tilgængelig 24/7, men det kunne være rart hvis du svarede nogenlunde sagligt i debatter du selv starter. Desuden bor og arbejder jeg i Storkøbenhavn.
Skrevet af Sheriffen
@Sir

Ja, det er også ret standard på min arbejdsplads, at folk forhandler sig til en 6 og 7 ferieuge, da det alligevel ikke kan svare sig at få mere i løn.
____________________________ [b]Now, we must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most, and that is the indifference of good men. [/b]
Skrevet af tråd-triller
Med hensyn til marginalskat har jeg ikke samme oplevelse blandt kollegaer og bekendte som sheriffen og SirC, men det kommer nok mere an på hvad de enkelte stemmer.

Det der bliver belyst i detektorartiklen er relevant, men mest for liberale vælgere. De fleste socialdemokratiske vælgere har ikke noget særligt problem med at betale lidt ekstra afgifter på udvalgte varer, det kan være at afgiften giver incitament til at finde mere miljøvenlige alternativer til pvc og phtalater.

Det er rigtigt at det kommer til at påvirke privatøkonomien for vælgere, men en del kan være kortsigtet og andet er fugle på taget.

Jeg er personligt ret fleksibel omkring topskat, og er tilhænger af at hæve indkomstgrænsen, eventuelt finansieret ved en omlægning af skatter på ejendom eller en højere skat for dem der tjener millioner om året.


Edit: orientering d. 28-5 er værd at lytte til selv om paludan er med og mennesker og medier 31/5 har en god debat om meningsmålinger.
Skrevet af tråd-triller
Jeg er blevet udsat for en del venstrekampagner de seneste dage, hvor LLR snakkede om at have vendt økonomien siden 2015, så bliver det lidt pinligt at finde denne historie på detektor:

https://www.dr.dk/nyheder/detektor/detektor-venstre-kan-ikke-tage-aeren-milliardunderskuddet-der-forsvandt

Især når manden der fører an i kritikken er blogger hos punditokraterne der er en fællesblog for borgerligt liberale intelektuelle.
Skrevet af Skjold99
“Det store bundløse hul”.....må jeg være fri. Betaler med glæde min skat og jeg skammer mig, når folk piver over trækprocenten på deres lønseddel. I-lands problemer længe leve..

"Det store bundløse hul" er faktisk en passende betegnelse, når vi ved, at der årligt bruges ~45 mia. til diverse sociale indsatser, hvor ingen er i stand til at påvise, at de rent faktisk har en effekt.

Folketinget ved godt, at det forholder sig sådan, men ingen tør røre ved det, af frygt for at blive hængt ud i medierne. For flere penge er jo altid godt...ikke?! Skide være med, om lortet virker, bare man kan sige, at man har tildelt flere penge.

Skaffedyrene i dette land er direkte til grin.
Bor i Esbjerg, så holder naturligvis med EfB! Men jeg holder ikke med Team PMG!
Skrevet af Slettet(320937202705)
Det store bundløse hul" er faktisk en passende betegnelse, når vi ved, at der årligt bruges ~45 mia. til diverse sociale indsatser, hvor ingen er i stand til at påvise, at de rent faktisk har en effekt.


Det har da den effekt at folk bl.a. har tag over hovedet og kan få noget til aftensmad. Den effekt er da ekstremt målbar.
Skrevet af ForzaDrughi
Cand.Polit`erne i Finansministeriet må være rystet over, at der foregår ting i samfundet der ikke kan sættes i et Excel-ark....
Skrevet af tråd-triller
De 45 Mia. er så vidt Jeg kan se politikernes gavebod på socialområdet.

Til info er det under 2,7% af det offenlige budget og finansieret af en manglende regulering af offenlige ydelser i forhold til inflationen.
Skrevet af clausp
Hvor mange topskatteydere har mulighed for at arbejde ekstra mod betaling?

Min egen erfaring er at det er ret få. De fleste højtlønnede er på jobløn, og det er af mere end én årsag. Virksomhederne er ikke glade for fleksible lønbudgetter og mulighed for overarbejde giver en risiko for at medarbejderne knokler igennem med noget der ikke giver reel værdi i den sidste ende.

Så for de fleste topskatteydere er det kun lønforhøjelse eller skattesænkning der giver mere på kontoen.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Darth Vader
Adamantium_1: Men Danmark er på røven og jeg gider ikke mere. Der er masser af lande der efterspørger menesker som mig, og for mine børns skyld skal jeg gøre det bedste for dem.

Jeg troede ellers, at parolen på det politiske spektrum, hvor du hører hjemme var, at man skal blive i sit nærområde og bygge sit land op.

I det mindste kan du så - og andre - måske forstå, hvad der driver såkaldte økonomiske lykkeridere og migranter til at søge herop.


politiske spektrum, hvor du hører hjemme
Det er sgu da sjovt. For nogle år siden råbte klimaforskerne op om den katastrofe vi i ekspresfart nærmer os.

Dengang råbte modstanderne op med de samme midler som du gør.

Voldsstatistikken har aldrig i mine leveår været værrerer end nu. Jeg ønsker ikke mine børn skal opleve det.

Klimaforandringerne kommer vi til at leve med. Politikkerne evner ikke at ændre det og vi har forpasset ændringsdatoen.
Skrevet af Slettet(561856201103)
Men Danmark er på røven og jeg gider ikke mere. Der er masser af lande der efterspørger menesker som mig, og for mine børns skyld skal jeg gøre det bedste for dem


Jamen så gør dog det. Jeg kunne egentlig godt tænke mig at høre hvilke lande du tænker ikke er ´på røven´ relativt til Danmark. Hvilke lande virker umiddelbart til at være et bedre sted at vokse op? Hvilke lande giver deres borgere, og i det tilfælde dine børn, bedre muligheder? Hvordan?

Voldsstatistikken har aldrig i mine leveår været værrerer end nu. Jeg ønsker ikke mine børn skal opleve det


Lad vær med at slå dine børn? Hvor svært kan det være. Kender du mange mennesker der bliver overfaldet? Og i så fald hvor henne?
Skrevet af Darth Vader
Krigerisk pacifist:

Der er mange lande der ikke er på røven. Da jeg ikke gider se på dig vil jeg selvfølelig heller ikke oplyse dem til dig.

Du er et fjols. Det er ok, det er der mange der er. Statistikken viser volden herhjemme er voksende og er mere brutal. Bagmændene er somaliere og folk fra Mellemøsten.

Hvilken statistik spørger du? Danmarks Statistik selvfølelig.

Hvis du er uenig i statistikken gider jeg ikke høre på dit lort.


annonce
0