Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Sir , moderator
Jeg har bare bedt dig dokumentere dine påstande. Du virker dog rimelig fra den, så det er nok spildt.
Dette er en signatur.
Skrevet af MotR
@LibDem

Du kan da bare ryste op med de links. Jeg vil også gerne se dem.


Mht. de danske politikeres gøren og laden, kan det vel ikke komme bag på nogen at de er nogle fjolser.
Jeg kunne finde på at kalde dem magtfuldkomne og så bare sige at det er det ordet betyder.
nej
Skrevet af Steve Highway-61
Løkkegaard gjorde intet ulovligt så tag jeres Korsbæk smagsdommeri and stuff it tak.


All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Løkkegaard gjorde intet ulovligt så tag jeres Korsbæk smagsdommeri and stuff it tak.


Har nogen påstået, han gjorde noget ulovligt?

Derfor kan man godt mene, at han handler og taler som en idiot.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Barbuti
Hvis det at handle og tale som en idiot er nok, kan jeh hurtigt nævne en alenlang liste af socialdemokrater, der det seneste års tid på den ene eller anden måde har opført sig åndsvagt eller sagt noget sludder.

Du siger bare til, hvis jeg skal gå igang.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af tue69
I øvrigt, nu er jeg fra tid til anden noget efter vores folkevalgte, men den der vandvidsbilistlov de har lavet, ser da ud til at ramme nærmest fra dag 1. Måske det får leasingfirmaerne til at blive mere kritiske - ved ikke om det er muligt for dem, at lave baggrundstjek, men det bliver da dyrt på sigt for dem, hvis deres biler bliver bortauktioneret væk på stribe.
Skrevet af Sir , moderator
Sæt i gang Barbuti!

" men det bliver da dyrt på sigt for dem, hvis deres biler bliver bortauktioneret væk på stribe."

Det er lidt noget hovsa-lovgivning er det ikke? Skabt på baggrund af et par tragiske hændelser. Jeg vil også gerne vanvidsbilister til livs, men at man som leasingfirma skal være ansvarlig for hvordan biler efterfølgende føres, er rimelig kontroversielt. . Det positive er vel at leasingselskaberne, må blive bedre til at vurdere deres kunder. Fast job og indtægt kan nok sortere de værste fra.
Noget det er helt sygt er at en vanvidsbilist der venter på flere domme alligevel kan køre påvirket rundt og slå en lille pige ihjel når han burde sidde i fængsel.
Dette er en signatur.
Skrevet af tue69
Hovsa-lovgivning i nogen omfang ja og man kan med rette argumentere for, at leasing-selskaberne står tilbage med aben. Og det er selvfølgelig kontroversielt, ja.

Jeg har dog svært ved at se voldsomt mange andre måder at gøre det på.

At hæve bødestørrelsen eller straffen har næppe nogen langvarig effekt, da idioterne "bare" kan nægte at betale og alligevel hopper tilbage bag rettet efter endt afsoning.

Her rammer man dem på det der gør allermest ondt: adgangen til det dyre legetøj på sigt. Det må så kræve nogle ekstra ressourcer hos leasing-selskaberne. En metode kunne være, at leasing-selskaberne skal være bedre til at sikre sig, at leasingtager rent faktisk er i stand til at betale køretøjet, såfremt det bliver konfiskeret.
Skrevet af anders.hede
Det kan godt være der kommer nogle spøjse sager, men noget skulle der i hvert fald ske. Vanvidsbilisterne skal stoppes, og det tidligere system var i hvert fald ubrugeligt.

Skrevet af Sir , moderator
Jeg er ikke uenig i at det skal stoppes, men hvor mange vanvidsbilistsager har der egentlig været?
Dette er en signatur.
Skrevet af tue69
Det kommer an på hvordan du definerer det. Hvis du alene tænker personskade, så er det begrænset. Kigger man derimod på de andre parametre, specielt den med 100 procents overskridelse af fartgrænsen, hvor der køres mere end 100 km/t, så er det desværre et tilbagevendende fænomen - Du kan eksempelvis læse om det hver gang at politiet laver en særlig indsats i blandt andet Aarhus. Sikkert også andre steder, jeg læser dog primært om det århusianske.

Jeg synes det er en faktor, at denne lovgivning rammer relativt præcist på den gruppe, man ønsker at ramme. Det giver en opgave for leasingfirmaerne og også en økonomisk lussing, hvis ikke man skærper kravene, men det må så være resultatet af det, desværre. Det er selvfølgelig ikke ønskværdigt, at det skal gå ud over virksomhederne, men som skrevet tidligere har jeg svært ved at se, hvordan man ellers kommer det til livs.

Leasingfirmaerne bliver også nødt til at have et incitament til at øge indsatsen.
Skrevet af Sten_H
Hvad hvis der køres vanvidskørsel i en stjålen bil? Er det så rimeligt at ejeren skal have konfiskeret sin bil. Skal ejeren så melde til forsikringen, at han ved hvor bilen er, men at dem der har den (Politiet) ikke vil udlevere den.
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af GammelBitterMand
I går konfiskerede politet en bil efter en ung mand havde kørt 146 kilometer i timen i et område, hvor man må køre 60 kilometer i timen. Synes du det er urimeligt?
Batman Close. London W12.
Skrevet af RobertTheRobber
Fast job og indtægt kan nok sortere de værste fra.
Næppe. Alle tosserne der kører af helvede til, typisk i de halvdyre biler eller SUVs, leaser nok ikke i samtlige tilfælde. De er næsten værre end bilister i mini-biler i København. Ligesom med SUVs, tror jeg at det inde fleste tilfælde skyldes, at dem der sidder bag rattet ikke har evnerne, eller viljen, til at være gode bilister. Alligevel får de lov til at lease biler, de ikke kan styre. Der burde måske være en form for decideret mindre køreprøve, hvis man skal lease.

Men apropos lovgivningen. Ærlig talt, så burde der være nultolerance overfor spritbilister og folk der kører for hurtigt. Har du en promille på over en, skal du permanent frakendes kørekortet. Kører du over 50% for hurtigt, skal du mindst have ét klip, hvis ikke du skal miste kørekortet. Det er så let, at overholde fartgrænserne, så hvorfor ikke gøre det.

Der er ingen undskyldninger for at køre spritkørsel eller at køre for hurtigt (måske på nær hvis du eller konen skamøl føde). Det er objektivt den nemmeste lov at overholde når man sidder bag rattet, så taget i betragtning af hvor mange mennesker du kan skade, brude konsekvenserne for at bryde loven være meget hårdere.
http://makeagif.com/yr8SVy http://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2013/05/frank-lampard-203-goal.gif
Skrevet af hodja
Selvfølgelig er det urimeligt.

Staten må naturligvis ikke stjæle fra den lille mand.

Heller ikke selvom han er uegnet til at køre bil og gør, hvad han kan for at slå uskyldige ihjel...
Skrevet af Sir , moderator
GammelMand og Hodja:
Hvorfor prøver I at gøre debatten så fjollet?

Jeg har ikke set nogen i tråden brokke sig over at folk der i egen bil kører som død og helvede får frataget bilen.

Hele pointen i debatten er hvem der ejer bilen. Så hvis GammelMands eksempel selv ejer bilen er det helt fint. ! Hvis det en bil han har lejet er det så rimeligt at udlejningsselskabet får konfiskeret bilen osv osv.

En løsning kunne være særligt langt fængselstraffe til folk i lejede biler.
Dette er en signatur.
Skrevet af tue69
@Sten

Det er selvfølgelig et af de tilfælde, som er anderledes specielle. Men nu er det jo heller ikke alle biler, der bortauktioneres, så i sådan et tilfælde tænker jeg, at det er relativt nemt at lave en særregel ved tyveri, uden at jeg dog er juridisk uddannet. Men det åbner for et uheldigt hul i lovgivningen.

@Hodja

Hvis du bliver taget med stoffer på dig, så bliver det også beslaglagt. Det samme med hælervarer. Og nu kan du så kaste biler i den pulje. Det er vel bare et spørgsmål om at holde sig på dydens nu marginalt smallere sti.

Jeg køber 100 procent ind på uretfærdigheden i, at tredjepart uhensigtsmæssigt kan blive straffet, som Sir og Sten er inde på, men min sympati for sinkerne, som tror at indre by er en formel 1-bane, eller finder det naturligt at køre hjem i en 12 hestes brandert, kan findes på et meget lille sted.

Så kan man diskutere statslig indblanding herfra og til dommedag, men i tilfældet vanvidsbilisme skal man opføre sig så tilpas meget spasseragtigt, at jeg har svært ved at se, at man kan blive straffet ved en tilfældighed.

Edit: Sir kom mig i forkøbet.
Skrevet af Sir , moderator
@Robert - min pointe var at hvis leasingselskaberne kræver fast job og høj fast indtægt, så kan de frasortere bandemedlemmer, rockere, narkohandlere og alle mulige tidligere straffede folk, som jeg antager oftest står bag vanvidskørsel.
Dette er en signatur.
Skrevet af tue69
Det bærende i den del af lovgivningen bliver selvfølgelig, hvor ofte bortauktionering finder sted. En mulighed kunne selvfølgelig være, at leasingselskaberne indfører i aftalen, at man skal betale for hele den aftalte periode, uanset om bilen bliver konfiskeret og tilbageleveret.

Det er dog tvivlsomt, hvor stor succes de får med at inddrage de misligholdte betalinger, men det er nok bedre end at bilen ikke kommer retur.
Skrevet af anders.hede
Men selv krav om fast job etc, klarer man vel ved ar få en 3 part til at lave aftalen, hvorefter han låner bilen til den skumle fætter, eller hvad?

Det er rigtigt at det er voldsomt for leasing-selskaberne.
annonce
0