Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(320937202705)
@Sir

Kun i forhold til arbejde, og det er kun proportionalt i forhold til den oprindelige befolking. Dvs. hvis alle oprindelige danskere i morgen f.eks. sagde deres job op, og maengden af "fremmede" i arbejde var uaendret, ville DK dermed have en positiv soejle.
Skrevet af Toon Toon!
Recognize

Fordi disse flygtninge, som langt de fleste danskere, gerne vil arbejde og ser det som en vigtig del af at have et godt liv. Jeg har haft kontakt til nogle syriske flygtninge (jeg er med til at stable et fodboldhold for disse på benene), og de viser alle en stor iver for at bidrage til vores samfund. Det at de er kommet til Danmark, ser de som en ny mulighed for et godt liv.

For vores alles bedste kan vi lige så godt udnytte denne iver og få dem ind på arbejdsmarkedet hurtigst muligt.

@Sir_cumcised

Mange af dem som kommer har gode uddannelser. Andre har ikke. Men vi står vel netop også og mangler ufaglærte såvel som faglærte folk? Eller det kommer vi i hvert fald snart til. Et af eksemplerne er en pige som hedder Hiba. Min kæreste er mentor for hende. Hiba er 29 år og har en bacheloruddannelse (ingeniør). Hendes mål er at læse en kandidat i Danmark, så hun kan blive "opdateret" og mere kvalificeret selvfølgelig. Dette kræver at hun tager en engelsk test (Toefl) men så kan hun også blive optaget på uni. Hiba kan vise sig at blive en rigtig god ressource for Danmark. Med DFs udspil, hvor asylansøgere sidder længere tid på asylcentrene (hvis de overhovedet kommer ud?, havde vi slet ikke udnyttet Hibas kompetencer - tværtimod.
Newcastle, United, will never be defeated! Newcastle, United, will never be defeated!
Skrevet af Toon Toon!
Matias, jeg forstår hvad du mener. Men når nu disse flygtninge er her, så må det bedste stadigvæk være, at gøre det ypperste for at udnytte deres ressourcer. Medmindre du vil spærre dem inde på ubestemt tid, og så sende dem hjem, når du engang kan det? Der kan går rigtig mange år. Er det et alternativ eller hvad foreslår du at vi gør med disse flygtninge?
Newcastle, United, will never be defeated! Newcastle, United, will never be defeated!
Skrevet af Matias
"Vi her ogsaa et af de bedste lande per capita til at sende unge mennesker i krig i Syrien, hvilket ikke er et bevis i sig selv, men et hint paa at folk ikke foeler sig specielt danske"

- Det handler nu noget om hvor dygtige de rekrutterende er i landet, ikke så pokkers meget andet. Sverige lider i den sammenhæng af, ikke at have nok kvalificerede blandt de hvervende. Det menes i øvrigt at de fleste ikke-syriske hellige krigere i Syrien, stammer fra arabiske lande som Marokko og Libyen. Deres krigere skulle så ikke føle sig morakkanske eller libyske. Den største krigerstrøm fra ikke-arabiske lande, kommer fra tidl. sovjetiske stater.
Skrevet af Matias
"... eller er det fordi de har så mange indfødte arbejdsløse at grafen viser hvad den gør?"

- Eller at disse landes arbejdsmarked i større grad end i Danmark og Sverige, efterspørger de evner, flygtninge kommer med.
Skrevet af Foxy
Det kommer jo helt an på hvilket land disse flygtninge er fra. Somalier målt i hele DK har en arbejdsløshed på 63%

Der var en rapportage fra en mellemøstlig tv station der havde lavet en undersøgelse om hvor mange muslimer der var arbejdsløse i Europa og modtog offentlig støtte. Dette tal var på skræmmende 83% Og det var sågar en talsmand for muslimer i Europa der netop bekræftede dette.

Jeg ved at man nogle gange skal tage statistikker med et gran salt. Men det jeg selv erfaret virker disse tal ikke langt fra den skinbarlige sandhed.

Jeg mener vi skal kunne vælge frit hvem vi lukker ind i landet. Hvis vi nu ved at personer fra et hvis kontinent/land ikke bidrager til samfundet eller kun koster samfundet millioner. Jamen så ser jeg absolut ingen grund til vi skal lukke dem ind.

Dette er ikke slaraffenland, men det tror nogle politiker åbenbart.

Og så burde vi jo netop værne om vores egne først og fremmest. Kold og kynisk kan det ikke passe alm. danskere bliver frasorteret pga. diverse virksomheder hellere vil have en langt billigere arbejdskraft fra en udlænding.

Eller at vi bruger 3x så mange ressourcer til asylflygtninge i en rød regering som da blå styrede lortet. Selvfølgelig har Syrien krigen haft en påvirkning. Men politikerne skal fandme ikke beklage sig over manglende penge til ældre plejen / sundhedsektoren. Når vi spytter millioner ud af statskassen til U-bistand og diverse andre ting som ikke burde have højeste prioritet.
Manchester United & Indianapolis Colts Deutschland Weltmeister 2014 !!!
Skrevet af Recognize
@ Toon toon

Muligvis, at du kender nogle der gerne vil i arbejde, jeg tror der er mange der gerne vil integreres på det danske arbejdsmarked og jeg vil helst også undgå at skære tingene ud i sort / hvid.

Men det gælder samtidig for rigtig, rigtig mange, at de ikke vil have et arbejde for enhver pris. Danmark mangler og kommer til at mangle arbejdskraft til rigtig mange ufaglærte stillinger i fremtiden, som et resultat af at uddannelsessystemet slår fallit og uddanner alt for mange ikke-kvalificerede akademikere rundt omkring i landet.

Jeg har ikke løsningen på problemet, men det er tilsyneladende for nemt at gennemføre gymnasiet og en videregående uddannelse lige pt..
Skrevet af Slettet(320937202705)
@Mathias, det har nok en kæmpe stor del med sagen at gøre at der ikke er så meget ufaglært arbejde i DK og SE vs. andre lande. Men såfremt midlet til integration i meget stor grad netop er arbejde, så er det stadig helt på sin plads at påstå at DK er dårligere til at integrere (arbejdsløshed er vel endda inkluderet i et normalt indeks for integration). Vi har blot belyst en af årsagerne hertil.
Skrevet af Matias
"Men når nu disse flygtninge er her, så må det bedste stadigvæk være, at gøre det ypperste for at udnytte deres ressourcer. Medmindre du vil spærre dem inde på ubestemt tid, og så sende dem hjem, når du engang kan det?"

- I systemdanmark rækker de medbragte evner ikke til at blive kvalificeret som en ressource, så den første del er udelukket. Helt udelukket. Det er ikke sådan, at man til nøds kan bruge lidt hist og her, som du af en eller anden årsag finder fornuftigt at argumentere for - det er dyrere at aktivere eller opgradere den slags, end at lade det ligge. Jeg mener bestemt heller ikke, at vi hverken skal spærre folk inde eller sende nogen tilbage - derimod mener jeg, at vi skal bruge den nye og den kommende befolkningssammensætning som den oplagte mulighed, det er, at få sparket denne samfundsindretning på lossepladsen, til evig forglemmelse og forrådnelse. Det er det, den fortjener.
Skrevet af cabra.
Der var en rapportage fra en mellemøstlig tv station der havde lavet en undersøgelse om hvor mange muslimer der var arbejdsløse i Europa og modtog offentlig støtte. Dette tal var på skræmmende 83%

Lyder helt vanvittig. Altså 83 procent af de umiddelbare arbejdsparate var på offentlig forsørgelse? Så 4 ud af 5 muslimer er arbejdsløse og modtager offentlig støtte i Europa? Jeg går ud fra, at studerende og pensionister ikke tæller med her og der med offentlig støtte menes penge som er tiltænkt til at være et levegrundlag.
Skrevet af Matias
"... det har nok en kæmpe stor del med sagen at gøre at der ikke er så meget ufaglært arbejde i DK og SE vs. andre lande. Men såfremt midlet til integration i meget stor grad netop er arbejde, så er det stadig helt på sin plads at påstå at DK er dårligere til at integrere (arbejdsløshed er vel endda inkluderet i et normalt indeks for integration). Vi har blot belyst en af årsagerne hertil"

- Det er åbenlyst, at Danmark og Sverige er ringe til at integrere nye borgere med oprindelse i Afrika og Mellemøsten. Udfordringen ligger dog ikke i at belyse hvor tallene halter ift. andre lande i Europa, men derimod at belyse udfordringen i, at have en samfundsindretning, der hverken nu eller i fremtiden (beholdes dette set-up) vil kunne integrere en større og egentligt betydende mængde gennem arbejde.

Mit navn er i øvrigt uden h, det ved jeg, at du ved.
Skrevet af Parfit
"Det handler nu noget om hvor dygtige de rekrutterende er i landet, ikke så pokkers meget andet. Sverige lider i den sammenhæng af, ikke at have nok kvalificerede blandt de hvervende."

Hvor har du den viden fra? I Sverige er da mindst lige så mange som tager af sted som der gør i Danmark, måske endda flere så vidt jeg husker rigtigt med tallene (befolkningen er selvfølgelig også større, but still). Men hvordan ved du at der er bedre rekruteringsmuligheder i Danmark? Det har jeg aldrig læst om før.

Btw matias....kunne være spændende at høre dine holdninger til bogen "Myten om den muslimske invasion", som taler en del i mod dit store fremtidsscenarie. Anbefaling her fra i hvert fald.
Skrevet af Slettet(320937202705)
@Matias

Jeg fejlstavede ikke dit navn bevidst.

- Det handler nu noget om hvor dygtige de rekrutterende er i landet, ikke så pokkers meget andet. Sverige lider i den sammenhæng af, ikke at have nok kvalificerede blandt de hvervende. Det menes i øvrigt at de fleste ikke-syriske hellige krigere i Syrien, stammer fra arabiske lande som Marokko og Libyen. Deres krigere skulle så ikke føle sig morakkanske eller libyske. Den største krigerstrøm fra ikke-arabiske lande, kommer fra tidl. sovjetiske stater.


Ja naturligvis handler det om rekruttering, åbenlyst. Spørgsmålet er hvorfor det er langt lettere at rekruttere i DK end andre steder. Det kunne (spekulation) indikere at nogle føler sig mere som muslimer end som danskere, hvilket ville være udtryk for dårligere integration.

Hvordan understøtter du forresten påstanden om at det svenske rekruteringsgrundlag er dårligere end DK´s? Det er nyt for mig. Og Sverige modtager per capita normalt flere flygtninge end DK, så rekruteringsgrundlaget burde alt andet lige være bedre her.
Skrevet af Matias
"Det har jeg aldrig læst om før"

- Det er heller ikke sikkert, man kan læse sig til det. Endnu i hvert fald.

"... kunne være spændende at høre dine holdninger til bogen "Myten om den muslimske invasion", som taler en del i mod dit store fremtidsscenarie"

- Hehe, igen et programmet menneskes besyv, som enten taler for eller imod indvandringen, men som med sikkerhed gør det ud fra den betragtning, at det liberale demokrati er verdens lykke, og enten det gode i at det ikke trues af indvandringen, eller det forfærdelige ved, at det trues af netop indvandringen. For pokker, vi har hele den danske medieverdens mellemøstekspertdarling, Michael Irving Jensen, som trods de helt rette data og de helt rigtige papirer på sin viden, igen og igen og igen tager fejl. Hvornår anbefales der litteratur, som ikke har samme forældede udgangspunkt? Jeg har bogstaveligt talt læst i kilovis af den slags, og ingen bringer det mindste til bordet, som er blot en anelse interessant. Forfatteren hverken kan eller vil kunne begrunde sine pointer i andet end så særligt udvalgte data, at argumentationen ikke reelt giver mening. Og jo, det ved jeg. Hvis andet var tilfældet, ville svaret og fremtiden jo være helt og holdent givet - intet, i den sammenhæng, ville stå til (for systemet) negativ ændring, og ingen politikere ville nogensinde behøve at beskæftige sig med emnet. Sandheden er, at sandheden er en anden. Og sandheden er, at fremtiden for dette emne, er et gigantisk spørgsmålstegn, hvor nogen prøver at berolige og skamme, og andre prøver at skabe panik og skræmme. Jeg tror ikke på nogen af gruppernes holdning, for jeg ønsker mig noget andet, og det er det, jeg tror på, vil komme til udtryk.
Skrevet af Sir , moderator
Jeg tror godt på at en masse flygtninge gerne vil arbejde og ikke nødvendigvis har krævermentalitet som det ofte fremlægges, men derfor kan det jo godt være at vi ikke har brug for dem, fordi det er for besværligt eller whatever. Hvis de ikke er gode nok til dansk fx. Ældre mennesker bliver også fravalgt på arbejdsmarkedet.


En helt anden ting, jeg sidder og skal ansætte en masse mennesker. Hvor jeg før i tiden fik op til 200-300 ansøgninger på en stilling får jeg kun 70 nu. Stilling er den samme som de sidste år, løn- og ansættelsesforhold er blevet bedre, men antallet af ansøgning og herunder kvalificerede ansøgninger falder drastisk.
Dette er en signatur.
Skrevet af repos
Krigsflygtninge er for en dels vedkommende ikke i stand til at arbejde. De kommer med en masse traumer i bagagen, og derfor skal de jo først afklares og udredes før der er en chance for, at man kan erklære dem arbejdsduelige.

Når man har sat ja til at tage imod flygtninge, så bør man først og fremmest rette fokus mod at give dem en anstændig tilværelse, hvor de før den nødvendige omsorg og behandling.
Derefter kan man begynde at se på, hvordan de kan indsluses i samfundet. At fokusere på at kaste dem i arbejde fra første dag giver ringe mening.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Matias
"Hvordan understøtter du forresten påstanden om at det svenske rekruteringsgrundlag er dårligere end DK´s? Det er nyt for mig. Og Sverige modtager per capita normalt flere flygtninge end DK, så rekruteringsgrundlaget burde alt andet lige være bedre her"

- Jeg bruger aldrig viden "hentet fra mit eget liv" som understøttende for mine argumenter, og derfor var det en fejl af mig at skrive. Jeg mener at have en begrundet tro på, at det er sådan, det forholder sig, men det er, som nævnt, en formodning - og andre må selvfølgelig mene noget andet, hvis det er det, de ønsker.
Skrevet af hjst
En helt anden ting, jeg sidder og skal ansætte en masse mennesker. Hvor jeg før i tiden fik op til 200-300 ansøgninger på en stilling får jeg kun 70 nu. Stilling er den samme som de sidste år, løn- og ansættelsesforhold er blevet bedre, men antallet af ansøgning og herunder kvalificerede ansøgninger falder drastisk.

Hvilken slags job er der tale om - krav ? - kunne jo være man trængte til luftforandring.

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af Matias
"Krigsflygtninge er for en dels vedkommende ikke i stand til at arbejde. De kommer med en masse traumer i bagagen, og derfor skal de jo først afklares og udredes før der er en chance for, at man kan erklære dem arbejdsduelige"

- Verdenshistorien er klistret til med eksempler på, at folk og samfund rejser sig - også hastigt - efter selv de værste krige og inhumane forfærdeligheder. Jeg tror på, at kun et ganske begrænset antal mennesker, er så traumatiserede, at de ikke er i stand til at arbejde, herunder at arbejde sig ud af de oplevelser, de har været igennem. Til gengæld tror jeg på, det kan være en både velmenende og tiltrængt forklaring på, hvorfor man ikke bare kan indsluse på det danske arbejdsmarked, i det omfang og i det tempo, der ville være ønskværdigt (jf. link postet tidl. i dag i denne tråd, klarer Sydeuropæiske lande sig f.eks. noget bedre på området). Og jeg mener, det er der, udfordringen ligger. Man har i lande som Danmark indrettet sig sådan, at det er uforsonligt ift. integration af mennesker fra lande, der befinder sig i en kulturkreds, hvor den liberale og individfokuserede udvikling anses som en decideret modsætning til den indretning, man har valgt.
Skrevet af Parfit
"- Hehe, igen et programmet menneskes besyv, som enten taler for eller imod indvandringen, men som med sikkerhed gør det ud fra den betragtning, at det liberale demokrati er verdens lykke, og enten det gode i at det ikke trues af indvandringen, eller det forfærdelige ved, at det trues af netop indvandringen. For pokker, vi har hele den danske medieverdens mellemøstekspertdarling, Michael Irving Jensen, som trods de helt rette data og de helt rigtige papirer på sin viden, igen og igen og igen tager fejl. Hvornår anbefales der litteratur, som ikke har samme forældede udgangspunkt? Jeg har bogstaveligt talt læst i kilovis af den slags, og ingen bringer det mindste til bordet, som er blot en anelse interessant. Forfatteren hverken kan eller vil kunne begrunde sine pointer i andet end så særligt udvalgte data, at argumentationen ikke reelt giver mening. Og jo, det ved jeg. Hvis andet var tilfældet, ville svaret og fremtiden jo være helt og holdent givet - intet, i den sammenhæng, ville stå til (for systemet) negativ ændring, og ingen politikere ville nogensinde behøve at beskæftige sig med emnet. Sandheden er, at sandheden er en anden. Og sandheden er, at fremtiden for dette emne, er et gigantisk spørgsmålstegn, hvor nogen prøver at berolige og skamme, og andre prøver at skabe panik og skræmme. Jeg tror ikke på nogen af gruppernes holdning, for jeg ønsker mig noget andet, og det er det, jeg tror på, vil komme til udtryk."

He he...læs nu bare bogen for pokker, det tager en halv dag, så er du i gennem den. Den kører jo netop meget på dit hovedargument om demografien, og så bruger han ikke bare nogle få statistikker til at fremme hans argument, der er utallige referencer til tal og statistikker i næsten hvert lille kapitel i bogen. Bevares, jeg kender skam godt til flere og mere negative tal også. Jeg har desuden også et par kritik punkter af bogen, hvor jeg mener han undervurdere nogle ting, men derfor er der nu stadig nogle interessante ting i den, særligt angående befolkningssammentæningen i fremtiden, som du jo helt åbenlyst mener kun kan se ud på en måde. Men hvis både den ydre højrefløj og de venstreorienteret kulturrelativister tager fejl, hvem er det så der er så som kan belyse denne sandhed udover dig? Der må da være nogle navne derude som belyser emnet som du er helt enig med. I øvrigt tager du fuldstændig fejl med nogle af dine kritikpunkter af bogen, men det jo også svært at vide når man slet ikke har læst den.
annonce
0