Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Bosse1983
Når forkvinden fremstår som stort set eneste talerør, er det vel derfra man skal hente sin information om en gruppe og deres syn på racisme. Det er vel hverken ekstremt eller racistisk.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Sir , moderator
Nej det er simpelthen noget værre vrøvl.
Dette er en signatur.
Skrevet af jensmoch
Nu skal du ikke sidde der og være en mellemblød småracist sammen med Bosse og mig! Medløber!
Skrevet af Slettet(412118201009)
Langetå

"Det skyldes at det er så åbenlyst tåbeligt."

Det er lige præcis dét Jeg mener.
Alt for tåbeligt, til at 15000 går med i den af den vanvittige kvinde, arrangerede demo.
Tilmed midt i coronaen. At initiativtageren er racist, gør det sådan set bare endnu mere klart, at deltagerne i bedste fald er bekymrende lidt oplyste.

----

"Man skal være ekstremist for at gide lade sig provokere af hendes ekstreme sludder."

Det var godt nok en hård, og meget velanbragt, kritik af de uendelig mange, der i hele landet, ikke har evnet at ignorere Paludan, eller for den sags skyld efterleve noget så centralt som ytringsfriheden.

--------

Omkring Åkeby og "mener du selv de er racist"

Jeg har kun set et referat af Åkebys udmelding.
Sverige er en udsøgt ekstremitet ift dette tema, og jeg kender ikke den nedre grænse for udnævnelsen af "racister" i Sverige.
Begrebet er efterhånden så udvandet, at det ikke længere giver mening.
Som begrebet anvendes på fx venstrefløjen, er der forhåbentlig ingen nogenlunde ædru mennesker, der kan tage den intetsigende definition smule alvorligt.

Det var mit ærinde Ift at nævne, at Åkeby var kommet heldigere af sted med et konkret eksempel, som eksempelvis de 257 eksplosioner.

"Mener du selv Du er racist?"

Jeg mener i hvert fald, at jeg er blevet mødt med spørgsmål indeholdende en anelse mere kløgt.
Prøv at gætte?

Mener du selv at du er racist?
Jeg har set ret mange statements du ikke har taget afstand fra, for nu at stille et spørgsmål med samme grad af relevans...?


FREM for alt
Skrevet af langetå
@KimTell

Din pointe var jo netop at Aakeby bare skulle have taget udgangspunkt i noget andet. Eksempelvis de 257 eksplosioner, som du selv nævner. Hvis han havde gjort det, så mener jeg heller ikke det havde været racistisk.

Problemet er at han tog udgangspunt i race. Når man formidler at børn ikke skal betragtes som børn (indtil de bliver tvangsgift for SÅ er det jo nogle stakkels børn alligevel - mit eget lille indspark), at mennesker er affald og alle mulige andre ting der tager udgangspunkt i mennekers oprindelse eller hudfarve, så er det racistisk.

Du forsvarer det ved at sige han bare skule have været "kvik" og taget udgangpunkt i de ting du nævner, som jo ganske rigtigt ikke er racistisk. Jeg fik bare på fornemmelsen at du så selv bare er "kvik", da jeg fik det indtryk at du ikke er uenig med ham, men kun i de argumenter han brugte.

Hvis jeg tager fejl, så fair nok. Emnet i sig selv er ofte for polariserende
Der findes kun en menneskerace - Homo Sapiens, som i øvrigt ikke er ren, da der i tidenes morgen blev knaldet løs med Neandertalerne mm
Skrevet af Slettet(412118201009)
Langetå

Jeg vil ikke mene at jeg forsvarer nogen som helst.

Jeg giver udtryk for hvordan han bedst muligt kommer i mål med sit forehavende, som Jeg antager handler om at give en vis vinkling mere vind i sejlene.

Jeg så lige en video fra Nørrebro i går. Den handlede om det racistiske i forbindelse med ghetto-loven.

Min pointe er, at det til fulde er lykkedes blandt andet såkaldte antiracister, at lædere begrebet til ukendelighed.
Blandt andet fordi elementer blandt ovennævnte, er ekstremt enøjede, og gør en dyd ud af at gøre sig i blinde vinkler.
FREM for alt
Skrevet af langetå
@KimTell

Jeg skriver allerede udfra en ret snæver definition på racisme. Jeg vil gerne lige præcisere, da det er mange definitioner i omløb. For mig er racisme når mennesker diskrimineres på deres hudfarve eller etnicitet. Noget som folk er født ind i.

Hans forehavende er da sådan set ligegyldigt. Specielt fordi vi ikke lige ved hvad hans forehavende er. Når hans argument er at folk handler, som de gør pga. deres race, så er det et problem. Jeg går da udfra Aakeby mener problemet skyldes race, siden det er sådanne eksempler han har delt.

Jeg mener så afgjort der er store problemer med debatklimaet i Sverige. Når man har et samfundsproblem, så kan det ikke løses ved at en stor del af det tilgængelige statiske materiale undertrykkes og negliseres. Tager man de problemer og bare mener at årsagen kan knyttes til de involveredes hudfarve, så er det racistisk.

Det er i min verden ikke racistisk når man forholder sig til problemerne, ved at henvise til at forstå problemerne i en social, kulturel eller religiøs kontekst, selv det selvfølgelig godt kan være problematisk når der foretages forsimplede og bekvemme generaliseringer, som tilfældigvis passer til aktuelle pointer.
Der findes kun en menneskerace - Homo Sapiens, som i øvrigt ikke er ren, da der i tidenes morgen blev knaldet løs med Neandertalerne mm
Skrevet af John de Wolf
"
Er du sort og kritiserer er du koloniseret oven i hovedet. Stærkt.

Der er ikke rigtig plads til debat, hvis præmissen er, at alle hvide er racister og ingen andre kan være det. "

Jep...

I øvrigt giver opdelingen problemer herhjemme, i det tilfælde at mine børn gerne vil gå med i demo. Deres mor er mørk, jeg er bleg. Hvor skal de stille sig?
Skrevet af Bosse1983
Hun har vel et farvekort fra Flügger, som folk deles ind efter, i nuancer af brunt. Ta en halv time på solsengen i eftermiddag, hvis du gerne vil være tættere på familien.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af John de Wolf
He he, ja det kan være...
Skrevet af weitergehts
Logikken ser ud til at være lidt i den her retning, for jer Bosser, Sirs mv som siger, I ikke forstår det: Se hende forkvinden, "de" er ikke bedre selv - ergo der er ikke rigtigt noget at komme efter, racisme er nok ikke så stort et problem, hvide er ikke privilegerede etc. etc. Hun er en nem prügelknabe og det er lidt billigt, når det overskygger sagen.
Skrevet af Bosse1983
Det var alligevel en imponerende ubegavet konklusion. Nul i abstraktionsniveau.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Sir , moderator
Hvordan er du dog kommet frem til at folk mener det Weiter? Prøv lige at vise mellemregningerne
Dette er en signatur.
Skrevet af weitergehts
Bosse – det virker ikke som om du er kvalificeret til at give mig karakterer hverken for begavethed af konklusioner eller for abstraktionsniveau.

Sir –det bygger på bemærkningerne fremkommet i denne og corona-tråden mht. racisme og BLM.
Således resumeret i min tidligere post:

Merc:
Demonstrationer er søde nok. Jeg tror bare ikke rigtig på deres effekt (herhjemme), når der ikke er større problemer at pege på.

Effekten ødelægges til gengæld eftertrykkeligt af pikhovederne i Gellerup. Det er i øvrigt dem, der er skyld i at du som ung mand måske oftere stoppes af politiet i en bil.

Bosse:
Og jeg skal lige smide pikhoved-logikken ud. Hvis ikke politiet kan arbejde ud fra erfaring, hvad så? Når erfaringen er små røvhuller af anden etnisk herkomst, med en særlig adfærd laver en mængde lort, skal de så stoppe Mercenary på vej hjem fra Fakta for at udligne? Er det racial profiling eller bare profiling?

Jensmoch:
Er racismen i Danmark i øvrigt ikke også primært rettet mod arabere? Og mit eget indtryk er at langt det meste af den racisme helt grundlæggende bunder i at en alt for stor procentdel af dem laver ballade og opfører sig frygteligt.

Det er også muligt at min egen hverdag i Viby, kilet ind mellem Gellerup og Rosenhøj, påvirker min opfattelse.

Jeg kender i hvert fald ganske mange der er træt af arabere, men ellers er fløjtende ligeglade med hudfarve, religion og den slags. Hvis du ellers kan opføre sig ordentligt, er alt i den fineste orden.Det der springer i øjnene for mig, og som det åbenbart er nødvendigt at pointere, er at debattørerne finder på at hive uromagere i ”ghettoer” frem i forbindelse med en anti-racistisk demonstration.. for at argumentere for hvor nyttesløs den er..(?). Racismen skyldes uromagere i ”ghettoer” synes argumentet at være. Det er et gammelt argument – det er de fremmedes egen skyld. Det bunder i den form for generalisering som netop er grundsten i fremmedhad/racisme.

Samtidig forstærker udsagnene negative ideer om folk i de nævnte områder, på trods af hvor forskelligartede de i virkeligheden er, og de grove udtryk hjælper i den forbindelse ikke.

Det er både et direkte svar til dig Merc og til jer andre..
Vh.


Senere udtaler Bosse bl.a. i dansk politik- tråden:

@Sir

Det er en meget sigende artikel og adfærd fra BLMDK. Det er egentlig også min pointe, at man med sin agenda aktivt kreerer og inflaterer et problem som ellers i begrænset omfang eksisterer. Jeg er bestemt for at organisationer tager kampen mod racisme i Danmark, Norge eller hvor det måtte være, men det skal være på de præmisser den eksisterer. Man kan fint vise solidaritet med sorte i USA og andre steder, men man behøver ikke lade som om alle er i samme båd. Bwalya går direkte ind og indsætter racisme for at fremstå relevant. Det er problematisk og mere et bidrag til polarisering end et opgør med det.


Samt:

”Norge, Danmark og andre nationer har også historisk deltaget, men samfundsmodellen er på ingen måde bygget op på minoritetsundertrykkelse som kapital og et middel til vækst. Derfor bliver der skudt over mål, når Bwalya Sørensen og andre fremfører samme logik her. Dermed ikke sagt at der ikke er racisme i Danmark, samt at dele af det er forsøgt institutionaliseret, men det er typisk med et "kulturbevarende" formål. Af samme grund mener jeg ikke nødvendigvis at problemet med symboler i det offentlige kan sammenlignes heller. Racisme skal bekæmpes i kontekst og det som gør USA speciel var at de internaliserede den, hvor andre eksternaliserede med kolonier, slavehandel og andet. Det sidste er ikke nødvendigvis bedre, men problemerne er nogle andre.”

(Det sidste her er en meget uunderbygget og uheldigt forsøg på at bagatellisere racisme i DK.)

Jeg beklager hvis jeg kom til at bruge Sirs i denne forbindelse, hvis du ikke deler de nævnte synspunkter, ”Bosser” og ”Sirs” var ment som udtryk for en relativt almindelig holdning som kommer til udtryk mellem og i linjerne i de her tråde, sådan som jeg læser det. Der er tale om tendenser som måske ikke engang er bevidste holdninger, men sådan som småracisme, mere eller mindre indgroede fordomme og vanetænkning. Det har alle. Men i DK anno 2020 er der i særlig grad ikke noget at være stolt af i den henseende.

Sagen er egentlig enkelt nok at når temaet er racisme (hvilket det i hvert fald burde være efter min mening) og man bruger taletiden på fora til at skyde på de fremmede, så er man selv en del af problemet. Det er egentligt meget simpelt.
Skrevet af Mercenary
Fed scrapbog, du er ved at have samlet dig. Kampen mod at folk puttes i kasser, fungerer åbenbart bedst ved at putte andre folk i små kasser, uden hensyn til deres tilføjelser i øvrigt.
Lose all to save a little
Skrevet af Deportivo FAS
Der er ikke rigtig plads til debat, hvis præmissen er, at alle hvide er racister og ingen andre kan være det. "


Hvorfor er den type præmis efterhånden ikke til debat nu vi skriver 2020?
Brasil: Flamengo, Vasco, Fluminense, Botafogo (100% Carioca) Rio > Säo Paulo MENGÃO BI DA AMÈRICA: https://www.youtube.com/watch?v=1RlVt8zJhXQ
Skrevet af OC
Hvorfor præmissen "hvide er racister, og ingen andre kan være det" ikke er til debat?

Det er den vel i allerhøjeste grad.

Mindst én bekræftet smittet til BLM. Det er vel i grunden ret billigt sluppet, som udgangspunkt.
La prende Vecino.
Skrevet af Deportivo FAS
Det er den vel i allerhøjeste grad.


Virkelig ? Eksemplet Bwalya S er vel meget sigende, hendes adfærd undskyldes med idioti, dumhed osv - men det er da de færreste jeg har hørt kalde hende en racist.

Altså hvis en hvid havde fyret det knald af hun har fyret af..var racisme kortet da smidt forlængst ?
Brasil: Flamengo, Vasco, Fluminense, Botafogo (100% Carioca) Rio > Säo Paulo MENGÃO BI DA AMÈRICA: https://www.youtube.com/watch?v=1RlVt8zJhXQ
Skrevet af Interforlivet
@Deportivo FAS: Du følger slet og ret ikke godt nok med hvis du ikke har fanget at B. Sørensen netop er blevet heftigt kritiseret for at praktisere det hun forsøger at bekæmpe i.e. racistisk adfærd.
Skrevet af Bosse1983
Jeg mistænker at folk snakker forbi hinanden. Jeg tror FAS vil frem til, at racisme i mange aspekter er en universal størrelse, så derfor er det også legitimt at stille spørgsmål ved Bwalyas gøren og laden.

Altså, racisme er ikke bare en ting for hvide majoriteter.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
annonce
0