Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af mirakelmix
@Zanetti i en dansk kontekst støtter islamis trossamfund og mosaisk trossamfund ofte hinanden. Så det er egentligt ikke så unormalt. :)

Det bliver også tydeligt, hvor dårligt Islam står ift. fx Jødedommen, når man slet ikke nævner den i argumentationen...
Skrevet af Vincent Gigante
Er sagen ikke også at for jøder er omskæring helt afgørende og for muslimer mindre vigtig.


Jo, det er såkaldt ´sunnah´ - god skik og sædvane, og ikke på samme måde ´obligatorisk´. Omskæring er da ej heller en af islams fem søjler.

Det har dog udviklet sig til en tradition for familierne, som say konfirmationen er det for danske familier. Det vil være en anelse usædvanligt for en familie ikke at omskære drengene - medmindre der forligger en særlig grund til at lade være. (Jeg ser og hører dog efterhånden flere om familier, der overvejer ikke at gøre det),

Uden for den arabiske verden omskærer man flere steder drengene, når de er 5-6 år og også ældre - og holder den helt store fest med pengegaver osv. Der omskærer man efterhånden mere pga. kultur og tradition end religion (som konfirmationen, men mere indgribende).

Svær debat. De store partier og især regeringen kunne næsten ikke gøre noget rigtigt i denne sag. Begge positioner ville vække debat og forargelse. Mette gør bare lidt i nælderne med sin lamme forsvarstale, som ingen rigtigt godtager.
.
Skrevet af Mr. Pink
Har indtil videre stort set kun fået historier fra mine elever med hankøn, der beretter om traumatiske oplevelser i forbindelse med deres egen omskæring.

De er blevet holdt fast, har grædt og har oplevet det som overgreb, når den fremmede mand har nærmet sig med redskaberne, mens de er blevet fastholdt af far, onkler og lignende.

(Men eftersom jeg er racist og xenofob har jeg bare grimt af det - har derefter skyndt mig at ringe til KimTell (mit orakel) for at berette om det).


Traditioner, skikke og ritualer der beviseligt intet gavner, men tværtimod forvolder skader og traumatiserer, har jeg overordentligt svært ved at forstå - modsat juleaften, der heller ikke giver mening, men som til gengæld har et budskab om glæde og kærlighed (og et overforbrug). Skader eller traumatiserer dog ikke.

Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Mercenary
Hik.
Lose all to save a little
Skrevet af Forhammeren
Pink, hvis det kan være en trøst var der måske kommet et forbud hvis ikke lige muslimerne havde kunne lukrere på jøderne.

Fandme også uheldigt altså.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Svoger
Det er på en eller anden måde vildt nok, at selv når du for en gangs skyld leverer lidt mere end et link til en Berlingske-artikel og er smådumt forsøg på sarkasme, og du i øvrigt præsenterer at have en holdning, som flere i tråden allerede har præsenteret, at du så alligevel skal smøre det ind i håbløs skinger offerretorik, Pink

Jeg kan ikke gennemskue, hvad baggrunden er for at du konstant vælter rundt med den form for retorik, og mine bud på det er hverken særligt lødige eller fordrende for nogen form for fornuftig dialog, men tænk hvis du bare havde skrevet noget i stil med:
I mit arbejde som skolelærer har jeg talt med flere mandlige elever, som oplevede deres omskæring som et overgreb, hvor de blev holdt fast af andre familiemedlemmer undervejs, fordi de absolut ikke havde lyst til at blive omskåret. Af samme årsag er jeg modstander af, at det skal være lovligt at omskære mindreårige drengebørn af andet end medicinske årsager.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Svoger
Er der overhovedet nogen, som direkte har sagt her i tråden, at de er modstandere af et forbud mod omskæring?
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Narildsen
Nope, ligesom der aldrig har været nogen der pure har nægtet, at der skulle være problematikker forbundet med indvandring i Danmark eller Sverige.
Skrevet af Mr. Pink
"at du så alligevel skal smøre det ind i håbløs skinger offerretorik, Pink
"

Offerretorik?
Har du set, hvad folk herinde skriver og kalder mig, fordi jeg tillader mig - og efterhånden har gjort det i mange år - at problemarisere et kæmpe samfundsproblem?
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Mr. Pink
Dejlig konstruktiv respons, Mercenary.

Bravo
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Bosse1983
Meget speciel biks du kører, Pinkster. På den ene side er drengebørnene forvorpne møgunger, uden moralsk kompas, ødelagt af kulturen. Alligevel diskuterer de lystigt overgreb og andet med dig, og virker på den måde langt mere balanceret og velintegreret end den gannemsnitlige dansker. Det til trods for den enorme sociale kontrol som hersker. Jeg er meget forvirret.

Overordnet skal du dog nok fare med lempe, når det gælder at slå en casual snak af om deres dillere og hvordan de har det med den.

Er det praksis i Danmark, at det gøres på køkkenbordet, med onkler og andet som holder dem nede for at spare lokalbedøvelsen?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af repos
@ Pink

Var der en grund til, du ikke skrev dit indlæg på den måde, Svoger foreslog?
Det ville være langt mere konstruktivt.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Mr. Pink
"Alligevel diskuterer de lystigt overgreb og andet med dig, og virker på den måde langt mere balanceret og velintegreret end den gannemsnitlige dansker."

Endnu engang beviser du, at du tror, du har gennemskuet det, og at du ved besked uden at spørge nysgerrigt eller åbent til det, jeg beretter om.

Sådan som du fremlægger ovenstående citat er der lang vej igen, Bosse. Det forholder sig desværre ikke sådan, Bosse. Ville ønske, det gjorde.

Repos:

Jeg skrev noget ligende, og satte en parentes ind. Den parentes var til alle dem, der beskylder mig - og har gjort det i årevis (fordi det passer ind i deres verdensbillede) - for at være racist, nazist, idiot og xenofob.

Semantisk var der ingen forskel på mit og Svogers og indlæg.
Budskabet var fuldstændig det samme.
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af repos
Du sætter dig konsekvent i offerrollen. Og det forplumrer dit indlæg. Havde du gjort, som Svoger skrev, så havde du ført debatten ind på et ordentlig spor.

Du er selv skyld i at trække debatten i en anden retning, og det bør du selv kunne se.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Mr. Pink
Ret specielt I tillader andre brugere at kalde mig for racist, xenofob og ligende. I reagerer ikke på diverse ad hominem-angreb mod fx mig, men du reagerer, når jeg indsætter en parentes med en provokerende reaktion på dusinvis af udokumenterede, personlige beskyldninger mod mig, der som altid fjerner fokus fra sagen og pointerne
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Mr. Pink
"Du sætter dig konsekvent i offerrollen. Og det forplumrer dit indlæg. Havde du gjort, som Svoger skrev, så havde du ført debatten ind på et ordentlig spor.

Du er selv skyld i at trække debatten i en anden retning, og det bør du selv kunne se.".

Nej, jeg starter aldrig med at kaste om mig med nedrige personangreb. Dette er et faktum. Jeg svarer igen. Det er det eneste, der sker, for I modererer ikke beskyldningerne væk eller reagerer på brugernes personangreb.

Faktum
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Mr. Pink
"folk primært reagerer på er dine og Makker Tells totale mangel på nuancering og uvederhæftige dagsordener, overdrivelser og manglende forholden sig til kilder."

Her skyder man mig i skoene, at jeg og Kim er to alen af et stykke???? (Og beskylder mig for at overdrive, hvilket er ret komisk, når man i selvsamme beskyldning overdriver)

Igen. Hvori består det frugtbare og dialogiske i det?
Hvor reagerer du og andre, repos?

(Jeg kunne bruge timer på at finde lignende og langt værre eksempler. Der er latterligt mange)RoberttheDobber skriver et par sider tilbage, at jeg og KimTell er racister?

Seriøst?

Ingen reagerer - andet end mig. Når jeg gør, reageres der. Det er sgu da tragikomisk.

Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Bosse1983
Det er frisk at du sådan starter en nysgerrig og åben samtale, om disse knægtes genitalier, Pinkster. Endnu friskere at repræsentanter for den lukkede kultur sådan åbner for dig, og beskriver deres traume til en person der i den grad kunne få forældrene i fedtefadet. Personlig kan jeg ikke rigtig se det for mig, men din anekdotiske samfundsindsigt er uendelig lader det til. Paradoksal, men uendelig.

For dagens tema er dine beretninger nærmest ordret fra en tekst du linker til. Jeg spørger om det er dansk praksis, at man tager det på køkkenbordet med hjælp fra den lokale kvaksalver. Beretningen du linkede til var fra Tyrkiet, som jeg husker det. Det er ligesom ikke helt uvæsentlig for diskussionen hvad proceduren indebærer og risikoen forbundet hermed. Jeg føler jeg med en hvis sikkerhed kan garantere dig, at det du beskriver er noget der eksisterer forbud mod allerede.

Jeg tror egentlig at du er fuld af lort, hvis du skulle være i tvivl.

"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af repos
Nej, jeg starter aldrig med at kaste om mig med nedrige personangreb.

Du starter med at sætte dig selv i offerrollen, og det er dumt.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Kaffe
Jeg tror i grove træk på dig, Pink. Men du er jo helt utåleligt hysterisk. Sådan lidt a la Mr., bare uden sproglig schwung. Hvis du i det mindste var lidt sjov, ville man kunne tilgive dig meget.
Niddets arkivar
annonce
0