Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Poor Scouser Tommy
På et samråd har Mogens udlagt det sådan:

Men det er klart, at da det kommer frem, at der er denne her tvivl, så bliver der udsendt en rettelse af brevet til minkavlerne, og det brev får jeg forelagt og bringer mandag 9. november, men på grund af tekniske problemer kommer det først ud tirsdag 10. november.

Ja. Det har været rodet. Mogens er også fortid som minister.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Sir , moderator
https://www.dr.dk/nyheder/politik/hvem-vidste-hvad-hvornaar-5-centrale-spoergsmaal-som-minkredegoerelse-giver-svar-paa

“ Mogens Jensen siger selv, at han blev orienteret om det manglende lovgrundlag om eftermiddagen lørdag den 7. november.”
Dette er en signatur.
Skrevet af Halil
poor:

Meget socialdemokratisk ikke at ville besvare simple spørgsmål. Det er også in for tiden for socialdemokrater.


Gamle Dreeeeeng:

Tillægger ikke et underlæggende politisk motiv.

Jeg er iøvrigt enig med dig, at socialdemokratiet har strukket sig meget langt for at beholde mink erhvervet, hvorfor jeg ikke mener at Moens og Mette har reageret hurtigt i denne sag.

Hvis de reelt ville dække sig ind under et sundhedsfagligt forsigtighedsprincip havde Mogens og Mette reageret lang tid før(f.eks da Kåre begyndte første gang at snakke om det farlige ved resovoirs af mink).
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af GamleDreng
@Halil

Tak for svaret. Fuldstændig enig i det sidste du skriver.

Jeg synes faktisk det, at man har strukket sig så langt, er et langt større skandale - og ud over det et kæmpe skifte fra det forsigtighedsprincip man ellers har sværget til indtil videre.

Man indser så, at på trods af en kæmpe indsats for at inddæmme smitte med værnemidler osv., så er smitten eksploderet fra 3 farme i starten af august, til 30 i midten af september til over 200 i slutningen af oktober. Med andre ord en smitte der er helt ude af kontrol. Og så får man vurderingen fra SSI - og så reagerer man.

Hans Engell rammer mine tanker meget godt:

https://www.facebook.com/100001946011365/videos/4652962634778558/

Hvis rapporten står til troede, så blev Mogens Jensen informeret lørdag eftermiddag og Mette Frederiksen først søndag aften, hvor hun samtidig får et vide, at der udsendes et nyt brev tirsdag.

Personligt synes jeg, at Mogens Jensen burde have ringet direkte til statsministeren, da han får informationen lørdag - og så kan statsministeren vurdere hvad næste skridt skal være. Derfor er det fint med mig, at Mogens er ude af vagten.

Burde statsministeren have holdt en nyt pressemøde allerede søndag aften eller mandag morgen, ja det burde hun nok. Når jeg siger "nok", så er det fordi der er et sundhedsfagligt hensyn, der måske vejer tungere end det politiske cirkus hun med rette kunne forvente. Jeg er glad for det ikke var mig i hendes sko :-)
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Sir

Mogens Jensen er heller ikke minister mere.

Fra han får besked om, at der mangler hjemmel, til han og fødevaremyndighederne informerer minkavlerne skriftligt, går der efter min mening for lang tid.

At meddelelsen ikke kommer ud mandag pga. en "teknisk fejl" peger igen på, at der er grund til alvorlig selvransagelse i ministeriet/styrelsen. Der er udsendt en ulovlig instruks og efterfølgende kludrer man i at få sendt et brev afsted til de berørte. Grotesk.

Teknisk set kan man sige, at minkavlerne via regeringen og pressen bliver informeret tidligere om, at der ikke er hjemmel til at slå mink ned uden for sikkerhedszonerne. Men de skal selvfølgelig have den information på skrift hurtigere, end det er sket.

Igen; Mogens Jensen er heller ikke minister mere, og departementschefen er der heller ikke mere.

Kan du ikke lige smide et link, der underbygger din påstand om, at regeringen har brugt Støjberg-sagen og/eller andre borgerlige ministres lovbrud til at forsvare deres eget lovbrud?

Det har jeg hverken set eller hørt...?

At f.eks. Clement kører sådan en polemik frem i Debatten, og at Pelle Dragsted m.fl. bringer Støjberg på banen, kan regeringen vel næppe bebrejdes?
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Gamle dreng

Enig i at det er politisk sårbart.

Det med, at statsministeren har skullet vægte den manglende hjemmel op imod en næsten eksponentiel smittespredning på minkfarmene og en deraf følgende trussel mod folkesundheden samt en potentiel trussel mod en kommende vaccine, skal du ikke forvente at møde nogen forståelse for blandt dem, der ønsker at smide hende på bålet.

Jura står over folkesundhed og alt andet. Brænder lokummet og mangler du hjemmel til at slukke branden, må du lade lortet brænde ned. Sådan er det jo.

Men når det er sådan, må man også forvente, at juristerne i statsadministrationen slår bremsen hårdt i og råber op, når regeringen ikke har hjemmel til en beslutning, den ønsker at træffe. Det er de sådan set forpligtet til, og det gør de sgu ikke gennem nogle vage formuleringer i et tilfældigt bilag. Man skal jo være fuldstændig blottet for realitetssans, hvis man tror, at ministre har tid til at granske alle bilag i et kæmpe sagskompleks.

Staten bruger mange penge på at oplære sine ansatte i Slotholmsmetoden ift. notatproduktion. Noget tyder på, at pengene ofte et spildte.

https://slotsholmmetoden.dk/#Om_metoden

Om bilag står der: Målrettet granskeren. Kan studere og har den nødvendige tid.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af ToonInStoke
https://voxmeter.dk/meningsmalinger/

Seneste måling fra Voxmeter. Forventet tilbagegang for Socialdemokratiet. Radikale går lidt overraskende frem igen. Nye borgerlige med lille tilbagegang.

Stadig dog pænt rødt flertal.
It's a small boy clambering up stadium steps for the very first time, gripping his fathers hand, gawping at that hallowed stretch of turf beneath him and, without being able to do a thing about it, falling in love. - Sir Bobby Robson
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Meget socialdemokratisk ikke at ville besvare simple spørgsmål. Det er også in for tiden for socialdemokrater.


@ Halil

Du er sgu meget sød, at du sådan bliver ved.

Men når man ikke kan angribe argumentet, kan man jo altid angribe personen...

Hvis du vil lægge politisk observans til grund for, om man kan have en afbalanceret holdning eller ej, kan vi lige så godt stoppe debatten. Alle stemmer i debatten har en eller anden politisk observans, der vil præge deres holdninger.

Så er der dem, der går i full-blown angrebs- eller forsvarsposition. Du har en uheldig tendens til at havne i førstnævnte gruppe, når andre ikke deler dine holdninger.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Vincent Gigante
@ dem, der er kritiske over regeringens og Mettes ageren i mink-sagen

Hvad tænker I om Hans Engells udlægning af sagen:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4652963864778435&id=100001946011365

Jeg vurderer, at den sådan set er meget dækkende - S havde absolut intet at vinde ved at fremskynde priocessen og handle uden lovhjemmel. Det er bare kikset fremfærd og misforstået samt dårlig rådgivning. Kan ikke se skjulte motiver, ond tro eller anden agenda.
.
Skrevet af Halil
poor:

Uhh. Jesper P metoden. Fordreje, snakke udenom og gå efter personen istedet for at svare på spørgsmålet. Det har overløberen gjort i noget tid.

Du er godt inde i socialdemokratiets metoder.

Men hvordan er dit forhold til socialdemokratiet?Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Halil
Adam:

Enig til dels med det du skriver om motiver bag. Det kunne det ligne.

En større undersøgelse kan forhåbentligt bekræfte det.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af GamleDreng
Og om ikke andet, så har S forhåbentlig fået sig en lærestreg. Denne her ide med at spille med kortene helt tæt til kroppen og så informere oppositionen og støtte partier 30 minutter inden pressemøderne, det holder bare ikke! Det er muligt, at det er politisk smart fordi oppositionen så ikke får muligheden for at spinde noget inden pressemødet, men denne her sag viser, at der er for sårbart.

Senest lørdag den 31. oktober ved man jo den er helt gal. Smitten er eksploderet fra 3 til 30 til 200 bekræftede farme med CoVid19. 3. november får man redegørelsen fra SSI og beslutter derfor at handle. Selvom man ikke kan stille spørgsmålstegn ved beslutningen ud fra et sundhedsfagligt perspektiv, så er den dog af en størrelse, hvor man godt kunne indkalde ordførere/formænd til et orienterende møde, hvor man fremlægger den beslutning man kigger ind i.

Det havde været rent win-win. Enten går et samlet folketing ud og overrækker nyheden og står på mål for loven. Ellers også forsøger blå blok sig med et move, som er dømt til at gå galt fordi det sundhedsfaglige belæg er så tungt. Og fordi der ikke er noget politisk motiv fra regeringen.
Skrevet af Sir , moderator
"Denne her ide med at spille med kortene helt tæt til kroppen og så informere oppositionen og støtte partier 30 minutter inden pressemøderne, det holder bare ikke! Det er muligt, at det er politisk smart fordi oppositionen så ikke får muligheden for at spinde noget inden pressemødet, men denne her sag viser, at der er for sårbart.
"Meget enig, håber også S begynder at inddrage de andre partier nu og på den rigtige måde.
Dette er en signatur.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Halil

Du er en sulten lille trold, og jeg har været sød til at fodre dig. Men nu vil jeg henvise dig til at finde andre jagtmarker, hvor du kan stille din lyster.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Denne her ide med at spille med kortene helt tæt til kroppen og så informere oppositionen og støtte partier 30 minutter inden pressemøderne, det holder bare ikke! Det er muligt, at det er politisk smart fordi oppositionen så ikke får muligheden for at spinde noget inden pressemødet, men denne her sag viser, at der er for sårbart.


Enig i at det er politisk sårbart.

Jeg tror dog ikke, at lovbruddet ville være undgået af den grund. Oppositionen stillede jo ikke spørgsmål til hjemmel, før andre gjorde opmærksom på problemet.

Lovbruddet skete først og fremmest fordi, regeringen ikke af embedsværket blev advaret klart og tydeligt om, at den var på vej til at begå lovbrud. At det så alligevel er ministerens ansvar, er et faktum. Men embedsværket har heller ikke levet op til sit ansvar.

Hvis der skal tages ved lære af sagen og rettes op fremadrettet, duer det ikke at lukke øjnene for den del af fortællingen.

Departementschefen ventede flere dage med at informere Mogens Jensen om den manglende hjemmel:

https://finans.dk/politik/ECE12571890/konklusion-om-manglende-lovhjemmel-blev-tilbageholdt-for-minister-i-flere-dage/?ctxref=ext

Det er altså helt galt...
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Halil
poor:

Trold?

Fordi jeg stiller dig et spørgsmål?

Det er sgu ynkeligt. Og fodret mig? Fordi du ikke kunne læse?

Ynkelig omgang du er ude i.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af hjst

PST:

Så er der dem, der går i full-blown angrebs- eller forsvarsposition. Du har en uheldig tendens til at havne i førstnævnte gruppe, når andre ikke deler dine holdninger


Selvom vi er "klubkammerater" ift. dansk klubfodbold, synes jeg at du har en snert af det du anklager Halil for.

Hvad synes du om statsministerens optræden på Amalienborg Slotsplads efter ministerskiftet ?

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Halil

Du stiller et spørgsmål, som ikke har nogen som helst relevans for substansen i den sag, vi debatterer, og bliver ved med at gentage dit spørgsmål (din insinuation) over mange sider over flere dage, selvom du må have opfattet, at jeg ikke agter at svare?

Er det ikke sådan noget, internettrolde gør? Altså afsporer debatter?

Først punkt på listen over fejlslutninger i grundbogen om argumentationsteori er at angribe personen frem for bolden/argumentet.

Men ok, hvis du med rationelle argumenter kan forklare, hvad du skal bruge svaret til, og hvordan det er relevant for den sag, vi debatterer, skal jeg nok overveje at svare.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ hjst

Hvad tror du, Halils ærinde er med gentage gange at prøve at underminere min person/mine argumenter med at insinuere, at jeg er tilknyttet Socialdemokratiet?

Jeg forsøger at ignorere det og bare lade det passere, men han bliver ved.

Ja, gu ender jeg med at hælde en spand lort i hovedet på ham. Der er grænser for min tålmodighed.


You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Hvad synes du om statsministerens optræden på Amalienborg Slotsplads efter ministerskiftet ?


Jeg har ikke set det.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
annonce
0