Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Bosse1983
Du kan jo bare svare. Har epidemiloven sat §15 ud af spil?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Rossoneri
Nej, er der nogen der har påstået det?
Skrevet af Bosse1983
Så du mener diktatur i den romerske forstand?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Rossoneri
Nej, jeg mener "de facto" - som i det der reelt foregår. Apropos at få lidt hjælp fra Google hvis det kniber med forståelsen...
Skrevet af Bosse1983
Prøv at Google "de facto", skvadderhoved. Så længe vi kan blive enige om at Grundlovens §15 stadig er en ting, eksisterer Mette i den grad de jure og ikke de facto.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Rossoneri
Måske du selv skulle dobbelttjekke, luderdreng.

Der er fint nok, at du vil piske din egen diskussion op her.
Jeg har på intet tidspunkt sagt, at Mette Frederiksen fungerer mod loven. Eller, hun har efter alt at dømme forbrudt sig mod ministeransvarsloven, men det er en anden snak.

Epidemiloven giver hende (i form af hendes vrøvlende hånddukke) ret til at træffe beslutninger udenom
de normale vedtagelsesprocesser.

Et flertal i Folketinget har udtrykt ønske om at loven skal ændres og bemyndigelserne indskrænkes. Men de tandløse støttepartier, kan ikke rigtig svinge sig op til andet, end et par forsigtige tweeds hist og her. Og vores statsminister har med al tydelighed vist, at hun ikke er parat til at opgive den magt hun er kommet i besiddelse af.

Dermed er demokratiet også reelt (altså, "de facto") sat ud af spil, da støttepartierne ikke handler efter hvad de siger.
§15 betyder reelt intet, da støttepartierne slet ikke kan overskue konsekvensen ved at trykke på knappen og dermed ikke gør det.
Skrevet af jensmoch
Luderdreng? Really!?

Er der vitterligt det bedste du kan komme op med som svar på "skvadderhoved"? Luderdreng?

Måske du skulle overveje dit eget råd om at logge af hvis du er fuld. Og hvis ikke du er fuld, er det edderbrodereme tragisk at være vidne til.
Skrevet af Rossoneri
@jens
Fedt indspark. Og dejligt at se, at forummet har kyndige smagsdommere som dig selv, der skal vurdere hvilke skældsord der er værst. Skønt og sikke en berigelse.
Skrevet af jensmoch
Du gør virkelig ikke dig selv nogen tjeneste for fremtidig debat herinde lige nu.

Gå i seng, og så kan vi vel lade som om at du bare har haft en god skid på, eventuelt røget en fed og lyttet til Malk. Det er en fin lørdag aften og nat trods alt.
Skrevet af Rossoneri
Gør mig selv tjenester? Hvad i himlens navn fabler du om?

Opfatter du det selv som brugbart, at tumle ind i en debat uden nogen form for argument?

Mon ikke @bosse og jeg er gamle nok til at klare de spydigheder og skældsord vi sender i hinandens retning, uden din indblanding?

Deltag da hjertens gerne hvis du har noget, at sige til emnet. Men det her er jo bare for fjollet.
Skrevet af Triple I
Du skal lige kalde ham "luderdreng", hahahha. Held og lykke med hvordan den bliver modtaget af moderatorne.

Har du konkret bevis på at hun har brudt ministeransvarlighedsloven, eller agerer du bare folkedomstol lige nu?

Tror du, at støttepartier har mistillid til regeringen? Tror du at vælgerne har mistillid til regeringen? Det er kun DF-pensionister, NB-skinheads og de resterende sølvpapirshatte der ikke har tillid til regeringen.

Jovist, der er meget der umiddelbart tyder på, at Mogens Jensen har givet en ulovlig instruks - præcis ligesom Støjberg - og det skal selvfølgelig undersøges, hvilket alle støttepartierne og langt de fleste danskere støtter op om. Og hvis det viser sig, at han HAR brudt loven, så skal han selvfølgelig udskiftes. Men der er ingen grund til at udskifte hele regeringen. Derfor er der heller ikke behov for en §15. Det er støttepartiernes holdning, og de repræsenterer alle deres vælgeres holdning - her inkluderet min egen. Præcis ligesom demokratiet ønsker det.

Det er ikke alle danskere der er oprørte over, at en industri der leverer underskud på at mishandle dyr er bukket under. Godt nok ikke på en køn måde, men altså ikke noget der fundamentalt ændrer på folks holdning og tillid til regeringen. Det var den rigtige beslutning, med tanke på den risiko der var forbundet med industrien. Det er, som sædvanligt og forventeligt, hovedsageligt oppositionen der kæfter løs.

"De facto" er, at Socialdemokratiet især og rød blok stadig står stærkere end noget andet i dansk politik lige pt. Og de agerer ud fra den magt de retmæssigt har opnået på helt legitim, demokratisk vis.
Og det kommer fra en OB-fan.
Skrevet af Rossoneri
@triple
Har du konkret bevis på at hun har brudt ministeransvarlighedsloven, eller agerer du bare folkedomstol lige nu?

Ja, når en minister en bekendt med en ulovlighed og ikke stopper den, er det strafbart.

Det er klart for enhver, at netop det er sket (og fortsat sker). Instruksen blev givet af statsministeren på et pressemøde og senest søndag blev hun bekendt med at det var ulovligt.

Faktisk er ulovlighederne fortsat ikke stoppet og både hjemmeværn og politi er sat ind på at kontrollere og sikre, at den ulovlige instruks fortsat udføres.

Desuden kan en minister også stilles til ansvar for forsømmelse - fx ved ikke at undersøge om der er lovhjemmel. Man har faktisk pligt til at undersøge dette - navnlig i så omfattende sager.

Og man havde jo allerede undersøgt lovhjemmel, da man inden instruksen vidste, at der ikke var lovmæssig baggrund for at tilbyde ekstrabetaling for hurtig aflivning. Det er umiddelbart også belastende.

Det er kun DF-pensionister, NB-skinheads og de resterende sølvpapirshatte der ikke har tillid til regeringen.

Wow - godt så.

Det er støttepartiernes holdning, og de repræsenterer alle deres vælgeres holdning...

Det er jo åbenlyst noget sludder.
Selvfølgelig er der masser af vælgere hos støttepartierne der ikke har tillid til Mette Frederiksen og regeringen.

Ja, selv den logrende skødehund nr. 1, Pia Olsen Dyhr, har været ude og sige, at der har været et "demokratisk underskud".

Men der er ingen grund til at udskifte hele regeringen.

Men det er jo ikke Mogens Jensen der har udstedt instruksen - det er Mette Frederiksen. Mogens Jensen har i øvrigt også bekræftet, at alle beslutninger er truffet på "regeringsplan".

Det er ikke alle danskere der er oprørte over, at en industri der leverer underskud på at mishandle dyr er bukket under.

Newsflash - det handler ikke om mink. Ligesom Støjberg-sagen ikke handler om barnebrude.

Det handler om grundloven - det mest hellige vi har.

Det var den rigtige beslutning, med tanke på den risiko der var forbundet med industrien. Det er, som sædvanligt og forventeligt, hovedsageligt oppositionen der kæfter løs.

Jeg kender naturligvis ikke dine meritter på området, men det står i modstrid mod førende eksperter og sltså nu også dem der gav informationen til at starte med, SSI.
Så kan du ikke lige komme med dokumentationen for at det var "det rigtige"?

Og selvom det var "det rigtige", så fratager det ikke Mette Frederiksen, Mogens Jensen og de andre implicerede, deres ansvar overfor loven.

Og de agerer ud fra den magt de retmæssigt har opnået på helt legitim, demokratisk vis.

Nu er der heller ikke nogen der påstår, at de agerer illegitimt - sådan i bred forstand (minksagen udeladt). Det handler snarere om en amoralsk adfærd, der ikke stemmer overens med politiske "venners" forventninger.
Som sagt, selv Pia Olsen Dyhr har været ude med kritik, så står det sandt for dyden skidt til.

Og det overordnede billede er, en statsminister der i højere grad end nogen af sine forgængere i nyere tid, forvalter sin magt på en totalitær måde. Helt ud i embedsværket hvilket der ikke tidligere har været tradition for. Herunder er hele Rossen-sagen ganske sigende.

Thorsten Borring Olesen udtalte sig for nylig om emnet ifm udgivelsen af hans bøger om danske statsministre, og kaldte her Frederiksens forvaltning af magten for skræmmende.

Så kan det godt være, at hun bevæger sig indenfor lovens rammer (igen, minksagen fraregnet), men der er politisk tradition for at man ikke misbruger den tillid og udnytter systemet.

Jeg skal selvfølgelig ikke blande mig i hvordan du ønsker landet ledet. Personligt anser jeg dog udviklingen som usund - uanfægtet hvilket politik der måtte føres.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Nu var det jo dig der slog op i banen og skulle komme med Trump-referencer.

Det er jo nærmest auto-reply når man løber tør for argumenter. Speaking of trolling.


Når du uden nogen dokumentation påstår, at Mette Fredriksen regerer uden lovhjemmel og flertal bag den førte politik er du så langt ude, at det er helt fair at kalde det trumpsk.

Men i den konkrete sag om minkavlerne har regeringen da uden tvivl begået en alvorlig fejl.

At det så rammer en branche, det står for systematiseret dyremishandling uden et efter min mening anerkendelsesværdigt formål, går så, at jeg måske tænker, det er meget godt, den forsvinder. Men måden det sker på, er klart ikke i orden.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Rossoneri
Når du uden nogen dokumentation påstår, at Mette Fredriksen regerer uden lovhjemmel...

Uden dokumentation? Det er sågar indrømmet af statsministeren selv.
Men som du også selv har købt ind på, er det åbenbart bare en fejl.

Jamen, så er den jo ude af verden.

At det så rammer en branche, det står for systematiseret dyremishandling uden et efter min mening anerkendelsesværdigt formål, går så, at jeg måske tænker, det er meget godt, den forsvinder.

Aha, jeg antager, at du med samme argument i hånden, pure frifinder Støjberg i hendes sag (?) Eller er du pædo og går ind for børneægteskaber?
Skrevet af Halil
Men i den konkrete sag om minkavlerne har regeringen da uden tvivl begået en alvorlig fejl.


Bekymrende neddysning af alvoren omkring Mette og Moens ageren.

Det er et af de vigtigste principper i et demokrati, som de har brudt.

Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Rossoneri
@halil
Præcis.

Hvis man på den ene side kræver Støjbergs hoved på et fad, kan man jo ikke stå og sige, at vores statsminister har begået en "fejl" - i hvert fald ikke hvis man ønsker, at blive taget bare nogenlunde seriøst.

Og når man så efterfølgende egentlig siger, at det da egentlig heller ikke er så skidt endda, fordi man ikke bryder sig om minkindustrien, mister man selvfølgelig fuldstændig retten til det.

Jeg ville ønske, at folk formåede at bevæge sig lidt udenfor deres eget politiske ekkokammer, hvor lovovertrædelser vurderes ud fra partifarven på dem der har begået dem.

Som du skriver, er der meget mere på spil her.
Skrevet af Vincent Gigante
Det burde også ha´ lidt større fokus, at Tesfaye fjerner en rapport fra er et statsstøttet studie, fordi han ikke bryder sig om konklusionen.

Tesfaye har haft adskillige fejltrin, som han er sluppet billigt ud af. I nogle sager har han værer helt på kanten (og over) ift., hvad han kan og må som minister. Gad vide, hvor længe heldet er med ham. Helt tydeligt, at han en mand, der nyder magt og gerne vil have mere af den.
.
Skrevet af Rossoneri
Det er altid et problem for folkestyret og for alle Folketingets partier, når repræsentanter opfører sig uetisk eller direkte ulovligt.

Desværre er der ofte mere fokus på blokpolitik.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Roso

Du formår jo ikke at dokumentere noget som helst. Det er også svært, når man lyver/opfinder sin egen virkelighed.

Jeg har skrevet, at regeringen har begået en alvorlig fejl i minksagen. Du breder det ud til, at Mette Fredriksen generelt regerer uden hjemmel og flertal bag sin politik.

Dokumenter det nu eller fortsæt med at fremstå som en mindrebemidlet konspirator. Den lov, du brokker dig over, er vedtaget af et samlet Folketing!
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Halil

Indtil det måtte blive påvist, at regeringen har brudt Grundloven med åbne øjne, er der tale om en alvorlig fejl. Viser det sig, at Mogens/Mette har gjort det med åbne øjne (som Støjberg), er det en helt anden sag.

Støjberg brød Grundloven med åbne øjne i 2010. Hun slap uden nogen ridser i lakken. Kristian Jensen gjorde det i 2009 og slap også nemt om ved det. Desuden er der jævnligt blevet vedtaget lovgivning, der senere har vist sig at være grundlovsstridig. Så slap nu lidt af med at fyre den af med højtravende gloser om historisk lovbrud osv. Det er det ikke.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
annonce
0