Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Halil
EL tvang jo ikke regeringen til at snakke med VK. De krævede sådan set bare, at gamle mennesker også kan få et bad mindst to gange om ugen, og det ville regeringen så ikke være med til.


Pengene til to gange bad til ældre blev indføjet i finansloven.

http://jyllands-posten.d…er-to-bade/

Kan kommunerne finde ud af at udføre det i praksis, vil jeg meget gerne se EL spinne den positivt...
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Black Spider
Lad mig lige klarificere en gang, så der ikke kommer misforståelser. Jeg mener bestemt ikke, at EL har grund til at hænge med nakken. De står i en god position fremover, som partiet der kæmpede for ældres rettigheder. Jeg har svært ved at se en gennemsnitlig rød vælger, som følger med i dækningen af denne finanslov og efterfølgende er hamrende sur på EL, fordi de kæmpede for to bade om ugen til de ældre og fradrag for medlemsskab af de rigtige fagforeninger.

Sådan som situationen er præsenteret i medierne, så har EL alle muligheder for at score point på det. Det der er knap så åbenlyst, er at et egentlig lovkrav om to bade om ugen ville ændre ganske meget på økonomien ude i kommunerne. Der er i mine øjne en seriøs risiko for, at en enkelt milliard simpelthen ikke er nok. Kommunerne er i forvejen pressede på økonomien, og hvis ikke milliarden er nok, så er det svært at se, hvad der efterhånden skal skæres væk.

Dertil kommer, at selv om regeringen næppe har nogen principielle problemer med at detail-styre kommunerne, så bliver det problematisk at åbne døren for bunker af rettighedslove til pensionister, handikappede, kronisk syge og hjemløse. Hvor trækker man grænsen?

Derfor er det egentlig også forståeligt, at regeringen valgte at slå bremserne i. Det er selvfølgelig en tabersag for regeringen, men omvendt kan de nemt blive en endnu større tabersag, hvis man om et år skal til at diskutere flere rettigheder, alt imens kommunalpolitikerne skummer af raseri over endu mere pressede budgetter.
Skrevet af Forhammeren
Spider

Det bliver nok i 2014 der skal skrues gevaldigt op for den røde vandhane.
Det er meget lavpraktisk.

Pgra ELs rotationsprincip kan Johanne ikke stille op hvis valget kommer senere end september 2015 men da der skal udpeges kandidater osv er deadline reelt langt tidligere og derfor vil EL sandsynligvis vælte regeringen hvis det her gentager sig i 2014.

At gå til valg med eller uden Johanne gør en kæmpe forskel for EL:

From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Kusk
At gå til valg med eller uden Johanne gør en kæmpe forskel for EL:


Det kunne man godt synes, men hvorfor egentlig?

Hver gang jeg finder på et argument for, at Johanne er uundværlig, så finder jeg to for, at hun ikke er.

Det var jo ikke Johanne, der skaffede 19,5% i Københavns Kommune! Jeg tror det er en udbredt misforståelse, at hun gør den forskel som der lægges op til - det handler mere om, at man ikke får valget topscorer i personlige stemmetal. Men derudover?

Hvorfor skulle de, der stemte på hende, ikke stemme på hendes afløser?
Mvh.
Skrevet af Forhammeren
EL mener at hun gør en kæmpe forskel og det så meget at ledelsen støttede at ændre reglerne hvilket er uhørt i listen.
De kom dog ikke igennem med det.

Det kommer til at have en stor betydning for hvordan EL agerer i 2014 og kan være forskellen på om de vælter regeringen hvis det her sker om et år.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af repos
Udfra et spilteoretisk synspunkt bør de ikke ønske valg i morgen. Men det forstår den ekstreme venstrefløj vel ikke?

@ Claus P

Nu ved jeg ikke, hvad du mener med den ekstreme venstrefløj, for i min optik er den ekstreme venstrefløj ikke lig med EL og dets vælgerskare. Lige så lidt som den ekstreme højrefløj er lig med DF.

Som jeg skrev tidligere, så har EL bragt sig i en position, hvor de stort set kan sætte sig på alt til venstre for S, og det er immervæk en anseelig vælgerskare. Med udsigt til at blive landets fjerdestørste parti, så ville et valg ikke være en tosset manøvre for EL.

Læg mærke til, at jeg medgiver, at de ikke kan bruge det til så forfærdeligt meget indflydelsesmæssigt, men når man ikke engang kan indgå en finanslovsaftale som parlamentarisk grundlag, så er indflydelse jo også til at overse for nuværende.

At få indflydelse er i øvrigt ikke lig med evig lykke, for se hvordan det er gået SF, der i deres iver for taburetter er i færd med at grave sig selv ned i et afgrundsdybt hul.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Seifert
Kusk

Valgplakater er i dag næsten fuldstændig klinisk renset for holdninger, det er rene ansigter. Udstråling betyder ekstremt meget for hvor folk de stemmer.

Havde Enhedslisten i dag Finn Sørensen, Frank Aaen og Keld Albrechtsen i spidsen, så fik de ikke engang 1/3 af de stemmer de får i dag.
Skrevet af Matias
"Havde Enhedslisten i dag Finn Sørensen, Frank Aaen og Keld Albrechtsen i spidsen, så fik de ikke engang 1/3 af de stemmer de får i dag"

- Det er jeg sikker på, at du har ret i. Så meget for opbakningen til de konkrete, ekstreme holdninger.
Skrevet af fuggi
Så efter flere måneders forhandling med EL op til kommunevalget, så ordnes finansloven på få timer med de blå efter valget så ER overstået.

Joh...

Det minder jo oplagt tankerne hen på sidste gang der skulle forhandles, og hvor det endte med 5milliarder i skattelettelser til de velbjærgede.

Jeg vil tro EL har stor opbakning, mere end postulatet om 1/3 såfremt dronningen af EL ikke var at finde på valgplakaten.

Skrevet af Goikoetxea
Selvfølgelig har EL det, hvem skulle os røde ellers stemme på? S? SF?
Wise Men Say...
Skrevet af Seifert
Men spørgsmålet er vel om der er SÅ mange der er SÅ røde som Enhedslisten reelt er ?
Skrevet af Goikoetxea
Nej selvfølgelig er der ikke det, mange af de nye er jo kommet fra SF og S, og vil sikkert hoppe tilbage hvis de igen kommer retur på det røde spor.

Det er mere skræmmende for mig, at Danskernes Parti har 5000 likes på FB.
Wise Men Say...
Skrevet af Burro
Begge dele er uhyggeligt skræmmende. Tendensen siger mere ekstremisme på begge fløje.
Kosovo je Srbija
Skrevet af Okocha
Nu er "likes" jo ikke nødvendigvis det samme som billigelse. Mange "liker" (åh Gud, hvor jeg hader det ord) for at kunne følge med.
\"Alt er Bastille for den nøgne masse\"
Skrevet af Te Birkis
Danskernes Parti fik også over 5000 stemmer på landsplan. Så antallet af likes er ikke helt skævt.

Og det er ekstremt skræmmende at en smule pynt og pænere ord i en valgkampagne, kan give så mange stemmer til nazister.
Ipswich Town
Skrevet af Alsen_RedDevils
@Goi

"At de står fast på det de mener, og ikke bare er en skødehund som SF, som intet har skulle at have sagt, og som skider på sine medlemmer gang på gang. Det tæller skam for nogen mennesker mig iblandt."

Det er jeg med på, og jeg er med på, at det er sådan, man gerne vil sælge den. Omvendt kan SF prale af at være det eneste venstrefløjsparti i Danmark, der evner at indgå forlig. Sidste år blev EL udstillet på deres manglende erfaring, da de blev kørt over i finansforliget. I år er de så sat helt uden for døren, og endnu en gang tegner der sig et billede af et skingert parti, der ikke evner kompromissets kunst. Det er da fint, at man nu - som Kristian Madsen så fint siger det - igen ´foretrak det trygge og velkendte glorværdige nederlag, så protestpartiet kan holde flere indignerede taler og skrive nye vemodige sange´, inden han retorisk spørger, om ´de overhovedet kan træde ud af den rolle´, men det er en ringe forvaltning af de mange mandater.

EL kunne i den forbindelse med fordel aflure DF, der i VK-årene igen og igen evnede at indgå forlig. Og det var på trods af, at DF jo vel egentlig placerer sig længere fra V og K end Liste Ø gør fra S og SF.

\\\"He got a cake but when it was Roberto Carlos´s birthday, the president of Anzhi gave him a Bugatti. \\\"I don´t expect City to present Yaya with a Bugatti, we only asked that they shook his hand and said ´we congratulate you´.
Skrevet af Goikoetxea
Aksen

Sidder på mobilen, så undskyld det korte svar.

Men jeg tror da bestemt ikke SF er stolte over, de sidder der hvor de gør. Se bare hvad der skete sidste tirsdag, folk er ligeglad med midterforlig, når de stemmer på et rødt parti skal man ikke gang på gang lave det blåt. Det kan godt være EL ingen indflydelse har, men de vokser og SF synker.
Wise Men Say...
Skrevet af Burro
Jeg fik i øvrigt en Danskernes Parti flyer i postkassen under valgkampen. Det undrede mig lidt, da jeg ikke ligefrem har et danskklingende navn. Jeg tror ikke, de har helt styr på deres racehygiejne, hvis de byder en Balkanabe som mig velkommen.
Kosovo je Srbija
Skrevet af Goikoetxea
Måske var det som dørmand? Eller til deres tæskehold?
Wise Men Say...
Skrevet af Alsen_RedDevils
Goi,

det mente jeg egentlig også, selvom det ikke fremgår klart; selvfølgelig er SF endnu en gang tabere af i gårsdagens kabale, men jeg tror selv, de klynger sig til håbet om, at de i det mindste kan prale af at have fået politik gennemført - også selvom de resultater naturligvis trampes ned af de mange kameler, de omvendt har måttet sluge. Men det er nu en gang vilkårene lige nu. Derudover har man stadigvæk to år at løbe på, og både S og SF sætter vel deres lid til, at man næste år endelig har et råderum, der kan bane vej for en finanslov med et solidt rødt aftryk.

\\\"He got a cake but when it was Roberto Carlos´s birthday, the president of Anzhi gave him a Bugatti. \\\"I don´t expect City to present Yaya with a Bugatti, we only asked that they shook his hand and said ´we congratulate you´.
annonce
0