Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af repos
Problemet er jo netop taxameterordningerne, og derfor er erhvervsskolerne afhængig af elevantallet.

Endvidere skal erhvervsskolerne nok også til at redefinere sin holdning, idet de lider under at elevgruppen bliver svagere og svagere, og samtidig italesættes kravene til øget gennemførelsesprocent.

Problemet er i øvrigt også, at folkeskolen opfordrer de fleste elver til at vælge erhvervsskolen fra, så snart der er antydningen af den mindste boglighed. Både gymnasierne og erhvervsskolerne bliver tabere i den sammenhæng.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Adriaanse
@ repos

Enig, taxameterordningerne skaber mange problemer.

Også enig i, at eleverne fordeles uhensigtsmæssigt, omend jeg også personligt ville gå meget langt for at bevæge egne og de nærmestes børn langt uden om erhvervsskolerne.

Skrevet af korzika
Det er også min oplevelse, at taxameterordningen er noget juks. Jeg har haft flere (tidligere) klassekammerater, der fik en utrolig lang snor før de fik sanktioner og senere hen blev smidt ud. Her er der tale om STX, og mon ikke, at det er mindt ligeså slemt på erhvervsskolerne.
Skrevet af Okocha
Du har helt sikkert ret i, at systemet pt. langt fra er fejlfrit. Men da det ikke er en mulighed at centralisere studieaktivitetskontrol, er næppe nogen vej uden om at det skal være via ændringer i taxameterordningen, hvis der skal strammes op.
\"Alt er Bastille for den nøgne masse\"
Skrevet af repos
omend jeg også personligt ville gå meget langt for at bevæge egne og de nærmestes børn langt uden om erhvervsskolerne

Det er også en udbredt holdning blandt de lærere og vejledere, der i folkeskolan skal råde eleverne i deres videre forløb. Erhvervsskolerne bliver på den baggrund snarere en form for opsamlingssted, hvor de der bliver længere og længere mellem de dygtige og målrettede elever. Det er ikke erhversskolernes udbud og undervisning, der er årsagen.

Desværre ender erhversskolerne og dens elever som tabere, for både elever og lærere bliver frustrerede over, at niveauet sænkes. De boglige krav til erhvervsskoleelever er stigende i takt med at målgruppens niveau er faldende, og det er selvfølgelig uhensigtsmæssigt.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Adriaanse
Uden at gøre krav på fuldstændighed på den baggrund, så har jeg selv flerårig erfaring fra og med erhvervsskolesektoren. Og der er bestemt nogle gode elementer og nogle gode mennesker i den sektor. Desværre er der dog for mange uhensigtsmæssigheder, masser af idioti og udpræget slaphed på rigtig mange skoler, hvorfor det positive sjældent rigtigt kan slå igennem.

Fagligheden blandt eleverne er rigtignok faldende. Til gengæld er kravene kun på overfladen vedligeholdt. I realiteten giver bekendtgørelserne så brede tolkningsmuligheder, at mange eksamener kan gennemføres og bestås af veldresserede chimpanser. Dertil kommer et lærerkorps, der aflønnes omvendt proportionalt i.f.t deres indsats og kompetence - set som helhed, med et stort mindretal dygtige undervisere, som undtagelse.
(En årsløn på 600-750.000 inkl. 18% i pension er helt normalt mange steder - både på gymnasie-, grundforløbs, og hovedforløbsdelen)

Denne høje løn, på baggrund af ofte meningsløst overarbejde, er mulig, fordi forberedelsestiden er så royal, at en bare halvvejs begavet lærer med en smule erfaring, i sektoren, kan nå sit fuldtidsarbejde på 30 timer, til 37 timers betaling. Den vundne tid kan og bliver så mange steder brugt til (frivilligt)overarbejde, der så ovenikøbet ofte består af fuldstændig meningsløse projekter (sund uge, café med kortspil eller klatrevægsudflugter, eksempelvis.)

1. http://avisen.dk/laerer-…183942.aspx

2. http://avisen.dk/massivt…183987.aspx

3. http://avisen.dk/37-jysk…184430.aspx

4. http://avisen.dk/se-hvor…184313.aspx

Endelig er der på mange erhvervsskoler store problemer med stoffer, vold, trusler og stor accept af fravær på, nogle steder mere end 50%.

Og SU udbetales, som nævnt, oftest uanset, hvad fanden der sker!

http://ekstrabladet.dk/k…1827982.ece

Beklager, men den sektor er - med nogle enkelte undtagelser - noget gedigent lort.Skrevet af repos
Angående overarbejdet, så er det vist mest udbredt blandt den ældre generation af lærere, der ser sit snit til at presse flere timer ind, da forberedelsestiden, som du nævner, ikke udnyttes optimalt.

De lønninger du referer til er, mig bekendt, ikke standardlønninger for erhvervskolelærere. Så skal der godt nok slæbes en masse overarbejde ind, skulle det være tilfældet. Det virker som lønninger på ledelsesniveau, du redegøre for.

Endelig er der på mange erhvervsskoler store problemer med stoffer, vold, trusler og stor accept af fravær på, nogle steder mere end 50%.

Stoffer, alkohol etc. hænger sammen med elevgruppen, og der mangler virkelig rollemodeller eleverne imellem.
En så høj fraværsprocent bør selvfølgelig resultere i udmeldelse øjeblikkeligt.

Beklager, men den sektor er - med nogle enkelte undtagelser - noget gedigent lort.

Problemerne er mere nuancered end som så. De dalende elevniveau er den primære årsag, for der er mange elever, der først skal til at lære det mest basale læsning og matematik i erhvervsskolen, så derfor betaler erhvervsskolen også den højeste pris for folkeskolens mangler i den henseende.
Skal eleverne rykkes ud i hobetal, men hvor fanden skal man så sende dem hen? Alternativet er produktionsskolen eller ingenting. Der er jo ikke ufaglærte jobs til de unge.
At fjerne SU´en tvivler jeg på virker som en motivation for netop den målgruppe, men er helt enig i at SU-rytteriet er et enormt problem. Det samme er den den evige hoppen fra uddannelse til uddannelse uden nogensinde at færdiggøre noget.

Et andet problem er undervisernes faglighed. Især den ældre generation af undervisere har en sparsomt pædagogisk indsigt, og ser erhvervsskolen som ækvivalent til en arbejdsplads, og behandler de unge i den henseende. Det skaber et enormt gab imellem faglærere og elever, for erhvervsskolen er stadig en undervisningsinstitution, hvor uddannelse og læring er det centrale.
I stedet ender det i frustration elever og undervisere imellem, hvilket så resultere i manglende læring, øget fravær og så kører møllen.

Et tredje problem er manglende praktikpladser kontra kravet om gennemførelsesprocent. Hvorvidt det er dresserede chimpanser, der består eksamen skal jeg ikke udtale mig om, men så er vi tilbage ved taxameterproblematikken.
De manglende praktikpladser betyder jo konstruktioner som forlængede skoleforløb, skolepraktik etc., som er velmenende førsøg på holde eleverne til ilden, men som igen skaber nogle uhensigtsmæssige og langstrakte skoleforløb, der ofte ender i endnu mere frustration.

I hele det store uddannelsespuslespil, så er erhvervsskolen efterhånden ved at udvikle sig til den brik, der ikke rigtig passer ind nogle steder. Man kan i hvert fald tale om en institution, der konstant søger at redefinere sig selv i forhold til sin målgruppe. Faren er, som du vel i bund og grund er inde på, at erhvervsskolen ender som en regulær social skraldespand.


Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Adriaanse
Lønninger på 600-750.000 - inkl. det omtalte/dokumenterede overarbejde og 18% arbejdsiver pension er ikke usædvanligt for lærere i erhvervsskolesektoren. - Og jo, ældre lærere 45+ er de værste! Men mange af dem har desværre mange år som lærere foran sig.

Enig i, at erhvervsskolerne - og gymnasierne (STX) - lider under en håbløs folkeskole, hvor eleverne ofte intet lærer og deres slappe forældre har mere travlt med at realisere sig selv, og åbenbart tror på det sludder skoler og politikere bilder dem ind. (Bl.a. den blinde teknologitro - eks. smartboards og undervisning på mobil - og så det overordnede børnemishandlingsmantra, kompetencer over færdigheder. What a laugh!).

Praktikpladssituationen udgør et problem. Men elevernes manglende faglige kunnen, kombineret med en ofte stærkt uhensigtsmæssig adfærd og ageren, forstærket problemet ganske voldsomt. Husk på, at praktikpladsvirksomder efterhånden får op til 70.000 kr + godtgørelse for skoleophold pr. elev de har i praktik i 2 år.
Det er faktisk en voldsom stor del af elevudgifterne/-lønnen, der efterhånden refunderes. Og alligevel gider virksomghederne ikke have eleverne, fordi de ofte ikke kan hverken regne (eksempelvis 10% af 100) eller læse, og i øvrigt har en dårlig adfærd.

Taxametersystemet betyder desværre også, at ballademagere oftest får lov til at blive på skolerne og ødelægge det for alle andre, hvilket heller ikke gør det nemmere for underviserne og de andre elever.

Anyway - som nævnt vil jeg selv gøre næsten hvad som helst for, at egne og de nærmestes børn undgår erhvervsskolerne. Alt andet ville være uansvarligt af mig.
Skrevet af Slettet(441819190908)
Rasmus Jarlov har (på facebook) forsøgt at slå det op som noget helt vildt at Helle Thorning gerne vil have SJP´s autograf... Men okay, der er vel heller ikke det store at snakke om for tiden.
A little girl is in the bathroom when her father steps out of the shower. She says, “Daddy! When am I gonna get a penis?” “As soon as Mommy leaves for work.”
Skrevet af Bosse1983
Kan det overraske at Gucci-Helle er fan af Hesten? Det ville nærmere undre hvis det ikke var tilfældet, at netop dén omgang feministiske møg blev ædt rådt.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Swordfishtrombone
Altid dejligt med en kulturinteresseret statsminister!
-
Skrevet af SoerenDKK
Haha, hvor er det dog ynkeligt at forsøge at angribe statsministeren med det. At det skulle være et tegn på demokratiets forfald (eller hvad han nu blæste det op til) er vist at gå i for små sko eller have for lidt at angribe hende for. Om igen, Jarlov.
https://enywulandari.files.wordpress.com/2014/11/lippi1.jpg
Skrevet af Forhammeren
Ole Birk går helt grassat på Søren Pind.

http://ekstrabladet.dk/n…1898784.ece
Har været inde på Pinds facebook og den er sgu god nok.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Klejne
Haha. Ole Birk er så rasende hele tiden. JSN kan ikke engang følge med.

Its on...
Why dont you ask him? Because he doesnt row He doesnt ROW? No, he DOESNT row. Ah. I see what you mean.
Skrevet af Kusk
Apropos Jarlovs angreb, så er der vel isoleret set en pointe i det han skriver.

"Tænk at popkulturen har sejret så stort, at det er Danmarks statsminister, der bliver fjantet og beæret over at få lov at tale med en amerikansk tv-stjerne og ikke omvendt. Demokratiet har efterhånden ikke meget selvrespekt."
Mvh.
Skrevet af repos
Gu´ har han da ej en pointe.

Det er igen et sølle forsøg på at fjerne fokus, men desværre tidstypisk for niveauet i dansk politik.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Borger Louis
Dælme da en søgt pointe. Men ja klart, i de gode gamle dage, var Danmarks statsminister pr. automatik en verdensstjerne.
Skrevet af SoerenDKK
Hvad er pointen? At Helle Thorning ikke må være fan af the horsemaster? At SJP skulle bukke og neje for den mægtige statsminister af kongeriget Danmark? Jeg har oprigtigt svært ved at se hvad pointen er andet end at Jarlov griber enhver mulighed, hvor smålig og ynkelig den end måtte være, til at angribe Thorning.

At vores statsminister hilser på en Hollywood-stjerne er svært at læse andet ud af, end at hun er fan og formentlig har set adskillelige timer SATC.

Edit: Ved yderlige gennemlæsning af opslaget og kommentarerne på Facebook finder man flere små guldkorn. Et af dem er denne, også fra Jarlov:

I en kæmpe forsamling af statsledere og meningsdannere som dette, hvorfor er det så lig at Thorning kaster sig over en amerikansk b-skuespiller, som om det er den største person, hun nogensinde har mødt?


Hvordan kan man få sig selv til at skrive det sidste? Hun går hen og prikker hende på skulderen og står der i måske 10 sekunder. Det er jo larmende tydeligt at Jarlov ikke er det mindste bekymret omkring demokratiets forfald men i stedet blot bruger det som et kasteskyts mod Thorning, selvom det selvfølgelig er ganske idiotisk.

Første kommentar er i øvrigt KUs formand der bemærker følgende:

Det tegner et godt billede af hvad der optager HTS mest... At møde en masse celebs. Det er virkelig sølle..


Det tegner nærmere et godt billede af at folk fra Konservative går i for små sko. Hug en hæl.
https://enywulandari.files.wordpress.com/2014/11/lippi1.jpg
Skrevet af Kusk
Jeg er sådan set enig i, at det ikke bør fjerne fokus fra noget som helst; jeg undrer mig bare over, at skuespilleren, der laver tom underholdning, bliver set op til af den politiske leder, der laver og forsøger at forbedre en virkelighed for andre mennesker. Det er lidt mystisk.

Jeg er nok bare blevet for gammel. :)
Mvh.
annonce
0