Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af shaviro
Det øger i hvert fald presset på at få en bred regering.
Skrevet af Sten_H
JuveFC:

Der var nu også et folketingsvalg mellem at Inger Støjberg udstedte den ulovlige instruks, og at hun blev dømt for det. Det valg resulterede i at der var flertal for at sætte Støjberg for en rigsret.

Hvis Alternativet er for en uvildig advokatundersøgelse, så er der flertal for en sådan.
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af Common sense

@anders.hede

Det lyder da rigtigt fornuftigt, da Grønland jo er en del af Rigsfællesskabet og vi bl.a. derfor vel ikke er på kant med nogle konventioner.

Jeg har selv været involveret i et projekt ved Lake Kivu. Det mest positive ved stedet er, at det er smukt. Ellers domineres området/landet af ekstrem dårlig infrastruktur, borgerkrig i nabolandet (med dertil følgende flytningestrøm), ekstreme vejrforhold, ebolaudbrud (da jeg var der... heldigt, at jeg kunne "flygte" tilbage til Danmark) samt mange andre forhold, vi i Danmark aldrig har haft inde på livet (ud over 20 sekunder i Nyhederne, mens vi spørger efter lidt ekstra sovs til kartoflerne eller ringer for at bestille en gourmet pizza i mellemtiden).

Jeg forstår simpelthen ikke, hvilken person, som har begået denne genistreg med hensyn til Rwanda!
Skrevet af klykke
@JuveFC

Hmmm jeg forstår det sgu ikke, man har hele tiden sagt at hvis vælgerne ville stemme Støjberg ind, så ville man lytte til dem, og glemme at hun er dømt uværdig til at være i folketinget, nu har vælgerne gjort det samme med Mette Frederiksen, men her vil man så IKKE lytte til vælgerne, det er da dobbeltmoralsk


Nu er der faktisk flere der har stemt på partier der var for en advokatundesøgelse end der stemte imod. På trods af Mette og Socialdemokratiets stemmer, så er der flertal i befolkningen bag partier der mener hun skal undersøges
Skrevet af JuveFC
Jo men så er der vel også flere der IKKE har stemt på Inger Støjberg end der HAR stemt på hende ikke?
Skrevet af Bosse1983
Hvis Mette går ud og siger at minkene var tiltænkt burka-produktion løser det sig nok.

"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Black Spider
man har hele tiden sagt at hvis vælgerne ville stemme Støjberg ind, så ville man lytte til dem, og glemme at hun er dømt uværdig til at være i folketinget
Støjberg blev dømt, straffet, og sparket ud af folketinget. Hvis befolkningen så alligevel efterfølgende vil tage hende tilbage, så er det befolkningens valg.

nu har vælgerne gjort det samme med Mette Frederiksen, men her vil man så IKKE lytte til vælgerne, det er da dobbeltmoralsk
Mette er hverken dømt eller straffet og det der forhåbentligt er et flertal for, er at få lavet en uvillig undersøgelse af, om der er grundlag for at rejse en sag. Processen er et helt andet sted og før vælgerne kan tage hende tilbage, så skal hun lige dømmes og smides ud af folketinget først.

Den her logik med, at hvis hun er blevet stemt ind, så må hun slet ikke undersøges er sgu nærmest Trump-agtig. Den slags pis skal vi ikke ind på. Og hvis hun faktisk havde rygrad, så ville hun jo også selv ønske at blive undersøgt og, må man antage at hun forventer, renset i en fair process. Medmindre hun ved, at hun ikke kommer godt igennem den undersøgelse, i hvilket tilfælde hun ikke er værdig statsminister. Muligvis ikke engang værdig til at være MF´er.
Skrevet af Toon Toon!
Men var der ikke bred enighed blandt de jurister, der kiggede mink-rapporten igennem, at der ikke var noget at komme efter ift. en evt. rigsretssag?

Black and White Army! "The Entertainers" er tilbage.
Skrevet af Common sense

@Toon Toon!

Så vidt jeg ved tog rapporten ikke stilling til ministrenes ansvar.

Edit: Fandt det her

"Det er Minkkommissionen, der har undersøgt regeringens rolle i forhold til beslutningen om at aflive alle danske mink, men kommissionen forholder sig ikke til ministres ansvar, jf. lov om undersøgelseskommissioner og granskningskommissioner."

https://www.ft.dk/da/aktuelt/nyheder/2022/06/minkkommissionens-beretning
Skrevet af jensmoch
Undersøgelseskommissioner MÅ IKKE tage stilling til ministres ansvar. Det fik De Konservative sikret efter Schlüter blev væltet af De Radikale fordi kommissionen konkluderede at Schlüter havde ansvar i Tamilsagen, og R ikke fortsat kunne støtte Schlüter på grund af kommissionens konklusion.
Skrevet af klykke
"Jo men så er der vel også flere der IKKE har stemt på Inger Støjberg end der HAR stemt på hende ikke?"

Jo, men det har intet med sagen at gøre.. ?

Mette har ikke støtte fra flertallet omkring Minksagen, som det ser ud nu, og det havde Inger heller ikke. Kan du se sammenhængen?

Desuden er det Folketinget der kan erklære Inger Støjberg uværdig igen. Ikke vælgerne.
Skrevet af Common sense

"Den grønlandske stemmeprocent var den laveste 35 år
I Grønland stemte mindre end halvdelen til folketingsvalget tirsdag. Det skriver det grønlandske medie KNR.

47,8 procent stemte ved valget. Ifølge KNR er det den laveste stemmeprocent ved et folketingsvalg i Grønland siden 1987.

Aaja Chemnitz fra partiet IA og partiet Siumuts Aki-Matilda Høegh-Dam blev genvalgt til Folketinget."

Det viser jo tydeligt, at de også har stor interesse for andre i Rigsfællesskabet... eller

Ændre lovgivningen, så de har to faste pladser i Folketinget (hvor de kan stemme på de områder, som selvstyret ikke selv er inde over), men ikke har indflydelse på et "internt" valg i Danmark.

Jeg har ikke hørt et eneste parti i denne valgkamp nævne forhold, som har vedrørt Færøerne eller Grønland... OVERHOVEDET!

Skrevet af Biomand
@CS, du har ret- Grønland går faktisk helt fri af global warming, så det behøver de ikke tænke over
Skrevet af Common sense

@Biomand

Som altid med er du den skarpeste på forummet...

Kan du nævne én debat, under valgkampen, hvor Grønland og/eller Færøerne blev nævnt i forbindelse med klimaet samt hvordan de skal bidrage til CO2 reduktionen?
Skrevet af Bosse1983
Jeg har ikke hørt et eneste parti i denne valgkamp nævne forhold, som har vedrørt Færøerne eller Grønland... OVERHOVEDET!

Og?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Jussi
Acheron

Angående Lidegaard:

Man må bare håbe for Lidegaard at han ikke tilfældigvis kom til at strejfe et eller andet lår for tyve år siden.

Var det ikke netop et par forbudte trin som, i hvert fald i hvert fald i følge ham selv, tacklede ham ved formandsvalget i 2020?
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Bosse1983
Var det ikke mere modkandidaten, som ikke egentlig håndterede de sager som var, som mest bare rejste mistanken?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Jussi
Det kan være, Bosse.

Jeg husker det som sagt i hvert fald sådan, at han selv mente, at fravalget af ham skyldtes det plus hans køn.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af clausp
Jeg har ikke hørt et eneste parti i denne valgkamp nævne forhold, som har vedrørt Færøerne eller Grønland... OVERHOVEDET!

Common Nonsense, jeg ved ikke hvilken verden du har været i, men jeg mindes da at Grønland var et tema i starten af valgkampen, da en daværende statsministerkandidat blev konfronteret med sine udtalelser.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Mr_bum
Indtil videre er Lidegaards dansetrin i hvert fald en ikke-sag, ligesom rygterne omkring Friis Bach har været det, men hvis de ender med at være i spil til ministerposter, så kan det da ikke afvises, at der eventuelt kommer mere frem.

Apropos de nordatlantiske mandater så tror jeg heller ikke, at Lindholm- og Kattegatforbindelserne fyldte lige så meget hos kandidaterne andre steder end i de berørte områder, ligesom at rent danske forhold næppe blev diskuteret højlydt i Grønland og på Færøerne.
annonce
0