Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(412118201009)
Tenver

Hvem er dit bedste bud på en formand?
FREM for alt
Skrevet af clausp
Hvis jeg ikke husker helt galt, så blev Løkke egentlig også hængt til tørre i en pænt lang periode hvor Fogh ventede på at få en international toppost. I modsætning til Kristian Jensen holdt han sig dog i skindet.

Jeg tror i hvert fald ikke på Kristian Jensen som formand. Men jeg tvivler også på Inger Støjberg. Det kan godt være hun fik et godt valg og at hun er populær i befolkningen, men kan hun lede et parti endsige et land?
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Slettet(562140202803)
Jamen, ingen af dem kan vælte Løkke nu, antageligvis.

Så spørgsmålet er selvfølgelig om Kristian Jensen har nok opbakning til at forblive næstformand efter næste landsmøde, trods hans brøler i Berlingske, dog afhjulpet af hans af bodsgang i dag.

Lige nu regner jeg da med at det forbliver status quo.


Om Løkke holder som formand de næste 4 år? Sandsynligvis.

Jeg kan dog ikke rigtigt se Løkke selv indgå i en decideret SV(X)-regering, hvis det er Mette, der er modparten i sådan en konstellation.

Løkke har en eller anden evne til at have det menneskelige overblik og ditto indsigt, både udenfor og indenfor partiet.

Han har også vokset ind i opgaven. Under Anders Fogh, som minister i diverse ministerier, så virkede han vel heller ikke nødvendigvis ligeså statsmand-agtig og med lige så meget international pondus som Fogh.

Så hvem der bedst kan vokse ind i rollen som Løkkes arvtager, der er det selvfølgelig Ellemann.

Men jeg gad godt vide, hvad aftalen indgået i den famøse kælder i 2014 gik ud på.

Kristian Jensen skal næppe forvente støtte fra Løkke, når der skal ind en ny ind som formand.

Jeg tror ikke vi ser det store blodbad i toppen, men desværre er det Løkke de næste 4 år.

Derefter vil Løkke vel tage regeringsmagten, hvis det er muligt. Ellers kunne man godt forestille sig, at han ville overlade fanen til en anden. Og så bliver det jo spændende, hvem der sidder som næstformand til den tid.

Ellemann virker bare en smule arrogant og lidt for smart i en fart engang imellem. Han nyder dog sikkert stor opbakning i den etablerede del af partiet, dem som husker faderen godt.

Så Løkkes projekt bliver vel uholdbart, hvis han ikke genvinder magten om 4 år.

Og så er alt selvfølgeligt åbent. Man skal slutte på toppen, siges det. Spørgsmålet er bare, hvornår det er for Løkke?

Han har jo været essentiel for blå blok, men hvis blå blok som en enhed er død, ja, hvem fungerer så bedst med Mette? Her ville Ellemann nok også have en klar fordel i forhold til Kristian Jensen, som allerede nu forsørger at få liv i genfærdet, der jo led en brat død ved valget. :))
Skrevet af Slettet(562140202803)
Så, 4 år med Løkke, må vi antage.

Så er spørgsmålene, om Løkkes projekt er holdbart til den tid, om blå blok har genfundet sig selv (Kristian Jensen brænder allerede broen den anden vej...), og hvem der er vokset bedst ind i rollen som Venstres leder og evt. regeringsleder?


Kristian Jensen har allerede gjort sig ganske upopulær blandt nogle i gruppen.
Men mon ikke baglandet dømmer mere neutralt?

4-8 år med Løkke. Til den tid, er Jensen helt sikkert ikke et emne mere.

Så, ja, jeg ville ønske, der var en hemmelig Venstre-mand, der sprang frem som en trold af en æske og tog styringen med storm, men der er ingen tvivl om, at Jensen er god til at skabe fjender, der hvor han møder uenighed, hvorimod Løkke er den mere forsonende.

Så Ellemann er den eneste, der kan rumme partiet, men som statsminister skal der lægges meget på.


Kristian Jensen er jo med til at nuancere partiet nu, udadtil i hvert fald, og kan også bruges aktivt som et modspil til den magtfuldkommenhed, som nogle gange kan indfinde sig hos Løkke. Men internt er de fleste i partiet nok ved at være klar over, at Jensen hverken har eller får den nødvendige opbakning til at blive formand.

Så det bliver Løkke selv, der bestemmer, hvornår fanen skal gives videre. Eventuelt, hvis han kan finde en toppost internationalt, eller at projektet, som han har søsat nu, støder på grund.
Skrevet af Slettet(562140202803)
Nå, det blev en længere smøre.


Man må vel antage, at der er blæst til kamp mellem Ellemanns bredt favnende politik og væsen, hvor han ligger sig i slipstrømmen af Løkke, og så Kristian Jensens allerede nu udmeldte liberale og hård blå politik.

Det vil være et mareridt, hvis Jensen bliver smidt af vognen allerede til landsmødet i november (eller hvornår det var).

Så vil der tilgengæld være en mere lige vej for Ellemann og Løkke uden den enerverende Kristian Jensen, der ikke greb muligheden, da den var der så.

Så er spørgsmålet selvfølgelig om V vil gå til valg på Løkke eller Ellemann næste gang?

V skal finde sig selv, lyder formlen fra ledelsen. Så bliver det spændende at høre, hvad de så finder, når de endeligt støder på "sig selv".


Jeg har haft et ønske om at Jensen kunne træde mere i karakter, da han har været modpolen til Løkkes sleske og manipulerende omgangsform, men desværre besidder K. Jensen bare ikke den menneskelige charme, som er nok så vigtig for en partileder, og heller ikke kapacitet til at styre og samle gruppen på Tinget.


Støjberg som retsordfører og Mads Fuglede fortsætter som udlændinge- og integrationsordfører.

Mon der bliver et opgør her, om Støjberg eller Mads Fuglede skal lægge linjen og udadtil repræsentere V i en evt. regering?

Eller er det for at køre Støjberg i spil som evt. justitsminister (hvis man kan forestille sig det)?


Søren Pind måtte jo smide håndklædet i ringen. Kan være, at KJ må gøre det samme, hvis han ikke kan samle nok opbakning om den blå linje ifht. V´s rolle som oppositionsparti og til næste valg.
Skrevet af anders.hede
For mig er Kristian Jensen for altid diskvalificeret fordi han står som hovedmanden bag skats kollaps. Det har kostet så mange millarder at det virker absurd man overhovedet kan være i spil til at skulle styre hele landet. Det er sådan noget der øger min politikerlede.
I det private erhvervsliv var han smidt ud på røv og albuer.
Skrevet af Slettet(562140202803)
Absolut.

Han virker fuld af gode intentioner, men har været første-tilsynsmand på SKATs forfald, der bare blev accelereret under de røde.

Det var om noget lakmus-prøven for Kristian Jensen, som han fejlede med et brag.

Nu har man så givet SKAT væksthormon og indført gammeldags flid igen, efter den digitale revolution faldt fra hinanden i systemerne.


Det er selvfølgelig svært at se, hvordan han skulle have reddet sig ud af den gigantiske møgsag på en helt overbevisende måde, men måske har man været for bange for at gå SKAT efter i sømmene og stolet for meget på den bureaukratisering og digitalisering som har båret projektet generelt under Venstre?


Det har i hvert fald ikke efterladt et særlig positivt indtryk af Kristian Jensens evner til at analysere og fejlrette den slags store systemer og til at håndtere den slags grundlæggende problemer i tide.


Generelt er der mange af de digitale systemer, som har fejlet eklatant uden, at der har været den nødvendige politiske omhu og styring til at begrænse problemet.

Tillid er godt, kontrol er bedre? SKAT bør vide det... ;)
Skrevet af MR. Buur
Fogh, Løkke og Kristian Jensen har alle en uhyggelig stor andel i at ødelægge SKAT så her ser jeg ikke den store forskel, Venstre har om nogen ødelagt det Danske velfærds samfund og den regning kommer vi nu til at betale, især den store øgning af ældre vil smadre kommunernes økonomi og Venstres og det borgerlige Danmark har undermineret den offentlige sektor igennem et årti, der vil komme til at mangle pædagoger, sygeplejersker, lærer og læger i en høj grad som vil smadre vores sundhedsvæsen.

Undskyldninger som.. det har vi ikke råd til er ikke korrekt - hvis den borgerlige regering ikke havde smadret SKAT så var der så rigelig råd til det.

Jeg har i de sidste 12 år haft forskellige leder stillinger i Kommunerne og har set hvordan velfærds samfundet er smuldret, hvordan specialiserede tilbud er lukket og hvordan det offentlige konsekvent og kontinuerligt kører deres medarbejdere i sænk og sænker standarden for hvordan ældre mennesker, handicappede og sindlidende behandles.
Liverpool fan siden 1974 - et liv uden fodbold er ikke et liv! Har gamet FM siden 1993
Skrevet af Slettet(562140202803)
Der var en P1 Debat med det tema den anden dag.

´Menneskefjendsk´ er titlen. Vel en meget god beskrivelse for det.

Har ikke selv hørt den, men kan vel sagtens være værd at lytte til.

https://www.dr.dk/radio/p1/p1-debat/p1-debat-2019-08-08

Beskrivelsen: "OM DENNE UDSENDELSE
Er velfærdsstaten og det offentlige blevet menneskefjendsk? Har det liberale tankesæt dehumaniseret offentlige institutioner, og fået folk til at flygte fra offentlige arbejdspladser, børnehaver, sygehuse, folkeskoler, hjemmeplejen? Har de røde et ansvar?
Det diskuterer vi i dagens P1 Debat. Du kan aflevere din mening på tlf. 70 21 1919 eller sende en sms til 1212.
P1 Debattører: Jane Sandberg museumsdirektør Enigma, Mia Amalie Holstein velfærdspolitisk chef CEPOS, Jan Hoby næstformand LFS, Anna Libak borgerlig debattør og forfatter, Rasmus Bredde gadefejer 3F og Jeppe Falk selvstændig.
Vært: Gitte Hansen."
Skrevet af Slettet(112218201709)
Jeg stoppede som lærer efter folkeskolereformen i ´14. Mange af mine gode kolleger er også stoppet - sjovt nok er det de mest dedikerede, som har droppet lærergerningen. Tilbage er så de "dovne", som ikke har andre muligheder og bare kører på rutinen.

Det var så en "rød" regering, som indførte det makværk.
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af MR. Buur
Det er den ny liberalistiske new public manegement kultur, der er den store synder, De Danske Regioner og KL er inficeret af denne syge og destruktive kultur og det private erhvervsliv har for længst kasseret den styrings form.

Jeg har absolut intet imod at der er private aktører på markedet, konkurrence er sundt, men idag er de private reelt bedre stillet idet de kan vælge enkelte segmenter af markedet og det gør at de offentlige sidder tilbage med den dyre service.

Når jeg skriver det borgerlige DK så kunne jeg også godt tage socialdemokratiet med, idet deres økonomiske politik er meget lig det den venstrestyrede regering har kørt på med.

Liverpool fan siden 1974 - et liv uden fodbold er ikke et liv! Har gamet FM siden 1993
Skrevet af anders.hede
Altså, det er jo lidt et dillemma, hvor jeg giver jer helt ret i at NPM er et helvede. Og Socialdemokratiet smadrede rigtig meget i deres 4 år på posten. Problemet er også det enorme fokus på udbud af arbejdskraft - det var en hel religion for Corydon.

Omvendt. En regering uden borgerlige og socialdemokrater/radikale vil jo aldrig kunne styre finanserne på en ordentlig måde. Det ville gå helt galt. Måske ikke som i Venezuela men i hvert fald ikke godt. Der er alt for meget fokusområde forbrug og ikke på indtægt og vækstmuligheder.

Men det handler vel om at få alle rester af Corydons tankegods fjernet og gjort den offentlige sektor til noget vi kan være stolte af igen og som folk kan holde ud af arbejde indenfor. Det har altså været muligt at styre Danmark førhen ganske fornuftigt uden at regneark skulle være religion.
Skrevet af Slettet(562140202803)
Også et andet godt indslag om sagen

https://www.24syv.dk/programmer/mikrofonholder/54563584/folkeskolen-er-blevet-en-discount

Den danske folkeskole befinder sig i en undtagelsestilstand på 5. år. Det mener Niels Chr. Sauer, tidligere folkeskolelærer og medlem af Danmarks Lærerforenings hovedbestyrelse. Alt for lange skoledage, mistrivsel og lærerflugt er resultatet af skolereformen. Saurs synspunkter udfordres i en samtale med institutleder på Danmarks Pædagogiske Universitet, Claus Holm, der finder flere gode intentioner i den omdiskuterede reform fra 2013

--


Der bliver sammenlignet med Finland, hvor læreruddannelsen er en universitets-uddannelse, hvor kun de bedste optages, og man skal til optagelsessamtale (og antageligvis bevise sin motivation) for overhovedet at få lov.
En diametralt modsat tilgang til tingene, end i Danmark. Der er ingen nationale tests.

Ham fra Lærerforeningen i udsendelsen giver Bertel Haarder (siden 80´erne) og NPM skylden for tingene.

Lærerne er maskinen, men har ikke selv nogen indflydelse eller noget at skulle have sagt ifht. deres egen gerning.

Løsningen ligger ikke umiddelbart for.
Skrevet af anders.hede
Nej, det var synd man ikke kiggede til Finland da man skulle inspireres. Måske gjorde man, men tænkte at det ville blive dyrt, og så valgte man noget, som ingen trives med. Gad vide om den nye regering vil gøre noget ved.

Sammenholdt med inklusion, som selvfølgelig reelt set var et andet ord for besparelse, er det totalt ødelæggende for skolen.

Hvad er det med det forfærdelige politikersprog, hvor man kalder noget for et finere ord, når det jo handler om besparelse.

“Modernisering”, “normalisering”, “omprioriteringsbidrag”, etc. Hvor dumme tror de, vælgerne er. Der er tale om besparelser - så stå dog ved det.
Skrevet af Black Spider
“Modernisering”, “normalisering”, “omprioriteringsbidrag”, etc. Hvor dumme tror de, vælgerne er.

Vil du gerne have et svar? Og det fandens ved det er, at de har jo ret.
Skrevet af Halil
“Modernisering”, “normalisering”, “omprioriteringsbidrag”, etc. Hvor dumme tror de, vælgerne er.


Velkommen til statskundskabernes verden.

Den mængde af ressourcer der bruges på at få lovgivning til at se "lækkert" ud er grotesk. Et grotesk system der er opbygget.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Slettet(412118201009)
Halil

Dagen er kommet hvor vi er 100% enige.
Og dog, det er vist sket før.

Fænomenet knytter sig muligvis (også) til de medier, der ikke altid evner at blotlægge at fx omprioriteringsbidrag, dækker over besparelser/nedskæringer mv.
FREM for alt
Skrevet af mirakelmix
Det er problematisk at de højreekstreme miljøer bliver mere militante og terrorvillige. Jeg håber ikke at tendensen, der er gældende i Norge også er gældende i Danmark... Men det er ikke helt usandsynligt
Skrevet af Slettet(320937202705)
Ja, når man bevæger sig rundt på nettet, kan man i hvert fald godt genkende tanken om at nogle på den yderste højrefløj venter på etendeligt opgør. Jeg tror vi skal være glade for vores meget restriktive våbenlov.
Skrevet af Pibe
I det mindste er gammeldanskere stadig væsentligt underrepræsenteret på terroristfronten (som på anden personfarlig kriminalitet) sammenlignet med de etniske grupper, hvis størrelse I ønsker forøget dramatisk gennem fortsat indvandring.
annonce
0