Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Forhammeren

Jeg skriver ikke, at NB og DF nødvendigvis skulle lægge stemmer til en kommission. Men de kunne jo fx have gået efter, at sagen landede på en næse, frem for at støtte Støjberg i at gå planken ud.

Apropos Løkkes bemærkning om et politisk og et juridisk spor.

Uanset hvad har deres strategi givet bagslag. De står nu begge over for en politisk modstander til næste valg, som de selv har medvirket til at ophøje til martyr i visse vælgersegmenters øjne.

Jeg vil vurdere, at de tre partier til sammen maksimalt har 25 pct. af vælgerne at kæmpe om. Så det kan blive rigtig grimt mellem de tre i den kommende valgkamp. Messerschmidt er desperat, Støjberg vil blive tirret og Pernille vil måske ikke længere være den eneste liberale superstrammer.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Halil
Det er min klare forventning, at statsministeren tager denne her kritik til efterretning.


Gad vide om Peter Hvelplund så pressemødet med Mette F & pals?

Jørgen Grønnegaard om pressemødet:

»Det er på den måde ikke en regering, der har lært noget. Det er en regering, der forsøger at sætte en anden dagsorden,«
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Toon Toon!
Meget vil jeg bebrejde Nye Borgerlige men at de ikke lagde stemmer til en kommision til Støjberg da Løkke var statsmnister er alligevel en strammer...

Hvorfor egentligt ikke? Der var vel også røde partier, der lagte stemmer til en undersøgelse af Mette F og minkene?
Newcastle, United, will never be defeated! Newcastle, United, will never be defeated!
Skrevet af Kejseren af Japan
Løkke burde have grebet ind. At blå blok ikke selv sørgede for at bremse Støjberg, inden sagen løb løbsk, var slet og ret bare dårlig dømmekraft. Jeg har aldrig helt forstået motivet for at lade den sag gå så vidt.


Og fremstå som en slappertype overfor muslimer? Aldrig. Barnebrudssagen var guld for Venstre, indtil de alligevel tabte valget og Støjberg blev dømt. Det er hvad der sker, når man i tyve år udelukkende har været ved magten grundet de "islamkritiske" vælgere der stemte DF. Nu er udlændingepolitikken nærmest den samme hos S og SF, som den tidligere var hos DF og K, og så bliver Venstre ramt af, st deres politik bare ikke er særligt populær og karisma er et fremmedord. Jakob Ellemann var eksempelvis aldrig blevet formand, hvis ikke hans far var en stor kanon i partiet - og det kan mærkes.
Skrevet af Common sense

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE14184668/elafgiften-lempes-i-slutningen-af-2022-og-i-2023/

Jubiiiiiiiiiii ! Nu bliver en afgift i Danmark for en gangs skyld sat ned. Godt nok kun midlertidigt i 15 mdr. Men med 4 øre pr kWh i Q4-2022 og hele 4,3 øre i 2023. Men så slutter festen selvfølgelig også. I 2024 er afgiften tilbage på nuværende niveau. Alt andet vil jo også være helt urimeligt.

Ifølge Energistyrelsen forbruger en dansker gns. 1.600 kWh om året. Så du kan nu se frem til at spare næsten kr. 70 i afgift næste år (og det var altså hele halvfjerds kroner...).

Så kom ikke og sige, at vi ikke har visionære politikere !

.... og snart råd til en liter mælk mere ;-)
Skrevet af hjst
"Enhedslistens medlem af Granskningsudvalget, Peder Hvelplund, beskriver kritikken som meget alvorlig:

»Det er et gult kort til statsministeren. Der er ikke grundlag for et rødt kort, men det er vigtigt, at vi udtaler en meget skarp kritik af statsministerens ageren i sagen,« siger han.

En næse er et udtryk for, at et flertal i Folketinget udtaler kritik, men det har ingen praktiske eller politiske konsekvenser."

Husk det nu: 2 gule er lig med....;)

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Kejseren

Det har måske været rationalet. Jeg tror dog, at Venstre/Støjberg kunne have vundet på sagen om de såkaldte barnebrude uden at være endt med en dom ved Rigsretten. Støjberg havde allerede demonstreret, at hun var villig til at gå til kanten (og også udover kanten). Jeg tror, at det store flertal af Venstre/Støjberg-støtter trods alt vil mene, at ministre skal holde sig inden for landets love. Regeringen kunne stille og roligt have forklaret, at adskillelsen ville ske efter en individuel vurdering af de relativt få sager, og at man ville gennemføre sagsbehandlingen hurtigt. Hvis DF m.fl. så kom med kritik, kunne man have henvist til, at man er et lov og orden-parti, og at parrene ville blive adskilt hurtigt. På den måde ville man fremstå som ansvarlige voksne.

Derefter kunne Støjberg have fået sin næse, og nogle få måneder senere ville alt være glemt. I stedet fik Venstre endnu en rigsretsdom på CV’et. Det fremstår ikke klogt.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af klykke
Jeg forstår sådan ser ikke man ikke laver en advokat undersøgelse, så man får folk der ved noget om Jura, til at se på sagerne, i stedet for en blandet flok i folketinget.
Hvis MF er uskyldig, og der ikke er grundlag for mere, så vinder hun kæmpe stort på det. Det eneste jeg kan forstå ud fra at de ikke vil have undersøgelsen, er at de er bange for at der er noget at komme efter.

Rapporten har ikke taget hensyn til om det er Groft Uagtsomt, eller bare uagtsomt. Det ville advokatundersøgelsen gøre.

Derudover så undre jeg mig over at der ikke fokuseres mere på, at mødet omkring beslutningen blev forceret igennem, med Statsministeren i spidsen, så bilagende hvor det stod at der ikke var lovhjemmel ikke blev læst.. 8 sider. Det havde man ikke tid til, inden man ødelagde et erhverv (Som helt rigtigt kørte på pumperne, men der var trods alt nogle, der havde en rentabel forretning)
- Så kan man altid diskutere om erhvervet er dyreplageri og lignende, men det er en anden diskussion, og uden relevans i denne diskussion.En anden iagttagelse jeg har tænkt over. Så er jeg bekendt med at meningsmålingerne stadig siger rødt flertal til næste valg osv. Og dermed selvfølgelig en rigtig statsminister når alt kommer til alt i et demokrati. Men jeg tænker bare at "forskellen/hadet" til statsministeren aldrig har været større.
- Personligt var jeg ikke enig med Helle Thorning, Poul Nyrup osv. men jeg respekterede dem. Med MF har jeg lidt følelses af at flere har holdningen "Hun er ikke min statsminister"

Og så syntes jeg "Whataboutisme" skal til stoppe.
- ps. Jeg mente også Støjberg skulle undersøges, og Irak kommissionen skulle være blevet. Bare inden den bliver smidt min vej.
Skrevet af Halil
Enig poor.

Venstres håndtering af Ingers barnebrudssag i starten var ikke klog.

Beklage, ævle bævle om nu bliver det gjort efter reglerne, næse til Inger, videre.

Istedet blev det et langstrakt gedemarked - Meget klassisk Lars Løkke ledelsesstil.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Halil
Klykke:

Tidsaspektet forsøger Mette F konstant at komme igennem med. At der ikke var tid.

Men der var tid til at læse bilag efter mødet og få de nødvendige forbehold vedrørende hjemmelsudfordringen med til pressemødet. Det er ikke godt nok og Babs var ikke god nok.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Forhammeren
Det er en misforståelse at tro at DF vil gå med til nogen form for sanktion til IS.

Da der først kom barnebrudsetiketten på var det helt udelukket.

Det er altså ikke mere whataboutisme end at jeg er ret sikker på at håndteringen af Støjbergsagen gør konsekvenserne meget mindre for vælgerne.
Blå blok havde stået langt skarpere hvis der var kommet ihvertfald en næse men måske også en kommision som sagen jo mildt sagt har vist sig at kunne bære
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Klykke

Til orientering bestod kommissionen af landsdommer Michael Kistrup, professor Helle Krunke fra Københavns Universitet og advokat Ole Spiermann fra advokatfirmaet Bruun & Hjejle. Efter indstilling fra kommissionens blev advokat Jakob Lund Poulsen udpeget som udspørger i maj 2021.

Jeg tænker, det er folk med indsigt i jura.

Selvom jeg ikke rigtigt kan se formålet, er jeg tilbøjelig til at støtte en advokatundersøgelse, så vi kan komme videre. Jeg ved ikke, hvad advokaterne skulle finde, som ikke allerede er fremlagt af kommissionen. Men så er den ged barberet.

Jeg er dog ret sikker på, at en eventuel advokatundersøgelse ikke kommer på denne side af et Folketingsvalg. Regeringen ser næppe nogen grund til at hjælpe oppositionen med at holde minkgryden i kog.

You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Toon Toon!
Helt enig Poor Scouser. Der var netop jurister i kommissionen, og ja, selvom der ikke er grundlag for det, så vil en advokatvurdering (som det vel er og ikke en undersøgelse?) måske være det bedste. Især for de røde endda.
Newcastle, United, will never be defeated! Newcastle, United, will never be defeated!
Skrevet af Common sense
Formålet er at se på ministrenes roller (har de gjort noget ulovligt og hvilke sanktioner skal de eventuelt have), som kommissionen ikke har taget stilling til, da den fokuserede på embedsværket.
Skrevet af klykke
@Poor

At kommissionen bestod af Jurister og lignende, ændre ikke på at det ikke var kommissionens opgave at vurdere om der var grundlag for en sag, hvilket også flere gange er påpeget.
Kommissionen tager ikke stilling til om det var Groft Uagtsomt, som er det en sag vil gå på.

Det var politikkere der nu har vurderet det, som ikke har den faglige viden hertil. Derfor jeg mener en Advokat undersøgelse af dokumenterne er den rette vej.

Det sidste er vi enige i, så håber det skifter, så man i det mindste kan lukke sagen den ene eller anden vej.
Skrevet af klykke
@Toon

Helt enig Poor Scouser. Der var netop jurister i kommissionen, og ja, selvom der ikke er grundlag for det, så vil en advokatvurdering (som det vel er og ikke en undersøgelse?) måske være det bedste. Især for de røde endda.


Men kommisionen tager ikke stilling til spørgsmålet om det var Groft Uagtsomt, eller om der er grundlag for en sag.
Det har Politikerne gjort.
Skrevet af Forhammeren
Politikerne har besluttet ikke at tage stilling.

En advokatundersøgelse ville bringe sagen ude af deres ( altså rød bloks ) kontrol og hvorfor risikere noget hvis vælgerne ikke synes det er ret afgørende.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Common sense

Det er ikke korrekt.

I henhold til kommissoriet har kommissionens opgave været at…

…undersøge og redegøre for det samlede begivenhedsforløb og for alle relevante myndigheders og ministres handlinger og involvering i beslutningen og udførelsen af beslutningen om, at alle mink i Danmark som led i indsatsen til bekæmpelse af covid-19 straks skulle aflives

At kommissionens betænkning så først og fremmest kritiserer personer i toppen af embedsværket skyldes, at der er blevet begået en lang række alvorlige tjenestelige forseelser i forløbet, som det politiske niveau ikke har haft nogen større andel i. Dog modtager især Mogens Jensen, men også Mette Frederiksen alvorlig kritik.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Bløde babser
Det er så vildt som politikere gang på gang kanslippe afsted med pølsesnak lige op i fjæsset på os alle.

Peter Hvelpelund fra EL er jo top pinlig, men så kom Rasmus Stoklund fra S lige ind over og skulle overgå ham: https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/s-vil-ikke-sige-at-mette-har-begaaet-fejl/9328540

Jeg er så træt af de man slippe afsted med det. Hvis en politiker jeg har stemt på stiller sig op på den måde er det helt sikkert jeg ikke gør det igen. Men det virker til jeg er en lille idealistisk minoritet på det område.
Alle kan jo se hvad det er de gør. De narrer jo ikke nogen......og det gør de så alligevel, for kalkulen må jo være at det er bedre at stå og sige noget alle ved er bullshit end at tage nogle ord i munden der er rigtige men som de forventer vil skade den store sag.

Jeg forstår godt den politikerlede der er i befolkningen. Alt hvad vi hører fra Regeringen og deres støtter i denne sag er jo at grine befolkningen lige op i vores åbne fjæs......men lur mig om ikke de alligevel bliver genvalgt til efteråret. Deres held er at oppositionen er smadret og ikke et reelt alternativ.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Forhammeren
Bløde

Du har meget ret men politik er kynisk

Risikoen ved at gå med til en advokatundersøgelse og dermed skabe et juridisk spor som du ikke kan komme ud af er bare meget større end de politiske ulemper der er ved at sige pænt nej til at få undersøgt om der er grundlag for en sag om grov uagtsomhed.

Løkke er ikke nogen god bannerfører for de renes parti når han fredede Støjberg.
From where you are now i dont think you can go wrong.
annonce
0