Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Adriaanse
@ Pukledyret

Jeg ville skamme mig hvis jeg arbejdede for den virksomhed

Den almindelige bankansatte i DB, har da ikke noget at skamme sig over.

I så fald burde masser af velbetalte, offentligt ansatte i eksempelvis Tønder, Nordjylland og på Københavns Universitet, eller ansatte i 3F vel også skamme sig?

Skrevet af Bosse1983
Den almindelige bankansatte i DB, har da ikke noget at skamme sig over.


Det er åbent for debat. Torskehuerne som sidder bag skrivebordet er som regel for dårligt udrustede og flere har haft et incitament til at gå på kompromis med de etiske regler. Ligeledes var der, da der rigtig var gang i bålet, en tendens til at ansætte folk uden uddannelse inden for feltet, som sad og solgte omlægninger og andre produkter, på baggrund af et par timers powerpoint. Jeg blev selv tilbudt at rejse rundt med det cirkus i sin tid. De ansatte sætter sig desuden sjældent ind i hvordan de enkelt produkter fungerer, men forholder sig til et computersystem, pamfletter og interne memo. Det er ubrugeligt og der bliver ikke taget ansvar.

Skal du have rådgivning er det godt givet ud at bruge nogle tusinde på en uvildig rådgiver, som enten kan forhandle for dig, eller revidere de tilbud du får. Ejendomsmæglere og banker er der ikke for dig.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Adriaanse
@ Bosse1983

Det forholder sig utvivlsomt, som du beskriver, i en række pengeinstitutter og med en hel del ansatte i disse. Og jeg anerkender bestemt, at den finansielle sektor, som helhed, og herunder DB, har store udfordringer.

Personligt mener jeg dog, det er at gå for vidt, at sige, at det gælder alle ansatte, som derfor også kollektivt skal skamme sig. Den hellighed, kan man gemme til første møde med Sankt Peter.

Og for at supplere dine personlige erfaringer, så har jeg da selv haft gode oplevelser og fået god rådgivning i min bank, hos en efter min opfattelse kompetent rådgiver.

Interessant er det dog at se på, hvad der får, for mange i banksektoren til at agere, som du beskriver?

Mit bud på en væsentlig årsag er: De vil gerne beholde deres job og lønnen. Ja, de er faktisk afhængig af disse. Og af den grund lukker en del nok øjnene, eller forbliver bevidst dårligt informerede. Er det godt nok? Nej. Adskiller det dem fra folk i andre erhverv? Det tror jeg ikke nødvendigvis.

Socailforvaltningerne rundt omkring har da en masse medarbejdere, der er bekendte med (begrundet mistanke) om mishandling af børn, eksempelvis. Diverse sager viser, at den slags info ofte syltes eller henlægges af "systemet", eller mere konkret kommunernes socialforvaltninger. - Er det dit indtryk, at de ansatte/socialrådgiverne, af bl.a. den årsag, siger op i hobetal? Det er ikke mit. Men som minimum skal de alle vel skamme sig over at deres arbejdsplads?
Skrevet af Soldatino
Et fænomen der optræder i 99% af bankerne, og velsagtens også i kreditforeninger og andre der rådgiver folk. Der er bestemt manglende moral i den branche, og priser mig lykkelig for jeg intet har med dem af gøre.
“Gli arbitri italiani sono i migliori al mondo. E comunque preferisco evitare ogni polemica, e parlare solo di calcio giocato”: così Antonio Conte ha risposto in Turchia
Skrevet af pukledyret
Tjaa, jeg synes at de fleste moderne banker opfører sig skammeligt.

Da disse banker selvsagt består af ansatte, er de ansatte en del af denne gesjæft. Ledelsen har selvklart det største ansvar, men den enkelte ansatte - du ved; ´det selvstændige individ´ - kan selvfølgelig ikke fratages for at bidrage.

Det står trods alt stadig folk frit for om de vil deltage aktivt, sidde passivt på hegnet og se på, eller forsøge at ændre på tilstanden.

At det ikke adskiller dem fra folk i andre erhverv, den køber jeg ikke, simpelthen fordi det ikke er en brugbar undskyldning.

Hvis jeg havde været en del af den mangelfulde sagsbehandling i Tønder, Rebild etc, så havde jeg sateme skammet mig. Jeg havde selvsagt overvejet om jeg havde gjort mit job godt nok, og om jeg kunne forlige mig med den måde at gøre tingene på. Det ville klæde mange bankansatte at gøre det samme.

Har de varetaget deres samfundsansvar? Deres medborgerlige ansvar for fællesskabets bedste? Næppe.


Forbyd Marie Krarup.
Skrevet af Soldatino
""Deres medborgerlige ansvar for fællesskabets bedste?""

Det er vist også lige at sætte tingene lidt for meget på spidsen :-) Det er trods alt Danmark og hverken Rusland eller DDR før murens fald, selvom det ofte tyder på det er den vej man gerne ser verdenen går i disse år.
“Gli arbitri italiani sono i migliori al mondo. E comunque preferisco evitare ogni polemica, e parlare solo di calcio giocato”: così Antonio Conte ha risposto in Turchia
Skrevet af Bosse1983
@Adriaanse

Vil du seriøst sammenligne de enkelte store sager i kommunerne, hvor relativt få medarbejdere skider i nælderne, med de tusinde af dårlige lån som blev udstedt og omlagt, samt de millioner og atter millioner af kroner i aktier, som blev solgt i banker med elendig økonomi?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Adriaanse
@ Bosse 1983

Nu er jeg ikke ude på, at lave "relativeringstricket", der ellers er meget anvendt - også på bold.

Problemerne i bankerne/den finansielle sektor er tilstrækkeligt voldsomme og udbredte til sagtens at kunne tåle en isoleret og selvstændig diskussion. Og jeg er bestemt ikke uenig i, at der er mange lig i lasten.

Når det er sagt, så synes jeg helt bestemt, ud fra mine egne, personlige værdier, at mishandling af børn, eller handicappede, ældre - eller andre "forsvarsløse" grupper, er noget slemmere, end dårlig økonomisk rådgivning. Hvis man altså skal rangordne.

At der kun skulle være tale om noge få, store sager, er - efter min opfattelse - en bemærkelsesværdig underdrivelse. Som du vil kunne informere dig om, hvis du kigger lidt i de forskellige TV-udsendelser, artikler, kronikker og læserbreve, der typisk omkrandser disse "store sager", så vil du kunne læse, at rigtig mange i kommunerne kender til sager, med alt fra begrundet mistanke til klokkeklare beviser, der syltes og/eller aldrig når til offentlighedens kendskab.

Også dette problem er derfor, uacceptabelt stort, efter min opfattelse. - Det får dog ikke de ansatte i kommunerne - som helhed, eller i de forvaltninger, der modtager, men ofte ikke behandler disse sager, i særdeleshed - til at sige op, eller endnu bedre, gøre noget effektivt ved problemerne.

Det er ikke kønt, men det er Human Nature og herunder nødvendigheden af, at kunne vælge sig selv og sin familie, når det spidser til - for at kunne overleve.
(Her har du i øvrigt en væsentlig årsag til, at de Radikales politik, som regel kun er genial på skrivebordet. Human Nature, findes ikke i det social-liberale univers, men er åbenbart ikke blevet effektfuldt udryddet i de fleste andres virkelighed.)
Skrevet af Adriaanse
@ pukledyret

Jeg respekterer din konsekvens, og at du, med statsgaranti, lukker døren udefra - og for sidste gang - på din arbejdsplads, hvis den foretager sig noget umoralsk.

Tror dog, du forventer for meget, at dine medmennesker, hvis du forventer, at de, i stor stil, vil gøre det samme. Beklager.

Fællesskabet har i øvrigt den ene fod i graven, så vidt jeg, ikke nødvendigvis med begejstring, kan se.

PS: Er enig med dig i, at det personlige ansvar - i mange sammenhænge - er relevant, selvom det er blevet frygteligt umoderne.
Og apropos økonomisk rådgivning - så har kunden jo også mulighed for at søge en "second opinion", skifte pengeinstitut, tænke sig om, eller undlade handling. - Mange af vore meddanskere har dog intet i mod, at finansiere deres spændende hjem, rejser, julegaver, huse, biler m.m. på baggrund af lidt varm luft, afdragsfrie lån og forventet efterbevilling. Det skulle de måske også selv tage lidt mere ansvar for, frem for at klynke så meget.
Skrevet af Bosse1983
@Adriaanse

Jeg har voldsomt svært ved at følge den røde tråd, ud over at du hellere vil snakke det offentlige, din opfattelse, dit indtryk og dine værdier, som det også var tilfældet, i din tråd til det smukke køn.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Halil
Problemerne i bankerne/den finansielle sektor er tilstrækkeligt voldsomme og udbredte til sagtens at kunne tåle en isoleret og selvstændig diskussion. Og jeg er bestemt ikke uenig i, at der er mange lig i lasten.


Var det så ikke en ide at gøre det?

Istedet for at trække kommuner m.m. indover?
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Bosse1983
Jeg finder det desuden ganske hyklerisk, at du i én tråd snakker om hvordan demokratiet ikke er for de svage, men i denne mener at alle har forudsætninger for at finde rundt i den finansielle sektor. Det harmonerer ikke.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Adriaanse
@ Bosse1983

Er det alt, hvad du har at komme med?

Minder lige om, at jeg, som et indlæg rettet mog pukledyret, kun skrev, at jeg ikke mente, at bankansatte, helt generelt, skal skamme sig over ders arbejdsplads - som han åbenbart mener.

Når debatten føres videre på andres, herunder dit initiativ, må jeg vel gerne uddybe og argumentere?

Skidt, pyt - hvis du ikke mener, at "skam" lægger op til en bredere diskussion, så fred være med det.Skrevet af Bosse1983
Du kan gøre hvad du vil, men det du kan vel næppe forvente at alle hopper med i båden, når du vil snakke om noget andet. Jeg forholdte mig ganske konkret til problemstillingen. Du gik fra at trække det offentlige ind, til helt at skifte emne og jeg spørger ind til formålet.

Det er vel muligt at "skam" skal åbne for en bredere diskussion, i din bog, men der er vel en grænse for hvor det er en bredere diskussion og hvor det er en helt anden. Når du ensidigt forholder dig til det offentlige, med afsæt i "skam", hælder jeg til at vi er ude i det sidste.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Adriaanse
Hvis det er ok med dig, Bosse, så prøver jeg bare selv, i al min ubehjælpsomhed, at finde de argumenter, jeg finder relevante i de diskussioner, jeg deltager i.

Når du så, forhåbentlig, ikke skal kontrollere min argumentation, kunne du passende bruge den vundne tid til at efterprøve, hvorvidt du måske selv har en tendens til at være meget selektiv i din udvælgelse af, hvilke argumenter, du forholder dig til, og hvilke du skøjter hen over, efter forgodtbefindende.

I den konkrete sag, har jeg, op til flere gange - som formål - argumenteret for, hvorfor jeg ikke mener, at bankansatte skal skamme sig kollektivt over deres arbejdsplads.

Dette har jeg blandt andet gjort ved at inddrage mit syn på Human Nature, og andre, mere jordiske, årsager, til de handlinger, som heller ikke jeg synes, altid er i orden. Og jeg har så, som eksempel, brugt kommunerne, som en arbejdsplads, hvor de ansatte, efter min opfattelse, i givet fald, ofte ville have endnu større grund til at skamme sig.

Og ser du anderledes på den sag - så er det din gode ret.
Skrevet af Bosse1983
Vi tager den, hvis vi kan inddrage pølsevogne som genvarmer den forrige dags pølser, samt brugtbilssælgere der stiller kilometertælleren tilbage. Det er kun passende, når nu alt har relevans.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Forhammeren
De konservative i dyb krise
http://politiken.dk/poli…nsens-kant/

De er fuldstændig klemt flade mellem LA og V.

Venstres flirten med skattelettelser og nedskæringer i den offfentlige sektor har måske flyttet nogen stemmer over midterlinjen.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Razz
Det kan vise sig at være dødsstødet for de konservative, at de lige præcis blev for små til at udgøre et alternativ for regeringen til at finde flertal.

Lige nu er de desværre bare ligegyldige og det kan de ikke holde til ret længe

Det er flot, at du kan lukke lort ud, men det er jo sådan set ikke noget at være stolt af. Ethvert røvhul kan gøre det samme. Selv et rotterøvhul kan presse små klumper lort ud. Du bør virkelig stile efter mere her i livet end at kunne efterligne et ...
Skrevet af Forhammeren
Liberal Alliance har ihvertfald lige præcis 0% interesse i at danne parløb med C og dermed skabe det flertal.

C skal selvfølgelig være dem der sparker Venstre over skinnebennene når V bliver nød til at tage nogle for et borgerligt parti gevaldige krumspring for at holde sammen på deres næsten 1/3 af vælgerne.

Hvorfor er det feks ikke Lars Barfoed men Anders Samuelsen der griller V for deres underlige hop på stedet ifm akutjobpakken som Venstre stemte blankt til ?
De ser slet ikke mulighederne.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Razz
C ville jo aldrig gå med, hvor EL er, ligesom LA gjorde.

Det er flot, at du kan lukke lort ud, men det er jo sådan set ikke noget at være stolt af. Ethvert røvhul kan gøre det samme. Selv et rotterøvhul kan presse små klumper lort ud. Du bør virkelig stile efter mere her i livet end at kunne efterligne et ...
annonce
0