Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af FalconLFC
V kan jo ikke melde direkte ud, at deres advokater peger på, at næstformanden skal for Rigsretten.

Men det var vel nærmest det Ellemann gjorde alligevel. Desværre for V forstod Støjberg ikke hentydningen, og det efterlod ikke Ellemann og et samlet forretningsudvalg noget valg.

Jeg er ikke overbevist om, at en eventuel sag vedr. Mette Frederiksen har nogen indflydelse på Støjbergs farvel. Jeg tror det faktisk ikke, Støjberg har længe været en hæmsko for V.
Skrevet af FalconLFC
Forhammeren

En Rigsretssag ligger år ude i fremtiden - det har Ellemann hverken tid eller råd til at vente på
Skrevet af Forhammeren
Men hvis Venstres egen advokatvurdering er meget klar kunne han bare have ventet og ikke lagt sig ud med de rasende masser der mener at V ikke er noget værd mere fordi han har tvunget Inger til at gå af selvom hun kun gjorde det for at hjælpe pigerne jo.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af FalconLFC
Støjberg har ikke nogen sag. Det ved Ellemann. Derfor trækker han plastret af nu.

Forestil dig den skade det vil gøre, hvis v bakker Støjberg op hele vejen og hun dømmes i Rigsretten?

Det kan et lov-og-orden parti ikke risikere
Skrevet af Forhammeren
falcon

Hvis Elle efter advokatvurderingen er sikker på at der kommer en rigsret hvorfor så ikke vente med at vride armen rundt på Støjberg til folketinget har besluttet det. Så tror jeg at den mulige boomerang fra rasende venstrevælgere ville have været mindre og opfattelsen været at han gjorde hvad han kunne.

Jeg har læst den spændende konspiration at man har haft en mistanke om at S måske ville lade Støjberg slippe for en rigsret så Elle ikke kunne komme af med hende.
Afhængig af hvor klar advokatundersøgelsen er selvfølgelig.From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af FalconLFC
Jeg tror i bund og grund bare, at Støjberg har været hamrende illoyal og uimodtagelig for fornuft i denne sag, og det hele lagt sammen har fået forretningsudvalget og formanden til at sige stop.

Venstre vinder intet på at trække sagen ud, men er nødt til at distancere sig fra Støjberg.

Og nok har Støjberg mange støtter i V, men der er langt flere, der IKKE støtter hende.
Skrevet af Rossoneri
@forhammeren
Man kunne vel også mistænke Mette & co. for ikke at have den store interesse i at stille Støjberg for en rigsret, fordi det vil danne en vis præcedens ift en ditto med statsministeren i hovedrollen.

Fx gennemhuller instrukskommiteen Hækkerups forkrampede forklaring om at en instruks ikke kan gives på et pressemøde (i Støjbergs tilfælde via en pressemeddelelse).

Men derudover, hvis man skal tro hhv Ellemann og Støjbergs udlægninger, handler det først og fremmest om politisk uenighed.
Det er svært at vurdere hvor stor en del af sandheden det er, men det er vist åbenlyst, at de ikke ser ens på tingene.

Jeg ser egentlig heller ikke noget odiøst i det Ellemann har sagt - hvis advokatundersøgelsen viser at der er basis for en rigsretsag, vil man ikke søge at forhindre dette på baggrund af partipolitik.

Jeg nærer ikke meget respekt for Ellemann, men lige her, synes jeg egentlig man må rose ham. Det sagt, så har det nok gjort valget "lidt" lettere, at det netop er Støjberg der står for skud.
Skrevet af Forhammeren
Ros

Som Falcon skriver så må Elle være rimelig sikker på at advokatundersøgelsen kommer til et meget klart resultat som ikke giver plads til vurderinger.

Hvis der er plads til fortolkninger eller uklarheder kunne S godt overveje ikke at støtte en rigsret. Dels af den grund du nævner men også fordi Elle så kommer til at ligne en formand der har brugt en sag der ikke rakte til en rigsret til at få fjernet en landsmødevalgt næstformand han ikke kunne lide. Det ville se kønt ud hvis V leverede de afgørende stemmer til en rigsret.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Rossoneri
Altså, det er jo også en relativt sober forklaring, at næstformanden "bare" ikke følger den linje formanden tegner.
Det er i hvert fald sket ved flere lejligheder.

Men hvis de troede de havde fået ro på de indre linjer da de smed LLR på porten, havde de vist ikke lavet deres analyse godt nok.
Skrevet af Steve Highway-61
Jeg tror såmænd ikke nogen er blevet klogere eller bliver det ved at spørge mange advokater. Vi havde den nogenlunde tilsvarende konklusion i Ninn-sagen og som jeg husker det fyldte rådgivningen af folketinget ikke særligt meget. Nu har Ellerten så fået læst konklusionen og alle kan se at der er grundlag for at rejse tiltale, så han har i mine øjne bare villet tage den nu hurtigt fremfor at lade The Ginger Woman have udspillet og være nødsaget til at handle ift. Ingse (som også er Ginger). Det lægger også en presbold på TGW, for Ellerten har flertal for en rigsret med hendes sølle støtter.

All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
Hvis vi ser på FB som indikator for folkestemningen så ligner det et selvmål af Ellemann indtil videre.
Ingers opslag på FB har i skrivende stund generet 35 tusinde likes, mens Ellemanns kun har fået 2...

Og for en gangs skyld må jeg erklære mig enig med Thomas Danielsen - venstre skubber en del potentielle vælgere væk med den nye linje:
https://www.bt.dk/politik/dramaet-vokser-i-venstre-politiker-raser-over-ledelsen-i-intern-mail


Skrevet af GammelBitterMand
Jeg tror såmænd ikke nogen er blevet klogere eller bliver det ved at spørge mange advokater.


Det er jo en generel sandhed. Større end Venstre og større end os alle sammen.

Jeg tror måske Venstre er ved at finde sin plads og identitet i at være det ledende højrefløjsparti ("liberale"), og ikke det eneste. Al det der statsminister-præsidentkampagne-halløj har støjet der mere end nogen andre steder (hej hej, LLR).
Batman Close. London W12.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Valencia

I forhold til Inger og like-hunting på Fb har Svend Brinkmann i mine øjne er fint take på den:

Jeg har ingen aktier i partiet Venstre, men er vokset op på en egn, hvor partiet rutinemæssigt har absolut flertal i byrådet (Herning). Jeg skal ikke glorificere hjemegnen, men når den liberale ånd dér er bedst, understøtter den et stærkt civilsamfund, frihed og initiativ, lokalt samarbejde og udsyn ud over både kommunegrænsen og landegrænserne.

Jeg har meget svært ved at forene nogen af de mange venstrefolk, jeg kender, med den populistiske spinkampagne, som Inger Støjberg kører. Det siges, at Støjberg repræsenterer "det jyske Venstre", men det er altså at gøre Jylland uret. Jeg kan godt forstå, hvis Jakob Ellemann ryster på hånden, når han ser, at næstformanden hurtigt får mere end 20.000 likes på Facebook for billeder af hundehvalpe og sit lovbrudslogo, mens han selv kun får en tiendedel for sin insisteren på, at lov skal holdes. Men heldigvis opererer et retssamfund ikke gennem Facebook.

Det siges, at der er udbrudt krig i Venstre mellem formanden og næstformanden. Uanset om man stemmer på partiet eller ej, bliver det afgørende, om Støjbergs Trump-linje vinder, hvor man er stolt af et lovbrud, lyver for Folketinget, omdøber sagen til "barnebrudssagen", vil "dræne sumpen" og opbygger en personkult omkring sig, støttet af både Vermund og DF, der på bedste bandemanér "har Støjbergs ryg", som Peter Skaarup udtrykker det. Det er foragt for retsstaten, og hvis Venstre vælger den populistiske vej, er det at kaste vrag på hele partiet og dets historie.

Sådan tror jeg dog ikke, det går. Måske er Støjberg den mest populære politiker i Danmark (i konkurrence med statsministeren), men jeg tror samtidig, hun er den mest upopulære. Hun hører hjemme langt ude på højrefløjen i Nye Borgerlige og ikke i Venstre. Hendes trumpistiske politik får mange likes fra folk, der deler hendes syn på islam, men vi skal ikke glemme, at Danmark angiveligt er det land, hvor Trump er mest upopulær, nok fordi vi trods alt er en relativt dannet og veluddannet befolkning, hvor de fleste evner at skelne mellem kendsgerninger og parallelle virkeligheder, som den Støjberg prøver at bygge op. Måske er Støjberg forført af sine likes og glemmer det store flertal, der ikke liker hendes opslag?

Uanset om man er på den ene eller anden politiske fløj, er det afgørende, at vi har et stort oppositionsparti som Venstre, der bygger på respekt for retsstaten og ikke synker ned på Trump-niveau. Ellemann er kommet sent ind i kampen for den respekt, men bedre sent end aldrig.


Det er farligt at tro, at likes på Fb afspejler meget andet end størrelsen på dit eget ekkorum...
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Pascal
Hvis vi ser på FB som indikator for folkestemningen så ligner det et selvmål af Ellemann indtil videre.
Ingers opslag på FB har i skrivende stund generet 35 tusinde likes, mens Ellemanns kun har fået 2...


Gruppen Danskerne støtter op om Inger Støjberg har 13.300 medlemmer

Gruppen Danskerne støtter ikke Støjberg har 188.300 medlemmer

Så folkestemningen afhænger nok af i hvilken retning der kigges hen og hvilke grupper der bliver håndplukket ud til formålet.
Kjoebenhavns Boldklub.
Skrevet af Barbuti
Jeg er selv medlem af gruppen, der ikke støtter Støjberg og var med som en af de første 10,000 (så hut jeg hvisker). Sidenhen vouchede gruppen for at der skulle Etik i Politik på tværs af politiske skel, og opfandt til lejligheden #EtikIPolitik.

Alligevel har man nu måttet konstatere at den etik i hvert fald ikke skal gælde vores statsminister, som selv har skidt gevaldigt i nælderne. Hun har dog været klog nok til at ikke at lyve for borgen (hvad vi ved af pt), men taler udenom istedet, hvilket også gælder alle de ministre, fra Heunicke over Hækkerup til Bramsen, der er involveret i sagen.
Jeg har flere gange skrevet indlæg som censurjuntaen har valgt ikke at bringe. Så meget for den "etik".

Med andre ord - det er nemt at samle 190K røde vælgere, der ikke kan lide Støjberg og som synes hun står for noget ulækker politik.

Selv stemmer jeg mørkeblåt, men er så borgerligt anlagt, at jeg ikke har noget problem med at en bonderøvspopulist som IS smides på møddingen.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af Slettet(522354211604)
I det kommende teknokrati er det fuldstændig ligegyldigt om man før har stemt "mørkeblåt", rød eller pink.
Skrevet af Jussi
‘Holdte’

‘Handle ind’

Typiske fejl fra en skorpion.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Forhammeren
Mette er fra Nordjylland, jo

Det bliver så Mai Villadsen der afløser Skipper.Fint nok.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Kaffe
Jussi, hvorfor kalder du dialekt for fejl? Hader du mangfoldighed?
Niddets arkivar
Skrevet af GammelBitterMand
Ridder Løkke, ridder hvid, ridder du, alene
Batman Close. London W12.
annonce
0