Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af anders.hede
Den fortæller os rigtig meget om den generation, der virkelig burde præstere bedre end forældrene, og giver et fingerpeg om hvad der kan vente.

Jeg kan ikke få links til at virke.
Skrevet af Halil
Mirakelmix:

Det er nok en god måde at gøre tingene på. At vurdere på en hel periode. Det irriterer mig dog, at de store ting ikke er blevet rykket på, men det blot har været mindre ting, heraf ganske oplagte ting som tidligere oplistet, der er blevet gennemført. Med til irritationen er, at diverse kommentatorer er imponerende over "hvor godt det går" for Liste A fordi der er styr på tropperne(Deraf Martin(Rossen) kommentaren) uden at der er blevet rykket på de store(og svære) ting.

Du har helt ret angående twitter. Det er der logik tager hen for at dø. Men derfor er det stadig irriterende, at læse ministre ævle løs på twitter og svare hurtigt. Kommer der et kritisk spørgsmål, så er det strudsemetoden. Det er en dårlig og mistillidsskabende måde at kommunikere på - Den giver dog mulighed for en god debat face to face.

Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af anders.hede
Berlingske opklarede sagen
https://www.berlingske.dk/samfund/mysteriet-om-den-hvide-barnekiste-her-er-den-fulde-historie

Jeg kan virkelig ikke døje Rasmus Palludan. Jeg hørte ham kort i morgenradio råbe “du lyver” til værten og jeg var nødt til at skifte væk.

Men det lader til at der vitterligt var lusk i sagen. Desværre er artiklen låst, men jeg har læst den, og det tyder på løgn fra trossamfundets side - en tom kiste, da begravelsen havde fundet sted.

Nu er mange så sure over at Berlingske rent faktisk sætter sig for at finde ud af hvad der er sket. Jeg er ret sikker på st hvis de havde fundet ud af at RP tog fejl, ville de være glade for historien.
Skrevet af Steve Highway-61
Anders,

Alternativet.

Jeg kan jo kun tale for mig selv, men jeg stemte så på Josefine.

Og jeg undrer mig over at man ikke havde klappet hendes egnethed af inden afstemningen, fordi der er jo ingen mening i at stemme om uegnede kandidater.

Nu har flertallet så talt og hvis man tilsidesætter det, har vi en ny salat.

Som Shakespeare siger i Macbeth kan der hurtigt komme et punkt hvor - Returning were as tedious as go o’er - så man hverken kan gå frem eller tilbage.

Der skal nok ikke meget til at hipperne føler sig fearruled. Det ligger ikke i deres gen at skulle styres men det er vigtigt at understrege at det ikke det samme som at blive som den kultur man vil ændre. Struktur er nødvendig men rammerne skal være så vide at hippiekulturen kan blomstre inden for rammerne. Det kan lade sig gøre.

Hvad der har manglet er lidt styring, at der kommer udmeldinger om politikområder efter afstemninger i folketinget så man ikke skal læse ft.dks ordførertaler for at finde ud af hvorfor vi stemte det ene eller andet.

Det er ikke nemt når man dybest set er hippie. Jeg ved det fra mig selv. Men der er administrationen og så er der politikken. Politikken kræver blot en afstemning efter debat. Det bør kunne klares. Josefine har følt sig snigløbet og jeg kan sagtens forstå hende. Hvem har ikke været udsat for at indgående aftaler ikke overholdes og der kommer knive i ryggen. I et hippie-parti hvor respekten for kommandoveje er svag, er det så et større problem. Så der står de vel. Selvom de ikke vil være ved det udadtil.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Forhammeren
Den aften i Amager bio var de ellers så gode venner allesammen.
Med Fock og Gejl i spidsen skulle der udefra set være muligheder for at finde tilbage til fortidens glæde og begejstring.

Mænd er kontante og kvinder hysteriske og grænseoverskridende.
Ifølge konen.

From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Steve Highway-61
"Mænd er kontante og kvinder hysteriske og grænseoverskridende.
Ifølge konen."

I Alternativets tilfælde tror jeg så det er lige omvendt. If you know what I mean ...
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Dano
@Bot

Tak for korrektionen, jeg mente naturligvis krav.

Jeg går stærkt ud fra at du mener at ingen har "krav" på at høste værdien af andres arbejde. Men, hvorfor har de ikke det? Hvis en mand er ved at dø af tørst i ørkenen, og du kommer kørende forbi i din stretch limo med jacuzzi i bagenden, mens du skyller drinks ned, så vil jeg da tror de fleste har en fornemmelse om at du i den grad skylder den døende mand, en smule vand.


Hvad i alverden har basale fornødenheder som vand, med skat at gøre? Du må diske op med noget bedre.

Du vil ikke godtage mit svar, og det er også okay.

Jeg kan bare ikke diskutere den moralske slagside ved skatteopkrævning på de præmisser du opstiller, jeg beklager.


\"Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.\" SKAT ER TYVERI, og du ved det!
Skrevet af Dano
I så tilfælde bør du vel smutte ud af landet, og gerne så hurtigt som muligt? Find dig i stedet en plet et sted i Afrika eller deromkring og prøv at overtale naboerne til at respektere, at lige præcis den plet er din.

Det kan du ikke? Nej, det kan du formentlig ikke, for du er ikke i stand til at håndhæve det alene, og dermed er det helt op til alle andre, om de gider respektere dig. Du kan måske prøve et eller andet kollektivt halløj, men hvem tager villigt lortejobs, som fx at blive slået ihjel i forsøget på at håndhæve sikkerhed samt lov og orden, helt uden at være garanteret nogen form for støtte fra resten af jer?

Dertil kommer problemerne med at blive enige om værdifastsættelse, når du vil bytte din produktion for dine naboers produktion. Problemet er specielt, at de i stedet for at give dig noget i bytte bare kan rotte sig sammen og tage dine ting gratis. Hvad vil du gøre ved det? Hvem skal håndhæve hvad der er ret og rimeligt, både i forhold til dine naboer og i forhold til når I handler udenfor kollektivet?

Det du lægger op til virker egentlig bare til at være det sædvanlige bodega-pladder fra diverse klovner på den ekstreme højrefløj, der grundet tidens fokus på ideologi over fakta kan slippe meget nemt afsted med bare at fyre noget ævle-bævle retorik afsted, helt uden at skulle bekymre sig om irriterende detaljer. Det virker sådan, men jeg skal selvfølgelig ikke afvise, at du kan være den første fanatiske libertarianer, der faktisk har gennemtænkt lortet.

Der er mig bekendt ingen historiske eksempler på et stabilt og fungerende anarki, og der er ingen som helst indikation på, at det skulle være muligt. Men der er rigeligt med sørgelige eksempler, hvor man enten giver markedet for meget magt eller reelt slet ikke har en stat (og dermed overgiver magten til lokale stammer og bander). Og så ender det som rendyrket lort i en sovs af daggammelt hundepis.

Hold det op imod trods alt relativt behagelige DK, hvor vi lader vores småbørn sove udenfor i en barnevogn, og hvor hende-der-trunten fra LA kan blive ingentings-minister. Men selvfølgelig, dit totalt utopi-baserede hyper-ideologiske pladder er da et meget bedre samfund, og det bør vi totalt smadre landet for at opsøge. Simpelthen!

Ligeledes har INGEN moralsk ret til at bestemme over andre


Hvad er kilden til din moral? Hvordan definerer du "moralsk ret"? Hvad er det baseret på og hvorfor er det korrekt at basere ikke blot din moral men endda hele samfundets moral på det?

Det du siger virker i øvrigt til at være grundlæggende forkert. Nogle har mig bekendt netop en moralsk ret til at bestemme over andre. Vi kalder dem normalt forældre, og hvis de faktisk gad gøre deres arbejde, så ville mange problemer være løst.

Dertil kommer problemstillingen med, om jeg har mere ret til at ville bestemme, at min pandeskal skal placeres midt på din næse, end du har til at fortælle mig, at det må jeg ikke? Skal samfundet træde ind? Hvis ikke samfundet, hvem så? Erstat min pande og din næse med hvad end handling, du ønsker, hvor en persons frihed er på bekostning af andre.

Jeg kan sympatisere med hvad dine frihedsidealer virker til at være, men total frihed er en håbløs illusion, der går helt ad helvede til i samme øjeblik du finder ud af, at din nabo er den lokale landsby-psykopat med øgenavnet "jernstangen".


@Black Spider

Tusind tak for din reaktion, jeg kan forstå på længden og de ret vilde inddragelser af diverse ting du FØLER, at du er godt stødt på manchetterne og det er jeg da glad for.

Jeg ville da mægtig gerne indgå i en debat, men det er lidt svært, når du mildest talt går banjo.

Vil du være så elskværdig, at undlade dit fløjpladder, jeg tilhører ikke nogen fløj OVERHOVEDET.

Problemet er netop at langt de fleste mennesker magter ikke at diskutere politik uden det bliver reduceret til, at handle om farver og fløje, det er så imbecilt, at jeg ikke en gang gider forholde mig til størstedelen af det du skriver.

Det ville klæde dig, at spørge, fremfor at konkludere i en klamamse af en anden verden, hvor du blot skyder med spredehagls-shaming og udstiller dig selv.

Moralsk ret defineres ved, at den værdi jeg producerer, er der ingen andre end mig, og dem jeg ønsker at støtte der har ret til. Det hjælper heller ikke hvis du tager et fjollet kostume på.

Forældreskab har INTET med statsmagt og skatteopkrævning at gøre, hold nu fokus!

Samfund og statsmagt er ikke det samme, du skal lærer at differentiere.

Om igen.

Hvis der er noget du vil vide SÅ SPØRG, det er faktisk ikke så svært.

Dine morsomheder, hvor du tager pis på mig og Kim, vælger jeg at lade være med at forholde mig til, du skal have lov til at spille klovn.

Go weekend.
\"Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.\" SKAT ER TYVERI, og du ved det!
Skrevet af Mr. Pink
"Jeg ville da mægtig gerne indgå i en debat, men det er lidt svært, når du mildest talt går banjo.

Vil du være så elskværdig, at undlade dit fløjpladder, jeg tilhører ikke nogen fløj OVERHOVEDET.

Problemet er netop at langt de fleste mennesker magter ikke at diskutere politik uden det bliver reduceret til, at handle om farver og fløje, det er så imbecilt, at jeg ikke en gang gider forholde mig til størstedelen af det du skriver.

Det ville klæde dig, at spørge, fremfor at konkludere i en klamamse af en anden verden, hvor du blot skyder med spredehagls-shaming og udstiller dig selv."

Fuldstændig spot on!

(Det er i øvrigt, hvad jeg også har skrevet gentagne gange herinde).

De fleste mennesker magter ikke at diskutere politik, spørge interesseret ind og undlade at blive personlige. Herinde er det enormt tydeligt:

1: Der bliver yderst sjældent spurgt oprigtigt og ægte interesseret.

2: Man angriber personen og kommer med den ene latterliggørelse efter den anden.

3: Man indrømmer meget meget sjældent, hvis man har fejlet/misforstået.

4: Man trækker racisme-kortet helt ufatteligt hyppigt.

5: Man nægter/formår ikke at blive lavpraktisk og løsningsorienteret.

Ovenstående fra black spider siger jo alt (selv om han faktisk spørger ind - men gør han det nysgerrigt og uden had og forargelse????)
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Slettet(412118201009)
Zanetti/mirakel/m.fl

Vedrørende islam og overrepræsentation ifm.
kriminalitet:

Grundlæggende oplever vi daglige eksempler på, at kulturerne er dybt inkompatible.
Pt er det blandt andet debatten om social kontrol, der med stor tydelighed, demonstrerer de afgrundsdybe afstande, der tilsyneladende vokser og vokser.


Temaet er mest velegnet til et bogprojekt, så derfor bare et par nedslag der adresserer aspekter jeg vil mene er relevante.

Ét af de særlige karakteristika der adskiller MENA fra andre indvandrergrupper, er udøvelse af kriminalitet i grupper.
Vi kender banderne, og vi ser grupper der udøver gaderøverier, afbrændinger i boligområder, gruppevoldtægter osv.
Stenkast rettet mod politi, brandvæsen og ambulancer.
Denne praksis er på flere måder uheldig.
Omfanget og antallet af medvirkende, illustrerer hvor bredt problematikken dækker.


Ser vi på indvandring fra fx Pakistan, Tyrkiet og Marokko, er virkeligheden den, at de pågældende indvandrere fra de nævnte lande ikke er flygtet, og derfor ikke er ramt af traumer mv.
Alligevel er de omtalte nationaliteter (også) stærkt overrepræsenterede.
Traumer dækker altså ikke over årsagen til de voldsomme mængder af kriminalitet.

Dec socioøkonomiske forhold er ofte anvendt, når "eksperter" eller andre, søger efter årsagssammenhænge.
Også her ser vi markante forskelle ift andre grupper.
Et kæmpestort fravær på statsfinansierede sprogkurser.
Et elendigt sprogligt niveau, der ofte er diskvalificerende med henblik på deltagelse på arbejdsmarkedet.
Vi har den helt aktuelle case, hvor kvinder nægtes adgang til arbejdsmarkedet.
Det giver anledning til problemer, at en muslimsk mand kan have vanskeligheder med at acceptere en kvindelig chef.
Kort fortalt:
De pågældende udviser noget, der for manges vedkommende, ligner en udstrakt uvilje mod integration, og pådrager sig ved egen adfærd, en uhensigtsmæssig socioøkonomisk position.

To elementer er for mig afgørende:
1) Vi har alt for mange år med alt for mange negative erfaringer.
Hvad årsagerne end måtte være, stikker problemerne så dybt, at første step bør være et totalstop for indvandring fra området.
Så kan man efterfølgende fortsætte botaniseringen af hvordan eksperimentet dog kunne gå så galt.
Der er ingen grupper i danmarkshistorien der har modtaget flere ressourcer end MENA, og der har aldrig været et segment der har forvoldt tilnærmelsesvis så mange problemer.

2) Lakmusprøven er, at andre indvandrergrupper klarer, og har klaret sig glimrende, helt uden integrationspakker, mentorer, rollemodeller, sociale viceværter, og flåden af øvrige særlige initiativer i lange baner.

FREM for alt
Skrevet af Dano
@Pink

Tak, det er egentlig interessant, at det debatklima man oplever på SoMe, i princippet stammer herfra.

Du har også været med i mange år herinde, og jeg kan erindre at den der skingre og fuldstændig destruktive debatform var noget vi også skulle forholde os til dengang.

Man kan sige, at vi på den måde var forud for vores tid.

Ift. posten fra BS, der besvarer jeg de spørgsmål jeg synes der havde relevans, man skal jo prøve, at være imødekommende, selvom det sikkert er skønne spildte kræfter.

Go weekend.

\"Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.\" SKAT ER TYVERI, og du ved det!
Skrevet af Steve Highway-61
Kim,

Det er fordi muslimer bare er mere kriminelle end alle andre.

I det øjeblik man tror på islam får man nemlig et hemmeligt budskab tilsendt der siger “bliv kriminel - men vælg selv din forbrydelse, dog helst personfarlige ting”.

Og læses Koranen bagfra i måneskin kan man finde det samme budskab i visse afsnit.

Blev afsløret af mediet De Lette Svar for nylig.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Dano
Det er fordi muslimer bare er mere kriminelle end alle andre.

I det øjeblik man tror på islam får man nemlig et hemmeligt budskab tilsendt der siger “bliv kriminel - men vælg selv din forbrydelse, dog helst personfarlige ting”.

Og læses Koranen bagfra i måneskin kan man finde det samme budskab i visse afsnit.

Blev afsløret af mediet De Lette Svar for nylig.


@Steve

Hahahaha! Du er jo total skakmat, og du kan ikke en gang selv se det.

Er det virkelig så svært at forholde sig til basale kendsgerninger?
\"Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.\" SKAT ER TYVERI, og du ved det!
Skrevet af Slettet(412118201009)
Highway

Er det dit bedste bud?

Jeg tror umiddelbart at der er en noget mere kompleks forklaring.
Der skal immervæk noget til for, at så mange mennesker, i så mange år, udøver så voldsomme mængder af kriminalitet.

Folk fra Vietnam, Sydkorea, Kina, Thailand mm., må nærmest være overnaturlige skabninger.
De evner simpelthen, på trods af den velkendte rå danske racisme, at være selvforsørgende, og bedrive meget lidt kriminalitet.
FREM for alt
Skrevet af Slettet(320937202705)
For nogle år siden (måske stadigvæk?) var Södertälje sveriges mest kriminelle by. Det var godt nok ikke Muslimer, men koptiske kristne af mellemøstlig oprindelse der lavede ballade.

Jeg køber gerne den med at kultur og krigstraumer kan sætte dybe intergenerationelle spor mht. til manglende integration. Men jeg forstår vitterligt ikke ræsonnementet om at det er Islam der er den mest saliente årsag til problemerne.

Som nævnt før, så er der omkring 4 mio praktiserende muslimer i USA, som tager fin del i det bredere amerikanske samfund. Yderligere, 92% af adspurgte Amerikanske muslimer erklærer sig ligefrem "stolte" af at være amerikanske statsborgere (https://www.pewforum.org/2017/07/26/identity-assimilation-and-community)

Hvis det var Islam der var problemet, lyder den case som et forklaringsproblem.
Skrevet af Slettet(412118201009)
Bot

4 millioner muslimer i USA, svarer til ca 2 procent af befolkningen.
Vi flød heller ikke i problemer da segmentet udgjorde 2 procent. Dét er vi så kommet til, skal jeg lige love for!
Betyder det, at du er lodret enig med Pia Kjærsgaard, der i årtier har påpeget at antallet har betydning?

Hvis ideologien/kulturen ikke er årsagen, virker det besynderligt at så mange mennesker fra samme kulturkreds, udøver så voldsomme mængder af aparte kriminalitet.

Årsagerne er naturligvis interessante. De er bare ikke en forudsætning for slutte den smerteligt klokkerene konklusion:
Eksperimentet er slået fejl. Som i komplet fejl.
Empirien er i alle henseender mere end tilstrækkelig.
FREM for alt
Skrevet af Slettet(412118201009)
Bot (2)

For god ordens skyld:
Andre brugere har anmodet mig om at give et bud.
Det forsøger jeg så efter ringe evne.

Min grundlæggende forklaring er:
Når et segment over flere årtier, udgør et større og større problem, i en stribe lande, er der ikke så meget at tvivl om.

En ideologi der i meget høj grad bygger på had og undertrykkelse.
Kvinder, jøder, vantro etc.
En ideologi der udspringer af en forkrøblet herrefolksmentalitet, på trods af det middelalderlige udtryk.

Vi behøver vel ikke ret meget mere end daglige eksempler i stakkevis.
FREM for alt
Skrevet af Forhammeren
Tell
Det er og bliver en Erasmus Montanus logik du har.
Der er ikke noget overraskende i at personer fra lande der er mindre udviklede klarer sig dårligere end personer fra mere udviklede lande og derfor har fx et kriminalitetsmønster som man mest finder i lavere socialgrupper.

From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Slettet(320937202705)
@kim

4 millioner muslimer i USA, svarer til ca 2 procent af befolkningen.
Vi flød heller ikke i problemer da segmentet udgjorde 2 procent. Dét er vi så kommet til, skal jeg lige love for!


Hvis Islam er årsagen til den manglende integration, så prøv lige at forklar mig hvorfor det er relevant hvor stor en procentdel af den generelle muslimerne udgør.

Betyder det, at du er lodret enig med Pia Kjærsgaard, der i årtier har påpeget at antallet har betydning?


Sådan vil det være for alle indvandrere. Men du påstår - ret mig hvis jeg tager fejl - at årsagen til problemerne er at Islam er inkompatibelt med den vestlige kultur. Hvis det er tilfældet, burde antallet ikke være relevant. Antallet er mere væsenligt hvis det er kulturen der er i vejen, da denne i modsætning til religionen, er medgørlig. Så jo, antallet er netop relevant fordi det er kultur, og netop fordi det ikke er Islam der er problemet.

Hvis ideologien/kulturen ikke er årsagen, virker det besynderligt at så mange mennesker fra samme kulturkreds, udøver så voldsomme mængder af aparte kriminalitet.


Ideologi/religion/kultur er ikke det samme. Jeg tror da bestemt kulturen er et problem. Jeg opponerer mod at du reducerer det til "Islam".

Årsagerne er naturligvis interessante. De er bare ikke en forudsætning for slutte den smerteligt klokkerene konklusion:
Eksperimentet er slået fejl. Som i komplet fejl.


Hvad!? Hvordan vil du lige lave et eksperiment uden hypotisere om årsagssammenhænge?
annonce
0