Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Sir , moderator
Det undrer bare. Alle de omkring liggende kommuner skal lukke ned, der er inficerede minkfarme i Aalborg og folk der er smittede med mutationsvirus. Hvorfor lukker Aalborg ikke ned?

"Men jeg er med på at den slags er blevet mainstream fra folk med dine borgerlige synspunkter (Mette Mao-segmentet)."


Det ved jeg ikke noget om. Herinde skal man helst ikke skrive noget skidt om Mette virker det til. Måske fordi den nye KimTell aka Hausser spreder sit gylle, og så skal man have det modsatte standpunkt. Minkfarme er det værste må vi forstå.

Dette er en signatur.
Skrevet af Stankovic
Minkavlerne er jo ikke hendes kernevælgere, hvorfor man vel fra hendes synspunkt helst ikke skal til at inddrage sit vælgerkorps lidt længere syd på geografisk.

Byområderne hvor S står stærkest er samtidig der hvor snitteniveauet er højest grundet højere befolkningstæthed. Interessant nok har man dog valgt ikke at foretage sig specifikke foranstaltninger der.
Skrevet af Mercenary
Jeg synes nu sagtens folk kan være kritiske overfor regeringens tiltag. Jeg synes selv flere af dem er mærkelige (f.eks. den med stop for alkoholkøb kl. 22). Jeg synes det er mere kritisabelt at regeringen ikke har handlet på de mink lang tid før.

Men det ville være vildt at være bange for mutationen (frygten synes oprigtig, siden man træffer en kontroversiel beslutning) og de konsekvenser det kan have for det helt store billede - og så samtidig lumske et kompromis for sin valgkreds igennem, som jo dybest set også kan vise sig katastrofal, hvis det nu viser sig at Aalborg burde være lukket ned.

Jeg forstår omvendt ikke rigtig din forkærlighed for mink og minkfarmere. Økonomien i det er tvivlsom, dyrevelfærden har altid været af h til (det kan man så vælge at se stort på) og man forsøger noget kompensation (det er jeg ikke inde i om er rimeligt niveau osv.). Jeg er meget enig med Svogers stance fra i går.

Jeg indrømmer at jeg er vældig biased omkring bønder generelt. Jeg har et væld af Pink-agtige anekdoter fra min barndom på landet. Det kan være at jeg er for kynisk, men min oplevelse er at bønder elsker at klynke og modtage uden taknemmelighed, så de vil altid virke utilfredse.
Lose all to save a little
Skrevet af Mercenary
Vedr. smittespredningen. Der er talt om måger.

Kunne det være en mulighed at man har østeuropæere(?) til at tage sig af fodringen på flere farme, som dermed trækker smitten med rundt?

Spørgsmålet er oprigtigt.
Lose all to save a little
Skrevet af Stankovic
Jeg forstår omvendt ikke rigtig din forkærlighed for mink og minkfarmere. Økonomien i det er tvivlsom, dyrevelfærden har altid været af h til (det kan man så vælge at se stort på) og man forsøger noget kompensation (det er jeg ikke inde i om er rimeligt niveau osv.). Jeg er meget enig med Svogers stance fra i går.


Uanset om man synes at minkavle er moralsk rigtige eller ej, så er det ikke retfærdigt overfor minkavlerne at rive deres eksistensgrundlag fra dem på denne måde ligesom, at vi taler om en industri som står for 0,7% af dansk eksport. Vi taler om et betydeligt milliardbeløb som står til at mangle.

Der er tale om en økonomisk kold tyrker, hvor det alt andet lige havde været bedre økonomisk set at nedrosle minkproduktionen over en længere periode. Omkostningen med regeringens valgte metode kan meget vel gå hen og være i et størrelsesbeløb som tilsvarer hvad Øresundsbroen kostede. For at sætte det i perspektiv.
Skrevet af Sir , moderator
"Jeg forstår omvendt ikke rigtig din forkærlighed for mink og minkfarmere"

Har ingen særlig, men det er godt nok drastisk at lukke en hel branche ned. Mink er jo ikke bare dem der holder de ækle kræ, men også fabrikker der behandler skindene osv osv osv. Det er muligt det er den rigtige beslutning, men pludselig er mink det værste, og det er minkfarmenes egen skyld osv osv hvis man læser den anden tråd og det virker ærlig talt til at det bare er Hausser der tricker den holdning. Er der ikke et sted mellem Hausser og Svoger? Virker ikke sådan.

Nå men det var Aalborg vi kom fra. Hvorfor lukker de ikke ned Merc?
Dette er en signatur.
Skrevet af Sværdfisk
Optimalt set er en udfasning selvfølgelig det bedste, Stankovic. Enig.

Her er lidt tal om underskudsforretningen Mink

https://www.dst.dk/da/Statistik/bagtal/2020/2020-10-28-fakta-om-minkbranchen-i-Danmark

I øvrigt:

I 2019 eksporterede vi 24,5 mio. skind, mens vi importerede 9,5 mio. skind.

”Danmark importerer pelsskind, som bliver solgt på auktioner her i landet. Det er altså ikke nødvendigvis pelsskind, der bliver brugt af danskerne, men derimod pelsskind, der bliver solgt videre til for eksempel de asiatiske markeder, hvilket også indgår i eksporttallene” siger Søren Rich.
Skrevet af Stankovic
Det er den klassiske kamp imellem etik/moral og økonomi.

Ser vi på det etisk er det synd for minkene. Ser vi på det økonomisk er det et økonomisk eksistensgrundlag for en del danskere.

Der bør handle om at finde en løsning, hvor det hele inddrages.

Vil det derudover ændre på den globale efterspørgelse på mink? Nej da. Derimod vil man se mink blive avlet i lande hvor minkene formodentligt har værre levevilkår.

Samme trommelum når venstrefløjen vil udlicitere kornproduktio, olieproduktion mv. ud af landet grundet CO2 aftryk. Konsekvensen er at lande med dårligere forhold og teknologier overtager, da efterspørgelsen jo stadig er der. Alt for ofte mangler der er globalt perspektiv.
Skrevet af Stankovic
Et godt link Sværdfisk.
Skrevet af Sir , moderator
"Vil det derudover ændre på den globale efterspørgelse på mink? Nej da. Derimod vil man se mink blive avlet i lande hvor minkene formodentligt har værre levevilkår."


Nu har efterspørgslen på mink jo været dalende i flere år og flere minkfarme har måtte lukke. Dermed ikke sagt at efterspørgslen igen kan stige. Det kan jo være det bliver trendy igen.

Det kan være kineserne selv begynder at opdrætte i stor stil. Sådan en kinesisk mink får det nok lækkert.

Dette er en signatur.
Skrevet af Mercenary
Mink er vel ikke "pludselig" bare det værste?

Mht. Aalborg så ved jeg det heller ikke. Studsede da også, men derfra og til at insinuere, synes jeg er heftigt nok.

Jeg ved ikke hvorfor du vælger at inddrage Kim i Hausser-snakken? Du har vel selv været med til at banne ham, fordi han var en lille uvederhæftig skid? Og for én, der synes at nazikortet trækkes for let, er det da sjovt at du ikke har kommenteret det, da Hausser trak det i uhørt komisk grad. Men ja, det var jo om Mor Mette.
Lose all to save a little
Skrevet af Medina
A propos diskussionen om socialpolitikkens død og beskæftigelseslovgivningens forrang, er der en ny aftale om en ny hovedlov for borgere med komplekse problemer:

https://www.regeringen.dk/publikationer-og-aftaletekster/aftale-om-rammerne-for-en-helhedsorienteret-indsats-for-borgere-med-komplekse-problemer/
Skrevet af Sir , moderator
"Mht. Aalborg så ved jeg det heller ikke. Studsede da også, men derfra og til at insinuere, synes jeg er heftigt nok."


Tjaa, så må der nogle bedre argumenter på bordet. Det er ikke vildt utænkeligt i min verden. Måske er nedlukningen af Nordjylland et better safe than sorry move og derfor kan man undlade Aalborg, fordi denne nedlukning ikke er strengt nødvendig? Jeg ved det heller ikke, men så længe regeringen ikke kommer med nogle forklaringer på hvorfor tingene er som de er, så er det jo op til alle os andre at spekulere på hvorfor. Der kunne de godt gøre tingene nemmere for sig selv og os.

Jeg har ikke set noget nazikort, men jeg læser også meget lidt i de tråde der. Sådan en Hausser/Bosse svingom har jeg ikke lige overskud til at læse eller sætte mig ind i. Du kan jo anmelde hvis noget er over stregen.

Du er frisk nok i øvrigt, med at sige at jeg har forkærlighed for mink, synes nazikortet trækkes for let osv.
Dette er en signatur.
Skrevet af Mercenary
Mht. din forkærlighed for mink, var det jo bare i samme tone som dét du skrev til Svoger i går.

Jeg har heller ikke noget problem med at du synes nazikortet trækkes hurtigt. Det vil jeg da give dig ret i. Haussers brug var i øvrigt for komisk til at være en anmeldelse værd, men fair nok hvis du ikke har læst det.
Lose all to save a little
Skrevet af Sir , moderator
Svogers indlæg er da også en gal mands værk. Hausser-effekten.
Dette er en signatur.
Skrevet af Mercenary
Hvilken del af det? Det er da gak at en bonde ikke vil følge kravene og de konsekvenser det kan have haft for både landsdelen og hans minkbrødre.
Lose all to save a little
Skrevet af Sir , moderator
Det indlæg insinuerer jo at det er minkavlernes egen skyld at de ikke kunne holde besætningerne smittefri. Med dit had til bønderne er det dog sikkert vand på din mølle, så det bliver vi vel ikke enige om.
Dette er en signatur.
Skrevet af Bosse1983
Er der en lejekontrakt eller noget jeg skal udfylde for at okkupere pladsen i dit hoved, Sir.? Og hvordan er det med husdyr?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Mercenary
Sir

Det kunne jo så lede videre til mit spørgsmål om fodring, en side tilbage.

Men nej, jeg finder ikke Svogers indspark galmandsagtigt.
Lose all to save a little
Skrevet af Sir , moderator
Alt er optaget Bosse.


Merc - typisk bondehader.


Tilbage til spørgsmålet om Aalborg. Der er ingen der har fundet forklaringen?
Dette er en signatur.
annonce
0