Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Sofatræner
Folk sidder og rationaliserer og forsvarer vold og undertrykkelse imod kvinder, og jeg er problemet. Ak ja. Synes egentlig jeg diskuterer rimelig sobert. Men jeg tager det til efterretning.

Den jævne, danske mand - især dem, der ikke er kravlet op af samfundsstigen - er derfor underkuet og nærmest kastreret i vores system


Jeg forstår eksempelvis ikke pointen i at bringe Jordan Peterson her. Der er lavet danske studier over såkaldte ´tabermænd´ i yderkanten, der bliver efterladt tilbage, mens de unge kvinder søger imod byerne, tager en uddannelse, får mand, børn, hus og aldrig vender tilbage til hjemstavnen.
Det er naturligvis synd for de mænd der ikke får kone, børn osv (hvis det er målet i livet), men hvad skal samfundet gøre? Tvinge kvinder til at blive? Give dem færre muligheder for uddannelse så de ikke flygter? Eller måske lave statsautoriterede programmer, hvor staten sørger for kvindeligt selskab til alle mænd, så følelsen af ikke at være kastreret kan holde ved. Det er ikke samfundets skyld. Det er et personligt problem, og at give samfundet/kvinderne skylden i den her situation er det sløjeste skjul for misogyni jeg længe har set.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Sir-cumcised

Nu blander du ting sammen, læs nu hvad jeg skriver i stedet for at være så hurtig på aftrækkeren.

Jeg har ikke skrevet at filippinske kvinder var sexslaver (omend jeg ved en del er/har været, det er trods alt hvad de selv har givet udtryk for). Jeg skrev tydeligt at vold var et udbredt fænomen for Filippinske kvinder der bedst kan betegnes som købt.

Det andet du blander overstående sammen med var en kommentar på mænd der af en eller anden grund ønskede en underkuet kvinde og denne kvinder vil altså bedst kunne betegnes som sexslaver, tjenerinde etc.

Der er desværre mænd der henter kvinder i Thailand og Filippinerne af de grunde. Fordi de ikke kan klare den moderne vestlige kvinde men foretrækker traditionelle kønsroller, en kønsrolle hvor kvinden i en eller anden udstrækning er underkuet.
Skrevet af Vincent Gigante
Men det er da ellers nogle spændende teorier og forsvar i lige hiver frem.


For en god ordens skyld vil jeg sige - at jeg ikke har en hest ´i dette løb´.

Jeg ved, at han er en kontroversiel figur, og at hans arbejde er meget diskuteret, på godt og ondt.

Igennem årene er jeg faldet over adskillige rapporter og statistikker, der ikke sætter danske mænd i et flatterende lys - hvorfor jeg fandt det relevant at hive Peterson, da han har haft fokus på kønskulturen på vores breddegrader. Jeg er dog ikke en Peterson fanboy.

Hvad er det for nogle fissede mænd der overhovedet tyer til vold imod kvinder i første omgang? Findes der noget mindre maskulint?


Det handler ikke kun om fysisk vold. Det handler om et nedladende/problematisk kvindesyn, kvindehad, forsøg på/holdninger vedr. ligestilling, krænkelser mv. Fysisk vold er den yderste konsekvens - og vi er helt ude i spektret ift. adfærd. Forglem ej heller psykisk vold.

Det er samfundets skyld. Varmt tag fra en del af populationen der ellers går op i personligt ansvar og hvad ved jeg.


Det er ikke for at relativisere eller skifte emne - men vi ser jo lidt af det samme hos den yderste højrefløj. De bliver voldsparate og ekstreme i deres adfærd samt holdninger blot af det faktum, at der sker indvandring til landet. Uden at indvandrere på noget tidspunkt har gjort dem noget direkte.

Du vil ofte se ytringer og holdninger som ´tryk avler modtryk´ og ´presset kan blive for stort´ hos denne gruppe. De bliver altså mere radikale by the sheer existence
af indvandrere i Danmark.

På samme måde har nogle det med kvinder - som de synes, bestemmer, styrer, kontroller for meget og er for magtfulde. Du så nogle eksempler her i tråden (omend det måske mest er ironi og sarkasme).

Bare så på det store norm- og værdimæssige skred, der er sket i de senere år - repræsenteret af krænkelseskulturen og en pinlig politisk korrekthed (ja det er kvindernes skyld). Ikke engang landsholdet kan råbe patter i omklædningsrummet mere.

.
Skrevet af Sofatræner
Jeg skal ikke tage danske mænd som sådan i forsvar. Også herhjemme støder man ofte på et stort kvindehad, folk er måske bare ikke så klar på at indrømme det som andre steder, hvor det er mere accepteret.

Om det er fysisk eller psykisk vold ændrer ikke noget. Det er stadigvæk ekstremt taberagtigt.

I begge dine eksempler er der jo også tale om et had. I den ene situation til brune mennesker, i den anden til kvinder. Når de begynder at bruge deres rettigheder, eller ikke længere opfører sig som underkuede stakler, så skal de til gengæld mærke ´modtrykket´.

Bare så på det store norm- og værdimæssige skred, der er sket i de senere år - repræsenteret af krænkelseskulturen og pinlig politisk korrekthed


Kristus. Krænkelseskultur er ikke en ting. Det er tilgengæld virkelig populært at svælge i krænkelsen, og blive sådan metakrænket over at folk ikke bare er lavet af jern, og tager på vej over fornærmelser eller i nogle tilfælde trusler.

Folk skal lukke røven med krænkelseskultur. Især i kølvandet på det vi var igennem med en reklame fra fucking SAS. Politisk korrekthed er blevet sådan en undskyldning for at støtte de mest uhyrlige tiltag vi ser fra stater og regeringer rundt i verden. Det er altid sådan noget, hvor folk ikke helt tør stå ved, at de godt kan li´ den racisme, misogynisme og hvad der ellers trives i de mørkeste kamre hos de vestlige højrefløje, men ikke tør at stå ved det. Så bliver det sådan noget; Jeg var faktisk ret venstreorienteret før, men så blev venstrefløjen lidt for politisk korrekt, så nu har jeg ændret holdning til samtlige emner; økonomisk som socialt.

Skrevet af Slettet(042125212608)
Adamantium

Det handler ikke kun om fysisk vold. Det handler om et nedladende/problematisk kvindesyn, kvindehad, forsøg på/holdninger vedr. ligestilling, krænkelser mv. Fysisk vold er den yderste konsekvens - og vi er helt ude i spektret ift. adfærd. Forglem ej heller psykisk vold.Det handler også om magt, historie, kultur og traditioner ej at forglemme. Det er ikke hos alle disse problemstiske individer at det er bevidst adfærd, nogle er præget til et bestem syn og/eller handlemønster.

Der er nogle der siger de ikke hader kvinder og at de går ind for ligestilling, men hvor deres handlinger modsiger det de siger. Noget der både er velbelyst og noget jeg har set og hørt utal af gange.

Jeg er for i øvrigt enig i at det ikke giver meget mening at forklare samfundsstruktur, kultur og historie ud fra feminint og maskulint, er der noget der er kritiseret er det netop denne tolkning på udviklingen. Der foreligger langt bedre og mere logiske forklaringer.
Skrevet af Slettet(412118201009)
Visse omstændigheder lader sig ikke ændre som følge af »de nye tider«:

Fire skudepisoder i denne uge i København.
Politiet mener at det var forsætligt da en 24 årig mand blev kørt ned og mistede livet fredag aften i Husum.

Hertil kommer den sædvanlige lange række af lokale nyheder med mena-relaterede volds- og dominansadfærd.
FREM for alt
Skrevet af Slettet(320937202705)
Nå for dælen
Skrevet af Slettet(412118201009)
Bot

Min fejl. Selvfølgelig skal vi omfavne MENA-kulturens yndlingsbeskæftigelse.
Alt andet er jo rendyrket racisme.

Det var sikkert »etisk« begrundede drab og drabsforsøg, og der er helt givet et andet sted på jordkloden, hvor der også har været fire skudepisoder, og en mand der blev kørt ihjel med forsæt.
Et eller andet sted. En eller anden gang.
Og så ved vi jo, at alt er jo godt.


Og Bot:
Er vi stille og roligt nået frem til, at vi som folk omsider har indset at det er en berigelse, eller er det at stille for store forventninger til den utaknemmelige befolkning, der bilder sig ind at den ugentlige regn af skudepisoder udgør et problem?
FREM for alt
Skrevet af Slettet(320937202705)
Jamen dog
Edit: undskyld, lad mig ikke forstyrre din nyhedoplæsning yderligere. Den er meget værdifuld for debatten.
Skrevet af BjarkeGelsted

@ikke-en-bot

Det har jeg svært ved at finde evidens for. Render der mange flere mandlige sygeplejersker rundt i Saudiarabien end i DK? Render der flere kvindelige lastbilchauffører rundt dernede?


Vil du da påstå at de steder (Saudiarabien ) har frie valg for alle kvinder?
Rigtige mænd er landmænd
Skrevet af Slettet(320937202705)
@bjarke,

Nej, det var ligesom pointen. At de er mere polariserede end i et land som dk hvor der findes en del kvinder i ellers traditionelle mandefag, og omvendt for mænd. Hvis din tese holder, ville lande med mindre lighed være mindre polariseret.
Skrevet af BjarkeGelsted
@miraklemix

jeg giver det et skud, men jeg har ikke det store til overs for Emma Holten (pga hindes brunch indeks)
Rigtige mænd er landmænd
Skrevet af BjarkeGelsted
@ikke-en-bot

Det giver jo ingen mening? Det ene er ikke den andens modpol.
Rigtige mænd er landmænd
Skrevet af Slettet(320937202705)
De må du uddybe Bjarke.
Skrevet af BjarkeGelsted

Man kan ikke sammenligne beskæftigelse i lande hvor der undertrykkelse med lande hvor der er frie valg. Dermed er de ikke hinandens modpol.
Rigtige mænd er landmænd
Skrevet af BjarkeGelsted
Jeg er i gang med episode 2 af manderegler og indtil videre er de mere eller mindre enig i mange af JP præmisser dog uden af være enig med ham 100%

Af en eller anden grund så har Emma Holten fået nævnt at hun har været udsat for hævnporno i begge af afsnittene, helt uden kontekst. Facepalm
Rigtige mænd er landmænd
Skrevet af Slettet(320937202705)
@Bjarke

Du skrev oprindeligt:
Desuden påstår han at jo større frie valgmuligheder fører til mere polarisering i mellem kønnenes valg af karriere.


Jeg svarede:
Det har jeg svært ved at finde evidens for. Render der mange flere mandlige sygeplejersker rundt i Saudiarabien end i DK? Render der flere kvindelige lastbilchauffører rundt dernede?


Nu skriver du:
Man kan ikke sammenligne beskæftigelse i lande hvor der undertrykkelse med lande hvor der er frie valg. Dermed er de ikke hinandens modpol.


Nu svarer jeg så:

Så har jeg misforstået noget grundlæggende omkring JP´s påstand. Påstanden var at jo mere frihed, jo større polarisering. Hvorvor ville det modsatte så ikke holde? Jo mindre frihed jo mindre polarisering?

Hvor er evidensen for JP´s påstand?

Som jeg skrev til Adam, så kan det lige så godt være mere frihed giver mindre polarisering, hvis e.g. ufrie samfund påtvinger samfundet en mere grov og gammeldags stereotyp adskillelse af kønnene.
Skrevet af mirakelmix
Jeg er i gang med episode 2 af manderegler og indtil videre er de mere eller mindre enig i mange af JP præmisser dog uden af være enig med ham 100%

Af en eller anden grund så har Emma Holten fået nævnt at hun har været udsat for hævnporno i begge af afsnittene, helt uden kontekst. Facepalm


Så er du måske også lidt ekstra sensitiv pga. din forudgående opfattelse til hende :)
Jeg kender ikke til hendes brunchregler, men jeg har været til to oplæg med hende, hvor mit indtryk er 1: Hun er enormt belæst og lynende intelligent 2: Hun er i stand til at tale timer i streg uden noget behov som sådan, for at andre byder ind med noget.

Jeg synes nu de begge på nogle punkter i hvert fald tager pænt afstand fra ham.
Men det er et par måneder siden jeg hørte den. Så det kan være jeg lige skal genlytte den :)


Jeg synes til at starte med, at deres refleksion omkring kaos og orden i starten af e1 fx er meget interessante :)

Men det er jo også svært at være uenig i udsagn som, at man skal holde sig på stien mellem orden og kaos. Det er rimeligt trivielt sandt. Det er nemt at relatere til. Man får en fornemmelse af at være enig - uden nødvendigvis at mene det samme som Peterson :)
Skrevet af BjarkeGelsted
@ikke en bot

Ja jeg har ikke været hel klar i mælet, det giver jeg. Min fejl.

Brunch indeks

https://www.bt.dk/danmark/danskerne-raser-mod-ung-feminist-hvordan-redder-du-verden-ved-at-koebe-brunch-til-
Rigtige mænd er landmænd
Skrevet af mirakelmix
Er det bare den ene kommentar?
annonce
0