Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Stankovic
Personligt har jeg i det sidste årti bevæget mig mere og mere mod højre og jeg glæder mig over at Nye Borgerlige er kommet til omend, at de er for populistiske på flere punkter. Nye Borgerlige har dog fremlagt en del interessante statistikker taget fra Dansk Statistik.

Min holdning er, at det problem vi ser nu er bare peanuts i forhold til hvor vi står i fremtiden hvis ikke, at man begrænser strømmen af indvandrere drastisk og slår langt hårde ned på de problemer vi ser med dem vi har taget ind.

Man må acceptere at det ikke er alle kulture som samlet set kan leve under samme tag. Her er det vigtigt at se på det samlet set da der naturligvis er muslimske tilkommere som vil kunne integreres, men fåtallet af dem hvor det vil fejle er desværre alligevel for stort.

Det virker til at stort set alle efterhånden er ved at nærme sig samme konklusion.

Nogle af de interessante statistikker:

44,3% af de indsatte i de danske fængsler var i 2018 indvandrere og ikke-vestlige efterkommere.

18,9% er andelen af indvandrere fra ikke vestlige lande på førtidspension i aldersgruppen 40 til 64 år. Tallet for etniske danske er 7,6%.

34% af kontanthjælpsmodtagerne har ikke-vestlig baggrund.

45% af de voldtægtsdømte i 2017 var indvandrere og ikke vestlige efterkommere.

Mandlige ikke-vestlige efterkommere begik i 2018 142% mere kriminalitet end gennemsnittet.

70% af befolkningstilvæksten udgøres af ikke-vestlige indvandrere.

Det er skræmmende tal.

Netop arbejdsmarkedet er det mest effektive sted at blive integreret. Her taler jeg om egen erfaring, da jeg selv engang har været flyttet til et andet land, hvor halvdelen af mine nærmeste kollegaer ikke talte et sprog som jeg kunne kommunikere i. Det var effektivt skal jeg lige sige mht. At integrere sig ved at lære det lokal sprog. Det var stadigvæk i Europa, hvor selvom at den kulturelle forskel i forhold til DK ikke var stor, så var det stadig nok til at frustrere mig i starten. Havde jeg ikke haft mit arbejde som anker, så havde jeg uden tvivl ikke fundet mig til rette. Jeg tør ikke tænke hvis det så samtidig havde været i en hel anden kulturel kontekst, som det er med ikke-vestlige indvandrere her i DK. Det er en skandale, at så mange af dem ikke er på det danske arbejdsmarked, da det skaber isolation og rabiate tankegange hos nogle.

Brænd endelig Dannebrog af. Det er det fantastiske ved Danmark, at vi bliver en smule fortørnet men ellers lader det være ved det.
Skrevet af Sværdfisk
Stankovic

Der er ingen tvivl om, at flere kulturer under samme tag skaber clashes, men der skal sgu være plads til minoriteter og anderledes tænkende i et samfund.

Tallene skyldes vel udover kultur også, at indvandrere er den nye underklasse, ligesom sorte har været i USA, og ingen ved deres fulde fem vil vel i dag påstå, at sorte ikke kan integreres i USA - også selvom de fylder forholdsvis mere i kriminalstatistikker osv, og det går jo den rigtige vej (så vidt jeg ved).

Det går vist også bedre med indvandrere og efterkommere i Danmark?

Dermed ikke sagt, at det ikke er det rigtige at føre en stram indvandrerpolitik, både fordi der forventeligt er problemer med eksempelvis flygtninge med traumer, der kan have forfærdelige konsekvenser - og for venstrefløjen vil det også være godt, i Danmark har for eksempel Sosserne vundet mange stemmer tilbage på det.

Men så skal man hjælpe på en anden måde, nemlig ude i verden.

Der hvor min kæde hopper af, var for eksempel i 00´erne, hvor VKO samlet set gik ind for en stram udlændingepolitik, men at vi skulle hjælpe mere ude i verden. Det lyder plausibelt nok, red folk der hvor de bor og hjælp med at øge deres levestandard. Men man skar ned ulandsbistanden og førte krige, der har været med til at skabe uro, og i 10erne så vi så de store flygtninge-folkevandringer, der også er en konsekvens af, at vi i vesten ikke formår at få fattige lande på fode enten via frie markedskræfter eller ved markant øget tilstedeværelse med bistand osv.
Skrevet af Stankovic
men der skal sgu være plads til minoriteter og anderledes tænkende i et samfund.


Enig i at der skal være plads til minoriteter, men skal der være plads til en minoritet af en størrelse, som er så repræsenteret i statistikker som vedkommer arbejdsløshed og vold som vi ser nu?


Det går vist også bedre med indvandrere og efterkommere i Danmark?


I forhold til USA? Og hvorfor er det overhovedet relevant at sammenligne os med andre lande hvad dette angår?

Fordi at naboen ikke klipper sin hæk så den er til gene for dem der benytter sig at fortovet, så betyder det jo ikke at jeg slække på indsatsen med at holde min hæk pæn.


eksempelvis flygtninge med traumer, der kan have forfærdelige konsekvenser


Det er bestemt synd for de flygtninge som har traumer, men hvor stor en andel udgør de reelt?
Skrevet af kef@diabetes.dk
@Sværdfisk


"Det går vist også bedre med indvandrere og efterkommere i Danmark."

Det går værre og værre, og meget værre end nogensinde. Ligesom det er tilfældet i lande der har modtaget massivt mange de seneste partier.
Næsten daglige skudepisoder. Voldelige overfald. Stærkt udbredt hverdagsterror i boligområder og i det offentlige rum, for blot lige at pointere et lille udsnit.
Sidstnævnte, altså boligområder og det offentlige rum, har BT dokumenteret over en længere periode.

Udover ovennævnte, har Stankovic på foregående side synliggjort tal der er rene rædsler.
Jeg er da svært begejstret for at det ikke gik op for mig at det har været værre :-)
Kliche
Skrevet af Jussi
Godt at have dig tilbage, Kim.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Kaffe
Haha. Så kunne perfiditeterne alligevel ikke holdes inde længere.
Niddets arkivar
Skrevet af el inmigrante
Kaffe

Med formuleringer som ovenstående forskydes skyldsspørgssmålet. Din argumentation antyder, at rabiate muslimer ikke har en egen vilje, hvilket i yderste konsekvens betyder, at de ikke kan stilles til ansvar for deres handlinger.

Logikken kortslutter, ihvertfald ifølge min opfattelse. Du bliver vel hellere ikke overrasket, hvis du stikker en hånd ind i et hvepsebo, og bliver stukket efterfølgende? Som jeg har pointeret flere gange, så forstår jeg udmærket din argumentation. Men desværre, så er rabiate tosser fuldkommen ligeglade med vores værdier.

Jeg har på intet tidspunkt retfærdiggjort, eller sympatiserede med de rabiate tosser, eller holdninger.

Stankovic

Velkommen til debatten. De statistikker har været diskuteret adskillige gange før i tråden. Det fint, at du plukker statistikkerne udefra Nye Borgerlige Feed. Men, så bliver du også nødt til at se på nuancerne.

docendo disco, scribendo cogito
Skrevet af CPH-Hotspur
Hehe, man ventede bare på, at han gik over stregen igen. Han holdt alligevel længere end forventet.
"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn https://www.youtube.com/watch?v=48H34ukFe8g
Skrevet af Kaffe
Du bliver vel hellere ikke overrasket, hvis du stikker en hånd ind i et hvepsebo, og bliver stukket efterfølgende?


Spørgsmålet er jo ikke, om en bestemt adfærd er forudsigelig. Spørgsmålet er, hvordan man bør forholde dig til den. Dit svar er, at når nu de mest ekstreme tager sådan på vej og begynder at myrde uskyldige mennesker, så må vi hellere tie stille og gå på kompromis med grundpillerne i det liberale demokrati.
Og der er det så, at jeg er temmelig uenig.
Vi skal heller ikke forbyde Rasmus Paludan at brænde koranen af, blot fordi der findes muslimer, der går amok over det og udgør en trussel for hans sikkerhed. Det duer bare ikke.
Niddets arkivar
Skrevet af Sværdfisk
"I forhold til USA? Og hvorfor er det overhovedet relevant at sammenligne os med andre lande hvad dette angår?"

Jeg har formuleret mig dårligt. Jeg mente i forhold til tidligere. Jeg har læst mange forskellige tal, så har ikke endegyldigt svar, men her fremgår det at flere indvandrere kommer i job.

https://www.danskindustri.dk/di-business/arkiv/nyheder/2019/2/nye-tal-flere-indvandrere-kommer-i-job/

Og her fremgår det, at de er blevet mindre kriminelle

https://www.zetland.dk/historie/sen2WwRk-a8dQKjjz-5998d

Når jeg nævner USA, er det fordi man også der har argumenteret og argumenterer med kulturforskelle som årsag til, at sorte og hvide ikke kunne leve under samme tag.

I forhold til hvor mange indvandrere og flytninge vi skal tage ind, er jeg ikke selv afklaret - det er jeg til gengæld - som nævnt - i forhold til, at vi skal yde vores indsats massivt ude i verden.

Men det er vigtigt at finde årsagerne til kriminaliteten og arbejdsløsheden. Det er næppe fordi muslimer ikke spiser flæskesteg - og igen, uanset hvad årsagerne er, skal vi selvfølgelig ikke tage flere ind, end vi reelt set kan hjælpe.

Skrevet af TheUnitedWay
Det er selvfølgelig glædeligt at det går godt med et fald i kriminalitet generelt set, både blandt indvandrere og etniske danskere. Problemet er at der er en stigning i den alvorlige kriminalitet; grov vold, skudepisoder og lignende.
Dertil kommer de forsøg på terror som jeg vil vove at påstå har været stigende inden for de sidste ti år, ift. de foregående år.
En del kan forklares med sociale problemer, men der er også noget tilbage der hedder kulturelle problemer.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af Sværdfisk
https://www.tjekdet.dk/indsigt/kriminaliteten-bliver-vaerre-og-vaerre-nej-den-goer-ikke-jo-den-goer-nej

Hmm. Her fremgår det, at anmeldelser af grov vold har været kraftigt stigende, men antallet af ofre er det samme.

Antallet af ofre for vold har ligger stabilt i 15 år.

Når antallet af anmeldelser er stigende, skyldes det blandt andet at anmeldelser af arbejdsrelateret vold er stigende.
Skrevet af Stankovic
Det du linker til er jo statistik som ikke tager udgangspunkt i eksempelvis socioøkonomiske og kulturelle forhold.
Skrevet af Sværdfisk
To af statistikkerne henviste jo til indvandrere og efterkommere jf. sidste side, at der er en bedring.

Ovenstående viser, at antallet af voldsofre har ligget stabilt i to årtier. Desværre, jeg så da helst et fald. Men jeg vil gerne se tal på, at det er blevet værre blandt indvandrere, hvis det er tilfældet.

Og jeg anfægter ikke, at kriminalitet, herunder vold og tyveri, procentmæssigt udgør en alt for stor andel blandt indvandrere og efterkommere. Og har gjort det i årtier.

Jeg har som alle andre ikke den endelige politiske løsning, men jeg er næsten overbevist om, at retorikken fra Støjberg, Vermund og alle de andre populister skader, Mette F er jo også begyndt, langt mere, end den gavner. Statistikken skal dog heller ikke ties ihjel, som kræfter på venstrefløjen før har forsøgt. Vi skal kunne tale om problemerne.
Skrevet af Sir , moderator
Mette Frederiksen er sgu ret irriterende når hun står med et fjollet smil og peger rundt i luften for at indikere hvor nordjyske kommuner ligger i forhold til hinanden. Det er så påtaget folkeligt. Som om hun prøver at være ekstra kejtet.

Efter ca 9.50 her

https://www.altinget.dk/artikel/live-statsministeren-udmelder-nye-restriktioner-i-nordjylland

"jeg vil sige til alle jer" starter det med"

Hvorfor lukker Aalborg ikke ned egentlig? Er det fordi det er Mettes valgkreds?
Dette er en signatur.
Skrevet af hjst
Hvorfor lukker Aalborg ikke ned egentlig?
- godt spørgsmål, selv DR-journalisten dristede sig til at nærme sig spørgsmålet, men fik - som vi andre - en forklaring om at det ikke lige netop var den aktuelle mutations-variant der var konstateret i Aalborg kommune (sådan hørte jeg svaret fra Mølbak)

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af Mercenary
Er du seriøs, Sir?
Lose all to save a little
Skrevet af anders.hede
Mettes seneste populistiske stunt med like-jagt er i hvert fald belastende.
Skrevet af Sir , moderator
Merc - hvad mener du?
Dette er en signatur.
Skrevet af Mercenary
At Mette F. ikke tør lukke Aalborg ned fordi det er hendes valgkreds?

Det er lidt af et postulat, når man ser på hvad hun ellers har måttet træffe af upopulære beslutninger. Men jeg er med på at den slags er blevet mainstream fra folk med dine borgerlige synspunkter (Mette Mao-segmentet).
Lose all to save a little
annonce
0