Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Tenver237AndCounting
Da jeg læste lidt om Japans retssystem, fik jeg lidt af et chok ...

Så, man kan godt hive Japan op som et pragteksempel, men så er vi altså noget mere menneskelige (og "liberale") i vores lille plet på Jorden.


Der er nogle grundlæggende borgerrettigheder, "menneskerettigheder" og liberale værdier, som er svære at finde udenfor vores del af Verden.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Du må gerne henvise til dét i rapporten, og i så fald at du har ret, så bare subtrahere den finasielle post fra tilskud til Grønland, apanage til kongehuset og hvad ellers - jeg kan ikke se hvorfor det skulle gøre et sammenligningsforhold med etniske danskere betydeligt mere mudret.
Det står i en af de første linjer i rapporten, at det er Finansministeriets beregninger, der ligger til grund.

Du kan ikke se det kuriøse i, at ikke-vestlige indvandrere bliver taget til indtægt for omkostninger, som staten vil have, uanset om de er her eller ej? Ok, fair nok…
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Tenver237AndCounting
Hva´ så, er I klar til valg, folkens?

Husk nu, viljen til magt og intet andet end viljen til magt ...

Sidste dag på lukket for mig ...

Den gode mand "ovenpå" er altså død og borte ...

😁😁🤠🤠

"...his life-will had to be enhanced into an unconditional power-will..." 😉
Skrevet af anders.hede
den der med at spille kønskortet fra MF og derefter hoben af lydige partisoldater er godt nok trist og også pinligt.

Man vil stå stærkere ved at tage et ansvar end at begynde at diskutere at man får mere skæld ud pga køn - for om noget har kritikken være berettiget - vi kan diskutere konsekvenserne - men kritikken må siges at være på sin plads af de sidste års styre - det er jo også det de radikale har påpeget.

Skrevet af Poor Scouser Tommy
Jeg synes, at magtfuldkommenheds-kampagnen mod MF er pinlig. At de første anklager dukkede op sølle to uger efter hendes tiltræden som statsminister, fortæller meget.

MF leder en mindretalsregering med kun 48 mandater. En sådan regering kan selvsagt ikke føre politik uden forhandlinger, kompromisser og forlig. Samtidig lever vi i et land med parlamentarisme og uden begrænsning på mistillidsvota. At tale om magtfuldkommenhed i den kontekst er ren volapyk.

Det er korrekt, at Statsministeriet under MF har oprustet. Få journalister har forstået og/eller vist interesse for formålet, selvom MF og andre med hende har forsøgt at forklare. De holder bare ukritisk mikrofonen op for R’s og blå stues klagesange om, at magten er blevet centraliseret.

Et meget centralt og erklæret formål har imidlertid været at skabe en modvægt til Finansministeriets allestedsnærværende magt på Slotsholmen og over andre fagministerier, hvor embedsmænd har fortalt om, hvordan Finansministeriet blander sig i faglige vurderinger og sager, som det ingen faglig indsigt har i. I Finansministeriet kan man mere eller mindre gøre, som man vil, for bryder man sig ikke om et forslag, estimerer man det bare til at være meget dyrt og risikabelt. Skøn af økonomiske konsekvenser afhænger af, hvilke antagelser Finansministeriet lægger til grund. Det bestemmer man i store træk selv. Ofte har embedsmænd i fagministerier haft meget svært ved at genkende de sagsfremstillinger, der er lagt op til Økonomiudvalget, efter turen forbi Finansministeriet.

To tidligere ministre i VLAK-regeringen, Merete Riisager (LA) og Mai Mercado (K), har udtalt kritik af Finansministeriet for at være alt for magtfuldt. Mercado har beskrevet ministeriet som:

meget politiske – og de er det helt ned på fuldmægtigniveau. De går langt, langt videre end til bare at overvåge rigets finanser, og der er en stærk kultur af egenrådighed i ministeriet, hvor man nogle gange, selv om der var en stærk minister, kunne have svært ved at gennemskue, hvem der faktisk bestemte«.

https://politiken.dk/debat/kroniken/art8870903/Statsministeren-er-ikke-magtfuldkommen

Finansministeriet har dikteret dansk politik i begge Løkkes perioder og i Thornings, hvor “nødvendighedens politik”/nedskæringsreformerne dominerede. Det var i den periode, det blev sværere og sværere at se forskel på rød og blå blok, og hvor den såkaldte værdipolitik tog over.

Ingen organisationer med en fornuftig økonomi bør lade kassemesteren diktere strategien. Det gør kassemesteren i høj grad på Slotsholmen. Mette Frederiksens såkaldte centralisering / oprustning af Statsministeriet har været et forsøg på at gøre op med teknokratisering af dansk politik og tage magten tilbage til politikkerne og dermed befolkningen. Desværre må vi bare konstatere, at Finansministeriet stadig er den - ja - magtfuldkomne koordinator på Slotsholmen. Så der er ikke meget nyt under solen.

Om man kan lide MF eller ej, bør man indse, at agendaen om magtfuldkommenhed er en kampagne. Hvordan kan man agere magtfuldkomment, når ens magt afhænger af evnen til at forhandle og indgå aftaler med et stort flertal uden om regeringen? Jeg forstår det ikke. Det afviger i mine øjne fra logikkens love.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Common sense

Lidt OT, men elsker Helges mening om politik og politikere (samt mange andre ting).

Synes han var verdensklasse - RIP

Nu i en længere udgave (snyd ikke jer selv for at se den i fuld længde).

https://www.youtube.com/watch?v=-l5sN7HBZhQ

P.S. Lidt ældre video, men finder den stadigvæk relevant, måske mere end nogensinde...
Skrevet af anders.hede
Hvis man vitterligt ikke mener at Mette har ageret magtfuldkommen eller at antydningen af det er rimeligt, så må det jo være sådan. Jeg har ingen problemer med at sige at Fogh også agerede lignende til tider.

Det der er problemet er at man er så lidt modtagelig for kritik “jeg vil sætte spørgsmålstegn ved om det overhovedet er en skandale” - og så fortsætter nu med at køre på en agenda om at det i hvert fald er pga hendes køn.

Vi skal passe på at snakke om den orange mand i USA - men det der med at køre medierne op som skurkene fordi de har en kritisk holdning og det at italesætte det som om køn er en faktor, er virkelig langt ude.

Der er rigtig mange statsministre der virkelig har været i vælten og dummet sig - men de har sgu ikke spillet offer på samme måde.

Tag ansvaret, og lad være med at kaste skyld for fejl på medierne og det store patriarkat.
Skrevet af Svoger
Det der magtfuldkommensnak har forekommet mig som tuderi fra starten, og så er det bare blevet ved.
Der skal 90 mandater til, og det er jo langt fra første gang i danmarkshistorien, at der har været kørt blokpolitik på nogle områder.

Mette Frederiksen kan i øvrigt sagtens have ret i, at der er et eller andet dumt reaktionsmønster, man ikke havde set helt på samme måde, havde det været en mandlig statsminister. Det ærgerlige ved den slags er bare, at det stort set altid bliver skingert, når det er hovedpersonen selv som påpeger det.

Som med forrige valg skal der åbenbart køres valgkamp længe inden at valget er udskrevet. Det er trættende og fordummende.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Anders

Ovenstående skal ikke læses sådan, at der ikke har været noget at kritisere MF for i hendes statsministertid. Det har der da bestemt været, ligesom der har været med alle tidligere statsministre.

Da jeg af erfaring ved, at det kan være meget tidskrævende at modsige eller forsøge at nuancere Mette-bashing, vil jeg blot nøjes med at konstatere, at ovenstående er mit synspunkt, for så vidt angår spørgsmålet om magtfuldkommenhed.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Common sense

Håber da virkelig ikke, at det er regeringens plan, når det private erhvervsliv allerede er under massivt pres.

https://www.bt.dk/politik/regeringens-plan-laekket-kaempe-fald-i-privat-beskaeftigelse
Skrevet af Moller
Meget grimt kan man sige om regeringen og sikkert også om deres 2030-plan, men at BT-journalisten ikke forstår forskellen mellem aktuel og strukturel beskæftigelse, skal vel trods alt ikke lægge regeringen til last.

Konjunkturudviklingen har naturligvis stor betydning for beskæftigelsen.
https://www.youtube.com/watch?v=Q5dWqGXqOkk
Skrevet af OC
Du kan ikke se det kuriøse i, at ikke-vestlige indvandrere bliver taget til indtægt for omkostninger, som staten vil have, uanset om de er her eller ej? Ok, fair nok…


Nej, når rapporten handler om nettobidragene til de offentlige instanser, så giver det mening at rapporten involverer nettobidragene til de offentlige instanser. Det bliver nok næppe mindre kuriøst, faktisk.
La prende Vecino.
Skrevet af Toon Toon!
OC du svarede aldrig på hvor stor en procentdel af MENAP udlændingene, der var kriminelle (som du generelt betegnede dem som værende)?

Altså er det fordi du ikke ved det?
Newcastle, United, will never be defeated! Newcastle, United, will never be defeated!
Skrevet af OC
(som du generelt betegnede dem som værende)?


Jeg har ikke betegnet nogen som helst som værende ´generelt kriminelle´.

Nu må du efterhånden fatte det, eller alternativt skaffe dig adgang til et læsekursus.
La prende Vecino.
Skrevet af Pibe2

Det er altid sjovt når Japan skal fremhæves som guldstandarden. Jeg mistænker det hyppigt kommer fra folk der har besøgt hverken den ene eller den anden nation.


Man behøver ikke tage på ferie i Tokyo for at forstå, at kriminaliteten i Japan er lav.

USA er de sorte også nogle fentanylhungrende skidderikker, Pibster. Nu du selv nævner korrelation når det gælder etniske parametre, er det lidt kuriøst at du og andre altid finder problemets kerne i samme farvekategori, og alle andre er hysterisk venstrefløj, wokeism og vintanter. Det bliver lidt vanskeligt at acceptere, at der skulle være et rationale bag, selvom man lader som om.


Du håner jo gerne MAGA-folket og goonierne på ca. de samme parametre, men løber så ind i det problem, at de andre grupper klarer sig væsentligt ringere på de fleste af dem.


Skrevet af Pibe2
Pibe
Jeg har blot påpeget hvad det er for et tankesæt det indebærer at dele folk ind i dårlige og gode liv efter statistisk overrepræsentation.
Den udlændingepolitik du tilsyneladende vil have svarer til at vi laver lister over gendefekter der skal føre til abort fordi vi kan se på statistikkerne at disse personer kommer til at belaste det danske samfund.
Vi har en stram udlændingepolitik men lad der gælde samme regler for alleDer har som nævnt aldrig været ens regler for alle, vi har pas-union og forskerordninger og alt mulig andet.

Abort-analogien forstår jeg ikke. Forældres ret til at sætte børn i verden vs udlændinges ret til at slå sig ned i Danmark?
Skrevet af Toon Toon!
OC

Du skriver helt præcist at disse borgere STATISTISK er kriminelle og begår seksuelle overgreb.

Det er da at generalisere den gruppe af mennesker, når du skriver at de statistisk er kriminelle?

Helt præcist skriver du nedenstående:
Statistisk og repræsentativt set, ja. Det ved du vel også godt?
Det betyder naturligvis ikke, at der ikke eksisterer velfungerende og helt normale syrere, somaliere og afghanere - også i Danmark.


Du skriver altså, at de er kriminelle. Men at der da også er nogle af dem der ikke er.

Og så spørger jeg blot hvor mange af dem der egentligt er kriminelle (når nu du gerne vil betegne dem som kriminelle statistisk set).

Og det ved du så ikke?

Falder din holdning og dit postulat om at de statistisk set er kriminelle så ikke rimelig meget til jorden?
Newcastle, United, will never be defeated! Newcastle, United, will never be defeated!
Skrevet af Rolig nu
I Københavns Kommune skal de ansatte fremover undgå brugen af ord som "mor", "far", "politimand" og "formand".

Samtidig blev der sat fokus på, at personalet på byens skoler og institutioner i fremtiden skal være klædt på til at møde børn og unge med LGBT+-spørgsmål.
https://www.bt.dk/samfund/medarbejdere-i-koebenhavns-kommune-skal-tale-koensneutralt

Idioti på højt niveau, hvem er det der stemmer på de der hjernedøde tosser?
Skrevet af Kejseren af Japan
https://twitter.com/SethCotlar/status/1576377501424975872

Måske MAGA-folket skulle overveje at stemme og støtte op omkring nogle andre mennesker, hvis ikke de skal betragtes som lunatics og dummernikker.

Selvfølgelig meget sigende, at du synes det er det samme at dømme folk på deres etnicitet som at domme folk på deres handlinger og synspunkter. Meget overraskende.
Skrevet af Forhammeren
Kære Pibe
Samme regler for muslimer som for ikke muslimer.

Med tvungen abort har vi også en mulighed for at begrænse adgangen til det danske samfund ud fra statistisk overrepræsentation fx må en gruppe der statistisk set kommer til at være nettomodtagere og ikke ydere blive nægtet adgang til at komme til verden.
Der kan laves lister med gendefekter der kan scannes for og laves statistik på.
From where you are now i dont think you can go wrong.
annonce
0