Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Kaffe
Bare i orden. Jeg tror, vi er mange, der er lidt anspændte for tiden.
Niddets arkivar
Skrevet af jensmoch
Jeg tror mange kunne have godt af at meditere i disse tider, så lad mig lige anbefale Insight Timer, en gratis app til både Android og iOS med masser af gratis indhold på både dansk og engelsk.

Headspace har også åbnet for en del uden betaling her i tiden. Der er dog ikke noget dansksproget derinde.
Skrevet af Slettet(202352200106)
Det er nemlig også værd at huske på, at når krisen kradser, er det en stærk stat og et velfærdssamfund der træder i karakter og hjælper befolkningen, mens megafirmaer med gigantoverskud i de seneste år begynder at fyre deres ansatte som har skabt tidligere tiders overskud. Hvem ville have troet, at disse firmaer ikke ville udvise samfundssind...


Du har vist ikke forstået princippet bag arbejdsdeling. Hvem er det, som tager den største risiko i denne sammenhæng? Hvem er det, som er bundet op på omkostninger til maskiner, faciliteter, lån osv. ? At det er medarbejderne som tager fyresedlen er der intet i vejen med, når medarbejderen samtidig slipper for at påtage sig den største risiko.

Vores velfærdssamfund bygger i øvrigt på et flow mellem det private og det offentlige. At tildele det offentlige al ære og kredit lige pt. er fint, men giv det et halvt år med lockdown så lad os se, hvordan lokummet brænder. Når der går bureaukrati i lortet. Det er her hvor de største trusler som regel ligger. Med skrækeksempler øst på naturligvis.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Sofatræner
@Redondo69

At det er medarbejderne som tager fyresedlen er der intet i vejen med, når medarbejderen samtidig slipper for at påtage sig den største risiko


Hvad er den største risiko her? Går ikke ud fra du tænker dødsfald.

Det er her hvor de største trusler som regel ligger


Den største trussel ligger i, at sundhedssystemer rundt i verden løber tør for sengepladser og patienter der kunne være reddet kan ende med at dø. New York er ved at knække sammen, og guvernøren Cuomo har foreslået at give eksempelvis tøjfabrikanter incitament til at producere masker og andet beskyttelsesudstyr til sygepersonale osv. Bergamo i norditalien et andet eksempel. Det er dét vi gerne vil undgå i Danmark, og USA + Italien kommer desværre til at betale dyrt for deres manglende handlekraft.
UK og Sverige er stadig spørgsmålstegn. Men UK går nok heller ikke ligefrem fri, fordi de handlede for sent.

Derudover er jeg selvfølgelig helt enig i at det private og det offentlige i højere grad er en art symbiose end konkurrenter. Det ene fungerer oftest virkelig skidt, hvis ikke det andet er stærkt.
Skrevet af Slettet(202352200106)
Den største risiko er naturligvis ham, som ejer maskiner og fabrikkerne. Det kan der ikke være nogen tvivl om. Hvorfor skal dødsfald bringes ind i det? Den risiko er vist ligeligt fordelt. Og derfor er det naturligt, at man kræver et større afkast. Derfor er det en meget meget forkert vending, at medarbejderne skaber millioner og overskud. Ja, det gør de, men det er samtidig også noget, som de har taget til sig som arbejdstager. Til gengæld kan de gå hjem kl. 16 og gøre, hvad de nu har lyst til, mens arbejdsgiver stadigvæk skal tænke på at køre forretningen, drive marketing, forretningsudvikling osv. Denne omkostning slipper arbejdstager for, og derfor går man med til arbejdsdelingen.

Det er faktisk meget fair, og intet at gøre med, at arbejdsgiver udnytter nogen eller har nogen særlig magt. Arbejdstager kan jo omvendt også vende ryggen til arbejdsgiver, fordi han ikke betaler nok i løn f.eks.

Og truslen er da naturligvis også, at vores økonomiske system bryder sammen. Så kan man skide et stykke i sunhedssystemer og tøjfabrikanter. Man må endelig ikke ignorere dette da. Men ja lige nu er den største trussel naturligvis kapaciteten og spredningen af Corona. Det er ikke det, som jeg anfægter.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Sofatræner
Jeg var i tvivl om hvad du tænkte på med risiko. Derfor spurgte jeg. Mere var der ikke til det
Skrevet af Jussi
Betalingsmur, men overskriften står vel til troende som holdning:

https://www.berlingske.dk/aok/joy-mogensen-jeg-ville-opfatte-det-som-upassende-hvis-jeg-stod-og-talte-om

Nej, det er ikke upassende - det er dit ministerium.

Godt nok en vild forskel, hvad dette angår Danmark og Tyskland pt. Men vi er selvfølgelig et land af ukulturelle bøverter,
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Bosse1983
Det er helt sort. Hvad betyder dette; "Kulturlivet står sig bedst ved at være en del af samfundet."(?) Det virker vanskelig at være en del af samfundet, hvis man ikke længere er, eller skal det tolkes som en henstilling til solidaritet?

Død ved drukning afværges bedst ved at afstå.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Jussi
Det er en helt igennem vanvittig sætning.

Og man skulle da tro, at kulturministeren havde fingrene nede i samfundsmaterien efter at have skrevet så populære hits som ‘Der er noget galt i Danmark’ og ‘Flip it like a DJ’.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Jussi
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Sofatræner
Joy Mogensen er sikkert dygtig og alt sådan noget. Men det forstyrrer mig virkelig, at hun i den grad ligner Martin Buch fra rytteriet. Hver gang jeg ser hende sige et eller andet, har jeg svært ved at abstrahere fra at hun skulle være en karakter. Virkelig syret.
Skrevet af Sir , moderator
https://twitter.com/PHummelgaard/status/1243190271820681216

Hmm Peter Hummelgaard er åbenbart lidt af et fjols..
Dette er en signatur.
Skrevet af jensmoch
Peter Hummelgaard har vist altid været sådan et fjols.

Han er SocDems svar på Sophie Løhde.
Skrevet af FCK 4EVER
Stærk argumentation drenge - gid vi havde Trump og hans strategi i Danmark, eller noget...
NEJ til slutspil i SuperLigaen - det er en joke!!! Topplaceringerne skal ALTID afgøres via normal struktur.
Skrevet af Sofatræner
Det er vel heller ikke super smart at bruge Donald Trump og USA som eksempel, erklære sig enig med ham, men samtidig blive fornærmet over, at det tolkes som en enighed i den kurs han har valgt for USA i denne krise.

Peter Hummelgaard går åbenlyst efter det hårde spin på Løkkes indlæg. Det er lidt ufint. Men jeg forstår heller ikke pointen i at sige man er enig med Trump fordi han bruger en almindelig vending. Løkke mener vel, at det er den noget trivielle overvejelse, at kuren ikke skal være værre end problemet, han er enig i. Og ikke nødvendigvis, at Trump har handlet rigtigt. Hummelgaard har dog en pointe i, at man ikke kan erklære sig enig med manden, uden at tage den førte politik i kontekst. For ellers; Hvad er pointen egentlig?

Situationen i USA er skrækkelig, og de kommer til at betale dyrt. The Donald har egenhændigt gjort situationen langt værre. Både med sine handlinger, men også med den lange passivitet og de evindelige løgne om tingenes tilstand. Det er Løkke, Søren Pind og hvem der ellers er i tråden jo formentlig også klar over.
Skrevet af Slettet(112218201709)
Trump tror vel stadig, at virussen er et komplot udtænkt af Demokraterne.
Han er skingrende sindssyg - hans seneste kommentar om at kirkerne skal være propfyldte i Påsken er ganske enkelt vanvittig.
Men okay, New York er jo ikke Trump-land, så fuck dem.
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af Slettet(412118201009)
Hvis jeg var i Hummelgaards sko, ville jeg optræde med markant større forsigtighed.

Løkkes udmelding er en klokkeren desavouering af, og absolut ingen hjælp til, Jacob Ellemann.
At den samtidig, i hvert fald på dette felt, trækker Trump ind i varmen, er lidt paradoksalt, efter en valgkamp hvor Løkke ønskede en samlingsregering, for at imødegå de yderfløje, der lidt spøjst, først blev et problem et par uger inde i valgkampen.
FREM for alt
Skrevet af Sofatræner
Retfærdigvis skal det nævnes, at det ikke var selve virussen der var et ´hoax´ men reaktionerne på den. At manden er komplet idiot er så en anden ting, og at han samtidig åbent er klar til at ofre amerikanske liv for at aktiemarkedet, og derigennem chancerne for genvalg, ikke bliver ramt for hårdt.
Især af den grund ville jeg nok være meget påpasselig, med at give ham så meget som en centimeter. Jeg kunne ikke forestille mig at hverken Mette eller Løkke selv ville køre et lignende show og undlade at handle, for at holde på magten selv. Eller velvilligt give danskerne forkert information og sætte liv på spil for omvendt at undgå en potentiel ydmygelse i pressen.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Det er muligt, at Hummelgaard spinner den til kanten. Men hvorfor fanden da også bruge Trump som reference til noget, der minder om rettidig og ansvarlig regeringsførelse i forbindelse med coronakrisen endsige brugbare refleksioner? Der er mange troværdige kilder at henvise til, der har været ude med lignende tanker, der kan bakkes op af personlig legitimitet.

Den bad Løkke sgu selv om. Løkkes evne til at bringe sig selv i fedtefadet qua ubehjælpsom og uklar kommunikation er uforlignelig.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af anders.hede
Det latterlige er da at spinne en grundlæggende klog tanke om at kuren ikke må være værre end diagnosen, til at Løkke er enig i Trumps zigzag politik. Det er det der Christiansborg-børnehave-fnidder som er så kvælende.

Jeg og de fleste andre mennesker er da, ligesom Løkke, enige om Trumps udsagn. Ikke hans politik, men det er ikke den der fremsættes - kun budskabet. Det kan aldrig være Løkke, der er idioten her - det er og bliver sundhedsministeren.
annonce
0