Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Bosse1983
@Contractor

Rent økonomisk, er det nu ganske normalt, at knaphed fører til mere effektiv forvaltning. Ud over det er det til stadighed et validt at stille spørgsmål ved hvad der er staten og samfundets ansvar i forhold til borgerne. Det relative fattigdomsbegreb der er opstillet, hvor minimum er 3 apple-produkter pr. husstand, ville nok medføre en del latter andre steder.

Og ja, i det omfang vi skal have en model som den aktuelle, er det uhensigtsmæssigt at vores styreform gør, at kompetencer i stort omfang ikke er en nødvendighed. Af samme grund ser du stort set alle vismandsrapporter ende i skraldespanden, fordi det er værdipolitik og dansen omkring medianvælgeren der sikrer stemmer.

Og ja, jeg er da så antageligvis et overklasseløg, fordi det er nemt bare at taksere det som grådighed, når jeg undres hvad jeg pukler for og bidrager til. Personlig er jeg mere interesseret i faktoren bag min økonomi, den indsatsfaktor dom folk flest ikke fatter eksisterer, og som i høj grad er begrænset og ikke kam hentes tilbage, nemlig min tid. Den er ydermere styrende for stort set alle større økonomiske valg jeg træffer også. Hvis ikke direkte mængden af den tid jeg har til rådighed, så som en minimum kvaliteten af den.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Contractor
@ Bosse.

Nu er politik og bevilling af midler desværre ikke styret af økonomisk teori, men af følelser og populisme. Derfor tvivler jeg stærkt på at knaphed ville føre til mere effektiv forvaltning. Derfor bør man først ændre bevillingskulturen, alt andet er kamikaze.
Nu er fattigdomsbegreb vel næppe 3 Apple produkter. Der findes mange (og der bliver flere) der lever fra dag til dag med meget få midler. At de mest vokale lavtlønnede så er nogle forkælede idioter, der prioriterer Apple over helbred og deres børn skal vel ikke gå ud over de dårligst stillede?
Det billede mange har fået af de fattigste danskere er jo voldsomt mediemanipuleret. Det samme gælder i øvrigt for indvandrere.
Dermed ikke ment, at man ikke kan diskutere problematikkerne der er med disse grupper, men når man gør det på et så spinkelt empirisk grundlag bliver det meget sjældent interessant, eller for den sags skyld konstruktivt.

Og ja, i det omfang vi skal have en model som den aktuelle, er det uhensigtsmæssigt at vores styreform gør, at kompetencer i stort omfang ikke er en nødvendighed. Af samme grund ser du stort set alle vismandsrapporter ende i skraldespanden, fordi det er værdipolitik og dansen omkring medianvælgeren der sikrer stemmer.


Helt enig. Problemet handler dog ikke kun om "vores" model. Det samme sker jo i USA, der dog ikke reelt er et demokrati, men tættere på Korporatokrati (Corporatocracy, kunne ikke lige finde det danske ord så forsøgte mig).

Og ja, jeg er da så antageligvis et overklasseløg, fordi det er nemt bare at taksere det som grådighed, når jeg undres hvad jeg pukler for og bidrager til. Personlig er jeg mere interesseret i faktoren bag min økonomi, den indsatsfaktor dom folk flest ikke fatter eksisterer, og som i høj grad er begrænset og ikke kam hentes tilbage, nemlig min tid


Jeg forstår ikke hvorfor du føler dig ramt bare fordi du interesserer dig for hvad dine penge går til?
Jeg har aldrig sagt, at et ønske om forbedret forvaltning af landets midler kun skyldes grådighed. Jeg er sådan set helt enig i din prioritering, og jeg har det på præcis samme måde.
Dette handler ikke om hvilken klasse man tilhører, det er dybest set uinteressant. Det handler om kortsigtet tænkning og profit, der på længere sigt gør det sværere at leve.
"Only once in my life have I felt like I needed a psychiatrist. I was looking at Yuri Zhirkov, but all I could see was a rib-eye steak. Perfectly grilled, juicy, smoking, medium rare. I looked him in the eye and suddenly I was starving." Ancelotti
Skrevet af pukledyret
Jeg savner lidt det indspark i debatten, at en stor omfordeling på én gang medvirker til et højere privatforbrug (som jo er nødvendigt for at opretholde et økonomisk system baseret på vækst) end hvis pengene samles på få hænder. Samt det efterhånden ubestridelige faktum, at dem der nyder allerbedst af velfærdssamfundet er den øvre middelklasse og 1%´erne.

Det giver en vis sikkerhed for investeringer, og personlig tryghed og sikkerhed, når man bor i et samfund hvor uligheden ikke er enorm. Og dem der har mest at miste, er selvfølgelig dem der har mest.

Så sat lidt på spidsen er velfærdssamfundet ikke indrettet for de fattige. Det er i høj grad til for at de velstående kan blive ved med at være det.
Forbyd Marie Krarup.
Skrevet af Svoger
Bosse, det er også derfor jeg skriver, at du til en hvis grad har ret.
Når jeg ser den der "hvad vil I gøre hvis vi flytter" argumentation, eller hylene bliver for skingre, undrer jeg mig så over hvorfor folk er blevet boende, når de tydeligvis har det så hårdt.

Men jeg er også, grundlæggende set, socialist jo.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Bosse1983
@Contractor

Dit indspark omkring de fattige, er omtrent så nuanceret som det jeg reagerede på omkring de liberale.

Der findes mange (og der bliver flere) der lever fra dag til dag med relativt meget få midler.

Så er den rettet, og i den henseende er appleprodukter netop et glimrende eksempel, da der i høj grad fokuseres i materiel retning, mens det ignoreres at man trods alt har gratis tilgang til uddannelser, hospitaler og meget mere. Dertil kommer så at en mere effektiv forvaltning kunne gøre tilværelsen væsentlig mere tålelig for mange, og være med til at fjerne andre fra fattigdommen. Ofte på basis af rent incitament.

Dette handler ikke om hvilken klasse man tilhører, det er dybest set uinteressant. Det handler om kortsigtet tænkning og profit, der på længere sigt gør det sværere at leve.

"Det" må du næsten specificere, da det stadig slår mig som en noget vag genrel definition.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Sir , moderator
Elsker billedeteksten her;

http://www.courier-journ…cle/3951041

Dette er en signatur.
Skrevet af TimE
Hahahaha hvor godt!

Men udover det, så er det alligevel jævnt køligt, at tage "selfies" under Mandela begravelsen..
"Hvis Leicester ender i top 4 i denne sæson, spankulerer jeg gennem gågaden nøgen på den varmeste sommerdag med flest mennesker." - WulfgarDK
Skrevet af Sophus Krølben
Hehe.

Her identificeret, med en intervention fra Michelle til følge: http://imgur.com/uFlwqQD
Aaahhh banter
Skrevet af Frygah2
Ja, hvem fanden er det nu lige hun er, hende der?

Det er meget sjældent jeg fryder mig over folk mister deres arbejde, men lige netop Bødskovs farvel har jeg virkelig haft det svært med ikke klukke lidt inden i mig selv over. Især som repos skriver, er hans offentlighedslov noget af det værste jeg har set politisk, både i form af dårligt håndværk og komplet 180 graders skift i holdning.

Teflon er simpelthen den bedste beskrivelse af den mand.
Skrevet af Pibe
Pukle.. Singapore, Hong Kong, de angelsaksiske lande osv. har ikke ligefrem et dårligt investeringsklima trods fraværet af en nordisk omfordelingspolitik.

Skrevet af Jerikov
Der er ikke en kæft, der ved hvad der sker. Men kloge Åge...han genkender ligegyldigeden


Åge og venner....de har læst sig til det.

jeg ved det fra Pibe og vennner.

Bedre kendt som slattenLISTEN.


men hvad fanden sker der ?
God knows that he won´t arrive
Skrevet af pukledyret
Hehe Pibe,

Nu skrev jeg ikke at en omfordelingspolitik var nødvendig for at have et godt ´investeringsklima´. Men det hjælper, fordi omfordeling kan sikre stabilitet uden brug af magt og indskrænkelse af den personlige frihed (som i Singapore). Ulighed er i min optik ikke noget man skal stræbe efter, tværtimod. Et homogent samfund er langt at foretrække over et meget opdelt samfund. Historien har også vist, at opdelte samfund ikke består i længden.

Eksemplet Hong Kong er elendigt. Virkelig dårligt, rent faktisk. For Hong Kong er for den langt overvejende del af befolkningen (Kowloon inkluderet) ikke et rart sted at bo. Jeg har været der af flere omgange, og har ved selvsyn konstateret hvor hårdt det er at være en del af de 99% i det område.
Det er ikke for sjov, at der i Kowloon er opsat net på de nedre dele af mange boligblokke. Det er for at undgå, at fodgængere får folk der springer ud af bygningen, i hovedet.
Forbyd Marie Krarup.
Skrevet af Borger Louis
Lidt apropos, i Seoul opstiller man såkaldte selvmordstelefoner med krisehotline på samtlige af byens mange broer på den dag på året, hvor de unge får at vide, om de er optaget på deres studie eller ej. Flere af dem gider ikke åbenbart ikke mere, hvis ikke det lykkedes.
Skrevet af Schelden
Bødskov og nu...

http://nyhederne.tv2.dk/…ehandling-0

Føler lidt med den kære fru statsminister pt.
København.
Skrevet af Borger Louis
pukle, jeg havde sgu også fået Klaus af at bo på den måde http://politiken.dk/maga…-taet-taet/

Skræmmende nok. Arkitektonisk dystopia.
Skrevet af Der Kaiser
Hyggelig fætter, der skal være med til at afgøre socialministerens skæbne http://www.bt.dk/politik…ens-moegsag

Især hans begejstring for Enver Hoxha er interessant. Han havde ikke ret mange gode venner uden for Tirana og omegn. Men af uransaglige årsager blev Danmark opfattet som venligtsindede af albanerne, da de ellers havde smidt stort set alle andre nationaliteter ud og brudt forbindelserne til både Beograd, Moskva og til sidst Peking.

Måske var det Finn, der sammen med Annisette og Thomas Koppel var med til at give danskerne et trods alt positivt billede i Tirana...


PS: Jeg ville ellers gerne have set et foto af Finn fra hans tid i Røde Mor!


Horst Hrubesch: Manni Bananenflanke - Ich Kopf - Tor Manni Breuckmann: Hertha gegen Wolfsburg - dass ist das Duel der Eunuchen der Liga. Sie wollen's so gerne, können's aber nicht!
Skrevet af Borger Louis
Og hvor er Amdi?
Skrevet af Pibe
Pukle, nu skrev du vel ikke så meget, egentlig.

Hong Kong er ikke et dårligt eksempel på et land med et godt investeringsklima og tryghed for den øvre middelklasse (dem der som har noget at miste). Uagtet enhver sikkert kan finde andre forhold i landet, han ikke bryder sig om.

Selvmordsraten er i øvrigt gennemsnitlig på globalt plan, som i de nordiske lande.

http://www.mindmap.hk/fe…-hong-kong/

Det du siger om homogenitet lyder i øvrigt som noget fra Den Danske Forening.

Skrevet af pukledyret
Apropos at skrive meget - dit første indlæg er om noget indholdsløst.

Nu tænker jeg homogenitet i økonomisk forstand, ikke kulturel. Men tak for kommentaren om DDF... Pibe-Classic. Du kan ikke dy dig for at smide med mudder, selv når du kun skriver de der one-liners.

Hong Kong er i øvrigt ikke et land. Det er en lillebitte ø med mange forretninger på, en ø som tilhører Kina, men som har en vis grad af selvstyrestatus.

Du kan ikke tænke Hong Kong, uden at inddrage Kowloon og til dels Szhensen (staveplade) fordi det er her mange af arbejderne bor. De bor ikke i på øen. Og tro mig, der hersker virkelig menneskefjendske forhold her. Billedet som Borgeren henviser til er ren standard. Der er tusindvis af den type af boliger. Du kan ikke undgå at se dem, hvis du kommer med enten fly eller med toget fra Kina.

Fint du henviser til selvmordsraten i Hong Kong - men tager den Kowloon med i beregningen? Jeg stiller mig i øvrigt skeptisk overfor registreringen. Der er en kæmpe underklasse i området, og der er områder hvor strømerne kun kommer ind når de har et pansret køretøj til rådighed.

Har du overhovedet været i området? Nej? Ok. Så synes jeg du bør tage et smut derud og genoverveje om det er et rart sted for mennesker at leve.

Et godt ´investeringsklima´. Som om det er vigtigste her i livet. Bah.
Forbyd Marie Krarup.
Skrevet af Pibe
Igen talte du vel i første omgang ikke om "et rart sted at leve", men om tryghed og investeringsklima, og forudsætningerne herfor.

Kowloon tæller utvivlsomt med, ligesom the New Territories generelt.

Hong Kong lukrerer på Kina Szhensen, men det gør alle med en mobiltelefon, ret beset.

Og ja, jeg har været der.
annonce
0