Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af clausp
@Boldsen:
Jeg arbejder i øvrigt i erhvervsfremmesystemet, både med det offentlige og med private aktører.

Er du så selv én af de mange med snablen i den offentlige kasse der prædiker "innovation og iværksætteri"?

Sådan nogle har jeg selv mødt for nogle år siden i forbindelse med egen virksomhed. Det var heller ikke fem potter pis værd.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af TheCaptain
Vælgere vandrer fra Løkke til Thorning:
http://jyllands-posten.d…l-thorning/

Det er sørgerligt, at man pga. en personsag vandrer fra blå til rød blok. Burde man ikke finde et andet liberalt parti at stemme på (set bort fra at S er skabs blå), og stemme på det i stedet? Det giver for mig ingen mening.

Politiken herhjemme er overfladisk. Hvis der kom en personsag igen mod HTS, så ville det hele pege mod Løkke igen. Det har vi jo set før. Men hvor er politiken i det her? Det er sgu skræmmende.
Moneyball Midtjylland - Danmarksmester 2015, 2018, 2020 & Pokalmester 2019
Skrevet af XorpiZ
Jeg ser bort fra det moralske aspekt, som du og pukle debatterer, men har du overvejet de økonomiske konsekvenser ved den beslutning, hvis mange virksomheder vælger at følge den?


Selvfølgelig. Det lader dog til at du overvurderer, hvor mange der vil være villige til den slags.
Haderslev FK - 1992 HFK Sønderjylland - 2000 SønderjyskE - 2004
Skrevet af XorpiZ
@Fribytter

Kan du ikke bruge "Citeret tekst"-funktionen fremover? Det andet er noget rod.

At det sker jævnligt, er forhåbentlig ikke et argument. Jeg er klar over, at din overbevisning er, at man gerne må gøre sådan.


Det er så absolut et argument. Folk henter også piratkopier jævnligt. Det har jeg heller ingen problemer med.

Hvad TROR du?


Det er godt nok et dumt spørgsmål. Hvorfor er det relevant, hvad jeg tror intentionen med skattelovgivningen er? Der er forhåbentlig mere interessante ting at diskutere end hypotetiske gæt på intentionen bag en lovgivning, der har eksisteret i mange år.

Jeg forsøger blot at forholde mig til konsekvenserne af dine holdninger, men du er jo ikke meget for at forklare, hvorfor du mener, som du gør. At du har en holdning lader til i sig selv at være forklaring nok så længe, den ikke strider imod lovgivningen.


Nej, du prøver at tillægge mig holdninger, jeg ikke har givet udtryk for.

Jeg forklarer løs, men du læser åbenbart ikke. Jeg går ind for det frie marked/valg, og hvis tilfældig-iværksætter-1 vil flytte sin virksomhed til England, så skal han selvfølgelig have lov til det.

Det er håbløst at forbyde folk at flytte firmaer udenlands.

Hvis du mener, at man gerne må flytte sit firma i skattely, så må du da næsten være tilhænger af, at det gøres lettere? Pt. er det jo noget værre papirarbejde, der skal til...


Det kan man sige. Jeg er generelt tilhænger af at slanke det offentlige og skære ned på bureaukratiet herhjemme. Det skurrer selvfølgelig i ørene på en rød, men det kan jeg godt leve med.
Haderslev FK - 1992 HFK Sønderjylland - 2000 SønderjyskE - 2004
Skrevet af repos , moderator
Henning G. lyder sgu noget slatten på Radio 24-7 lige nu. Han har nok tømmermænd.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af rozzer
Ja, mon ikke lufthavnen har fundet en anledning til at stille en bette fest på benene for ham, der gør at han er lidt brugt i dag.
From doubters to achievers.
Skrevet af repos , moderator
Anledninger er det sikkert nok af.

Forrige år, da Julemanden ankom med skib på havnen, blev jeg antastet af Henning G, der var på vej til at holde tale. Han var meget snakkesalig, og jeg tænkte, at han sikkert forvekslede mig med en anden eller var småsnaldret.
Alternativt var han interesseret i sine borgere, og det er jo sympatisk. Min stemme skal han dog nok ikke regne med.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af clausp
@Mr.
Innovation og iværksætteri skal på programmet lige fra folkeskolen, og det kan kun gå for langsomt.

Hvordan skal det konkret føres ud i livet? Skal børn i alderen 6-16 år så lære hvordan man opretter CVR-nr.? Og hvordan underviser man i innovation? Hvad indgår konkret i et pensum?

Hvordan undgår man at det bliver en gang fluff talk som blot understøtter Morten Albæks tese om X-factor generationen?
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Minotauros
@Mr
Jeg tvivler ikke på dine revisorevner, men din profession huser mange eksemplarer, der fint lykkes med skattespekulation (inden for lovens grænser).
Sådan lidt à la danskere, der køber smøger og dåsebajere syd for grænsen.

Det var nu ikke for at hævde mine revisorevner. Ville bare påpege, at "smarte danskbaserede iværksættere" ikke har nogen skattemæssige muligheder for "fikumdik", medmindre de selvfølgelig bevidst overtræder loven - hvilket selvklart er en "lugtende fis".

Jeg kommer ikke til at finde dokumentation - bare så du ikke skuffes.
Så synes jeg, at din argumentation hviler for meget på fordomme.

DK kan bryste sig at et samfund, der skaber grobund for muligheder hos både individet og virksomheder. Det er ikke gratis. Det koster noget at fostre og drifte.

Både som individ (iværksætter) og dansk virksomhed skylder man at betale til de muligheder via skatten.
Ikke for at starte en lang diskussion. Men personligt mener jeg, at ens forældre via deres skat har betalt for, at deres afkom er frie til at etablere sig med familie, virksomhed m.m. hvorend de ønsker, uden at stå i gæld til noget eller nogen. Enig i, at det ikke er gratis - men regningen er altså betalt af forældrene.
Skrevet af Minotauros
Jeg vil hjælpe på vej ved at gentage det ene eksempel: starter man sin virksomhed op i Danmark, mens selve selskabet juridisk placerer sig i et lavbeskatnings-/ skattelygivende land, så mener jeg ikke, at gælden er betalt. Nul skat i Danmark i eksemplet alt imens at man trækker på hele det danske samfunds logistik.
Forkert. Eksemplet vil blive ramt af dansk beskatning ligesom ethvert andet dansk selskab.
Skrevet af Fribytter
@XorpiZ

1. at noget sker jævnligt kan da aldrig i sig selv være et argument for, at det er i orden.

2. selvfølgelig er det relevant at diskutere, om man tror, intentionen med den nuværende lovgivning er, at det skal være muligt at gøre, hvad bankerne instruerer mange folk i at gøre. Det er jo svært rent juridisk at skabe love, der rammer helt præcist. Hvis intentionen var, at folk selvfølgelig skulle have mulighed for at søge skattely på den måde, det sker, tror du så ikke, at lovene var udformet anderledes?

3. du er ikke meget for at forklare hvorfor. Du går ind for det frie marked/valg, men det stod jo allerede klart med dine første indlæg. Jeg efterspørger sådan set blot et svar på, hvorfor du går ind for det. Det behøver ikke at være en lang redegørelse - hellere et kort og præcist svar.

4. hvis du er tilhænger af at gøre det lettere at flytte i skattely, så er du ikke entydig tilhænger af de nuværende regler. Du har altså selv en holdning til, hvordan samfundet og lovgivningen bør være, som ikke er i fuld overensstemmelse med de nuværende love. At argumentere imod en kritik af de skattelysøgende ved at påpege, at det ikke er ulovligt, og at det derfor heller ikke er problematisk, harmonerer ikke umiddelbart med din kritiske holdning til systemet.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af XorpiZ
1. Det kan det da. Det kan være et tegn på, at det er moralsk acceptabelt for mange mennesker (at køre for stærkt, gå over for rødt om natten, hente lidt musik hist og her osv.).

2. Det er ikke relevant at gætte på hvad intentionen bag en given lovgivning har været. Der er absolut intet der hindrer et firma i at flytte deres selskab til udlandet. Det er bl.a. det man har havelågeskatten til. Var man som samfund ikke interesseret i det, havde man altså næppe lavet en skat beregnet til formålet.

3. Du har allerede fået et svar. Læs gerne mine indlæg. Det står flere gange.

4. Jeg har aldrig påstået, at de nuværende regler er perfekte, så hvad er din pointe? Og du tager såmænd ganske fejl. Man kan sagtens være enig i en vis del af lovgivningen og være kritisk overfor andre dele.
Haderslev FK - 1992 HFK Sønderjylland - 2000 SønderjyskE - 2004
Skrevet af Bishop
Så kører møllen igen.
http://www.bt.dk/danmark…il-muslimer

Hold nu kæft nogle dumme kommentarer til artiklen.

Hvornår fanden er det blevet en dødssynd at vise hensyn, særligt når det foregår ved at inkludere i stedet for at ekskludere.

Da jeg var knægt, var der EN elev i klassen, der var jehovas vidne, ham blev der da også taget hensyn til så han ikke skulle føle sig udenfor.

Disse kommentarfelter til artikler på BT og EB, fremmer sgu godt nok ikke integrationen,

https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af clausp
Mr., du mangler er være noget mere konkret omkring hvad undervisning i innovation handler om. Hvis der ikke er noget håndgribeligt i det, så ender det som en gang tom snak med fine ord.

1. Idéhippierne (som jeg)
2. Praktikerne der skal sortere i ideerne og har forstand på forretningsdelen (dem jeg hooker mig op med)

For at få gode og innovative ideer, så kræver det normalt at man har sine faglige kompetencer i orden. Så det giver for mig ingen mening at opdele på den måde.

Jeg er enig i at det giver mening at hive iværksættere ind og fortælle folkeskoleklasser om hvad de laver, men det gjorde man altså allerede dengang jeg gik i folkeskolen i forrige årtusinde.

Nu kommer jeg selv fra en global teknologivirksomhed, og her er det altså praktikerne der både har indflydelse på hvilken retning vi bevæger os i og det er også fra folk med kompetencerne i orden at patentansøgningerne stammer. Det er på ingen måde noget der kommer fra slipsedrengene der har læst innovation og entreprenørskab på handelshøjskolen.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Fribytter
@ XorpiZ

1. Nej, ikke i sig selv.

2. Kritikken af havelågeskatten har da netop været, at man blev beskattet mere, end hvis man var blevet i landet. Og så er det en skat, der rammer de rigeste mest. Men skattely handler jo også om, hvordan man kan komme til at betale en mindre havelågeskat. Og selvfølgelig er det relevant at forholde sig til, hvad intentionen med en given lovgivning er al den stund, at det er umuligt at lave så præcise juridiske regler, at der aldrig kan opstå uoverensstemmelser mellem intentionerne og de faktiske regler.

3. Nej, det gør ikke. IKke i de svar, du har givet mig. Der står, hvad du mener, ikke hvorfor. Det er jo altså ikke en selvindlysende sandhed, at et fuldstændig frit (globalt) marked er forudsætningen for en optimal indretning af samfundet/nationalstaten. Det er heller ikke selvklart, hvorfor en stor offentlig sektor er lig med et markant ringere samfund. Er det den personlige frihed, som du føler, der bliver krænket?

4. Pointen er, at det er tåbeligt at afvise kritik med begrundelsen, at det er lovligt uden nærmere redegørelse. Især når du netop ikke selv mener, at reglerne er perfekte.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Minotauros
@ Fribytter
Men skattely handler jo også om, hvordan man kan komme til at betale en mindre havelågeskat.
Man betaler den samme havelågeskat, uanset om man flytter til Köln eller Caribien - forudsat selvfølgelig at man selvangiver i overensstemmelse med reglerne.
Skrevet af Matias
Jeg vidste slet ikke, at BT også har sådan et kommentarspor.
Skrevet af XorpiZ
1. Ikke enig.

2. Man skal ikke tolke på intentionen bag en lovgivning, men forholde sig til hvad der står i lovteksten. Alt andet er et skråplan vi helst ikke skal ud på. Vi har allerede god og ond tro-begreberne, der er forholdsvis diffuse. Det behøver vi ikke udbrede mere end højst nødvendigt. Det bliver en sorgens dag, hvis en dommer en dag begynder at dømme ud fra hvad han tror lovgiveren har ment med loven, og ikke hvad der rent faktisk står i den.

3. Jeg ved ikke hvorfor du begynder at fable om indretning af samfund, at stor offentlig sektor = ringere samfund og personlig frihed. Det har intet med emnet at gøre. Jeg har forklaret dig, at jeg synes friheden til at placere sin virksomhed hvor man har lyst er vigtig. Jeg går ind for personlig frihed. Det gør du ikke, og det er fair nok.

4. Det giver ingen mening, det argument. At der er visse dele af lovgivningen, der ikke er perfekt er ikke lig, at resten ikke skulle være det.
Haderslev FK - 1992 HFK Sønderjylland - 2000 SønderjyskE - 2004
Skrevet af Minotauros
Det bliver en sorgens dag, hvis en dommer en dag begynder at dømme ud fra hvad han tror lovgiveren har ment med loven, og ikke hvad der rent faktisk står i den.
Det foregår ellers i vid udstrækning allerede. Nogengange er man bare nødt til at formålsfortolke, fordi en ordlydfortolkning ikke kan anvendes.

En dommer støtter sin fortolkning på, hvad der fremgår af lovforarbejder m.m., så det er ikke fuldkommen arbitrært.
Skrevet af Fribytter
@ Minotaurus

I tilfældet Jyske Bank handler skattely også om, hvordan man kan komme til at betale mindre i havelågeskat. Torsten Schack Pedersen fra V ved ikke, om løsningen er andre regler eller en bedre håndhævelse af de nuværende regler.

@ XorpiZ

1. Det er en smule foruroligende, at du sætter lighedstegn mellem "tegn på" og et argument i sig selv.

2. Nu er jeg ikke dommer.

3. Du har ikke forklaret, hvorfor du synes, at friheden til at placere sin virksomhed, hvor man har lyst, er vigtig. Jeg går i øvrigt også ind for personlig frihed...

4. Nej, men du forklarer jo ikke, hvorfor lige præcis den del så er perfekt. Det er ikke et argument i sig selv, at noget automatisk er rigtigt og godt, fordi det er lovligt. I hvert fald ikke bedømt ud fra, hvad du ellers har skrevet. Din måde ar redegøre for dine holdninger på minder umiskendeligt meget om kapitalismens måde at lukke sig om sig selv på ved konstant at have profit som det højeste mål (det er i øvrigt ikke en kritik af kapitalismen).
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
annonce
0