Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Steve Highway-61
BS

Jeg tænker ikke at jeg er nødt til at dokumentere den økonomiske skadevirkning for dig?

De 5000 er også et tal jeg ikke selv har fundet på.

Jeg har jo skrevet at jeg synes prisen for at kaste samfundet ud i dette kaos er for høj.

Du regner forlæns jeg regner baglæns. Du vil have en respirator til de fleste. Jeg er mere kynisk og tager det lidt større tab ctr. familier der får smadret deres liv.

Hvor mange tror du overlever alle de respiratortimer du med djævlens vold vil skaffe landet. Hvis de er ældre og svækkede er chancerne for at redde dem i forvejen lav.

All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Kaffe
1) Den "teori", du så nonchalant taler om, er realitet i Italien, hvor man reagerede meget sent på smittespredningen. Et sundhedsvæsen, der kollapser, har vidtrækkende konsekvenser og for andre end blot dem, der skal behandles på grund af corona. Også for samfundsøkonomien. Hvordan du ikke fatter det, går over min forstand.

2) Din totale ligegyldighed over for de mange mennesker, der risikerer at dø, er dog måske en okay forklaring på din uansvarlige indstilling.

3) Der er intet "sædvanligt" over situationen. Derfor er der heller ikke noget sædvanligt svar på, hvad man bør gøre. Naturligvis kan man som ham Tegnell fra Sverige, der selv mener at have regnet det hele ud, men altså har taget fejl i hver eneste vurdering af situationen indtil videre, insistere på ikke at gøre noget som helst, der ikke er solidt funderet på evidens. Problemet er jo bare, at der ikke eksisterer evidens, der dækker den nuværende situation, hvorfor man risikerer meget ved denne insisteren.
En anden vej er at gå frem efter et forsigtighedsprincip, der kan vise sig at være virkningsløst, men som måske har en gavnlig effekt. Jeg ved godt, hvad jeg foretrækker.

4) Må der nødvendigvis søges en balance mellem restriktioner og hensyn til økonomien? Ja. Er det et politisk spørgsmål, hvordan man vælger at skride frem? Ja. Men INGEN kender svaret på, hvilken vej, der på længere sigt vil have hvilken effekt. Dermed ANER du heller ikke, om samfundsøkonomien bliver "smadret" mere i dette scenarie end i et, hvor man valgte en mindre restriktiv vej.

5) Vedrørende den forhøjede risiko for ældre og svækkede og de foranstaltninger, man allerede har truffet: Ja, idiot, de foranstaltninger går jo for helvede ud på at begrænse smitten i resten af samfundet. Du lader til stadig ikke at have fattet, hvor vitalt det er at gøre kurven flad.

6) Det er ikke dem, der overstår sygdommen på kort tid, der er målet for tiltagene. Meningen er at bremse smitten, så dem, der kommer til at blive alvorligt syge, kan modtage den behandling, de har brug for. Jo flere smittede jo flere alvorligt syge. Vil du ikke nok anstrenge dig for at fatte det?

7) Du er ikke læge. Din konstatering af, hvad der "jo" er unødvendigt baserer sig ikke på andet end din mavefornemmelse. Jeg ved godt, at det ikke ligger til dig, men prøv for helvede at udvise bare en smule ydmyghed.


Der vil helt sikkert vise sig at være mange ting, man med rette kan kritisere, når først pandemien er stilnet af, og kompetente mennesker begynder at granske forløbet. Regeringen kommer helt sikkert også til at måtte sande, at noget af dens indsats har været forfejlet.
Allerede nu er der da flere ting, man med rette kan undre sig over. Fx Brostrøms klare afvisning af, at sundhedsstyrelsen kunne have gjort noget som helst anderledes.
Der kommer endda til at være et sammenligningsgrundlag, fordi Sverige jo griber det helt anderledes an.
Selv er jeg spændt på, hvad facit ender med at blive.

Men du, Steve, nøjes jo ikke med at undre dig. Du ved allerede, at fremgangsmåden er forkert, overdrevet og kvindagtig. Når du modtager heftige reaktioner på det, skyldes det, ja, man tager sig til hovedet over at måtte forklare det, at du ikke er kvalificeret til at være skråsikker.

Hvad dine venner siger, er ikke et argument.

Din indgroede mistro til myndighederne er ikke et argument.

Din selvopfattelse som højt hævet over almindelige dødeliges abstraktionsniveau er ikke et argument.

Filmreferencer er ikke argumenter.
Niddets arkivar
Skrevet af Mercenary
Tak, Kaffe.
Lose all to save a little
Skrevet af Kaffe
Jeg tænker ikke at jeg er nødt til at dokumentere den økonomiske skadevirkning for dig?


Du konstaterer, at skadesvirkningerne ved nedlukningen langt vil overstige alternativet. Det kunne du jo prøve at kvalificere ved hjælp af andet end påstande om, hvad dine højtstående venner siger. Medmindre du vil sige, hvem de er, og pege på, hvor vi kan se, at de har sagt det.
Niddets arkivar
Skrevet af Flying Dutchman
Stærkt, Kaffe.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Mr_bum
Stærk Kaffe.
Skrevet af Nerazzurri2011
Påstanden om, at man ikke må have en mening med mindre man er læge er til gengæld også lidt trættende. Så ville vi hvertfald kede os herinde. Men meninger og holdninger der inkluderer sølvpapirshatte bør man holde for sig selv eller ytre i et ´passende´ forum hvor end det kunne være.

Jeg elsker at følge med i jeres diskussioner. Det er fantastisk lokums læsning.

https://m.youtube.com/watch?v=a_B6ZhCTjcQ
Skrevet af Black Spider
@ Steve

Jo, jeg tror, du er nødt til at dokumentere den. Ikke så meget hvad skaden af de nuværende tiltag bliver. Det bliver ubehageligt og fortsætter tiltagene et stykke tid, så bliver det meget ubehageligt. Det du skal dokumentere, er at vi kan gøre mindre uden at ende som Italien eller alternativt at Italien-tilstand vil koste mindre end vores nuværende tiltag.

Hvad angår de 5000, så er jeg ikke klar over, hvor du har det tal fra. Regeringen har en risikoanalyse, der gætter på en overdødelighed på 2000 - 6000, i runde tal.

https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2020/Corona/Strategi-for-COVID-19.ashx?la=da

De tal antager åbenlyst, at vi ikke ender som Italien, men at vi i stedet kan forsinke, så vi "kun" rammer 10% smittede hen over sommeren og at kun en halv procent af de smittede bliver kritisk syge. Det virker lidt mildere end hvad vi ser i Italien pt, synes ud ikke?

Nej, du kan ikke reducere det til, at jeg regner den ene vej og du den anden. Jeg kigger på Italien og ser noget mere smadrede liv, end hvad de nuværende tiltag lægger op til vil ske her i landet. Hvor er der en økonomisk analyse, der viser et andet billede, Steve?
Skrevet af Kaffe
Nera.

Det er vist også en klar stramning af min pointe.
Niddets arkivar
Skrevet af Steve Highway-61
Luk dog for helvede øjnene op kaffe og se hvad der foregår i samfundet.

Aktierne styrter, medarbejdere fyres.

Jesus.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Kaffe
Antal argumenter fremført: 0
Niddets arkivar
Skrevet af Kaffe
Antal udpegninger af dig selv som enestående kritisk: 1

Antal udpegninger af andre som forblændet af autoritetstro: 1

Basis: Røv og nøgler.
Niddets arkivar
Skrevet af Kaffe
Antal stråmænd: 1
Niddets arkivar
Skrevet af Steve Highway-61
Apropos din lange tirade kaffe så er beslutningen om at lukke den offentlige sektor politisk og ikke lægelig.

Det er ikke et medicinsk kriterium at prioritere.

Du ikke er enig i min prioritering so what. Så er alt vel A-OK som det ser ud nu.

Næh grunden til at du hidser dig op er jo at du godt kan se min pointe men ikke vil se den i øjnene.

If you didn’t believe me why did you have to leave me (Elvis C).All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Black Spider
Luk dog for helvede øjnene op kaffe og se hvad der foregår i samfundet.

Aktierne styrter, medarbejdere fyres.

Hvad er alternativet, Steve? Hvornår tager du dig sammen til at kigge på Italien og forklare, hvordan den situation er bedre for dansk økonomi?
Skrevet af Bosse1983
Så nu nu er folk uenige med dig, Steve, fordi de faktisk er enige, men bare misundelige på dit overlegene intellekt, som ledte dig til den korrekte konklusion før aller andre? Come on. Det er meget sjovt med din evigt kontrære tilgang i visse situationer, men nogle gange er det bare bøvet.

Apropos din lange tirade kaffe så er beslutningen om at lukke den offentlige sektor politisk og ikke lægelig.

Det er ikke et medicinsk kriterium at prioritere.


Lægelig og medicinsk? Hvad skulle den politiske motivation være? De fleste kan antageligvis spotte sammenhængen mellem menneskelig interaktion og smitte, så hvad er det de misser, når en socialdemokrat pludselig klamper ned på offentlig aktivitet?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Kaffe
Kom med noget reelt indhold, Steve.
Niddets arkivar
Skrevet af Kaffe
Motivtilskrivninger og Elvis Costello er ikke argumenter, men klare markører af din mentale alder. Så meget vil jeg da gerne give dig.
Niddets arkivar
Skrevet af Steve Highway-61
Der er jo ikke noget at forklare, BS. Du kan ikke sammenligne økonomiskade med sygdom. Du kan bare vælge hvad du så vidt muligt helst vel undgå. Det er jo ikke det samme som ikke at gøre noget for at hjælpe epidemien men ikke gøre det meget drastiske.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Kaffe
Tror du, Italiens økonomi har det meget federe end Danmarks lige nu, Steve?
Niddets arkivar
annonce
0