Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af TheUnitedWay
I Kina bor en kejser er også en meget bedre sang, og slet ikke racistisk 😂
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af clausp
Hvis de rettede det til "I Kina bor en diktator" og fjernede de racistiske undertoner, så ingen alarm herfra.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af anders.hede
Selvfølgelig skal man tænke sig om - men det afgørende må være om man behandler emner respektfuldt og med de rigtige intentioner. Det er svært at se andet fra en mand som Flemming Jensen med dennes historik (inkl at lade der blive talt grønlandsk uden undertekster i Julekalender anno 1989 - temmelig uhørt (og faktisk lidt irriterende for mig som barn dengang :) )

Et af de værste eksempler på “kulturel appropriation(som grundlæggende er håbløst begreb) var at kun bestemte folkeslag må have dreadlocks.

Så jeg håber den her lander et fornuftigt sted - at vi ikke jagter “mikro-krænkelser” og til gengæld undgår negative karikaturer som i Pyrus.

Jeg ser iøvrigt begge julekalenderne i år - jeg synes umiddelbart der er mest indhold i DRs, men det kan også hænge sammen med min egen større interesse for historie.
Skrevet af TheUnitedWay
Faktisk er ingen af de to sange racistiske, det handler om intentionen bag sangene og ikke ordene og billederne i sig selv.

Der er ingen som kalder Dave Chapelle racist fordi han bruger N-ordet i hver anden sætning, men hvis en hvid slaveejer gør det er det oplagt en anden sag.
Manchester United siden 92, GF siden 96.
Skrevet af Kejseren af Japan
Jeg er meget enig, Clausp.

Blev faktisk noget overrasket da jeg så hvordan de havde valgt at lave den flødebolle, som vel nærmere er en ´negerbolle´. Det er blevet fremstillet som, at de bare var mørke i huden. Jeg har lidt svært ved at se hvad de røde læber og ansigtskarikaturen skal til for, hvis man virkelig går med ordet flødebolle over negerbolle.

Desværre er det blevet en dansk folkesport at fremstå så uoplyst som muligt om andre menneskers livsvilkår, så man ikke behøver at vise hensyn eller tænke over hvordan man udtrykker sig om og overfor andre. I stedet kan man jo så blive edderspændt rasende over, at TV2 ikke vil sende den julekalender man alligevel ikke havde tænkt sig at se.
Skrevet af Bosse1983
Desværre er det blevet en dansk folkesport at fremstå så uoplyst som muligt om andre menneskers livsvilkår, så man ikke behøver at vise hensyn eller tænke over hvordan man udtrykker sig om og overfor andre.

Det er sgu alligevel en pænt fattig udlægning.
Det er sgu ret sjovt, at man tager det standpunkt, men så nægter at forholde sig hvad dem man er uenige med siger eller skriver.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Mercenary
Det kammer lidt over, når man i første omgang, harcelerer over hvor lidt det bør betyde for os alle, når man tager sådan på vej selv.
Lose all to save a little
Skrevet af Mercenary
Det føles lidt som om at de ellers så nødvendige unge med deres nærmest militante oprørskhed har fået viklet sig ind i et mentalt edderkoppespind og nu selv er blevet de reaktionære, gamle røvhuller, når de f.eks. nægter at se "Birth of a nation" på filmstudiet.

En blindgyde.
Lose all to save a little
Skrevet af Kejseren af Japan
Jeg forstår godt, at der er nogen der ser det som et klokkeklart bevis på vestens forfald, og et angreb på selve ytringsfriheden. Intet mindre. Det har jeg bare lidt svært ved at tage alvorligt må jeg indrømme.

Jeg står da ved, at det er en komplet ligegyldig historie, at TV2 sløjfer den julekalender. Det er først senere jeg har set ´flødebollen´, og må jo erklære mig enig med Claus i, at det er klokkeklar blackfacing - om det har været hensigten eller ej.
Skrevet af Bosse1983
At man har debatten er jo et eksempel på at det forholder sig modsat af Kejserens udlægning. Noget af det er naturligvis også bagatelgrænser, krænkelse by proxy og om man som krænket selv bærer et ansvar eller altid er offer.

Personlig er jeg lidt mere irriteret over krænkede som er rejsende i tid, selvom udviklingen viser at folk er blevet mere bevidste. Her føler jeg jo at man som person, forælder og andet har et ansvar for at kontekstualisere. Dermed ikke sagt at alt fortjener en reprise, men det er meget kultur man kan smide på møddingen, hvis et råddent bær gør at hele bakken skal ud. Ofte vises faktiske historiske forhold jo også. Videre er en forudsætning for udvikling jo netop at man henter og giver læring fra eksempler.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Kejseren af Japan
Men bosse, du har jo ikke set mig argumentere for, at julekalenderen partout ikke må sendes. Til gengæld synes jeg det virker en anelse uærligt hvis man virkelig ser på flødebollen, og stadig holder fast i, at man aldrig ville kunne se en stødende karikatur deri, for det er jo bare en flødebolle. Eller nærmere en negerbolle.
Skrevet af Kejseren af Japan
Jeg er i øvrigt ikke krænket over flødebollen. Til gengæld synes jeg sgu det er meget grinern, at barnet i en af flødebollerne viser sig at have nogle racistiske tendenser (bananplukkere på offentlig forsørgelse), samtidig med at han insisterer på slet ikke at kunne se den racistiske symbolik i den negerbolle han spiller i julekalenderen.
Skrevet af Bosse1983
Til gengæld synes jeg det virker en anelse uærligt hvis man virkelig ser på flødebollen, og stadig holder fast i, at man aldrig ville kunne se en stødende karikatur deri, for det er jo bare en flødebolle.

Det kan jeg ikke, når jeg ser på årstallet, ligesom jeg ikke finder at Far Til Fire er eksponent for børnemishandling fordi Lille Per bliver trukket i øret eller for rendyrket misogyny fordi Søs skal give den som surrogat-mor og samtidig seksualiseres. Det af den simple grund, at jeg ikke stiller den portrættering til indtægt for nutidens standarder. Jeg bruger den hellere som et eksempel på, at vi heldigvis er kommet og at vi stadig bevæger os videre i en positiv retning.

Jeg synes ærlig talt det er at gøre folk/børn dummere end de er, hvis man ikke mener de kan forstå forskel på dengang og nu, hvis det forklares.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Kejseren af Japan
Det kan da godt være, at der ikke har været ment noget negativt med karikaturen- og det tror jeg desuden heller ikke har været hensigten- men det er jo ret tydeligt at det er negerbolle mere end flødebolle.

Jeg er heller ikke uenig i din tilgang til problematikken. Jeg har ikke noget behov for, at det skal fjernes fra jordens overflade, eller aldrig ses af øjne igen.

EDIT: Din løsning forudsætter dog, at folk både kan se, og forstår, at den karikatur der trækkes på har nogle åbenlyst racistiske undertoner. Det er tilsyneladende ikke alle der kan se. Langt fra.
Skrevet af Hausser
Man skulle tro der var større slag at kæmpe for wokisterne end patetiske diskussioner om gamle julekalendere og børn klædt ud i kostumer til skuespil.

Der var såmænd nok 0,0% af den danske befolkning som havde bemærket flødebollen, hvis det ikke var for de krænkelsesparate.

Men det er som om at kampene ikke kan blive for små. Man må da håbe det ikke flytter fokus fra de kampe som virkelig giver mening.
Skrevet af Kejseren af Japan
Men det er jo ikke sandt, Hausser. Det er jo ikke de "krænkelsesparate", der har kørt debatten op, eller krævet at TV2 gør det ene eller andet.
Skrevet af Sten_H
De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne. Håber snart Venstre går samme vej.
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af Common sense

@Sten_H

Hvorfor ?
Skrevet af Sten_H
Fordi en stemme på Venstre ikke var en stemme på Mette Frederiksen som statsminister. Tidligere Venstre vælgere der ønskede en regering hen over midten har stemt på Moderaterne.
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
annonce
0