Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Narildsen
Hvordan kan en støttetekst til den myrdede franske skolelærer + tegninger der beviseligt har provokeret tidligere være en provokation?


Mon ikke du godt ved det?

Ellers er jeg enig i, at alle vestlige aviser burde bringe tegninger af alskens guder i tide og utide for at normalisere dette. Jo flere der bringer dem og jo hyppigere det sker, desto sværere bliver det at blæse det ud af proportioner. Det ville tage brodden af religiøse menneskers patos-pjat


Ja, måske.
Skrevet af Duck
Døden, skatter og Bonnichsens opbakning til islamisternes kamp for at få de vantro til at underkaste sig.
Skrevet af kef@diabetes.dk
Satire har hundrede af år på bagen.
Det kan undre en smule at satire først bliver et problem, når vold og drab bliver modsvaret.
"Hån" er sådan set en integreret del af satire, og hvis Bonnichsen vil tages alvorligt, skal han nok gå efter at forbyde satire bredt, fremfor den besynderlige pletvask han plæderer for.
Og hvis man har et seriøst problem med en tegning(?), er der nok flere meget gode grunde til at kigge alvorligt indad.
Kliche
Skrevet af Vincent Gigante


Kan I mit stille sind undre mig over, hvorfor ingen af nedenstående værker - der fornyligt blev udsat for censur - blev genoptrykt som annoncer i danske aviser.

Det er ellers gode eksempler på, hvordan ytringsfriheden bliver krænket, fordi nogle bliver stødt. Det er grove løjer - den ene kunstner blev fyret fra sit arbejde - og New York Times har sat satiretegninger på standby for en stund, efter protester over en tegning:


https://www.nbcnews.com/news/world/canadian-artist-fired-after-viral-trump-cartoon-n1025071?fbclid=IwAR2Oknh5byE87m-XaL5SR7tbFc8_sIx6sRPovgNKJJgTLWX9R-BBcyTGvcc

https://www.nytimes.com/2019/05/01/business/new-york-times-cartoon-anti-semitic.html?fbclid=IwAR2Oknh5byE87m-XaL5SR7tbFc8_sIx6sRPovgNKJJgTLWX9R-BBcyTGvcc

https://www.dr.dk/nyheder/udland/nrk-fjerner-satirisk-video-og-beklager-brug-af-ordet-jodesvin?fbclid=IwAR2zLoKKNirEUIBU9pNmDN0yADiZw36FdK0CaaTgEr5CaHvmAldAPXmvU-s
.
Skrevet af kef@diabetes.dk
@Adamtium

Kan årsagen være, at de nævnte eksempler ikke fremkaldte drab, og grundlaget for sammenligningen af samme årsag, er tvivlsomt?

Udover at der jo lige skal være en annoncør!
Kliche
Skrevet af Vincent Gigante
Kan årsagen være, at de nævnte eksempler ikke fremkaldte drab


...så det er i orden, at ytringsfriheden begrænses - og værker censureres - så længe det foregår på baggrund af ikke-voldelige protester? Er ytringsfriheden vigtig, eller den ikke vigtig?


Når vi er ved emnet, så har Nye Borgerlige ikke indgået en reel aftale med Charlie Hebdo om at bringe deres værker i danske aviser:

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/afviser-vermund-maa-ikke-bringe-muhammed-annoncer/8349861
.
Skrevet af kef@diabetes.dk
Der er vel forskel på, ikke at bringe satire grundet drab, og/eller andre årsager.
Medierne lægger jo ikke ligefrem skjul på at undladelsen skyldes frygt.
Med andre ord, et helt andet pres på ytringsfriheden.

Jeg kender ikke årsagerne til undladelsen i de nævnte eksempler, men frygt for medarbejdernes sikkerhed synes ikke at være anledningen.
Og ja, der er lysår til forskel på på en mundtlig eller skriftlig civiliseret form for afstandtagen, og på at skære halsen over på folk!
Kliche
Skrevet af Kaffe
Hvad er værst, Adam? At muslimer bliver drillet mere, end du synes, de burde, eller halshugning? Det virker lidt, som om du synes, at det, du opfatter som højrefløjens hykleri, kan tjene som en art relativering...
Niddets arkivar
Skrevet af TheUnitedWay
Det værste er vel at der overhovedet findes folk i Europa som vil halshugge andre pga. en tegning.

Jeg støtter til fulde at de bliver genoptrykt.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af Vincent Gigante
Hvad er værst, Adam? At muslimer bliver drillet mere, end du synes, de burde, eller halshugning?


Jeg er bare træt af, højrefløjen sammen med nogle liberale og andre venner bare ikke toner rent flag. Det handler jo dybest set ikke om ytringsfrihed og at beskytte denne - det har det aldrig gjort, vi ser hyppigt eksempler på, at ytringsfriheden fint kan vige for følelser, utilfredshed og protester.

Det er ikke længe siden, at vores statsminister tårnede frem i fjersynet og meldte et særhensyn til en religiøs og etnisk minoritet - på baggrund af historie - og gik på kompromis med en vestlig værdi, retten til at bestemme over sin egen krop.

Hvorfor er det ikke helt utænkeligt og umuligt, at et sådant særhensyn kan udvises ift. Mohammed-tegninger? Det ville da om noget bidrage til mere fredelig sameksistens - og mindre polarisering, radikalisme og ekstremisme.
.
Skrevet af kef@diabetes.dk
@Adamantium

Det vil se ud som en "belønning" for drabene, uanset lancering. Dert er i sig selv ety problem i sværvægtsklassen.
Lovteksten bliver også noget af en udfordring.
Jeg kan umuligt forestille mig at du mener, at alle andre religioner og ideologier end islam, skal leve med hån i form af satire, eller tager jeg fejl?
Der er ikke antydningen af 90 mandater der er klar til at bære et så lodret brud på ytringsfriheden igennem salen.
Kliche
Skrevet af Vincent Gigante
Lovteksten bliver også noget af en udfordring.
Jeg kan umuligt forestille mig at du mener, at alle andre religioner og ideologier end islam, skal leve med hån i form af satire, eller tager jeg fejl?
Der er ikke antydningen af 90 mandater der er klar til at bære et så lodret brud på ytringsfriheden igennem salen


Jeg skriver ingen steder, at det er noget, vi skal lovgive os ud af. Det kan klares med almindelig medmenneskelig respekt, forståelse og mavefornemmelse. Fungerer rent fint ift. antisemitisme fx - uden at vi modsat andre lande har fældet det ned i lovtekst.

Situationen i Frankrig - også med halshugningen - er meget svær at vurdere og sammenligne i øvrigt. Frankrig er de facto i åben krig med radikal islamisme og med sig selv. Det er så meget mere end bare tegninger og ytringsfrihed.


.
Skrevet af Kaffe
Bizart, at muslimer skal behandles som rådne æg, fordi de ikke formodes at kunne tåle at blive udsat for ytringer, der er nedtur. Det er jo de lave forventningers racisme.
Niddets arkivar
Skrevet af kef@diabetes.dk
Der er mange udlægninger af medmenneskelig respekt, forståelse og mavefornemmelse.
Langt de fleste af os går jo rundt med en holdning om at verden bør være fri for krig, uro, terror, vold osv, men det har ikke været tilfældet.

Ret ufatteligt, at en religion, og et område med så meget død og ødelæggelse, har så store problemer med nogle tegninger. Her kunne mavefornemmelse, forståelse og et minimum af fornuft, nok være på sin plads, i stedet for forventningen om at banke en kultur (den vestlige) tilbage til en, heldigvis, for længst svunden tid.

Og i tilfælde af eftergivelse: Hvad bliver så næste step? Tekster(Rushdie) Påklædning? Opdeling af skoler (drenge/piger)? Hvis en tegning udgør et problem, er det svært se hvad der ikke har samme potentiale.
Kliche
Skrevet af Vincent Gigante
Bizart, at muslimer skal behandles som rådne æg, fordi de ikke formodes at kunne tåle at blive udsat for ytringer, der er nedtur. Det er jo de lave forventningers racisme.


Er det ikke dét, de beder om? Samme ømskindede listepote-behandling udsætter vi også andre grupperinger for - så det er vel næppe så odiøst.Ret ufatteligt, at en religion, og et område med så meget død og ødelæggelse, har så store problemer med nogle tegninger.


Snakker vi Frankrig eller Mellemøsten nu - jeg skal lige være med.

Og i tilfælde af eftergivelse: Hvad bliver så næste step? Tekster(Rushdie) Påklædning? Opdeling af skoler (drenge/piger)? Hvis en tegning udgør et problem, er det svært se hvad der ikke har samme potentiale.


Jeg tænkte nok, at argumentet om glidebane ville komme. Flere lande har (heldigvis) indført forbud mod burka fx. Hvor mange afbrændinger af ambassader, flag - og folk på barrikader, har du set?

Og nej, at nogle i Bangladesh går lidt amok, tæller ikke. De er deres egen lille kategori.
.
Skrevet af Slettet(201711222504)
Som jeg har forstået det, har Charlie Hebdos tegnere sagt nej til, at Nye Borgerlige kan bruge tegningerne, fordi CH ikke vil associeres med et dansk parti, der forsøger at udnytte deres satire og tragedie til egen fordel. Og retten til at sige nej til, at mine ytringer (om det er ord eller tegninger) bruges i sammenhænge, som jeg ikke kan stå inde for, er vel et meget væsentligt element i ytringsfriheden? Helt basalt kan jeg selv kan bestemme over mine ytringer - ophavsretten gælder uanset hvor og hvordan jeg fremsætter dem, med mindre jeg fraskriver den.
Nye Borgerlige er nye i gamet, men burde vel forstå, at man ikke bare kan slå politisk plat på andres død.
Skrevet af Mercenary
Kan de ikke bare selv tegne nogen?
Lose all to save a little
Skrevet af Bjarke_bold
-Kaffe, andre

Det er jo de lave forventningers racisme.


Er der nogen der kan forklare mig hvad det betyder og hvad det har med racisme at gøre?

Jeg ved ikke om verden hænger sådan sammen, men ud fra lidt legepladselogik kan jeg da godt forstå at nogle mennesker fra gruppe A ikke kommer rendende over til dem fra gruppe B, hvis dem fra B står og giver dem (gruppa A´s version af) fuck-fingeren*. Hvis man vil lege med dem er det måske smartere at være diplomatisk. Hvorfor skulle det være racistisk?*Derfor kan vi vi selvfølgelig godt snakke om hvorvidt (deres version af) fuck-fingeren er berretiget og fører mere godt end skidt med sig. Og jeg syntes egentlig det er helt på sin plads at vise tegningerne, hvis de bliver præsenteret med en pæn følgetekst.
Skrevet af Vincent Gigante
Vedr. de to halshugninger. Så peger meget på, at ISIS via deres celler har haft deres klamme hånd over de to kujonagtige angreb.

Der er tale om terror, der ikke har andet formål end kaos og benzin på bålet, hvilket rekruterrer nye medlemmer til deres rækker. Altså ikke som sådan reelle reaktioner på tegningerne.

Det er lidt op af bakke med debatten , når almene 8-16 muslimer, skal stå til indtægt for terroristers gerninger.

To ud fire nylige angreb var udført af ikke-muslimer, bare lige så vi får proportionerne på plads. 1X generation identitær 1Xpræster der røg i totterne på hianden skarpladt.
.
Skrevet af Kaffe
Tjek nogle breaking news. Jeg tror, du vil finde, at islamisterne har bragt sig foran igen - hvis vi ellers skal tage din lamme relativering for gode varer.
Niddets arkivar
annonce
0