Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af klykke
Jeg vil tro at Mette Frederiksen kunne lave præcis samme nummer som Inger, med et nyt parti.. Tror der er ret mange der er KÆMPE fan af hende.

I øvrigt også det jeg mente med at der er skabt en stor kontrast omkring MF og at jeg tror sjældent der har været så meget "had" (måske et hårdt ord) til en statsminister, men der er også rigtig stor opbakning til hende samtidigt.
Det er blevet meget polariseret omkring hende. Enten kan man lide hende, ellers kan man ikke - Sådan groft tegnet op
Skrevet af anders.hede
Men i _amerikansk kontekst_ er Sanders vel også noget mere yderligtgående end Trump anno 2016.

Det er uhørt med så meget opbakning til en erklæret socialist over there. Det var jo temmelig tæt.
Skrevet af Steve Highway-61
Det er selvfølgelig trist med stor opbakning til antidemokrater som Ingse særligt når decrafikake lader tilsvarende spørgsmål i minksagen op til folkedomstolen så taber man lidt lysten til at tage vores system alvorligt.

Omvendt Danish boy hindrer det ikke Løkkes projekt fordi han skal kun bruge de radikale. Og du kan sige at det er svært at have dem og is som parlamentarisk grundlag for en V eller K ledet regering men det er stadig lesser of two evils for is og de radikale kommer med i en blå regering.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af jensmoch
Inger er røvdygtig til at promovere sig selv, så det bør ikke være den helt store overraskelse at hun buldrer frem i den første meningsmåling, men jeg ser nu ikke nogen grund til at entusiasmen skulle falde frem imod et valg. Tvært imod, kunne jeg sagtens se Liste Inger få tættere på 15% til efteråret.

Hun sniper målgrupper helt sindssygt effektivt, og har udset set gruppen af "hårdtarbejdende danskere". Hun freder Arnepensionen så de danskere der har slidt et helt liv kan få "en værdig tilbagetrækning", og hun vil sænke skatten på arbejde så "det kan betale sig at arbejde" og vil sænke topskatten så man ikke "straffer de hårdtarbejdende". Hun henvender sig til håndværkere, slagtere, lastbilchauffører osv. De der i høj grad har følt sig underprioriteret af de store partier.
Skrevet af Tenver237AndCounting
Inger endte jo så belejligt nok med at blive formand for "det nye DF".

Be careful what you wish for ...

... Og hun er jo fandme for Hadsund, hvad Tulle var for Thyregod.
Skrevet af TheUnitedWay
Hvis de bare kan undgå (eller i det mindste udskyde) svenske tilstande, overlever de nok, at der pilles ved topskatten.


Nu har Socialdemokratiet en ganske stram udlændingepolitik, endda strammere end Ellemann. Så tilbage står altså en topskatte ændring som vil forøge uligheden kraftigt med en social slagside som rammer lige præcis DF-vælgersegmentet.

Hvorvidt det er gået op for den vælgergruppe endnu er selvfølgelig det gode spørgsmål.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Klykke

Det tror jeg ikke. Det er min opfattelse, at socialdemokratiske vælgere generelt er mere ideologisk forankrede og partiloyale end vælgerne på den yderste højrefløj. Bl.a. fordi socialdemokratisme i brede kredse er bundet op på historie, identitet og tradition.

Med andre ord: For flertallet betyder partiet/ideologien mere end personen.

Men det bliver en hypotetisk debat, der ikke giver meget mening. Lad mig sige det sådan, at jeg har svært ved at se det ske.

You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Sten_H
PST:

så kan vi da kigge lidt over 30 år tilbage:

hvis det for flertallet af socialdemokrater, gælder, at ideologien er vigtigere end personen, hvorfor væltede man så Svend Auken i sin tid?
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Sten

Jeg kan ikke rigtigt følge pointen. Var Auken mere socialdemokrat end Nyrup?

Det er velkendt, at Svend Auken først og fremmest tabte kampvalget til Nyrup i Vejle, fordi flertallet af socialdemokrater mente, at man med Auken som formand ikke kunne vinde regeringsmagten tilbage, eftersom Auken og Helveg (formand for RV) nærmest ikke kunne være i samme rum.

Auken hørte til venstrefløjen i S, mens Nyrup hørte til højrefløjen. Nyrup stod for en politik, der var spiselig for RV. Indtil Nyrup pegede RV på en borgerlig statsminister, men de skiftede side efter Schlüter-regeringens fald.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Men i _amerikansk kontekst_ er Sanders vel også noget mere yderligtgående end Trump anno 2016.

Det er uhørt med så meget opbakning til en erklæret socialist over there. Det var jo temmelig tæt.


Personligt kan jeg ikke forestille mig en mere yderligtgående kandidat end Trump. I et så ekstremt tilfælde ville jeg fravælge personen uanset ideologi og politik. At så mange ikke kunne se, at Trump var utilregnelig og farlig, før han tilskyndede til angreb på den amerikanske kongres, finder jeg ret rystende.

I en amerikansk kontekst var Sanders klart yderligtgående, og han tabte jo også til Clinton. Men Sanders er et eksempel på, at der også er persondyrkelse på venstrefløjen. Hans tilhængere var dog ikke så ekstreme og voldsparate som Trump-tilhængerne er, og det er ikke min opfattelse, at det handlede så meget om personen som om politikken. Uligheden er på alle parametre ekstrem i USA, og det måtte der komme en reaktion på før eller siden. Trump var jo i en eller anden grad en reaktion på det samme.

Persondyrkelsen er generelt voldsom i amerikansk politik.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Common sense

https://www.msn.com/da-dk/nyheder/other/minkavleres-fremtid-er-usikker-trods-lovet-afklaring/ar-AAZnHjY?ocid=entnewsntp&cvid=741928b4f08d40eba756fe25d960bfd0

"- Men jeg bliver nødt til at holde fast i, at det er afgørende, at en beslutning træffes på et forsvarligt grundlag, skriver han."

Øøøhhh, lige som da erhvervet blev lukket ned ?

Der er kun tale om 15 minkavlere, hvor svært kan det være ?

Eller har man lovet vennerne til venstre, at erhvervet helt skal lukkes ?
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Ja, når formanden for Danske Minkavlere siger, at coronavirus ikke længere udgør en risiko, så er der jo ingen grund til at undersøge den sag nærmere…
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Steve Highway-61
Jo Jens jeg var lige ved at skrive at det er forventeligt at 20% af befolkningen er rene ballademagere.

Mette er idealist uden eget ideal. Hun trives kun når hun har et fællesskab hun kan bullye løs på. Så hun har ikke evnerne til at starte noget som helst selv. Det kræver originalitet. Hun er dronning af leverpostej.

Nå men sommerferien var vigtigere for de radikale end demokratiet og SCN havde jo bevidst planlagt sin ferie til 30/6.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Common sense
Det er vel ikke kun ham, som siger det ? Hvis det var tilfældet havde vi vel stadigvæk restriktioner her i landet.

Desuden har vi jo haft denne form for vira i flere århundreder og dyr det ligeså. Men sjovt nok har man ikke testet andre dyr under nedlukningen. Jo, man fandt det i en grisebesætning, men formoder at DC fik den lukket, da det jo er en kæmpe eksportsucces, som (det meste af) venstrefløjen kan leve med.
Skrevet af jensmoch
Steve, jeg kan ærligt talt ikke helt finde ud af om jeg synes det er værst at Inger kan tæske ind i Folketinget efter for så kort tid siden at have været dømt ved rigsretten, eller at hun kan tæske ind uden at have noget der minder om et partiprogram.

Det er godt nok ikke mange steder i samfundet man kan slippe af sted med nogle af delene.

En bestyrelsesformand og underdirektør i en virksomhed der opdages i at have misbrugt sin stilling i et sådant omfang at personen idømmes fængselsstraf, der så et år efter valser rundt på samme arbejdsplads.

Eller en person der stiller op til en bestyrelsespost og på spørgsmålet hvad personen ønsker at bringe til virksomheden, bare svarer "Det må vi jo lige kigge på når I har valgt mig ind".

Det er et ganske absurd skue at være vidne til, synes jeg.

Hvad Mette og SocDem angår, er jeg godt nok spændt på at se om Tesfaye kan bære den uriaspost han har fået i justitsen. Er godt nok utaknemmeligt at han skal stå og forklare og forsvare alt det juks der er hakket igennem de sidste par år.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
En bestyrelsesformand og underdirektør i en virksomhed der opdages i at have misbrugt sin stilling i et sådant omfang at personen idømmes fængselsstraf, der så et år efter valser rundt på samme arbejdsplads.

Ofte personer der tjener meget mere end en minister og slet ikke i tilnærmelsesvist samme omfang bliver grillet af pressen og folkedomstolen.

Mange er også forhippede på at friholde embedsværket for ansvar og anse topembedsmænd som neutrale aktører uden magt. Det er i mine øjne forfejlet. Vi har i vid udstrækning embedsvælde i Dk (i praksis), og en embedsmand som Barbara Berthelsen tjener noget nær det dobbelte af statsministeren.

Men bl.a. DJØF ønsker ikke den debat. De ønsket at fastholde billedet af det neutrale og saglige embedsværk. Pressen spiller i høj grad med. Men jeg tror heller ikke, de fleste journalister forstår systemet særligt dybdegående. Hvorfor skulle de også det?
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af jensmoch
Nu er det ganske muligt at jeg er blevet lært forkert hjemmefra, men er hele ideen i ´det neutrale embedsværk´ ikke at embedsmændene ikke tager deres egne politiske overbevisninger med på job, men arbejder for at udføre den til en hver tid siddende regerings politik?

Det har vel aldrig været ment i den henseende at embedsværket er apolitisk, men mere at vi ikke skal skifte samtlige embedsmænd ud hver gang regeringsmagten skifter?

Så er det da rigtigt at Mettemor tog et opgør særligt med embedsværket i finansministeriet, og prøvede at få rykket lidt til nogle fastgroede mekaniker i den lidt for lukkede klub. Men det ser jeg nu ikke som sådan som en modsætning til at embedsværket er neutralt.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Jens

Det er også omtrent min opfattelse af idealet. Men jeg oplever ikke, at det altid er sådan i praksis.

Jeg er sikker på, at det store flertal af danske embedsmænd forstår deres rolle, men der er desværre også en del, der tager deres egen politiske agendaer med på arbejde og leger politikkere. Det synes f.eks. at have været tilfældet med BB under pandemien. At politikken så generelt har været en succes, er en anden sag. Bortset fra minksagen selvsagt.

Grundlæggende er sagerne på ministerområderne så omfattende og komplekse, at én minister kun vil kunne sætte sit fingeraftryk på en lille del af ny lovgivning, planer, strategier osv.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Sir , moderator
Super pinligt som politikere, røde som blå, kan jagte en eller anden sandhed når de er i opposition for så at ændre holdninger 180 grader når de selv er ved magten. Det er jo rimelig svært at skulle forsvare for fx Prehn her.

https://imgur.com/a/BXlCXTR
Dette er en signatur.
Skrevet af Tenver237AndCounting
Jeg synes heller ikke det virker særlig "imponerende" at hoppe i den anden grøft, som han gør, og så sige at så betaler han alt selv.

Det virker lidt ny-fromt.


Men han kan jo "mærke jorden brænde under sig" og skal jo nok helst ikke rammes af skæbnens ironi.

--

Man bliver jo først mistænksom, når nogen gør, hvad de kan for at signalere, at der skam "ikke er fejet noget ind under gulvtæppet" - det plejer der jo næsten at være.
annonce
0