Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Minotauros
@Fribytter
I tilfældet Jyske Bank handler skattely også om, hvordan man kan komme til at betale mindre i havelågeskat. Torsten Schack Pedersen fra V ved ikke, om løsningen er andre regler eller en bedre håndhævelse af de nuværende regler.
Skattely er et redskab, som folk, der agter at snyde i skat, kan anvende - blandt andet til at "glemme" havelågeskat. Men så snakker vi jo bevidst og illegitim unddragelse og regelomgåelse.
Skrevet af Fribytter
Ja, jeg er udmærket klar over, at skattely i sig ikke er ulovligt. Og jeg er også klar over, at ikke alle skattely er lovlige.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Minotauros
Fair nok - jeg tror bare jeg fik det indtryk, at du havde den opfattelse, at den nuværende lovgivning rummer huller, hvormed man ved hjælp af skattely kan minimere sin havelågeskat.
Skrevet af Fribytter
Det var mere en kommentar til det med samfundet. Det er jo nogle store spillere, som spekulerer i at undgå havelågeskatten - både banker og rigmænd - så den homogenitet, som ligger bag ved en formulering som "Var man som samfund ikke interesseret i det, havde man altså næppe lavet en skat beregnet til formålet", er den, jeg sigter til. Det var blot en uddybning af kritikken af og reaktionen på havelågeskatten, men det fremgik nok ikke helt klart.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af XorpiZ
1. Jeg plejer at tage det som en kompliment, når mine holdninger bliver kaldt "foruroligende" af en rød. Så plejer man at være på rette spor.

2. Nej, heldigvis for det.

3. Hvis du går ind for personlig frihed, så bør det ikke være en fremmed tanke for dig at virksomhed også skal nyde en vis frihed.

4. Jeg skriver ikke at det er perfekt. Det er anden eller tredje gang du lægger ord i munden på mig. I øvrigt er det et fint argument. Hvis vores folkevalgte har vurderet at noget er lovligt, så kan man godt gå ud fra (såfremt man nærer tillid til vor demokrati), at der har siddet nogle ´eksperter´ og vurderet, at det er i både samfundet og borgernes interesse.
Hvad du synes og ikke synes om de svar du får er dit problem. Du læser ikke hvad jeg skriver, og har mere travlt med at gætte på hvad jeg mener fremfor at læse de indlæg, du svarer på.
Haderslev FK - 1992 HFK Sønderjylland - 2000 SønderjyskE - 2004
Skrevet af clausp
Claus, det med innovation er langt fra bundet op på et teknologiprodukt.

Her tager du jo faktisk fejl. Når man netop gør innovation til en kvantificerbar størrelse har man brug for noget der er målbart, og et væsentligt bidrag hertil er f.eks. antal udstedte patenter. Og langt de fleste patenter der udstedes i dag relaterer sig til hardcore teknologi.

Når man i øvrigt opgør dette på landeniveau, så overvej i øvrigt hvor mange opfindelser (patenter) der er blevet til i Danmark, men som ikke tæller herfor eftersom tilblivelsen er sket som led i et ansættelsesforhold mellem en dansk medarbejder og en udenlandsk virksomhed.

Hvordan får jeg redskaber til at være kreativ og frittænkende ud af boksen omkring koncepter der adskiller sig som "supplerende anderledes" eller "forbedrende anderledes"? Sådan ville jeg groft sagt fundere innovationslæren.

Det har jeg sådan set forklaret i mit tidligere indlæg, at de redskaber får du ved at have kompetencerne i orden. Men du må meget gerne uddybe for mig hvordan man kan forbedre dette i folkeskolen ved at introducere begrebet "innovation".
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Pibe
Mere Morten Albæk i folkeren.
Skrevet af Fribytter
@ XorpiZ

1. Nu er det ikke dine holdninger, men din måde at definere et argument på, som er foruroligende. Men at du ikke har opfattet det, er sådan set symptomatisk for dine svar indtil nu.

2. Læs Minotauros´ indlæg og forhold dig derefter til, at man som borger i et land som DK sagtens kan have en holdning til, om en lov virker efter hensigten uden, at man af den grund er tæt på at lave sine egne regler og love. Og at det på sin vis styrker det demokratiske grundlag, hvis en borger interesserer sig for lovgivningen. Holder du stadig fast i din skråplanskommentar og din dommedagsprofeti?

3. Jeg sætter ikke lighedstegn mellem en virksomheds frihed og personlig frihed. Dermed ikke skrevet, at private virksomheder er af det onde.

4. Du forklarer ikke, hvorfor du mener, som du gør. Du redegør ikke for, hvad der ligger til grund for dine holdninger - kun for hvad du mener. Det er en lettere overfladisk måde at være politisk på. Det vil jeg i øvrigt også gerne kalde foruroligende. En liberal, der ikke formår at komme med et bud på, hvorfor personlig frihed og det frie marked er størrelser, som skal fremmes i alle henseender, lever ikke rigtig op til forestillingen om den stærke liberale, der er sin egen lykkes smed. Det er da - eller kan være - et komplekst spørgsmål at svare på, men i udgangspunktet burde du som liberal da kunne komme med et eller andet brugbart i stedet for slet ikke at svare og gå i tomgang om et eller andet med at lægge ord i munden på dig.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af clausp
Æh - jeg er overrasket. Hvis justeat (eller et hvilket som helst andet nyskabende koncept) udtænkes, og ikke findes i forvejen, vil du så ikke kalde det innovation?

Har jeg sagt jeg ikke vil det?

Hvorfor vi partout skal have et patent med i vognen, forstår jeg ikke.

Hvis du vil snakke innovation, kan du ikke komme udenom det. Hvis du mener det, så trænger din viden til et kraftigt reality check.

At du hiver et opslag fra en ordbog frem imponerer mig ikke synderligt. Jeg har efterspurgt hvordan vi konkret kan blive bedre som land ved at introducere begrebet "innovation" i undervisningen. Det er åbenbart meget svært for dig at svare på.

Indtil videre har du bekræftet min fordom om at folk der snakker innovation ikke har nogen som helst ide om hvad de snakker om.

Det er jo ikke kun fysiske produkter, vi skal leve af i fremtiden.

... sagde du til manden der lever af at udvikle software (som dog ender i fysiske produkter).
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af XorpiZ
1 .Jeg kan godt leve med, at du ikke forstår mine indlæg. Det kniber jo også for vores statsminister at forstå simple spørgsmål, så det holder jeg ikke imod dig.

2. Selvfølgelig holder jeg fast i at det er et skråplan. Ellers havde jeg ikke skrevet det. Du er velkommen til at læse mine indlæg igen.

3. Nej, det kan jeg forstå på det hele. Hvor meget regulering mener du virksomheder skal være udsatte for? Skal de helst være statsejede?

4. Jo jeg gør. Læs nu mine indlæg. Du må hjertens gerne kalde mig og mine holdninger for foruroligende. Det er, som sagt, et kompliment, når det kommer fra en der tilsyneladende er ræverød.

Det er såmænd ganske simpelt. Det passer fint med mit livssyn, at enhver skal have lov til at gøre som han/hun lyster (med visse undtagelser), så længe det er inden for lovens rammer.

Jeg forstår ikke hvorfor du ikke magter at forstå det. Så svært er det ikke. Er det lix-tallet der er for højt eller hvad?
Haderslev FK - 1992 HFK Sønderjylland - 2000 SønderjyskE - 2004
Skrevet af clausp
Økonomisk værdifuld innovation hvis det samtidig kan afsættes - bidrage til arbejdspladser, skatteindtægter osv. Så kan jeg ikke komme definitionen nærmere.

Det er ikke den definition de fleste indexes over innovation tager udgangspunkt i. Selvfølgelig indgår elementerne typisk, men det er groft forsimplet kun at kigge på disse parametre.

Når man sidder som idégruppe foran en investor, tror du så, at han er det mindste interesseret i patenter? Nej, kan jeg afsløre.

I Just-eat´s tilfælde har du måske ret. Men i alle tilfælde, nej. Just-Eat tog oprindeligt også ny teknologi i brug. Men skal vi ikke please lade være med at nævne navne her?

Justeat, miinto (e-handelsprisen) og lignende nytænkende, lukrative erhvervskoncepter er ikke innovative, hvis der ikke i pakken medfølger et patent. Det er helt sort for mig.

Det er helt håbløst at du skal tillægge mig holdninger jeg ikke har. Har jeg virkelig formuleret mig så dårligt?

Og for at vende tilbage til det vores diskussion startede med: hvordan skal undervisning i innovation konkret føres ud i livet?
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Bosse1983
Det var noget af en togulykke.

For at returnere til en del af den tidligere debat, Mr., var vi uenige i forhold til at virksomheder blev hjulpet på vej af statslige initiativer. Boldsen bidrog med nogle observationer, som jeg langt hen ad vejen deler. I forhold til innovation og iværksætteri, synes jeg at der er meget lidt at hente, især i nærområderne i provinsen.
De folk som skal hjælpe dig peger egentlig bare på stien ind i den bureaukratiske jungle og mimrer ellers lidt om SWOT-analyser, og andre banaliteter, du samler op på erhvervsøkonomi-C på gymnasiet. Det er ikke overraskende at det ikke er iværksættere som sidder klar til at hjælpe, men alligevel finder jeg at niveauet er helt håbløst. Enkelte, måske som dig, kommer med en idè og noget gåpåmod, men uden økonomisk balast og formodning om hvor man skal starte. Jeg tror man taber mange, også folk som bare vil tappe ind på et eksisterende marked, ved at der ingen reel hjælp er at hente.

Det er naturligvis meget fint at du som nystartet kan gå på røven et utal af gange, uden at det på længerer sigt ruinerer dig. Mange mister dog modet og flere gode forretningsidèer, kunne sagtens være blevet til noget, var der mere støtte at hente.

Personlig fortørnes jeg over at vi kalder folkeskole og gymnasie for almene uddannelser, men at man intet lærer om økonomi. Jeg ved ikke om det har ændret sig, men da jeg gik på gym, var erhvervsøkonomi et valgfag, og et nyt af slagsen, mens jeg var indlagt til at puste i blokfløjte og jeg skulle lære at se forskel på forskellige oldgræske søjler.
Selv hvis man ignorerer virksomhedsdelen, har du en imponerende andel af befolkningen, for hvem budget er et særpræget fremmeord og hvor det er et mysterium, at det ikke er holdbart at bruge mere end der kommer ind på kontoen hver måned. Det er et pokkers dårligt udgangspunkt, for at begå sig nogen steder. Især når de fleste nyskabende ting står og falder med, hvorledes bundlinjen vil se ud.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Jerikov
Kan vi ikke bare få nogle svar? Istedet for alt det tekniske ordskvalder og udenomssnak.

Hvem - og hvad - er det der skal økses, når psyko-Samuel indleder prikkerunderne med treforken ?

Og hvad er det parcelhusburgøjserne skal bruge de 1700 dask til ?

Hvad fanden mangler de ?
God knows that he won´t arrive
Skrevet af Bosse1983
Haha, sporene solidt plantet i flanken på Rosinante og derudaf. Jeg forsøgte på ingen måde at insinuere at du ikke havde dine ting i orden, men de fleste iværksættere starter et sted, og det er ofte det kreative hippie-segment, som du selv placerede dig i, som "alene" starter med en idè og ofte må lære det foretningsmæssige som tingene skrider frem. Bid mærke i ordet "måske" i det du citerer. Det er ikke helt uvæsentlig.
Det er ikke tilfældigt, at mange iværksættere starter flere små firmaer, netop fordi det netværk, det know-how og det øje man har for at spotte en tom nische, er noget der kommer med tiden. Det er der så godt som ingen der starter med, i en bred forstand.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Sheriffen
Du refererede lige til en af mine favoritbøger. Skal vi bolle?
____________________________ [b]Now, we must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most, and that is the indifference of good men. [/b]
Skrevet af Zola
Grundlæggende erhvervsøkonomi?
L’enfer, c’est les autres!
Skrevet af Sheriffen
Vi er snarere over i et par jumbobøger. Quack quack.
____________________________ [b]Now, we must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most, and that is the indifference of good men. [/b]
Skrevet af Bosse1983
Haha, jeg troede ikke du havde tid til at læse den slags, Sjæriff. Har du ikke tid til det, har du heller ikke tid til mig. Jeg kræver forspil.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Sheriffen
Jeg er stor tilhænger af Rocco-stilen. Gør jeg noget, gør jeg det for engen vindings skyld - og hurtigt.
____________________________ [b]Now, we must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most, and that is the indifference of good men. [/b]
Skrevet af Borger Louis
Du ved godt, at Rocco er rimming connoisseur?
annonce
0