Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(042125212608)
Astrid Kragh ville måske være en bedre formand, problemet med Kragh er bare den, at hun ligesom de andre arbejderister ingen reel erfaring har udenfor politik, hvilket gør at hun ikke forstår sine vælgere og at hun derfor let kommer til at føre og godkende en politik som partiets vælgere ikke er enig med hende i.

SF´s problem for tiden, er netop den at de har fjernet sig fra deres traditionelle vælgere, hvilket har fået disse til at søge mod Enhedslisten. Og eftesom Astrid Kragh er indbefatningen af partiets højredrejning, ville hun aldrig være i stand til at reparere forholdet til partiets traditionelle vælgere.

I det hele taget var Arbejderisterne plan om at føre partiet mod højere og ind mod midten en tåbelig ide til at starte med, fordi man dermed skulle kæmpe om de samme vælgere som Soc. Dem, Radikale og Venstre, et projekt der var dødsdømt på forhånd og også kun kunne lade sig gøre i starten med Villy effekten, da den forsvandt, forsvandt de nye vælgere hurtigt tilbage til deres oprindelige partier og de gamle vælger skred også da de ikke længere kunne gendkende deres gamle parti, resultatet er en katastrofal nedsmeltning.
Skrevet af Pibe
Skipper og Johanne m.fl. har heller ikke erfaring uden for politik, men de "forstår" tilsyneladende SFs vælgere ret godt.
Skrevet af Contractor
@Bosse1983

"Det" må du næsten specificere, da det stadig slår mig som en noget vag genrel definition.


Jeg vil gerne specificere, men da du ikke har forholdt dig til mere end 3% af det jeg skrev tidligere, ville en længere forklaring ikke give mening at forfatte, da sandsynligheden for at du igen kun vil tage stilling til 3% af denne, simpelthen er for stor.

Jeg specificerer dog glædeligt, såfremt du rent faktisk ønsker en diskussion, og rent faktisk tager stilling til det der er skrevet.Så er den rettet, og i den henseende er appleprodukter netop et glimrende eksempel, da der i høj grad fokuseres i materiel retning, mens det ignoreres at man trods alt har gratis tilgang til uddannelser, hospitaler og meget mere.


Alt er vel relativt; man kunne leve som en konge i Indonesien for en kontanthjælp i DK, men da f.eks. madpriserne her i landet er meget høje (sidst jeg kiggede omkring 44% højere end EU gennemsnittet) gør det at de "fattige" skal have forholdsmæssigt flere penge i DK grundet disse højere leveomkostninger.

Jeg har ikke set mange hjemløse med iphones, men det kan da være jeg skal ud og spørge dem. Jeg siger jo ikke at dem med lavest indkomst partout er fattige.

Jeg tror som sagt ikke vi er voldsomt uenige i det hele, men når du med det samme går i defensiven er det svært at have en ordentlig debat.


Dit indspark omkring de fattige, er omtrent så nuanceret som det jeg reagerede på omkring de liberale.


Så er det jo godt at du selv bidrager med en nuanceret debat? Du kunne jo tage dig tiden til at læse det der bliver skrevet, i stedet for blot at tillægge mig holdninger der for dig er bekvemme at forholde sig til.


@ Mr.

Tesfaye ville være en katastrofe for SF.
Han er så langt fra deres vælgersegment som man næsten kan være. SF har længe været en slags socialistisk Radikale Venstre, og Tesfaye er snarere en meget gammeldags Socialdemokrat, med dertilhørende frygt for fremmet arbejdskræft, og had til "overklassen".

Krag er en populist uden ret meget format, men selvfølgelig et godt valg hvis man gerne vil ligne Socialdemokraterne mest muligt. Med hende ville man sikkert opnå et nogenlunde valg, på kort sigt, men ende som de konservative.

Ida Auken er nok pt. i mine øjne, det bedste bud, hun har været bedre til at samarbejde bredt internt i SF, hvor Krag snarere har haft en polariserende effekt.

"Arbejderisterne" er et tåbeligt projekt, der ønskede at kannibalisere vælgere fra Socialdemokraterne og DF, men tog helt fejl af at disse vælgere var markant anderledes end SF´s kernevælgere. Ikke forstået sådan at et parti ikke kan rykke sig, men det er dumt at smide "barnet ud med badevandet" fordi man bare gerne vil ind og have magt nu og her.
"Only once in my life have I felt like I needed a psychiatrist. I was looking at Yuri Zhirkov, but all I could see was a rib-eye steak. Perfectly grilled, juicy, smoking, medium rare. I looked him in the eye and suddenly I was starving." Ancelotti
Skrevet af Pibe
Hvis det bare handler om at generobre tabte vælgere, hvem er så populister?

Tesfaye har forresten arbejdererfaring fra det virkelige liv, hvilket åbenbart er særlig fint.

Skrevet af Slettet(042125212608)
pibe

slå venligst populist op ;)

Ja arbejdserfaring er vigtig i langt de fleste tilfælde, fordi det betyder at man har lettere ved at forstår sine vælgers hverdag, problemer o.s.v. noget man kan have svært ved, hvis det eneste man har prøvet er NGO og politisk arbejde.

Problmet med Tesfaye er at han aldrig har været SF´er men derimod en Social demokrat/Radikal.
Skrevet af Pibe
pibe

slå venligst populist op ;)


DU taler om "fejl", om tabte vælgere osv... = populisme.

Hvad nu hvis Tesvaye & co rent faktisk mente, hvad de gjorde/sagde?
Skrevet af Borger Louis
Men lad os nu lege med den vilde forestilling, at regeringen bliver genvalgt og SF i mangel af selverkendelse bliver siddende - så er det vel bedre med en såkaldt arbejderist med kommunikative evner end en "ægte socialist", der alligevel bliver trynet i alle henseender.
Skrevet af Pibe
Auken holder sig jo bare udenfor og fokuserer på noget, som ingen kan være uenig i, i Rød Blok, end ikke de Radikale.

Det grønne helle.

Skrevet af Slettet(042125212608)
Mr. Det forholder sig stik modsat, det var aldrig Villy der havde magten men derimod børnebanden. Da de blev forvist fra magten i SF skred de da også relativt hurtigt over til det parti hvis holdninger de hele tiden har været enig i.

Villy har alle dage været en kransekage figur, præcis ligesom AV er det.
Skrevet af Pibe
Børnebanden skal i øvrigt nok få trukket Soc i en rød retning. Noget de næppe ville have held til som medlemmer af SF (i hvert fald ikke under en uduelig formand).
Skrevet af Slettet(042125212608)
Pibe

Du forstår tydeligvis ikke ordet populist/populisme. så lad den ligge.
Skrevet af Pibe
Zanetti4ever, hvordan er det IKKE populisme at fokusere så meget på vælgere, som du gør?
Skrevet af Contractor

Jeg tror der er krummer i hende - mindes eksempelvis ikke et eneste reelt dårligt interview med hende. Hun virker rolig, i balance og kan matche de andre partiledere relativt godt i substans og fremtoning (imponerende nok, alderen taget i betragtning).


Der er bestemt krummer i hende! Jeg tror bare at de krummer, for mange, vil være lidt for tørre og ru i deres hals.

Jeg er ikke uenig i den betragtning af Ida Auken, hun er heller ikke optimal. Som jeg dog også skrev, har Krag haft en polariserende effekt internt i SF, hun skaber dermed mere intern splid, ikke noget partiet har brug for nu.
Jeg kan selvfølgelig ikke afvise at jeg nærer en personlig antipati for hende. Det jeg kender til hende har vist at hun er intrigant og manipulerende, jeg er ikke i tvivl om at hun ville sælge hele partiet for at profilere sig selv, og sine allierede bedre.

Hun er en dygtig retoriker, og sælger, men hvis det er det samme som at være en dygtig politiker, ser det meget sørgeligt ud.

Annette Vilhelmsen er dog klart en katastrofe.
"Only once in my life have I felt like I needed a psychiatrist. I was looking at Yuri Zhirkov, but all I could see was a rib-eye steak. Perfectly grilled, juicy, smoking, medium rare. I looked him in the eye and suddenly I was starving." Ancelotti
Skrevet af Slettet(042125212608)
Borger

Politik er ikke virksomheds ledelse.

Det er præsis den tankegang du udviser som er en af problmerne med vores "demokrati"

at sælge ud af alt blot for at fremstå som en god leder, er helt ude i skoven og høre ikke hjemme i et demokrati.
Skrevet af Matias
"Problmet med Tesfaye er at han aldrig har været SF´er men derimod en Social demokrat/Radikal"

- Tanken om en månedlig maksimalløn på 50.000 kroner kommer dog tættest på EL, og da han samtidig hamrer løs på yderste fagforeningstangent når talen går på beskyttelse af medlemmernes interesser og rettigheder (bl.a. i snakken om udenlandske arbejdstagere), er der også dér et tegn på, at det er hos EL han hører mest hjemme. Jeg synes hans mere forsonlige retorik passer dårligt til hans standpunkter, men godt til hans valg om at skifte SF ud med Soc. Dem.
Skrevet af Borger Louis
Zanetti, jeg prøvede blot at sætte mig i ledelsen sko(!) for jeg er da ikke uenig: sælg den ideologiske sjæl eller forlad regeringen, som det ser ud lige nu.
Skrevet af Pibe
Det giver ingen mening, det Zanetti siger: Børnebanden har hele tiden været socialdemokrater i hjertet... men når de arbejder for mere en socialdemokratisk politik i SF, som i øvrigt viser sig at koste vælgere, så er de magtliderlige populister.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Mathias

Du tror på det Tesfaye siger, ja jeg ved ikke hvad jeg skal sige, manden er en løgner og et karrier menneske af uhørte dimensioner.

han er trods alt gået fra DKP til Soc. Dem. med enhedslisten og SF som små stepstone på vejen.
Skrevet af Borger Louis
Matias Tesfaye. Og Mathias med H.
Skrevet af pukledyret
Uuuhh you spelled it wrong.
Abe
annonce
0